Takip cihazı önerisi olan varmı ?

Motosikleti
750x
Merhaba arkadaşlar.

Kullanan, tecrübe eden, konumda sapma problemi minimum düzeyde, takip cihazı önerisi olan varmıdır?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Turuncu kullanıyorum. Memnunum.

Topcase'deki bijon anahtarını kullanmak henuz nasip olmadı, umarım kullanmak zorunda da kalmam. Pozisyon hep doğru çıktı. Tavsiye ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Takip cihazları akü düşmanı. Aküye takılmayanlar da ara sıra çıkarıp şarj etme derdi yüzünden saklaması zor.

Ben 3 yıl Turuncu takip cihazı kullandım, toplamda 3 tane akü öldürdüm. Geçen Ekim ayında süre bitince yeniletmedim, söktüm, onun yerine samsung galaxy tag sakladım motorun bir yerine.
Takip cihazı varken yurtdışında çalışması için ayrı para ödemek gerekiyordu, bu airtag tarzı şeylerde o sorun da yok.
Zaten kaskom var, yurtdışına çıkarken de yurtdışı klozu ekletiyorum yazın 3 aylık.

Motosikleti
750x
Takip cihazları akü düşmanı. Aküye takılmayanlar da ara sıra çıkarıp şarj etme derdi yüzünden saklaması zor.

Ben 3 yıl Turuncu takip cihazı kullandım, toplamda 3 tane akü öldürdüm. Geçen Ekim ayında süre bitince yeniletmedim, söktüm, onun yerine samsung galaxy tag sakladım motorun bir yerine.
Takip cihazı varken yurtdışında çalışması için ayrı para ödemek gerekiyordu, bu airtag tarzı şeylerde o sorun da yok.
Zaten kaskom var, yurtdışına çıkarken de yurtdışı klozu ekletiyorum yazın 3 aylık.
Airtag dediğiniz cihaz takip cihazı değil ama, o sistem sadece size son konumu söyler, mantığı da çok basit, etrafındaki android, apple, veya ios cihazlardan aldığı sinyallerle bildirim yapar ve paylaşıma açıktır. Allah korusun motorunuz çalındı diyelim, hırsız aynı uygulamadan motorda takip cihazı olduğu görür.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sabit, akuye baglanan modeli kullaniyorum. Garantili motorda kullaniyorum, kablo kesme bicme yok, servise gotururken sökup o sekilde goturuyorum. Kafami cok rahatlatiyor acikcasi.
Bir çok marka ve model inceledim şu TuruncuGo modelin fiyatı biraz daha makul olsa alacağım aslında, birde sabit aküye bağlanan model 24 aylıkken bu model 12 aylık, yenileme ücreti de 1950 tl :(

Motosikleti
Airtag dediğiniz cihaz takip cihazı değil ama, o sistem sadece size son konumu söyler, mantığı da çok basit, etrafındaki android, apple, veya ios cihazlardan aldığı sinyallerle bildirim yapar ve paylaşıma açıktır. Allah korusun motorunuz çalındı diyelim, hırsız aynı uygulamadan motorda takip cihazı olduğu görür.

Bir çok marka ve model inceledim şu TuruncuGo modelin fiyatı biraz daha makul olsa alacağım aslında, birde sabit aküye bağlanan model 24 aylıkken bu model 12 aylık, yenileme ücreti de 1950 tl :(
Sabit aküye bağlanan modelini almam bir daha hiç bir markanın. zaten motorlarda el kadar akü var, bu aküler çok düşük akım bile olsa sürekli akım çekmeye uygun değiller, şarjı takip etsem bile ölüyorlar bri süre sonra.

airtag gibi cihazlar takip cihazı yerine değil ama konumu eterince gösteriyor, zaten kasko da var. Türkiye'de takip cihazı olsa da motor çalındı diyelim, polisi aradım, bakın konumu bu, hırsızlar yarım saat içinde takip cihazını bulup sökmeden hemen yakalayın desem o yarım saat içinde yakalarlar mı ki? hiç sanmıyorum.

Takip cihazı ne zamna alırım? Bir güvenlik şirketi ile anlaştık ya da ortaklık kurduk, siz uygulamadan motoru çalındı alarmına bastığınızda güçlü kuvetli caydırıcı görünümlü güvenlik elemanlarımız motorla hızlıca konuma ulaşıp motoru güvenliğe alıp polis gelene kadar bekleyecektir gibi bir hizmet verirlerse tekrar alırım, o hizmete ayrı para da veriririm. Şu anda kaskom var zaten airtag benzeri şeyler işimi görüyor. zaten takip cihazları yurtdışında çalışmıyor, çalışsın deyince de ücreti çok aşırı yüksekti.

ben airtag gizledim motora, onunla takibini yapıyorum. isteyen olursa da elimde henüz kullanılmamış fazladan var, 1000 TL den satabilirim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Alarm / güvenlik olarak mı yoksa takip olarak mı soruluyor?

Alarm / güvenlik için Turuncu güzel.
Takip için Teknotakip çok daha iyi.

Motosikleti

Haa, evet bir de bu vardı. Turuncu ile bizim köfte yollarında takip sorun çıkabiliyordu, bazen eksik çıkıyor, sonradan rotayı göreyim dediğimde Çatalca ile İğneada arası dümdüz çizgi şeklinde görünmegi gibi saçmalıklar olabiliyordu.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motora binen abimizi takip etmek istemiyorsanız takip cihazlarının bir halta yarayacağına inanmıyorum.
Yengen vizesi konusunda belki kolaylaştırıcı bir faydası olabilir, ona bir şey diyemem.
Ayrıca kırkız abiler jammer kullanmayı akıl etmez inşellaa. Şahsen ben o sektörde olsam akıl ederdim.

abi en ucuzundan çocuk takip saati aldım kontörlü sim kartı 3 ayda bir en düşük miktarda kontör yüklüyorum kapanmasın hat diye
o kadar 10 metre yanılma payıyla telefonumdan görüyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tag iş görmez. Mesela Teknotakip'te çok sık aralıklarla tarih/saat, konum, yön ve sürat bilgilerini buluta kaydediyor ve sonradan harita üzerinde bu günlük kayıtlarından izleyebiliyorsunuz. Haksız bir ceza / suçlama durumunda ıspat için kullanılabilir bile...

Motosikleti
750x

Güzel detay..

Mümkünse alarm takip, hatta daha da mümkünse akü bağlantısı olmadan uzun ömürlü pil/batarya kapasitesine sahip bir cihaz. Bu birinci öncelik,

İkinci öncelik ise alarm seçeneği olmadan sadece takip, ama yine uzun pil ömrüne sahip akü bağlantısı olmayan bir cihaz. Bu anlattığım seçenekte Turuncu GO modeli mevcut ancak 9k fiyatı var, bu rakam bana yüksek geliyor açıkçası. Yani şimdi şunu söyleyebilirsiniz, ya hocam 500-600k motora para veriyoruz 9k takip cihazına vermek çokmu geliyor? Aslında hayır motorun güvenliği için 9K çok para değil ama alternatifleri değerlendirip üzerinde konuşmakta fayda görüyorum.

kntag verelim çok hoş deyolar :D
Fatihciğim onun içinde Apple kullanmak lazım :) adamlar standart yazılımı almış üzerine kntag yazmış :D abi tamam da bari android ile uyumlu bir yazılım olarak geliştirin :)

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Markadan bağımsız olarak motosiklete direkt olarak bağlanmayan modelleri tercih ediniz. Haftada bir şarj edersiniz işinizi görür.

Motosikleti
750x
abi en ucuzundan çocuk takip saati aldım kontörlü sim kartı 3 ayda bir en düşük miktarda kontör yüklüyorum kapanmasın hat diye
o kadar 10 metre yanılma payıyla telefonumdan görüyorum.
Bunu bi araştırayım sait abi

Markadan bağımsız olarak motosiklete direkt olarak bağlanmayan modelleri tercih ediniz. Haftada bir şarj edersiniz işinizi görür.
Kullandığınız bir model varsa tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bunu bi araştırayım sait abi

Kullandığınız bir model varsa tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.
Turuncu Motosiklet Takip ve Turuncu Araç Takip sistemlerini kullanmaktayım.
Turuncu Motosiklet Takip cihazı motosiklete bağlanan modellerden. Kullanım sürem 1,5 yıla yaklaştı.

İlk başta biraz daha uygun fiyatlı gibi görünse de, motosiklete direkt olarak bağlanmayan cihazlar daha avantajlı. Nedeni ise normal takip sistemini motosikletinize montaj ettirmeniz gerekiyor. Eğer garantisi devam eden motosikletiniz varsa montaj işlemini servise yaptırmanız daha uygun oluyor. Bazı markalar motosiklete sonradan takılan elektronik cihazlarda garantiyi bozuyorlar. Servis de bu durumu bildiğinden biraz yüksek montaj ücretleri isteyebiliyor.

Bir diğer husus ise eğer motosikletinizi günlük kullanmıyorsanız, hafta sonları biniyor veya daha uzun süreler park halinde bekletiyorsanız motosikletinizin aküsünü boşaltıyor. En sonunda mutlaka akünüzü bitirecektir. Hani morgların kapısında "Her nefis ölümü tadacaktır" yazar. Takip cihazı sonunda akünüzü bitirecektir. Belki hemen olmayacak ama sonunda akünüz bitecek ve yeni akü almak durumunda kalacaksınız.

Marka önemli değil. Genelde öne çıkan Turuncu Takip ve Motorist Takip şu an için tercih edilen ilk iki firma gibi. Birbirinden ayrılan yönleri birisi Turkcell diğeri Türk Telekom hatları kullanıyor.

Son olarak bir diğer sakıncası ile motosikletinizi değiştirdiğinde tekrar cihazı söktürmek ve yeni motosikletinize montaj ettirmek durumunda kalıyorsunuz. Hem sökme hem de takma için ekstra ücretler isteyebilirler.
Sökme işi görece daha kolay olduğundan kendiniz de yapabilirsiniz fakat montajı, daha sonra servisin size yamuk yapmaması için servise taktırmanız daha uygun oluyor.

Yani bu işlerle hiç uğraşmamak için taşınabilir takip cihazları daha mantıklı oluyor. Normalde motosikletinizi çalıştırdığınızda takip cihazınız takip modundan çıkıyor. Taşınabilir sistemlerde ise size bir radyo çipi veriliyor. Anahtarlık şeklindeki çipi üzerinizde taşıyorsunuz. Motosikletinizin yakın çevresine geldiğinizde (örneğin 1 metre gibi) takip cihazınız normal moda dönmüş oluyor.

Motosiklet takip cihazı alsanız da motosikletin bir köşesine Samsung SmartTag, Apple AirTag gibi takip cihazı saklayınız.
Geceleri daha rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar