Bu ilan fiyatları ne ayak?

istersen tansiyoner tak tüm kapakları tak hornete satın alırken yapılan muamele; daha düşük km ye bu fiyata var.
Motosiklete taktığınız tüm aksesuarlar satarken bir para etmez sadece alıcının alması için hafif artılar verir o kadar.
Satın alım gücü denilen şey bizde çok düşük abi. adam gerekirse onları bende taksit taksit alırım diye düşünüyor o yüzden km ve yıl bazlı daha düşük fiyata varsa gidip onu alıyor doğal olarak.

Bu denklem her zaman aksesuarlı motor satış fiyatını yener >>>>>>>>>>>>>> daha düşük km ye bu fiyata var.
dediğim gibi anlamayan adama satmayız hocam. tüm bayiler sırf çanta ekli diye 25-30k fazladan para alıyor, bunda sorun yok, kullanıcının sonradan taktığı ürün için 3-5 lira fazla istiyor diye mi sorun oluyor. gitsin boş olanı alsın hiç problem değil. telefon tutan zımbırtılar bile 2-3 bin lira olmuş. satarken onu söker 1000 liraya okuturum daha iyi. neden üzerinde vereyim madem öyle.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Aksesuarın pek değeri yok ikinci elde maalesef.

Takılan aksesuarın işlevine göre de değişebilir.
Koruma aksesuarı, ön cam ve elcik koruma takıp fiyatını şişirenlerin ya da 500 TL'lik aksesuara kadar koca bir liste yazıp 100.000TL'lik aksesuar var ama beylerrrrr diye ilan açanların yaptığını saçma buluyorum.
Ama koruma demiri, quickshiter, arka çanta demiri, arka çanta, elcik ısıtma, toto ısıtma vb. gerçekten kayda değer aksesuar varsa, abartmamak kaydıyla bir miktar fiyatın üzerine eklenmesini anlarım.

Şahsen çok da elzem olmayan ve motoru aksesuar manyağı yaparak tanka çeviren, aksesuardan kendi görünmeyen motorlar yerine aksesuarsız daha uygun fiyatlı motorları tercih ederim.
Bu arada genel bir tanımlama yaptım yukarıda @LynXMaSTeR , şahsınıza veya motorunuza özel olarak hiçbir yorumda bulunmuyorum (motorunuzu görmedim zaten).

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
dediğim gibi anlamayan adama satmayız hocam. tüm bayiler sırf çanta ekli diye 25-30k fazladan para alıyor, bunda sorun yok, kullanıcının sonradan taktığı ürün için 3-5 lira fazla istiyor diye mi sorun oluyor. gitsin boş olanı alsın hiç problem değil. telefon tutan zımbırtılar bile 2-3 bin lira olmuş. satarken onu söker 1000 liraya okuturum daha iyi. neden üzerinde vereyim madem öyle.
Ayrı satmak daha mantıklı zaten. İstediğiniz fiyatı alsanız bile ayrı ayrı satarken daha çok kar edersiniz.

Ayrıca sizin mantığınıza ters olabilir ama bu ülkede 2.el standartı bu şekilde. Kimse parayı kolay kazanmadığı için kolay harcayamıyor. Aksesuarlı almak yerine aksesuarsızı tercih edip sonradan vadeye yaymak her ne kadar zarar gibi görünsede sıfır mal sahibi olmak ve aylık rahatlama gibi durumlar söz konusu olunca bizim insanımıza daha mantıklı geliyor.

En can alıcı kısım zaten daha düşük km olanını daha ucuza buldum diyenler. Her zaman daha ucuzu vardır.

Arkadaşım sitenin en ucuz burgman ilanını girmesine rağmen arayıp pazarlık yapıyorlardı yanımda. Varın gerisini siz düşünün.

Ayrıca siz aksesuarı dahil etmediğinizde çoğunlukla alacağınız motorlarda da dahil edilmemiş oluyor. O yüzden çok takılmaya gerek yok. Sizin yerinizde olsam piyasa standartına göre fiyatlar malı verir giderdim. Sonuçta 2. el ürünün elinizde beklemesinin de bir maliyeti var. YTD. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

60 bin lira bile yazsan 55 olursa gelip alayım diyen olacaktır.
Buna da ekleyeyim ilanı 180'e koydum yarın 140 noter diyen oldu. Ülkeler savaş uçağı alırken o kadar pazarlık yapmıyor.

böyle saçma bir cümle olamaz :)

Ayrı satmak daha mantıklı zaten. İstediğiniz fiyatı alsanız bile ayrı ayrı satarken daha çok kar edersiniz.

Ayrıca sizin mantığınıza ters olabilir ama bu ülkede 2.el standartı bu şekilde. Kimse parayı kolay kazanmadığı için kolay harcayamıyor. Aksesuarlı almak yerine aksesuarsızı tercih edip sonradan vadeye yaymak her ne kadar zarar gibi görünsede sıfır mal sahibi olmak ve aylık rahatlama gibi durumlar söz konusu olunca bizim insanımıza daha mantıklı geliyor.

En can alıcı kısım zaten daha düşük km olanını daha ucuza buldum diyenler. Her zaman daha ucuzu vardır.

Arkadaşım sitenin en ucuz burgman ilanını girmesine rağmen arayıp pazarlık yapıyorlardı yanımda. Varın gerisini siz düşünün.

Ayrıca siz aksesuarı dahil etmediğinizde çoğunlukla alacağınız motorlarda da dahil edilmemiş oluyor. O yüzden çok takılmaya gerek yok. Sizin yerinizde olsam piyasa standartına göre fiyatlar malı verir giderdim. Sonuçta 2. el ürünün elinizde beklemesinin de bir maliyeti var. YTD. :)

Buna da ekleyeyim ilanı 180'e koydum yarın 140 noter diyen oldu. Ülkeler savaş uçağı alırken o kadar pazarlık yapmıyor.
hocam bir malı istediğim fiyata satamıyorsam satmam, hiç gerek yok ölücülerle muhatap olmaya. gerekirse biraz beklerim ancak istediğim fiyat gelirse satar geçerim. hafta sonu macbook u sattım, ilk ilana koyduğumda fiyata çok diyenler oldu, ölü rakam teklif edenler oldu, en sonunda istediğim rakamın sadece 500 lira altına sattım, eli yüzü düzgün bi genç ablasına aldı, hatta birlikte geldiler alışverişe, kontrollerini yaptılar, direkt parayı verip gittiler. genelde böyle kolay alışverişler yapıyorum. pazarlığı uzattıkça uzatan adamlarla iş olmuyor.
dediğiniz gibi kimse kolay kazanmıyor parayı, alıcının parası kıymetli de satıcının malı kıymetli değil mi?
bundan önceki motoru ilanda değilken galerici bir arkadaşa sattım, galericiler daha ölücü olur normalde ancak arkadaş neredeyse istediğim fiyatı verdi. bu motoru da düşündüğüm fiyata satarım muhtemelen. genellikle ilana yüksek fiyat çıkıyorum ölücüleri direkt engellemek adına, ancak bazı yüzsüzler fiyata bakmadan teklif veriyor, hiç muhatap bile olmuyorum :)
o fiyata şu motor var diyenler gidip o motoru alsınlar, bana neden yazıyorlar onu da anlamıyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
hocam bir malı istediğim fiyata satamıyorsam satmam, hiç gerek yok ölücülerle muhatap olmaya. gerekirse biraz beklerim ancak istediğim fiyat gelirse satar geçerim. hafta sonu macbook u sattım, ilk ilana koyduğumda fiyata çok diyenler oldu, ölü rakam teklif edenler oldu, en sonunda istediğim rakamın sadece 500 lira altına sattım, eli yüzü düzgün bi genç ablasına aldı, hatta birlikte geldiler alışverişe, kontrollerini yaptılar, direkt parayı verip gittiler. genelde böyle kolay alışverişler yapıyorum. pazarlığı uzattıkça uzatan adamlarla iş olmuyor.
dediğiniz gibi kimse kolay kazanmıyor parayı, alıcının parası kıymetli de satıcının malı kıymetli değil mi?
bundan önceki motoru ilanda değilken galerici bir arkadaşa sattım, galericiler daha ölücü olur normalde ancak arkadaş neredeyse istediğim fiyatı verdi. bu motoru da düşündüğüm fiyata satarım muhtemelen. genellikle ilana yüksek fiyat çıkıyorum ölücüleri direkt engellemek adına, ancak bazı yüzsüzler fiyata bakmadan teklif veriyor, hiç muhatap bile olmuyorum :)
o fiyata şu motor var diyenler gidip o motoru alsınlar, bana neden yazıyorlar onu da anlamıyorum.
Siz de haklısınız tabiki ama ticaretle uğraştığım için bu konulara da genelde ticari bakıyorum. O parayı birkaç bin için aylarca bekletmek yerine yatırım yaparak işletmek veya faiz hassasiyeti olmayan birisi için faize koymak bana daha mantıklı geliyor. Dediğim gibi bekleyen malın da bir maliyeti mutlaka oluyor. Hele şu enflasyonist ortamda bir ürünün tekeli değilseniz parayı, ürünü bekletmek kardan yiyor. Özellikle motosiklet gibi hobi araçlarında.

Ama dediğiniz gibi istediğiniz rakama vermek de bir düşünce yapısı, bir karar. Asla mantıksız değil. Zarar yazmadığı sürece sorun yok. Ben daha fazla kar yapmanın peşindeyim. 😁

Ölücüler de ayrı dert. Başta anlattığım gibi 180 yazdığım ilana 140 verirken utanmıyor adam ne diyeyim ki. Bir de tehditkar konuşuyor. Fiyatı indir yoksa almam gibisinden. Aslında bunlara F-35 olayı gibi yapacaksın. Parasını alıp malı vermeyeceksin garajda çürüyecek, belki akıllanırlar.

Piyasa içler acısı. Alıcı da satıcı da ayrı kıvranıyor. Umarım düzeldiğini görmeye ömrümüz yeter.

Motosikleti
Dominar D250
Yeni konu açmayı bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Lütfen?

Siz de haklısınız tabiki ama ticaretle uğraştığım için bu konulara da genelde ticari bakıyorum. O parayı birkaç bin için aylarca bekletmek yerine yatırım yaparak işletmek veya faiz hassasiyeti olmayan birisi için faize koymak bana daha mantıklı geliyor. Dediğim gibi bekleyen malın da bir maliyeti mutlaka oluyor. Hele şu enflasyonist ortamda bir ürünün tekeli değilseniz parayı, ürünü bekletmek kardan yiyor. Özellikle motosiklet gibi hobi araçlarında.

Ama dediğiniz gibi istediğiniz rakama vermek de bir düşünce yapısı, bir karar. Asla mantıksız değil. Zarar yazmadığı sürece sorun yok. Ben daha fazla kar yapmanın peşindeyim. 😁

Ölücüler de ayrı dert. Başta anlattığım gibi 180 yazdığım ilana 140 verirken utanmıyor adam ne diyeyim ki. Bir de tehditkar konuşuyor. Fiyatı indir yoksa almam gibisinden. Aslında bunlara F-35 olayı gibi yapacaksın. Parasını alıp malı vermeyeceksin garajda çürüyecek, belki akıllanırlar.

Piyasa içler acısı. Alıcı da satıcı da ayrı kıvranıyor. Umarım düzeldiğini görmeye ömrümüz yeter.
hocam satılmıyor diye motor köşede beklemiyor, kullanıyorum, o yüzden zarar olarak görmüyorum. bazı prensiplerim var, paradan vazgeçerim ancak prensiplerimden vazgeçmem. böyle de olunması gerektiğini düşünüyorum, 3-5 kuruş için eğilip bükülmeye gerek yok.
daha önce de dile getirmiştim, bilinçli bir kullanıcı olsa, alıp bineceğini bilsem ölücülerin verdiği fiyatın da altına veririm. ancak benden alıp 3-5 hafta sonra satacak adama neden düşük fiyata bırakayım. ona kazandıracağıma kullanacak adama kazandırırım, bu arada da kendim sürerim daha iyi.

Motosikleti
yok:(
bende kıl oluyorum ama insanımız böyle sanırım sürekli motorlarıma rejitliğini bozmayan görece pisayada kaliteli olan ürünler takmaya çalıştım ama satarken yok ediyorlar. sövesim geliyor edemiyorum :)

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
böyle saçma bir cümle olamaz :)
Aksesuarın ikinci elde değerinin olmaması desteklediğim bir mantık değil. Bizim ülkedeki düşünceyi belirttim sadece.

En son geçen yaz motor satarken stresten kanser olacaktım. O yüzden mümkünse bir dahakine bayi ile takas yöntemini tercih edeceğim. Herkes kendini çakal sanıyor millet bayinin takas teklifinden düşük fiyata almaya çalışıyor elinizdeki motoru.

Ekonomi, global konjonktür vs bunları da anlıyorum ama mevcut durumda “Ölücüler” diye adlandırdığımız insan kategorisi “Leşçilere” dönüşmüş de haberimiz yok.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Aslında bir değeri var; benzerleri arasından sıyrılmaya yarayabiliyor. Motorun kullanım amacına uygun, kaliteli ve işlevsel değeri yüksek aksesuarların mutlaka ki satışta kolaylaştırıcı etkisi olur. Evet, bizim millet fiyatta hep çıplak üzerinden bakıyor ve o şekilde teklifler sunuyorlar ama öyle olduğu zaman da babayı alıyorlar maalesef. :D

Ciddi alıcı düzgün aksesuarın değerini bilir. Çıplak motor almanın şöyle avantajı olabiliyor, "alırken daha uygun fiyata alayım, sonra zamanla / param oldukça tamamlarım" diyecek insan için dolu motor bütçesi nedeniyle uygun olmayacaktır tabi. Ona diyecek bir şey yok. Bütçe meselesi. Ama orada da motoru aksesuarsız motor fiyatına kapmaya çalışmanın da çok alemi yok sanki?

Aksesuarın ikinci elde değerinin olmaması desteklediğim bir mantık değil. Bizim ülkedeki düşünceyi belirttim sadece.

En son geçen yaz motor satarken stresten kanser olacaktım. O yüzden mümkünse bir dahakine bayi ile takas yöntemini tercih edeceğim. Herkes kendini çakal sanıyor millet bayinin takas teklifinden düşük fiyata almaya çalışıyor elinizdeki motoru.

Ekonomi, global konjonktür vs bunları da anlıyorum ama mevcut durumda “Ölücüler” diye adlandırdığımız insan kategorisi “Leşçilere” dönüşmüş de haberimiz yok.
Yani leşçileri saymıyoruz zaten, onlar hariç piyasada şu anda talep sıfıra yakın. Motosikletlerle / fiyatlarla ilgili bir konu değil bu.

Parası olmayan taksitle sıfır almayı tercih ediyor, parası olan da şu anda bir şekilde elinde tutuyor / değerlendiriyor / harcamıyor. Konu basit aslında. Bu taksit kampanyaları / stok bitmediği sürece ikinci elde en ufak bir hareketlenme bile olmaz...

bende kıl oluyorum ama insanımız böyle sanırım sürekli motorlarıma rejitliğini bozmayan görece pisayada kaliteli olan ürünler takmaya çalıştım ama satarken yok ediyorlar. sövesim geliyor edemiyorum :)
quickshifter ı bile ekstra saymayan adam gördüm ben, diğer ıvır zıvırlardan bahsetmiyorum bile :)
gitsin bomboş olanı alsın.

bayi en ölücüsü. geçen sene başlarında 400k üzeri teklifler gelirken bi bayi 370k başka bayi 350k teklif etti. nasıl milyonluk araçları alırken sadece boyası için bile ekstra para ödüyorlarsa motosikletteki telefon tutacağına bile az da olsa ekstra ücret ödemesini öğrenecek millet.

Motosikleti
quickshifter ı bile ekstra saymayan adam gördüm ben, diğer ıvır zıvırlardan bahsetmiyorum bile :)
gitsin bomboş olanı alsın.
Yani kullanmayacak adama QS'ın hiçbir değeri yok gerçekten de. Üstünde hazır geliyorsa öpüp başıma koyarım ama üstüne para verip almam yani. Çok gerekli / anlamlı bir şey değil.

Yani kullanmayacak adama QS'ın hiçbir değeri yok gerçekten de. Üstünde hazır geliyorsa öpüp başıma koyarım ama üstüne para verip almam yani. Çok gerekli / anlamlı bir şey değil.
işte sizin gibi düşünenlere satmayı düşünmüyorum hocam :) malın değerini bilen adamı bulmak önemli.
anlatılan bir hikaye vardır; zamanında bir baba çocuğuna bir taş vermiş, git bunun değerini öğren diye. o taşa biri 10 lira verirken biri 10.000 lira, bir diğeri tüm servetini vermek istemiş.
alışverişlerde de durum böyle, bir ürünün değerini bilenlerle alışveriş yapmak önemli.
bu arada qs bugüne kadar kullandığım en iyi özellik motosiklette. aşırı derecede kolaylaştırıyor motosiklet kullanmayı.

Motosikleti
abi yapma qs aksesuar kategorisine giremeyecek kadar çokomelli güzel bişi bence

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Cant şeriti +5 beygir, +10 bin deyer katar motura. Aksisuar önemli, mühim!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar tamamen cahilliğimden soruyorum; nedir bu qs merakı? Yani debriyaja basıp gaz kapatıp vitesle oynamak size yarım saniye kaybettirir. Ne yapıyorsunuz sabah akşam pistte mi yarışıyorsunuz? Varsın olsun yarım saniye kaybet ne olacak?

Motosikleti
Arkadaşlar tamamen cahilliğimden soruyorum; nedir bu qs merakı? Yani debriyaja basıp gaz kapatıp vitesle oynamak size yarım saniye kaybettirir. Ne yapıyorsunuz sabah akşam pistte mi yarışıyorsunuz? Varsın olsun yarım saniye kaybet ne olacak?
ağzın kulaklarına vuruyor abi işte kesintisiz ivmelenme hissi ve tak tak tak. bu kadar muhazakar olmamak lazım bence

Motosikleti
abi yapma qs aksesuar kategorisine giremeyecek kadar çokomelli güzel bişi bence
Valla sadece 3 motorda deneyebildim; V Strom 800 SE, F900 GSA ve Stelvio. Üçünde de bir randıman alamadım ben QS'dan. Ayı gibi motorlar işte, pistte de kullanmıyoruz. Üçü de auto-blip işini güzel yapamadı, bana upshift için değil olsa olsa downshift için lazım olur. Onu da düzgün yapamayan sistemi neyleyeyim? Çoğunlukla gereksiz / anlamsız olduğu konusunda israrımı sürdürmek zorundayım...

ağzın kulaklarına vuruyor abi işte kesintisiz ivmelenme hissi ve tak tak tak. bu kadar muhazakar olmamak lazım bence
Yani ben gayet güzel debriyaj tokatlayabiliyorum, yapabildiğim şeyin yardımcısını neyleyeyim? 200ms kaybetsem bir şey olmaz, pistte sürmüyorum ki? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar