Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yani bu işlerle hiç uğraşmamak için taşınabilir takip cihazları daha mantıklı oluyor. Normalde motosikletinizi çalıştırdığınızda takip cihazınız takip modundan çıkıyor. Taşınabilir sistemlerde ise size bir radyo çipi veriliyor. Anahtarlık şeklindeki çipi üzerinizde taşıyorsunuz. Motosikletinizin yakın çevresine geldiğinizde (örneğin 1 metre gibi) takip cihazınız normal moda dönmüş oluyor.
Motosiklet takip cihazı alsanız da motosikletin bir köşesine Samsung SmartTag, Apple AirTag gibi takip cihazı saklayınız.
Geceleri daha rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.
Taşınabilir olanlar en pratikleri ancak zaman zaman şarj etmek için motosikletten uzaklaştırmanız gerekiyor. O sırada koruma işlevini yerine getiremiyorlar doğal olarak. SmartTag veya AirTag gibi bir şey o aradaki boşluk için faydalı olabilir + gizlenmeleri daha kolay. Taşınabilir alarm / takip sistemleri çok da ufak değil, bunları bulunmayacak / görünmeyecek şekilde sıkıştıracak çok fazla yer yok motosikletlerde.
Taşınabilir olanlar en pratikleri ancak zaman zaman şarj etmek için motosikletten uzaklaştırmanız gerekiyor. O sırada koruma işlevini yerine getiremiyorlar doğal olarak. SmartTag veya AirTag gibi bir şey o aradaki boşluk için faydalı olabilir + gizlenmeleri daha kolay. Taşınabilir alarm / takip sistemleri çok da ufak değil, bunları bulunmayacak / görünmeyecek şekilde sıkıştıracak çok fazla yer yok motosikletlerde.
Bendeki kol saati 14 gün şarj süresi veriyor.
motosikletimde koltuk altı usb girişine takılı yani motosiklet çalışmadığı sürece aküden yemiyor.
yarım saatlik bir sürüş sonrası zaten %100 şarj oluyor ki motosikleti hiç 2 haftanın üzerinde çalıştırmamazlık etmedim.
fiyatı airtag ile neredeyse aynı
Turuncu Motosiklet Takip ve Turuncu Araç Takip sistemlerini kullanmaktayım.
Turuncu Motosiklet Takip cihazı motosiklete bağlanan modellerden. Kullanım sürem 1,5 yıla yaklaştı.
İlk başta biraz daha uygun fiyatlı gibi görünse de, motosiklete direkt olarak bağlanmayan cihazlar daha avantajlı. Nedeni ise normal takip sistemini motosikletinize montaj ettirmeniz gerekiyor. Eğer garantisi devam eden motosikletiniz varsa montaj işlemini servise yaptırmanız daha uygun oluyor. Bazı markalar motosiklete sonradan takılan elektronik cihazlarda garantiyi bozuyorlar. Servis de bu durumu bildiğinden biraz yüksek montaj ücretleri isteyebiliyor.
Bir diğer husus ise eğer motosikletinizi günlük kullanmıyorsanız, hafta sonları biniyor veya daha uzun süreler park halinde bekletiyorsanız motosikletinizin aküsünü boşaltıyor. En sonunda mutlaka akünüzü bitirecektir. Hani morgların kapısında "Her nefis ölümü tadacaktır" yazar. Takip cihazı sonunda akünüzü bitirecektir. Belki hemen olmayacak ama sonunda akünüz bitecek ve yeni akü almak durumunda kalacaksınız.
Marka önemli değil. Genelde öne çıkan Turuncu Takip ve Motorist Takip şu an için tercih edilen ilk iki firma gibi. Birbirinden ayrılan yönleri birisi Turkcell diğeri Türk Telekom hatları kullanıyor.
Son olarak bir diğer sakıncası ile motosikletinizi değiştirdiğinde tekrar cihazı söktürmek ve yeni motosikletinize montaj ettirmek durumunda kalıyorsunuz. Hem sökme hem de takma için ekstra ücretler isteyebilirler.
Sökme işi görece daha kolay olduğundan kendiniz de yapabilirsiniz fakat montajı, daha sonra servisin size yamuk yapmaması için servise taktırmanız daha uygun oluyor.
Yani bu işlerle hiç uğraşmamak için taşınabilir takip cihazları daha mantıklı oluyor. Normalde motosikletinizi çalıştırdığınızda takip cihazınız takip modundan çıkıyor. Taşınabilir sistemlerde ise size bir radyo çipi veriliyor. Anahtarlık şeklindeki çipi üzerinizde taşıyorsunuz. Motosikletinizin yakın çevresine geldiğinizde (örneğin 1 metre gibi) takip cihazınız normal moda dönmüş oluyor.
Motosiklet takip cihazı alsanız da motosikletin bir köşesine Samsung SmartTag, Apple AirTag gibi takip cihazı saklayınız.
Geceleri daha rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.
Harika ve yeterli bir anlatım olmuş çok teşekkür ederim, açıkçası ben daha önce hiç takip cihazı kullanmadım ve gerekte duymadım, bu kadar ince eleyip sık dokumamda ki sebepte bu, Turuncu firması ile görüştüm ve sizin de bahsettiğiniz gibi motora direkt olarak bağlanmayan, taşınabilir takip cihazı hakkında bilgi aldım, fiyat biraz yüksek geldi ama yaptığım araştırmalar da daha uygun cihaz bulsam da, yeterli alt yapı desteğinin sağlanmaması ve firmaların yeteri kadar güven vermemesi beni tekrar Turuncu GO modeline yönelmemi sevk etti. Özellikle taşınabilir, motora direkt bağlanmayan, akü ile beslenmeyen modelleri tercih ediyorum ki sizin de bahsettiğiniz gibi ben motoru günlük kullanmıyorum ve akünün ölmesi ihtimaline karşı bir nevi tedbir almak ve ileride oluşabilecek montaj/demontaj masraflarının ve elektronik işlemlerinin önüne geçmek, ikinci bir sebebi de bu cihazı gerektiğinde otomobilim de kullanabilmek. Bu sebeple Turuncu GO modeline yoğunlaşmaya başladım. Açıklamanız için tekrar çok teşekkür ediyorum.
Şarj dediğiniz yaklaşık 2 saatlik bir olay, özelleştirilebilir sinyal seçeneği sayesinde kullanım süresini 5-6 aya kadar uzatmak mümkün.
Yani mantığı şöyle düşünün ;
Diyelim siz cihaz ayarlarından saat başı konum göndermesini istediniz, bu durumda cihazın pil ömrü 1 aydır.
Ama 6 saatte bir konum göndermesini isterseniz pil ömrü 6 aya kadar çıkıyor. Sizin fikrinize saygım var ama ben kendi adıma konuşayım ayda 2 saat cihazı şarj etmeyi ben dezavantaj olarak görmüyorum. Her cihazın kendine göre avantajları/dezavantajları mutlaka vardır ama ben aküden beslenen bir takip cihazının getirecebileceği ;
*Garanti dışı
*Elektrik tehsisatına müdahale
*Montaj/Demontaj bedeli
*Akü sorunları
*Taşınabilirliğin olmaması (İkinci aracınıza aktarma şansınız yok)
gibi sorunlar nedeni ile pek mantıklı bulmuyorum. Yani en azından benim için mantıklı değil, siz aracınızı aktif kullanıyorsanız sizin için mantıklı, ama ben hem aktif kullanmıyorum hem 2 yılda bir motosiklet değiştiriyorum.
Şarj dediğiniz yaklaşık 2 saatlik bir olay, özelleştirilebilir sinyal seçeneği sayesinde kullanım süresini 5-6 aya kadar uzatmak mümkün.
Yani mantığı şöyle düşünün ;
Diyelim siz cihaz ayarlarından saat başı konum göndermesini istediniz, bu durumda cihazın pil ömrü 1 aydır.
Ama 6 saatte bir konum göndermesini isterseniz pil ömrü 6 aya kadar çıkıyor. Sizin fikrinize saygım var ama ben kendi adıma konuşayım ayda 2 saat cihazı şarj etmeyi ben dezavantaj olarak görmüyorum. Her cihazın kendine göre avantajları/dezavantajları mutlaka vardır ama ben aküden beslenen bir takip cihazının getirecebileceği ;
*Garanti dışı
*Elektrik tehsisatına müdahale
*Montaj/Demontaj bedeli
*Akü sorunları
*Taşınabilirliğin olmaması (İkinci aracınıza aktarma şansınız yok)
gibi sorunlar nedeni ile pek mantıklı bulmuyorum. Yani en azından benim için mantıklı değil, siz aracınızı aktif kullanıyorsanız sizin için mantıklı, ama ben hem aktif kullanmıyorum hem 2 yılda bir motosiklet değiştiriyorum.
Evet evet, Teknotakip'in de Turuncu'nun da bu tip ürünleri var ve bence de direkt takılan ürünlerden daha kullanışlı. Ancak yazdığım şekilde dezavantajları var. Avantajarı dezavantajlarından kesinlikle daha ağır basıyor.
Ben ileride gene alırsam (yüksek çözünürlükte ve sıklıkta konum/yön/hız kaydetme) takip ve günlük (log) özelliklerinin iyi olması nedeniyle (varsa) Teknotakip'in montajsız ürününü alırım diye düşünüyorum. (Ama şimdi tekrar baktım da Teknotakip'te motora montajlanmayan ürün yok sanırım... Turuncu'nun takip ve log özelliği zayıf.)