- Konu Yazar
Japon otomotiv devi Honda, uzun süredir ithalatla satışa sunduğu motosikletlerde yeni bir stratejiye imza attı: Türkiye’de yerli motosiklet üretimine başlıyor. İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulan yeni fabrika ile üretim 2026’nın ortasında başlaması planlanıyor. Yıllık ilk etapta 100 000 adet, ileride 200 000’e kadar üretim kapasitesi hedefleniyor.
Honda’nın Türkiye motosiklet pazarındaki liderliğini güçlendirmek, tedarik maliyetlerini düşürmek ve bölgesel üretim kapasitesini artırmak olarak gösteriliyor. Bu hamle, Türkiye motosiklet pazarına doğrudan katkı sunmanın yanı sıra ihracat potansiyelini de güçlendirebilir.
Honda tarafından resmen hangi modellerin üretileceğine dair henüz kapsamlı bir açıklama yapılmadı. Firma resmi basın bültenlerinde model isimlerini paylaşmadı. Ancak mevcut üretim planlamalarında öne çıkan beklenti ve sızan başvuru dosyalarına göre:
- Honda PCX 125 – Türkiye’de en çok satılan scooter modellerinden biri, üretim için başvuru dosyalarında adı geçmiş.
- Honda Activa / benzeri 125 cc scooter – PCX ile benzer hacimde ikinci bir scooter için planlamalar olduğu belirtiliyor.
- Orta-üst segment scooter / büyük hacimli model – Başvuru belgelerinde, “özellikle Avrupa’ya ihracat odaklı daha yüksek hacimli bir model” ihtimali de yer alıyor.
Haberin devamı için tıklayın.