Mavi plastik 15 20l ltlik bidonlar var, onlari da kesebilir. Hem de iki tane kap olurGökten yağmur değil sevgiler yağsın. Çok kullanımlık çare 1 metre plastik yağmur oluğu. (Made by Prof.Zihni Sinirli)
![]()
Mavi plastik 15 20l ltlik bidonlar var, onlari da kesebilir. Hem de iki tane kap olurGökten yağmur değil sevgiler yağsın. Çok kullanımlık çare 1 metre plastik yağmur oluğu. (Made by Prof.Zihni Sinirli)
![]()
Abi bu bana şöyle yaramıyor; jant temizliği için de gazyağı kullandığımdan her sıkışta jant içinden geçip lastiğin yanlarındaki kaldırıma da bulaşıyor bu meret. bu nedenle örtü, muşamba tarzı bir şey gerek bana.Gökten yağmur değil sevgiler yağsın. Çok kullanımlık çare 1 metre plastik yağmur oluğu. (Made by Prof.Zihni Sinirli)
![]()
Hocam onunda yağlanması gerekiyor, kullanıcı el kitabında "az bakım gerektiren zincir" olarak geçiyor. Periyodik bakımda servisler yapıyor. Eğer çok tozlu topraklı yerlerde sürüş yapıyorsanız ara ara bakımını kendiniz yapmanız gerekiyor. Borusan tarafından söylenen bir rivayete göre 800-100KM arası yağlama yapmak makbulmüş.BMW Endurance zincir kullanıyorum. Ne yağlama ne temizlik 25.000 km de zincir değişimi
Fabrikasyon olarak gres oluyor genelde zincirlerde, 90 numara yağ çok ince kalır üzerinde fabrika çıkışlı gelen yağa göre...zincirlerde bir şey fark ettim, sıfır aldığımda fabrikasyon yağının yoğun kıvamı ve zincirin yeniyken motosiklet sanki kayışlıymış gibi sessiz konforlu olması çok hoşuma gidiyordu ve acaba bu nasıl bir yağ diye düşünüyordum, 2 hafta önce parçacıdan bir şeyler alırken arkadaşın motoru için 90 numara zincir dişli yağı da aldım.
Birileri tavsiye etmişti 90 numara yağı ve arkadaşın motorunu yıkadıktan sonra yağı süreyim derken bu yağın aslında zinciri satın aldığımızda üzerinde ki fabrikasyon yağ ile aynı yağ olduğunu gördüm. Meğerse ne güzel kıvamı var çok iyi dediğim yağ 90 numara zincir dişli yağıymış...
Arkadaşımın motorunun zincirini 1 kez yağladım ama yağ benim ve ikinci motorum olan küçük motorumun zincirini bu yağ ile yağlıyorum. Tabi küçük motor 150cc ve en ucuzundan, sadece basit şekilde yağlayıp geçiyorum, hani zincir sesi duymayayım ve dişli ömrü de uzun olsun diye yapıyorum... aklımda kalan tek bir sorun var oda X-ring yada O-ring zincirlerde bu ring aralarına bu yağ nasıl nüfuz ediyor? hani biz zinciri yağlıyoruz ama ring aralarına giriyor mu bu yağlar?
....
Tamam işte ben ne dedim ki . Bakım yapmıyorum. Servise götürdüğümde onlar ne gerekiyorsa yapsınlar dünyanın parasını ödüyorum her seferinde BMW yeHocam onunda yağlanması gerekiyor, kullanıcı el kitabında "az bakım gerektiren zincir" olarak geçiyor. Periyodik bakımda servisler yapıyor. Eğer çok tozlu topraklı yerlerde sürüş yapıyorsanız ara ara bakımını kendiniz yapmanız gerekiyor. Borusan tarafından söylenen bir rivayete göre 800-100KM arası yağlama yapmak makbulmüş.
![]()
![]()
Sizin için değil diğer arkadaşlar yanlış anlamasın diye yazmıştım aslındaTamam işte ben ne dedim ki . Bakım yapmıyorum. Servise götürdüğümde onlar ne gerekiyorsa yapsınlar dünyanın parasını ödüyorum her seferinde BMW ye
Adamlar boşuna road/racing ibaresi koymamışenduro tarzı motorlar için ilk tozlu yoldan geldiğinde temizlemen gerekli yoksa toz toprak zincirin içinde kalıyor zinciri bozuyor
Şerefsizim benim aklıma gelmiştiAbi bu bana şöyle yaramıyor; jant temizliği için de gazyağı kullandığımdan her sıkışta jant içinden geçip lastiğin yanlarındaki kaldırıma da bulaşıyor bu meret. bu nedenle örtü, muşamba tarzı bir şey gerek bana.
Aslında benim bu operasyona en uygun şey "yaşlı pedi" bunu çarşaf gibi yere serdim mi yağ, su hepsini emer, böylelikle işim bittiğinde yere yağ mağ saçmadan çöpe atabilirim.
Güzel fikir mübarek. Şimdi sıra geldi bu işi bedavaya getirmeyeŞerefsizim benim aklıma gelmişti![]()
bendeki 2015 model, şehir içi ortalama 6,5 ile 7 litre arası yakıyor ama burada aşırı dur kalk trafiği var ve benim tüketim maksimum seviye olarak kabul edilebilir, daha normal yerlerde 6,5 litrenin üzerine çıkacağını sanmıyorum, yani evet bu motorlar 6 litre civarı tüketim ile harika performans verebiliyor.
drive.google.com
drive.google.com
Şöyle güzel fotoları bana da göndersene reklamımız olsunOtomatik zincir yağlama sistemi kullanıyorum. Hazineye 90 numara yağlama koyuyorum. 60ml tüp 4-5bin km kadar yetiyor. Cok pratik ve kullanışlı. Zincir surekli temiz kalıyor. Marka olarak ATP kullanıyorum.
IMG20250731155939.jpg
drive.google.com
IMG20250731155931.jpg
drive.google.com