Mondial MCT 250 Nelere Dikkat Edilmeli?

Merhabalar, Mondial MCT 250 almayı düşünüyorum 2. motor olarak. Biriyle anlaştım, motor 2011 model, 8500 KM'de. Garaj motoru, genel olarak saklanmış. Hatta birkaç etiketi üstünde. Motora bakarken nelere dikkat etmeliyim? Aldıktan sonra rutin değişimleri ne olmalı?

Model tercihinin bu bütçeye bu tarz motosiklete binmek istediğini varsayarak yazıyorum.

Eski motora ya da çinliye karşı değilim. Bilhassa, eksi motor severim. Yalnız burada ciddi birkaç handikap bir arada.

Eski, çinli, fazla yatmış, çift silindir.

Ne demek bu?

Çürümüş/kaynamış/paslanmış kırılması an meselesi civatalar somunlar, (çinli+eski)
Oksitlenmiş elektrik tesisatı (çinli+eski)
Yağ kaçıran/kaçıracak contalar/keçeler (yatmış+çinli)
Dağılacak rulmanlar (çinli+eski+yatmış)
Çift silindir ve çinli olduğu için motora yanaşmak istemeyen bisikletçiden bozma motosiklet tamircileri (bonus)

Bu bütçeye bu tarz Kuba superlight gibi tamamen cg altyapılı (parça ucuz, her usta yapar) , nispeten daha yeni, 20-30 bin kmlerde az-orta binilmiş yine de bakımlı bir modellere yönelmek daha mantıklı bir hareket olacaktır.

Yatmış motorun heryerinden yağ kaçırma ihtimali vardır, uzun süre yatmış ve kilometresi düşük motora sahip araçlar maalesef risklidir.
Model tercihinin bu bütçeye bu tarz motosiklete binmek istediğini varsayarak yazıyorum.

Eski motora ya da çinliye karşı değilim. Bilhassa, eksi motor severim. Yalnız burada ciddi birkaç handikap bir arada.

Eski, çinli, fazla yatmış, çift silindir.

Ne demek bu?

Çürümüş/kaynamış/paslanmış kırılması an meselesi civatalar somunlar, (çinli+eski)
Oksitlenmiş elektrik tesisatı (çinli+eski)
Yağ kaçıran/kaçıracak contalar/keçeler (yatmış+çinli)
Dağılacak rulmanlar (çinli+eski+yatmış)
Çift silindir ve çinli olduğu için motora yanaşmak istemeyen bisikletçiden bozma motosiklet tamircileri (bonus)

Bu bütçeye bu tarz Kuba superlight gibi tamamen cg altyapılı (parça ucuz, her usta yapar) , nispeten daha yeni, 20-30 bin kmlerde az-orta binilmiş yine de bakımlı bir modellere yönelmek daha mantıklı bir hareket olacaktır.
Superlight pek hoşuma gitmiyor maalesef, bu tarz chopperlar daha çok hoşuma gidiyor. Alacağım kişi motosiklet tamircisi, yarın motoru incelemeye gideceğim. Nelere bakmalıyım? Motor pas konusundan çok temiz duruyor, tüm orijinal parçaları üstünde.

Motosikleti
Ns200 15"
Yatan motorların riski o an belli etmemesidir ve bütün sıkıntıyı kullandıkça meydana çıkarmasıdır, O anlık temiz gözüken her şey potansiyel sıkıntıdır. Alırsanız yapmanız gerekenler şöyle;

Amortisör yağı ve keçesi değişimi
Karbüratör sızdırmazlık elemanlarının değişimi
Benzin hortumlarının değişimi
Fren hidrolik sıvısının değişimi
Gerekirse motor yağı
Tüm filtrelerin değişimi

diye liste uzar gider.

Risk ama hallederim ustalar ile pek işim olmaz derseniz alınabilir risk, yedek parçalarının teminindende emin olun eski model ve parça aramak ile uğraşmayınız.

Yatan motorların riski o an belli etmemesidir ve bütün sıkıntıyı kullandıkça meydana çıkarmasıdır, O anlık temiz gözüken her şey potansiyel sıkıntıdır. Alırsanız yapmanız gerekenler şöyle;

Amortisör yağı ve keçesi değişimi
Karbüratör sızdırmazlık elemanlarının değişimi
Benzin hortumlarının değişimi
Fren hidrolik sıvısının değişimi
Gerekirse motor yağı
Tüm filtrelerin değişimi

diye liste uzar gider.

Risk ama hallederim ustalar ile pek işim olmaz derseniz alınabilir risk, yedek parçalarının teminindende emin olun eski model ve parça aramak ile uğraşmayınız.
Sahibi bakımlarının yapıldığını iddia ediyor, yarın bakacağım dediğim gibi.

Motosikleti
D400
Bütçe nedir?

MCT çok dandik duruyor.

Superlight da hem güçsüz hem teknolojisiz.

Bütçe düşük ise şu an fiyatlarını bilmiyorum ama mondial nevada daha iyi bir seçenek. en azından abs çift silindir vs.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu bütçelerde insanların cruiser bakmaması lazım bi naked scrambler alıp vakti gelince düzgün cruiser bakılmalı

Motosikleti
Ns200 15"
Sonra da bana diyorlar ki "ikinvi ele karsi niye onyargilisin"😂
Abi eski 2. el alınacaksa bunlar ön görülmeli ve fiyatı ona göre olmalı, varsa faturası sıkıntı yok ama satıcının ağzına güvenmem. Biri benden yüksek kilometrede araç alırsada önce muadillerine baksın sonra gelsin aradaki farkı anlar. :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Abi eski 2. el alınacaksa bunlar ön görülmeli ve fiyatı ona göre olmalı, varsa faturası sıkıntı yok ama satıcının ağzına güvenmem. Biri benden yüksek kilometrede araç alırsada önce muadillerine baksın sonra gelsin aradaki farkı anlar. :)
Bana gore hem motorda hem de otomobilde ikinci ellerin fiyatlari abarti. 5-6 yasindaki motora sifirinin %75i istenmez. Bakim yaptirdi mi, nerede yaptirdi, kac kere kaza yapti, kac kaldirima cikti, ne yagi kullandi (😂), debriyajin icine nasil etti belli degil.

Motosikleti
Ns200 15"
Bana gore hem motorda hem de otomobilde ikinci ellerin fiyatlari abarti. 5-6 yasindaki motora sifirinin %75i istenmez. Bakim yaptirdi mi, nerede yaptirdi, kac kere kaza yapti, kac kaldirima cikti, ne yagi kullandi (😂), debriyajin icine nasil etti belli degil.
Doğru abi, 8000 kilometre civarında anası ağlatılmış babası küstürülmüş motosikletlere şahit oldum, hele gençlerdem hiç alınmaz nerede fik fik işler var hepsi onlarda. Eleman hava filtresini söküp öyle geziyor emiş sesi için, böyle elemanlar var piyasada.

Benim Spontini'yi para ile satın alamazsınız, ancak 30 kilo pişmiş kokoreç ile takas ederim. :D

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Doğru abi, 8000 kilometre civarında anası ağlatılmış babası küstürülmüş motosikletlere şahit oldum, hele gençlerdem hiç alınmaz nerede fik fik işler var hepsi onlarda. Eleman hava filtresini söküp öyle geziyor emiş sesi için, böyle elemanlar var piyasada.

Benim Spontini'yi para ile satın alamazsınız, ancak 30 kilo pişmiş kokoreç ile takas ederim. :D
Cok istiyon😂 kokorec kac tl oldu haberin var mi😂
Sahi yarim ekmek kokorec parasina yarim ekmek doner aliniyor. Ki dunyada en pahali doner bizde😂

Motosikleti
Ns200 15"
Bereket donerde bile 100gram ekmek arasi 455tl yaw😂
Ne ironi ama, 10 dolar ver 100 gram et al. Pek bereketliymiş. :D

Yurt dışını bu konuda çok seviyorum 10 dolara pizza alıyorum neredeyse bütün gün tok duruyorum ve lezzetten küplere biniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar