suzuki sv650x
Aaaa evet bak o muhteşem bir hikaye idi, sanırım 10 yıl önce belgeselini izlemiştim onun, O gezi de McGregor'ın başına gelenleri hayretle izlemiştim, adam sivrisinek ısırığı sebebi ile çok ciddi sağlık sorunu atlatmıştı ama buna rağmen geri dönmeyi redetti.2004'te yayınlanan Long Way Round isimli, Star Wars'tan bildiğimiz (Obi-Wan) Ewan McGregor amcamız ve yakın arkadaşının Londra'da başlayıp New York'ta biten (İngiltere→Fransa→Belçika→Almanya→Çekya→Slovakya→Ukrayna→Rusya→Kazakistan→Moğolistan→Kanada→Amerika) 30.000km'lik turunu konu alan serisini izledikten sonra sanırım BMW GS serisi diyebilirim.
Evet Rusya'da sivrisinek sokması sonucu alnı davul gibi şişmişti.Aaaa evet bak o muhteşem bir hikaye idi, sanırım 10 yıl önce belgeselini izlemiştim onun, O gezi de McGregor'ın başına gelenleri hayretle izlemiştim, adam sivrisinek ısırığı sebebi ile çok ciddi sağlık sorunu atlatmıştı ama buna rağmen geri dönmeyi redetti.
İzledim, hafızamda yer edinen ilginç gelen kısımları yazdım sadece.Arkadaşlar o belgeseli sanırım tam izlemediniz herifler 2 tanede support aracıyla hatta mitsubishe de peşlerinden yedekparça ile geldi. Motorları elli kere bozuldu hatta 3 kerede şase kırdılar kaynattılar. Sizin milyon dolarlım ekibiniz varmı?? Ulen iki gün afrikada kalsanız aç kaldık diyecek kadar paraboz var bmw diyorsunuz.
Sizin gibi adamların yani halk adamının dünya turu motorları bellidir yukarı yazdım gerisi fantezidir zaten afrikaya ilk gittiğinizde aklınızı alır afrika
78 Yıl önceki YBR'nin varlığını sorguladım abi, bir an "ulen YBR ne eski aletmiş" dedim tabi jeton sonradan düştü.-78 yıl önce genç bir çift birer ybr motorla dünya turu yapmışlardı. her otorla gidilir yani. Onlar da ducati gibi kocaman motorlarını satıp her yerde kolayca ve ucuza tamiri mümkün diye 125cc ybr'ler ile yola çıkmışlardı.
-78 yıl önce genç bir çift birer ybr motorla dünya turu yapmışlardı. her otorla gidilir yani. Onlar da ducati gibi kocaman motorlarını satıp her yerde kolayca ve ucuza tamiri mümkün diye 125cc ybr'ler ile yola çıkmışlardı.
İzledim, hafızamda yer edinen ilginç gelen kısımları yazdım sadece.
Onların imkânları tabii ki çok daha farklı ama bu dediğiniz tüm markalar için geçerli. Dünya turu gibi çok uzun ve kapsamlı bir yolculukta her markada arıza/sorun olasılığı yüksek olacaktır. Şasi kırılmalarının sebebinin aşırı yüklemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Himalayan'da da şasi kırılmaları mevcut bu arada. Belki mümkündür ama ben dünya turu yapacak olsam sizin önerdikleriniz arasından Vespa'yı tercih etmezdim. Belirli bir mesafeden sonra ve özellikle de bazı yol şartlarında Vespa sınırlı kalacaktır.
Bizim bu insanlar gibi arkaya ekip takma imkanımız olmadığı için youtubeda videolarla gördüklerimiz gibi bol yolda kalmalı, şehir merkezine gidip motorun tamir olmasını beklemeli bol bol anılarımız olurdu.
LWR'de olanlar her markada olur anlamında söylememiştim yanlış anlaşıldı sanırım.O anılar Türkiye turunda olur, Dünya turunda başka bişeye dönüşür. =)
LWR'de olanlar her markada olur denecek şeyler değiller. Ha BMW o günkü BMW değil orası doğru da, motor değiştirdi adamlar yahu, bu öyle her motorda olur denecek bir şey değil.
Pazarlama materyallerinden bilgi ve fikir edinmeye dikkat etmek lazım.
GS konforlu bir Avrupa seyahatinin motoru. Dünya seyahatinin değil.
4 motordan 3'ünün yola devam edemeyecek hâle gelmesi ciddi bir durum.Dünya turu harış harış yol yapmak değil, iyi bir lojiktikde kurman lazım. O yüzden seçicrğin motorun basüt ve dünyada yaygın olması lazım. Bmw servis ağı dışında basitlik özelliğini yitireli çok zaman oldu. Ben avrupadan öteye tek gitmem ayrıca geçen yılki turda 4 bmw ile gittik 1 taneyle döndük 3 ü kamyonla gerü geldi
Tuğçe&Fatih. Şimdi İspanya'da İspanyol Köylüsü oldular. Üç motorları, üç arabaları, üç kedileri ve üç de köpekleri var.-78 yıl önce genç bir çift birer ybr motorla dünya turu yapmışlardı. her otorla gidilir yani. Onlar da ducati gibi kocaman motorlarını satıp her yerde kolayca ve ucuza tamiri mümkün diye 125cc ybr'ler ile yola çıkmışlardı.
Tire 7 ile 8'in arasına girmeyi becerememiş, aksilikten eksi 78 olmuş.78 Yıl önceki YBR'nin varlığını sorguladım abi, bir an "ulen YBR ne eski aletmiş" dedim tabi jeton sonradan düştü.
Nerden bulursun bunları Osman aga? Ben 3 yıl youtube da kesintisiz gezsem bu kişilere denk gelmezdim.Tuğçe&Fatih. Şimdi İspanya'da İspanyol Köylüsü oldular. Üç motorları, üç arabaları, üç kedileri ve üç de köpekleri var.
Tire 7 ile 8'in arasına girmeyi becerememiş, aksilikten eksi 78 olmuş.![]()