Dünya turu

Motosikleti
750x
Dünya en iyi yürüyerek, daha sonra bisikletle gezilir. İlle de motosiklet ile gezmek isteseydim GS,AT,TA serilerini tercih ederdim.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
2004'te yayınlanan Long Way Round isimli, Star Wars'tan bildiğimiz (Obi-Wan) Ewan McGregor amcamız ve yakın arkadaşının Londra'da başlayıp New York'ta biten (İngiltere→Fransa→Belçika→Almanya→Çekya→Slovakya→Ukrayna→Rusya→Kazakistan→Moğolistan→Kanada→Amerika) 30.000km'lik turunu konu alan serisini izledikten sonra sanırım BMW GS serisi diyebilirim.

Motosikleti
750x
2004'te yayınlanan Long Way Round isimli, Star Wars'tan bildiğimiz (Obi-Wan) Ewan McGregor amcamız ve yakın arkadaşının Londra'da başlayıp New York'ta biten (İngiltere→Fransa→Belçika→Almanya→Çekya→Slovakya→Ukrayna→Rusya→Kazakistan→Moğolistan→Kanada→Amerika) 30.000km'lik turunu konu alan serisini izledikten sonra sanırım BMW GS serisi diyebilirim.
Aaaa evet bak o muhteşem bir hikaye idi, sanırım 10 yıl önce belgeselini izlemiştim onun, O gezi de McGregor'ın başına gelenleri hayretle izlemiştim, adam sivrisinek ısırığı sebebi ile çok ciddi sağlık sorunu atlatmıştı ama buna rağmen geri dönmeyi redetti.

Motosikleti
Aaaa evet bak o muhteşem bir hikaye idi, sanırım 10 yıl önce belgeselini izlemiştim onun, O gezi de McGregor'ın başına gelenleri hayretle izlemiştim, adam sivrisinek ısırığı sebebi ile çok ciddi sağlık sorunu atlatmıştı ama buna rağmen geri dönmeyi redetti.
Evet Rusya'da sivrisinek sokması sonucu alnı davul gibi şişmişti.

BMW yada KTM ile tura çıkacaklardı, KTM "sizin başarabileceğinizi düşünmüyoruz" diye motor vermeyi reddetmişti son dakika. KTM'in kendi motorunun o turu tamamlayabileceğine inanmadıkları için kötü reklam olmamak adına böyle bir şey yaptığını düşünen çok oldu internette.

Kazakistan seyahati sırasında sürekli polis eşliğinde ve adım başı ulusal kanalın kameraları tarafından durdurularak ilerlediler.

Ukrayna'da bir adamın evine misafir oldular. Adamın evi silah doluydu.

İlginç bir seri.

Motosikleti
cbf 150
Arkadaşlar o belgeseli sanırım tam izlemediniz herifler 2 tanede support aracıyla hatta mitsubishe de peşlerinden yedekparça ile geldi. Motorları elli kere bozuldu hatta 3 kerede şase kırdılar kaynattılar. Sizin milyon dolarlım ekibiniz varmı?? Ulen iki gün afrikada kalsanız aç kaldık diyecek kadar paraboz var bmw diyorsunuz.

Sizin gibi adamların yani halk adamının dünya turu motorları bellidir yukarı yazdım gerisi fantezidir zaten afrikaya ilk gittiğinizde aklınızı alır afrika

Hiamalayan ok, tenere de ok, vespa pek aklıma yatmadı.
Himalayan gerçekten bu kadar sağlam mı?

Motosikleti
Arkadaşlar o belgeseli sanırım tam izlemediniz herifler 2 tanede support aracıyla hatta mitsubishe de peşlerinden yedekparça ile geldi. Motorları elli kere bozuldu hatta 3 kerede şase kırdılar kaynattılar. Sizin milyon dolarlım ekibiniz varmı?? Ulen iki gün afrikada kalsanız aç kaldık diyecek kadar paraboz var bmw diyorsunuz.

Sizin gibi adamların yani halk adamının dünya turu motorları bellidir yukarı yazdım gerisi fantezidir zaten afrikaya ilk gittiğinizde aklınızı alır afrika
İzledim, hafızamda yer edinen ilginç gelen kısımları yazdım sadece.
Onların imkânları tabii ki çok daha farklı ama bu dediğiniz tüm markalar için geçerli. Dünya turu gibi çok uzun ve kapsamlı bir yolculukta her markada arıza/sorun olasılığı yüksek olacaktır. Şasi kırılmalarının sebebinin aşırı yüklemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Himalayan'da da şasi kırılmaları mevcut bu arada. Belki mümkündür ama ben dünya turu yapacak olsam sizin önerdikleriniz arasından Vespa'yı tercih etmezdim. Belirli bir mesafeden sonra ve özellikle de bazı yol şartlarında Vespa sınırlı kalacaktır.
Bizim bu insanlar gibi arkaya ekip takma imkanımız olmadığı için youtubeda videolarla gördüklerimiz gibi bol yolda kalmalı, şehir merkezine gidip motorun tamir olmasını beklemeli bol bol anılarımız olurdu.

Burada herkes fikrini belirtiyor. Güzel noktalara değinmişsiniz ama bunu ifade ederken karşıdakini de düşünerek saygı çerçevesi içerisinde konuşursak daha sağlıklı ilerleriz. Uzun turlarda sıklıkla tercih edilen markalarla uzun uzun turlar yaparsınız, sonra da üstüne kendi önerdiklerinizle tur yapar her şeyi yalar yutar öğrenirsiniz o zaman bu üslupla yazmaya bir nebze hakkınız olur. Sonuçta hiçbirimiz dünya turuna çıkmadık belki de ömrümüz boyunca Balkanlara bile gidip gelmeyeceğiz. Öylesine hayal kuruyoruz. Ben BMW hayranı değilim sadece aklıma bu seri geldi, uzun turlarda tercih edilmesini, şaftlı olmasını vs. düşündüm belki olabilir diyerekten bir fikir ortaya attım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
-78 yıl önce genç bir çift birer ybr motorla dünya turu yapmışlardı. her otorla gidilir yani. Onlar da ducati gibi kocaman motorlarını satıp her yerde kolayca ve ucuza tamiri mümkün diye 125cc ybr'ler ile yola çıkmışlardı.

Motosikleti
Ns200 15"
-78 yıl önce genç bir çift birer ybr motorla dünya turu yapmışlardı. her otorla gidilir yani. Onlar da ducati gibi kocaman motorlarını satıp her yerde kolayca ve ucuza tamiri mümkün diye 125cc ybr'ler ile yola çıkmışlardı.
78 Yıl önceki YBR'nin varlığını sorguladım abi, bir an "ulen YBR ne eski aletmiş" dedim tabi jeton sonradan düştü.

Motosikleti
cbf 150
Vespa basit moyordur ve her yerde yedek parçası vardır ve dünyanın en zorlu yollarında bile gider çünkü ğlastik değildir. Şasesi çoğu endurodan sağlamdır. Vespa ile onlarca kişi dğnya turu yapıyor ve yapmakta

Motosikleti
D400

che guevera ve arkadaşı (antony sanırım) güney amerikayı 1952 de baştan başa gezdi tek motorla. 8-10 bin km falandı sanırım.

baktım şimdi norton 500 diye bir motor fakat 21 beygir.

para yok pul yok güvenlik yok, yolda kalsan çekici yok. haşat olmuşlardı yolda ama yaptılar :D

Motosikleti
cbf 150
Norton,royal enfield,triump bunlar eskiden çok kullanılırdı çünkü o zamanın teneresi v stromu transalpi onlardı. Ariel var birde, bunlar basit motorla çat çut hemen tamir edilir. Şu an en ideal araç benim gözümde himalyan gerçektende fıstık gibi motor yapmışlar Türkiyede satılmamasıda top speed görememesi. Adamlar 170 beygirlik ducatiden aşasını endro görmüypr

İzledim, hafızamda yer edinen ilginç gelen kısımları yazdım sadece.
Onların imkânları tabii ki çok daha farklı ama bu dediğiniz tüm markalar için geçerli. Dünya turu gibi çok uzun ve kapsamlı bir yolculukta her markada arıza/sorun olasılığı yüksek olacaktır. Şasi kırılmalarının sebebinin aşırı yüklemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Himalayan'da da şasi kırılmaları mevcut bu arada. Belki mümkündür ama ben dünya turu yapacak olsam sizin önerdikleriniz arasından Vespa'yı tercih etmezdim. Belirli bir mesafeden sonra ve özellikle de bazı yol şartlarında Vespa sınırlı kalacaktır.
Bizim bu insanlar gibi arkaya ekip takma imkanımız olmadığı için youtubeda videolarla gördüklerimiz gibi bol yolda kalmalı, şehir merkezine gidip motorun tamir olmasını beklemeli bol bol anılarımız olurdu.

O anılar Türkiye turunda olur, Dünya turunda başka bişeye dönüşür. =)
LWR'de olanlar her markada olur denecek şeyler değiller. Ha BMW o günkü BMW değil orası doğru da, motor değiştirdi adamlar yahu, bu öyle her motorda olur denecek bir şey değil.

Pazarlama materyallerinden bilgi ve fikir edinmeye dikkat etmek lazım.
GS konforlu bir Avrupa seyahatinin motoru. Dünya seyahatinin değil.

Motosikleti
O anılar Türkiye turunda olur, Dünya turunda başka bişeye dönüşür. =)
LWR'de olanlar her markada olur denecek şeyler değiller. Ha BMW o günkü BMW değil orası doğru da, motor değiştirdi adamlar yahu, bu öyle her motorda olur denecek bir şey değil.

Pazarlama materyallerinden bilgi ve fikir edinmeye dikkat etmek lazım.
GS konforlu bir Avrupa seyahatinin motoru. Dünya seyahatinin değil.
LWR'de olanlar her markada olur anlamında söylememiştim yanlış anlaşıldı sanırım.
Dünya turu diyince aklıma 30.000-50.000km gibi çok yüksek mesafeler geliyor. Sonuçta motor onca kilometre boyunca her gün çalışacağı için hangi marka olursa olsun, ufak ya da büyük bir sorun çıkarma ihtimali de artacaktır diye düşünerek söyledim. Belki çok ufak bir sensör arızası olur ama hiçliğin ortasında gezerken başına gelir yine yolda kalabilirsin.

Yapmak istedikten sonra her motorla yapılabilir o kısma ben de katılıyorum, keyif de alınır. Ama 125cc sinir bozabilir. Belki bazı modellerde daha yorucu ya da daha düşük tempoyla ilerlemek gerekebilir ama sonuçta yapılabilir. Dünya turu yapılacaksa BMW ile yapılır gibi bir düşüncem yok yoksa. Hiçbir markanın fanatiği de değilim onu da belirtmek isterim.

Motosikleti
cbf 150
Dünya turu harış harış yol yapmak değil, iyi bir lojiktikde kurman lazım. O yüzden seçicrğin motorun basüt ve dünyada yaygın olması lazım. Bmw servis ağı dışında basitlik özelliğini yitireli çok zaman oldu. Ben avrupadan öteye tek gitmem ayrıca geçen yılki turda 4 bmw ile gittik 1 taneyle döndük 3 ü kamyonla gerü geldi

Motosikleti
Dünya turu harış harış yol yapmak değil, iyi bir lojiktikde kurman lazım. O yüzden seçicrğin motorun basüt ve dünyada yaygın olması lazım. Bmw servis ağı dışında basitlik özelliğini yitireli çok zaman oldu. Ben avrupadan öteye tek gitmem ayrıca geçen yılki turda 4 bmw ile gittik 1 taneyle döndük 3 ü kamyonla gerü geldi
4 motordan 3'ünün yola devam edemeyecek hâle gelmesi ciddi bir durum.
Anladığım kadarıyla bulunduğunuz bölgedeki herhangi bir servis de sorunu çözememiş, en azından motoru yola devam edebilecek hâle getirememişler.
Tam olarak sorun neydi üçü birden saf dışı kaldı?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tuğçe&Fatih. Şimdi İspanya'da İspanyol Köylüsü oldular. Üç motorları, üç arabaları, üç kedileri ve üç de köpekleri var.
78 Yıl önceki YBR'nin varlığını sorguladım abi, bir an "ulen YBR ne eski aletmiş" dedim tabi jeton sonradan düştü.
Tire 7 ile 8'in arasına girmeyi becerememiş, aksilikten eksi 78 olmuş.😜

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Kimsenin aklına gelmemiş, ben söyleyeyim bari. Vstrom. ;)

Şaka bir yana kısıtlı motosiklet bilgimle ben de CRF tercih ederdim sanıyorum. Hafif ve görece tamiri kolay bir makina.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar