Bir fren merkezi vakası

Motosikleti
Arora kasırga
Eskiyen balataları değiştirmek için el attığım olay elimde patladı.
Yeni balatalar için eski balataları tornavida ile kanırtmaya çalışırken fren merkez yağ gösterge camı patladı.
Yağ komple döküldü falan filan
Siz siz olun üst merkezin kapağını açmadan kaliper pistonlarini yittirmeye kalkmayın.
İşin kötüsü gösterge camı da yok parcacıda.Plastik bir tapa uydurup çaktık.simdilik bültenimiz burada son buluyor.daha saçma maceralarda görüşmek üzere.

Bu konuyu daha önce anlatmıştım. Sıvılar sıkıştırılamadığı için hidrolik gücünden faydalanabiliyoruz. Manete bastığımız zaman piston sıkıyor. Pistonu açtığımızda da üst merkezdeki sıvı sıkışıyor. En zayıf olan yerden patlar. Geçmiş olsun.
Tecrübe bu şekilde kazanılır.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bu frenle ilgili başka bir durum da benim arabada başıma geldi.
Fren balatası değiştirirken, yeni balata takınca fren merkezinden yağ fışkırmıştı.
Arabada bu tür durumlar için bir tahliye mekanizması var sanırım, basınçtan patlama, çatlama olmadı ama kaputun içi fren hidroliği olmuştu epey.

Sanırım, fren balatası azaldıkça sıvı da azaldığı için Toyota servisi üstten hidrolik sıvısı eklemiş.
Yeni balatayı takınca da sıkıştı tabi.
Bunu yapan da Bosch Servislerinden biriydi bu arada.
Doğal bir şeymiş gibi davranmıştı usta, yemedim tabi...

Motosikleti
Ns200 15"
Fren balatası değiştirirken, yeni balata takınca fren merkezinden yağ fışkırmıştı.
Arabada bu tür durumlar için bir tahliye mekanizması var sanırım, basınçtan patlama, çatlama olmadı ama kaputun içi fren hidroliği olmuştu epey.

Sanırım, fren balatası azaldıkça sıvı da azaldığı için Toyota servisi üstten hidrolik sıvısı eklemiş.
Yüksek ihtimalle hidrolik deposundaki boşaltma tapası çıkmış olabilir.

Motosikleti
Arora kasırga
Bu konuyu daha önce anlatmıştım. Sıvılar sıkıştırılamadığı için hidrolik gücünden faydalanabiliyoruz. Manete bastığımız zaman piston sıkıyor. Pistonu açtığımızda da üst merkezdeki sıvı sıkışıyor. En zayıf olan yerden patlar. Geçmiş olsun.
Tecrübe bu şekilde kazanılır.
Üst merkez civatalari pas tutmuş vaziyette ve tornavida da tutmuyordu. Şansımı denemek istedim ancak sonuç hüsran.
Evet,sıkıştırılamayan tek sıvı hidrolik yağı biliyordum ama pistonu iterken "hadi lan iki mm daha,hadi yavrum hadi aslanım" derken bombayı patlattik
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hava yapmadığı sürece sorun yok.Balata azalıp piston ileri gidince hidroliği çekiyor evet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar