- Motosikleti
- cbf 150
Goldwing ve harleyin road glide yada road kingcileriyle karşılaşamazsınız bile adamların kibirini görebilmek için. Onların ortamına uzaktan bile giremiyorsunuz
))
Dişlerine göre motor gördüklerinde , Arizona kertenkelelerinin çiftleşme merasimi gibi hareketleri de cabası..![]()
demiştim zamanındaBMW R1xxx GS kullanıcısı: Aslında herkesin bu motordan almak istediğini ama parası olmadığı için alamadığını düşünür. Motosiklet BMW dir gerisi de öyle bisiklet gibi bir şeydir. Selam veren herhangi bir motorcuda aynı markadan yoksa genelde karşılık vermez, aynı markada da verdiği nadirdir. Motoru alınca otomatik algoritma yüklenir. Ortamda BMW harici motora binen biri varsa tepeden bakmaya çalışır, sen de ileride büyüyeceksin muamelesi yapar. Ortamdakilerin hepsi BMW ci ise algoritma yön değiştirir. ADV kullanıyorsa yol versiyonu kullananlara hakir gözle bakar. Hepsi aynı model ise bu sefer motorun üstündeki aksesuarlara göre kendini üstte tutmaya çalışır. O da olmuyorsa bu sefer şubert / shoei / rukka kullanmayanını öteler. Hiç olmadı eğitim aldın mı, rospamısın gold musun muhabbetiyle çıkar yol bulmaya çalışır. Aralarından küçük bir kısmının gerçekten bu modeli neden tercih ettiğine dair mantıklı düşünceleri varken pek çoğu sidik yarıştırma amacıyla tercih etmiştir.
CG Serisi: Genelde esmer tenli ve zayıftırlar. Bol tişört ve ya gömlekle motora binmeyi tercih eder ki bu rüzgarda kabararak onları olduğundan iri gösterir. Ayaklarında terlik ya da kundura olur. Ayakları ördek gibi iki yana doğru açık şeklinde sürerler. Amortisörü bastırınca spor motosiklet sürdüğünü düşünür. Önemkli kısmı plaka ve ayna barındırmazlar. Motorun herhangi bir yerinde kırmızı mor yeşil vb ışıklandırmayla motoru daha seksi hale getirir. Aralarında biraz zevk sahibi olanlar sinyalleri tusuncu amerikan şeklinde ampullerle değiştirir. Ara gaz verme frekansı ne kadar yüksekse o kadar kıdemli olurlar. Aralarında motordan anlayan, bakımını kendisi yapan, modifiye eden, imkanları çerçevesinde ekipman tamamlayıp aynaları takılı şekilde düzgün binenleri de vardır.
kibir en sevdiğim günahtır. resmen goldwing alasım geldi şu an
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
arizona kertenkelesi
çok güldüm hocam. orjinal esprileri severim.
Yaa aslında görüntü olarak cruiser tarzını seviyorum. Çok zengin olsam ikinci motor olarak böyle full deri kıyafetleri giyip şehir içinde yavaş yavaş pata pata dolanacağım bir tane olsa güzel olurdu.Cruiser ya da chopper kullanıcılarına karşı son yıllarda bir zorbalama eğilimi olduğunu düşünüyorum.
Elbette kimse adına konuşamam; bu tamamen bireysel deneyimlerime dayanıyor.
24 yıldır motosiklet kullanıyorum. İleri sürüş eğitimleri aldım, birçok kez yurt dışı gezilerine çıktım ve her zaman cruiser tipi motosikletler tercih ettim. 2020 yılına kadar yolda karşılaştığım, marka model fark etmeksizin kasklı herkese selam verirdim ve neredeyse istisnasız selam alırdım. Yolda zor durumda kalan kim varsa yardımcı olmaya çalışır, uzun yolda denk geldiğim motorcularla dinlenme tesislerinde sohbet ederdim.
Bana selam vermemeye başlayan ilk grup CG kullanıcıları oldu. Sonrasında kuryeler, ardından racing kullanıcıları da selamlaşmamaya başladı. CG kullanıcılarının sık sık kavga ettiğini, kurallara uymadığını ve eğitimsiz davrandığını gözlemledim. Kuryeler “ekmek parası” gerekçesine sığınarak çoğu trafik kuralını ihlal ediyor ve saygısız davranabiliyor. Racing kullanıcılarında ise “bak nasıl gidiyorum, bak nasıl geçiyorum” yaklaşımını sık görüyorum; hızı motosikletin en önemli unsuru gibi savunuyor ve trafik akışına çoğu zaman uymuyorlar.
Yine de uzun süre, karşılık almasam bile selam vermeye devam ettim. Ancak artık kesinlikle selam alamayacağımı anladığım noktada bunu bıraktım. Şu an enduro, cruiser, Yunus ekipleri, trafik polisleri ve kurye olmayan bazı scooter kullanıcılarına selam veriyorum. Cruiser, enduro, Yunus ve trafik polislerinden geri dönüş neredeyse %100; scooter kullanıcılarında ise yaklaşık %60 civarında. Elbette her grupta istisnalar var ama oran benim deneyimlerime göre en fazla %1 seviyesinde.
Bu yazıyı tamamen bireysel deneyimlerime dayanarak kaleme alıyorum. Ben yıllar içinde değişmedim; ancak bana karşı tutumun zamanla değiştiğini düşünüyorum. İnsanların tercihleri farklı olabilir ve buna herkesin saygı duyması gerekir. Cruiser kullanan birinin, bu veya benzeri bir nedenle bir başkasını zorbaladığına bugüne kadar şahit olmadım.
Ben hiç kimseye tepeden bakmam ama zaman içerisinde bana tepeden bakılmaya başlandı diyebilirim.
Cruiser tarzını sevmiyor olabilirsiniz; çözüm basit: Cruiser kullanmazsınız. Kimse sizi zorla bir cruiser motosikletin üzerine oturtmuyor. Bu nedenle, sanki istemediğiniz halde buna zorlanıyormuş gibi bir tavır sergilenmesini anlamsız buluyorum.
"Sevgide özgür, saygıda mecburuz." hayat mottolarımdan biridir ama bu konuda karşılığı yok.
Hala cruiser binen çok kişi var, önceden burada çok aktiflerdi, artık göremiyor olmanızın muhtemel sebepleri bu tip davranışlarınızdır diye düşünüyorum.
İyi sürüşler
Yaa aslında görüntü olarak cruiser tarzını seviyorum. Çok zengin olsam ikinci motor olarak böyle full deri kıyafetleri giyip şehir içinde yavaş yavaş pata pata dolanacağım bir tane olsa güzel olurdu.
Bazı motor türlerne takılıyoruz ama bunu ciddiye alıp işi düşmanlığa döndürenler var, takmayın. Cruiserlara da laf ediyoruz, GS süren abilere de gözlemeci diye laf ediyoruz, eh benim vstroma da çirkin gagalı köfteci motoru diyorlar ama takmıyorum. Önemli olan motorun şekli değil üzerndeki binicisi.
O diyebilir, şaka dediğini biliyorum.Senin motora sadece @tommygun çirkin diyor![]()
Bence Sari lacivert olani en güzeli . Kirmizisi renkten kaybediyor .O diyebilir, şaka dediğini biliyorum.
Bir de neye göre çirkin, gayte de güzel bir tipi var, hele beniki en güzel kasalarından, kırmızı bir de daha ne olsun.
Benim futbol ile ilgim yok, illa bir takımın taraftarı olacaksam da st pauli taraftar grubuna sempati var.Bence Sari lacivert olani en güzeli . Kirmizisi renkten kaybediyor .
Alamanyadaki St pauli miBenim futbol ile ilgim yok, illa bir takımın taraftarı olacaksam da st pauli taraftar grubuna sempati var.
Kırmızı olsun 10 kuruş fazla olsun derler bizim orada.![]()
Evet, Hamburg'daki.Alamanyadaki St pauli mi![]()
İtiraz ediyorum.Evet, Hamburg'daki.
Bizde de ona benzer çakması Çarşı var ama sadece çakması olabilir.