Motosikletle dünya turu yapan çift İran’da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
evet dediğiniz doğru fakat eksik var
motosiklet kasko bedeline göre depozito yatırılıyor
bilip bilmeden konuşan arkadaşlara bakmayın siz bunlara göre dünya düz
2 arkadaşım gitti 2013 /2017 v storm 650 için motor başına 8000 usd depozito yatırdılar
ben afrika twin ile gidecektim bir arkadaş ta para vardı depozitomu o verecekti (emanet) onlarla gitmem için plan programda karışıklık oldu gidemedim
birde sarı bi karne dolduruluyor oda 2025 yılında 11 veya 12k idi araç pasaportu yerine geçiyor
yakında arkadaşım gezinin genel video sunu yayınlayacak buradan paylaşırım bütün detaylar orada olacak
Onların motosikleti neydi hatırlamıyorum fakat 8 bin dolar V strom için alıyorlar ise benim motosikletim de GS 1250 ADV. Muhtemelen daha yüksek çıkacaktı. Sarı karne de az değil. Bir çok ülkeyi gezdim aracıma pasaort bedeli altında para isteyen görmedim.

400-500 bin TL geri alınacak olsa da gerçekten çok iyi para, araba ya da motosikletimi sattığımda ancak o kadar para oluyor bankamda :)

Gezinin videosunu bekliyorum...

İrana ziyarete gittim 10dan fazla kere çok misafirperver bir halkı var çok üzüldüm turistler adına

Motosikleti
D400
Yine mi V Strom?

İmdaaat polis, itfaiye, ambulans, :ROFLMAO:

gelen polis de vstrom kullanıyor abi

dee2863ce094b71bb97217ae11645841.jpg

Desert X'le giriyorsunuz, kasko değerini bulmakta zorlanıp Scrambler yazıyorlar $2500'e geçiyorsunuz :D

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim bir ara İranlı bir kız arkadaşım olmuştu, haliyle onun Türkiye'deki İranlı arkadaş ve akrabalarıyla da az bir tanışıklığım ya da resimlerini görmüşlüğüm olmuştu. Çok güzel kadınlardı ve çok bakımlılardı. Benim kız arkadaş da harika yemek pişiriyordu. Çok ilginç konularda sohbet edebiliyorduk, kültürlülerdi.

Benim bir ara İranlı bir kız arkadaşım olmuştu, haliyle onun Türkiye'deki İranlı arkadaş ve akrabalarıyla da az bir tanışıklığım ya da resimlerini görmüşlüğüm olmuştu. Çok güzel kadınlardı ve çok bakımlılardı. Benim kız arkadaş da harika yemek pişiriyordu. Çok ilginç konularda sohbet edebiliyorduk, kültürlülerdi.

Çok ilginç konu derken? :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaa ne işim var öyle tehlikeli yerlerde. Yunanistan sınır kapısı bana 45dk, geçerim sınırı, oh miss, trafiği güzel yazın yeme içme ucuz, konaklama da kampingleri hep çok düzenli çok güvenli, hatta otelde kalsam motoru nereye güvenli parkederim diye kafam karışır belki ama kampinglerinde çadırı kurulu bırakıp bütün gün etrafı gezince bile kimse çadırı kurcalamıyor.

Hatta gençler için de Halkidiki taraflarında çok güzel kampingler vardı, genç olsam her haftasonu geçerdim oralara. :)
Hatta çoğu kampingn web sitesine Türkçe bölümü de yapmışlar artık. https://www.armenistis.gr/tr/

F54

latinlere benziyorlar benimde birkaç tanıdığım var çikolata gibiler

Motosikleti
Dominar D250
Ayrıca "Türkiye devleti buna karışmaz" diye bir şey de yok, çok güzel karışır. Araçla çıktığın seyahatten araçsız geri dönmen pasaportta çok güzel işlenir, araç da trafikte kalır. "Ben onu iranda sattım" diye bir yanıt verirsen de kaçak ihracat yapmış olursun. Resmi ihraç yapılmazsa MTV devam eder, muayene gerekir vs. Trafikten de çekemezsin aracı Türkiye'ye getirmeden ya da resmi ihracat yapmadan.
bunu okuyunca aklıma geldi,
mesela motosiklet yada arabayla 1 aylığına İran'a geçtim ama Türkiye'de acil bir işim çıktı uçakla 3 günlüğüne geri döndüm, işimi halledip İran'a geri döneceğim, yine aracı orada satmışım gibi mi muamele yapılıyor acaba? Yapacağımdan değil de genel kültür amaçlı soruyorum :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

geçenlerde forumda paylaşılan Nazım Yılmaz'ın videosundan sonra ilk videosuna geçip en baştan gezisini izlemeye başladım ve İran hakkında önyargılı olduğumu gördüm. Ortadoğu ortalamasının üstünde bir kültürü ve geçmişi varmış ama dünyayı gezecek olsam gider miyim, hiç işim olmaz :D
Avrupayı, Amerikayı, Asyayı gördükten sonra Ortadoğuyu da görmeme gerek var mı diye kendime sorarım, şimdiki gibi bir karmaşa kalmadıysa belki gezerim diye düşünüyorum.

Nazım Yılmaz Ducati ile geçiş için yanlış hatırlamıyorsam 4000 $ yada € ödedi ama transfer vs uğraşması 2-3 gün sürdü her gün sınıra gidip gidip geldi, siz de ilk videolarında izleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bu arada konudaki ilk mesajımla ilgili olarak kendimi açıklamak isterim. İran'ın tarihsel derinliğini ve önemini; halkını, konukseverliğini, kültürünü, bizlere olan sevgi ve muhabbetlerini yakinen bilen tanıyan biriyim. Benim tercih etmeme sebebim Ortadoğu'nun tekinsizliği ve kaos ortamıdır. Ha bunun sebepleri bellidir ve tabiki sorumlusu da tek başına halklar değildir. Şahsen rahat hissedemeyeceğim, beni strese sokacak yerlere sürmeyi tercih etmiyorum.

bunu okuyunca aklıma geldi,
mesela motosiklet yada arabayla 1 aylığına İran'a geçtim ama Türkiye'de acil bir işim çıktı uçakla 3 günlüğüne geri döndüm, işimi halledip İran'a geri döneceğim, yine aracı orada satmışım gibi mi muamele yapılıyor acaba? Yapacağımdan değil de genel kültür amaçlı soruyorum :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

geçenlerde forumda paylaşılan Nazım Yılmaz'ın videosundan sonra ilk videosuna geçip en baştan gezisini izlemeye başladım ve İran hakkında önyargılı olduğumu gördüm. Ortadoğu ortalamasının üstünde bir kültürü ve geçmişi varmış ama dünyayı gezecek olsam gider miyim, hiç işim olmaz :D
Avrupayı, Amerikayı, Asyayı gördükten sonra Ortadoğuyu da görmeme gerek var mı diye kendime sorarım, şimdiki gibi bir karmaşa kalmadıysa belki gezerim diye düşünüyorum.

Nazım Yılmaz Ducati ile geçiş için yanlış hatırlamıyorsam 4000 $ yada € ödedi ama transfer vs uğraşması 2-3 gün sürdü her gün sınıra gidip gidip geldi, siz de ilk videolarında izleyebilirsiniz.

Bu işlemlere sebep olan şey İran/Mısır gibi ülkelerin, bizim AB ile birlikte kullandığımız sistem gibi dijital sistemlere dahil olmaması. (Sebebi ayrıca tartışılabilir ama batının İran'ı izole etmesinin yanı sıra İran da bu sistemden daha memnun bildiğim kadarıyla.) Ben İpsala'dan çıktığım zaman Norveç gümrüğü gerekirse bunu görebiliyor, o nedenle bir çok (kağıt kürek) işleme gerek kalmıyor. İran bu sisteme dahil değil, bu nedenle bu carne du pasaj mıdır ne haltsa onu kağıtla ve rehin parayla yönetiyor. Şimdi böyle düşününce, senin o uçakla Tahran'dan kalkmana izin vermezler gibime geliyor - ya da belki de tamam gitsin nasılsa parasını alırız mı diyorlar dönüş biletin falan varsa. Bilemedum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar