Gs ciler V stromcular ağır motor sahibi olan göbekli arkadaşlar gelin bakim

Motosikleti
cbf 150
Şöyle bir senaryo düşünün, bütün gün arazidesiniz yada yoldasınız yorgunsunuz, motorunuz da full yüklü 320kg lık bir GS hatta Africa Twin, yaşınız 50 yada üstü. Motorunuzu kaydırdınız ve düşürdünüz ve omzunuz incildi.

o motoru yardım olmadan nasıl kaldırıcaksınız?

Benim sistemle sadece tek elinizle hiçbir efor sarfetmeden kaldırabilirsiniz. Tunca kardeşimizin videosunu gördünüz eğer Tunca kardeşimiz gibi iri kıyım biri olmasaydı orada o motoru 55kglık 160 boyunda Filiz hanım kaldırabilirmiydi oradan?

İşin özeti şu her türlü durum için tasarladıgım bir sistem ve sağlam malzemelerden ürettim tabi hedef karbondan yapmak.

Buradada lastik düşürme sistemimi görebilirsiniz oğlumun motorunun lastiğini değiştirirken.
Eline sağlık, güzel bir fikir.

Bu tarz videolarda, motoru yerden kaldırma işi çok kolaymış gibi görünüyor.
Kendi adıma, hiç beceremediğim bir iş.
Yok belini daya, yok poponu şuraya yerleştir, bacaklarınla ittin mi tamamdır diyorlar ama ben daha çömelip popo dayama aşamasını bile beceremiyorum.
Zaten insanın üzerinde botuydu, montuydu, korumalı pantolonuydu, rahat hereket etmesini engelleyen sürü kıyafet varken, nasıl çömeleyim, nasıl ittireyim :giggle:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şöyle bir senaryo düşünün, bütün gün arazidesiniz yada yoldasınız yorgunsunuz, motorunuz da full yüklü 320kg lık bir GS hatta Africa Twin, yaşınız 50 yada üstü. ...
@haluk23 yazmadan hemen ben cevap vereyim; 250, 300, 350kg motorlarla araziye girmeyeceğiz, o işe en fazla 140-160kg'lık motorlar ile kalkışacağız? Ben zamanında Fantic bakarken millet billur geçti de sebebi böyle bir şeydi zaten. Haluk hocam CRF 250 ile mutlu olabilir ama beni kesmez. (Şimdi 690/701 gibi şeylere bakıyorum, Fantic'in katalizörü bomb.k bir yerde olduğu ve bacağıma vurduğu için oyun dışı kaldı, fiyatı da çok uygundu halbuki...)

Motosikleti
cbf 150
@haluk23 yazmadan hemen ben cevap vereyim; 250, 300, 350kg motorlarla araziye girmeyeceğiz, o işe en fazla 140-160kg'lık motorlar ile kalkışacağız? Ben zamanında Fantic bakarken millet billur geçti de sebebi böyle bir şeydi zaten. Haluk hocam CRF 250 ile mutlu olabilir ama beni kesmez. (Şimdi 690/701 gibi şeylere bakıyorum, Fantic'in katalizörü bomb.k bir yerde olduğu ve bacağıma vurduğu için oyun dışı kaldı, fiyatı da çok uygundu halbuki...)
Adı üstünde adventure motor ama ben sadece uç örnek verdim. Her zeminde her motorda kullanılabilir. Ve her yaş tarafından. Her zqaman çevrenizde insan olmuyabilir ve her daim sağlıklı olamazsınız.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Adı üstünde adventure motor ama ben sadece uç örnek verdim. Her zeminde her motorda kullanılabilir. Ve her yaş tarafından. Her zqaman çevrenizde insan olmuyabilir ve her daim sağlıklı olamazsınız.
O yüzden araziye / riskli yerlere buddy'siz gitmemek lazım zaten.

Hadi bakalım, ürün geliştirmesi tamamlansın da görelim bu güzel ürünü inşallah.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Böyle dandik toprakta devirmek demeyelim ama dağ yollarında asfalt dışına çıkıp az biraz aşağıya uçsak da bu aparat vinç gibi o motoru oradan kaldırmaya yarar mı?

Motosikleti
cbf 150
Böyle dandik toprakta devirmek demeyelim ama dağ yollarında asfalt dışına çıkıp az biraz aşağıya uçsak da bu aparat vinç gibi o motoru oradan kaldırmaya yarar mı?
yarar ama iki ucunu sabit noktaya bağlarsan. Tommy senin en çok gittiğin yer köfteci :) ne çamuru.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
yarar ama iki ucunu sabit noktaya bağlarsan. Tommy senin en çok gittiğin yer köfteci :) ne çamuru.
Yok be birader, köfteye ulaşana kadar geçtiğimiz yollar çok eğlenceli, asfalt ama güzel virajlı. Çamura ben girmiyorum, doğruya doğru. Asfalt lastikli, 85.000 Liralık motorla çamura girsem de sanırım motorun kıçını ayrı yerden, başını ayrı yerden toparlarlar.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Akülü pompa ve airlifting bag . Biraz zaman almakla beraber Motoru zahmetsizce 45 derece açılara getirir daha sonrasında kolayca kaldırabilirsiniz. Çamurda batakta bile çalışır , özel aparat gerektirmez motorunuzu çizmez

Motosikleti
cbf 150
Akülü pompa ve airlifting bag . Biraz zaman almakla beraber Motoru zahmetsizce 45 derece açılara getirir daha sonrasında kolayca kaldırabilirsiniz. Çamurda batakta bile çalışır , özel aparat gerektirmez motorunuzu çizmez
Okan hocam airlifting bag benim fikrimdi akabinde büyük caterplları bile kaldırıcak birtaneyi fabrikaya getirttim.

sistem ne yazıkki 12v pompalarla ideal hızda şişmiyor ve çok da ağır.

O yüzden mekanik ve aluminyum karbona döndük ekiple.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motor için olanları alamanyada satılıyor mu? sığar mı motorun çantaya?

Motosikleti
cbf 150
Araba iç lastiği ne Okan hocam? Arabalarda iç lastik 20yüzyışın başlarındaydı :)) sanırım inşaat makinesi demek istediniz yada motor iç lastiği yada farklı birşey okan hoca ben seni anlamıyom :)))

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Araba iç lastiği ne Okan hocam? Arabalarda iç lastik 20yüzyışın başlarındaydı :)) sanırım inşaat makinesi demek istediniz yada motor iç lastiği yada farklı birşey okan hoca ben seni anlamıyom :)))
Al da arabana tak demiyorum kardeşim . Motosiklet lastiği o iş için küçük kalıyor , iş makinası lastiği motora nasıl sığsın ,İç lastiği hava yastığı olarak kullanıyorlar .

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Benim tiger motor kuru ağırlık 269 kg yazıyor, ben onu tek başıma kaldırdığımda güçlüyüm diye sevinmiştim ama aslında bu ağırlığın yarısını kaldırıyoruz, yani ben 130 kg kaldırmış oluyorum, 130 kg deadlift aslında ortalama bir ağırlık, kadınlar bile kaldırabilir.

Bence kemik sağlamlığı ve sağlık açısından bir erkek bu kadar güce sahip olmalı, bu seviye ulaşması kolay bir seviye. Sağlam kemikler ve sağlıklı bir vücut ile sakatlanma riski de azalır. Motorcuların güçlü olmaları gereklilik. Fizikleri önem arz ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar