Transalp 750 mi Tiger 900 Rally Pro mu?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Maalesef. Marka fabrikadan niye bu kadar pahalı çıkartıyor anlamıyorum. Mesela birkaç örnek parça yazayım:

T2312790-PM depo grenajı 470 euro
T2312780-PM depo ön krenaj sol 109 euro
T2312762 sol sticker 29 euro
T2311237 iç panel 1 49 euro
T2310603 iç grenaj 2 18 euro
T2311761 iç panel büyük 52 euro
T2402957 tank fitil 5 euro
T2310981 grenaj bağlantı 18 euro

Zaten grenaj 500 Euro gibi bir meblağ tutuyor. Üstüne sticker ücreti var 🙂.

Pahalı olan ana ürünlerin örneği de şu şekilde:

T2106101 radyatör 820 euro
T2043367 gidon 206 euro
T2022211 fren diski 528 euro
T2029935 abs sensörü 225 euro
T2022297 abs çemberi 191 euro
T1268019 statör kapağı 207 euro

Ben markaya montaj ücretini vermem, parçaları kendim birleştiririm diyip her parçayı sipariş veren biri belki de sıfır motor fiyatının 2-3 katını ödemek zorunda. Bu durum norm mu bilmem tabi
Tahminim bunları ikiye bölersek UK fiyatlarını buluruz şeklinde...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Radyatöre baktım 820€ yazılan radyatörün World of Triumph sitesinde KDV hariç fiyatı 502€.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Radyatöre baktım 820€ yazılan radyatörün World of Triumph sitesinde KDV hariç fiyatı 502€.
Yarısı değil de %20-%30'luk bir fark var genelde. Bir de benim attığım fiyatlara KDV dahil değil.

Ben sanırım ilk karşılaştırmamı bu web sitesi üstünden yapmıştım. Sizin bulduğunuz daha da ucuzmuş.

Motosikleti
Yarısı değil de %20-%30'luk bir fark var genelde. Bir de benim attığım fiyatlara KDV dahil değil.

Ben sanırım ilk karşılaştırmamı bu web sitesi üstünden yapmıştım. Sizin bulduğunuz daha da ucuzmuş.
Tamam bu durumda %63 daha pahalı radyatör, bence hakkaniyetli değil. Bir de montaj işçiliği vs. olacak. (Sonuçta gönderdiğim sitedeki fiyat da son kullanıcı fiyatı, bayi değil, yani alışın daha düşük olması lazım, ithalat masraflarını 502 üzerinden hesaplamanın alemi yok...)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Tamam bu durumda %63 daha pahalı radyatör, bence hakkaniyetli değil. Bir de montaj işçiliği vs. olacak. (Sonuçta gönderdiğim sitedeki fiyat da son kullanıcı fiyatı, bayi değil, yani alışın daha düşük olması lazım, ithalat masraflarını 502 üzerinden hesaplamanın alemi yok...)
Evet burada bayağı bir uçurum varmış. İşçilik de nispeten düşük çıktı yapılacak işler yüzeysel olduğundan sanırım. Parça fiyatları da servisten servise değişiyormuş. Servis olarak Korlas'a gitseydim masraflar daha yüksek çıkardı diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
World of Triumph bildiğim kadarıyla resmî ve global kanal. "ersatzteile-triumph" domain bana resmî gibi gelmedi açıkçası...

Yetkili bir satıcıdır, bir çok markanın böyle parça satışını yapan yerler var, Almanya'da bilhassa çok popi.

Fiyatlar bana çok garip gelmedi maalesef =)
Şimdi motorun bütün parçalarını alıp biz toplasak 2-3 katına mal edebilirsek yine iyi, muhtemelen daha fazla da eder. Ama zaten yedek parçayı firma para kazanmak amacıyla satıyor, yoksa sadece kaza anında lazım olunacağından falan olması gereken bir şey olsaydı, tedarikçiler doğrudan bizlere o ürünleri verirdi firmaya verdiği fiyata vermese de, ama burada bu düzenin kurulma amacı Triumph'ın bu işten ayrıca para kazanması.

Almanya'da 600eur olan radyatör burada 800eur ise bana hemen hemen OK göründü. Triumph'ta da bildiğim kadarıyla satış fiyatında Türkiye'ye özel bir takım uygulamalar var. Doğan Trend de bunu Aprilia için yaptı. Böyle yaptıkları zaman kar marjını yedek parçaya iletiyorlar. DT'de bu net 2x diyebilirim. Avrupa'da 100eur olan bir parça burada 190-200eur aralığında geziyor genelde. O yüzden çokça insan yurt dışından parça getiriyor zaten. Üstelik şahane de katalog siteler var bu yolladıklarınız gibi. Ben de daha yeni egzantrik zinciri aldım mesela :D

Bu arada teknik bir detay ama o ülkede gördüğümüz fiyatı doğrudan genel bir son kullanıcı liste fiyatı olarak görmek doğru olmayabilir. Bildiğim örnek o yine, Aprilia'nın İtalya-Almanya-Yunanistan'da resmi parça fiyatları farklı. WoT tek bir site ama lokayona göre fiyat belirlemiş de olabilirler. Ama öyle olmasa da, 600eur radyagötün burada 800 olması, maalesef OK geliyor bana.

Motosikleti
Yetkili bir satıcıdır, bir çok markanın böyle parça satışını yapan yerler var, Almanya'da bilhassa çok popi.

Fiyatlar bana çok garip gelmedi maalesef =)
Şimdi motorun bütün parçalarını alıp biz toplasak 2-3 katına mal edebilirsek yine iyi, muhtemelen daha fazla da eder. Ama zaten yedek parçayı firma para kazanmak amacıyla satıyor, yoksa sadece kaza anında lazım olunacağından falan olması gereken bir şey olsaydı, tedarikçiler doğrudan bizlere o ürünleri verirdi firmaya verdiği fiyata vermese de, ama burada bu düzenin kurulma amacı Triumph'ın bu işten ayrıca para kazanması.

Almanya'da 600eur olan radyatör burada 800eur ise bana hemen hemen OK göründü. Triumph'ta da bildiğim kadarıyla satış fiyatında Türkiye'ye özel bir takım uygulamalar var. Doğan Trend de bunu Aprilia için yaptı. Böyle yaptıkları zaman kar marjını yedek parçaya iletiyorlar. DT'de bu net 2x diyebilirim. Avrupa'da 100eur olan bir parça burada 190-200eur aralığında geziyor genelde. O yüzden çokça insan yurt dışından parça getiriyor zaten. Üstelik şahane de katalog siteler var bu yolladıklarınız gibi. Ben de daha yeni egzantrik zinciri aldım mesela :D

Bu arada teknik bir detay ama o ülkede gördüğümüz fiyatı doğrudan genel bir son kullanıcı liste fiyatı olarak görmek doğru olmayabilir. Bildiğim örnek o yine, Aprilia'nın İtalya-Almanya-Yunanistan'da resmi parça fiyatları farklı. WoT tek bir site ama lokayona göre fiyat belirlemiş de olabilirler. Ama öyle olmasa da, 600eur radyagötün burada 800 olması, maalesef OK geliyor bana.
Çok masraf varsa gidip alıp arabanın arkasına atmak mantıklı o halde? :)

Motosikleti
Şunu yaparsak sigortaya o parçaları göstermekte ve gümrükten geçirmekte nasıl sorunlar yaşarız acaba?
Parçaların faturası olacaktır, fatura bedelleri üzerinden tazmin edebilirler herhalde. Gümrük resmi olarak bilmeyecek tabi. Arabaların bagajlarında içki, sigara ve elektronik arıyorlar daha çok, diğer şeylere çok bakmazlar / anlayış gösterirler bence.

Bir de sigortadan yaptırılacaksa o maceraya girmeye gerek yok aslında. Sigorta olmadığı durum için mantıklı...

Çok masraf varsa gidip alıp arabanın arkasına atmak mantıklı o halde? :)

Ben düşünüyorum, kaydı olsun diye 10k km'de yetkili servise götürmek dışındaki tüm yağ değişimleri, işte sağında solunda vidalar falan, her şeyi hep yurt dışından getirdim neredeyse. :)
Geçenlerde Tuareg'in zincir dişli değiştirdim, yurtdışı hepsi. işte şimdi egzantrik zincirini getirdim 30binde o da değişir muhtemelen. RS'e zamanında aldığım balatalar, ön dişli vs hep yurt dışından. anlamlı bir fark oluyor :)

Radyagöt olunca pahalı olması normal.
Allah yazdırmış

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben düşünüyorum, kaydı olsun diye 10k km'de yetkili servise götürmek dışındaki tüm yağ değişimleri, işte sağında solunda vidalar falan, her şeyi hep yurt dışından getirdim neredeyse. :)
Geçenlerde Tuareg'in zincir dişli değiştirdim, yurtdışı hepsi. işte şimdi egzantrik zincirini getirdim 30binde o da değişir muhtemelen. RS'e zamanında aldığım balatalar, ön dişli vs hep yurt dışından. anlamlı bir fark oluyor :)

Allah yazdırmış
Ben de bu yaz kesin en az bir kere yunanistana geçerim, orada zaten çok sayıda vstrom görüyorum demek parça bulması zor değil, gitmişken zincir-dişli seti, hava filtresi yağ filtresi gibi şeyleri de çantaya atıp getirsem mi diye var aklımda.

Motosikleti
İki Teker Havada

Allah yazdırmış
Bulgaristan da Avrupa lı motosiklet yedek parçaları TR den daha uygun fiyata alınabiliyordur umarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar