Motosikletle dünya turu yapan çift İran’da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
İki yıl önce bir motosiklet kampında bir ekiple tanışmıştım. Adamlar İran' gitmişler. O kadar beğenmişler ki seneye bir daha gideceklerini söylemişlerdi. Yanlız İran' a girmek için otomobil ve şoförler odasına 2.500 dolar yatırılması gerekiyor. Dönünce hemen iade ediyorlarmış.
O para çok yüksek geldiği için gidememiştim.

Anlattıklarına göre çok etkilenmişler, halkın Türklere davranışı ve gezdikleri yerleri çok övmüşlerdi.

Bu çift' te dünyayı gezeren rotaları İrandan geçmiş olabilir. Casusluk için artık teknolojiyi kullanıyorlar, amelelik devri kapandı gibi.
Diyelim casusluk yaptılar, mahkeme de olmamış ki çat diye delilleri koymadan 3 saatte mahkum etmişler. Şüphe ile olmaz bu işler.
Velhasıl casusu mu değil mi bizim işimiz değil bilemeyiz. Tek bildiğimiz karışmadan önce İran çok güzel bir rotaymış.

İki yıl önce bir motosiklet kampında bir ekiple tanışmıştım. Adamlar İran' gitmişler. O kadar beğenmişler ki seneye bir daha gideceklerini söylemişlerdi. Yanlız İran' a girmek için otomobil ve şoförler odasına 2.500 dolar yatırılması gerekiyor. Dönünce hemen iade ediyorlarmış.

Yanlış bilmiyorsam o fix bir para değil, ülkeye girilecek motora göre değişiyor.
Amaçları motoru İran'da bırakıp gitmeye satmaya vs engel olmak.

killingroad kardeş, adam Motorla irana tura gitmiş ne diye motorunu satsın ki, zaten adamın girişi kayıt kuyut altında niye kendini rizikoya soksunki,

killingroad kardeş, adam Motorla irana tura gitmiş ne diye motorunu satsın ki, zaten adamın girişi kayıt kuyut altında niye kendini rizikoya soksunki,

abi İran İslam Cumhuriyeti yetkililerine sormalısın bunu ama, bana değil. :)

Çok detayını bilmiyorum ama İran'da 250cc üstü motosikletler sivil kullanıma açık değil. Sen ülkeye giriş yaparken, orada satılması yasak olan bir taşıtla giriyorsun. İkincisi, ithalat vergileri aşırı yüksek olduğu için bu şekilde gelen bir motorun ülkede bırakılması "kaçak ithalat" ile vergi kaybına yol açacaktır. Bunlara engel olmak istiyorlar.

Sonuçta gerçekten İran'a tura mı gidiyorsun, yoksa orada yaşayan birine normalde alamayacağı bir Tenere 700 satmaya mı gidiyorsun, bunu sadece sen biliyorsun, İran İslam Cumhuriyeti bilmiyor.

Motosikleti
D400
Bu arada bunlar 3 yıl sürecek tura çıkmış, "irandan gitmek istedikleri yere giderken sadece geçiyorlardı" diye nereden uydurdunuz, bildiğin konaklama rotası planlamış adamlar, koca ülkeyi sadece geçemezsin =)

sanki ülkenin her tarafı cennet de bunlar mecbur kalmış rota yaparken. irandan cıkıp girebileceğin en mantıklı ülke belki azerbaycandır. türkiye bile değil giriş noktası sıkıntı.

Ortado%C4%9Fu_Harita.jpg

d

Dostum İran dünya üzerinde görüp görebileceğin en enteresan gezi yerlerinin olduğu bir ülke
Sosyal medyada veya bizim ülkemizde anlatılanları unut.
Gezmelere doyamayacağın halkı tarafından el üstünde tutulup misafirperverliğinin keyfine varacağın bir ülke.
o yüzden bu kadar ön yargılı olmayın
O kısmını bende biliyorum da onların ne işi varmış...şia nın ülkesinden ne bekliyorsunuz ...Halk başka yönetim başka....

Büyük abi İran'a ambargo koyduğu için bir çok ürün bulunamıyor, bunların içinde de motorlu taşıtlar ve yedek parçaları da var.

Sende oraya gidip motorlu taşıtını satabilirsin, Türkiye devleti buna karışmaz, nerde senin motosikletin demez, hatta bazı yaşı yüksek taşıtları yurtdışına satarsan devlet destek bile veriyor.

Sende İran da taşıtını satma, ambargoyu delip büyük abiyi kızdırma diye devletimiz bu parayı senden alıyor, geri geldiğinde de bu parayı sana iade ediyor yani kısacası bu paranın İran devleti ile alakası yok.

Olay tamamen büyük abinin gönlünü hoş tutma meselesi.

Büyük abi İran'a ambargo koyduğu için bir çok ürün bulunamıyor, bunların içinde de motorlu taşıtlar ve yedek parçaları da var.

Sende oraya gidip motorlu taşıtını satabilirsin, Türkiye devleti buna karışmaz, nerde senin motosikletin demez, hatta bazı yaşı yüksek taşıtları yurtdışına satarsan devlet destek bile veriyor.

Sende İran da taşıtını satma, ambargoyu delip büyük abiyi kızdırma diye devletimiz bu parayı senden alıyor, geri geldiğinde de bu parayı sana iade ediyor yani kısacası bu paranın İran devleti ile alakası yok.

Bu büyük abi dediğiniz, ünlü " big brother" mı. 1984 yılında Okyanusya'da hüküm süren big brother.

Motosikleti
D400
Neyi inceleyip, ne hakkında röportaj ve analiz yaptıkları önemli.

Askeri ve siyasal konularsa sıkıntılı değilse Niyazi oldular.

Bence Niyazi oldular, kim vurdu ya gittiler, biri bunların ne işi var burada dedi, öbürü casus olabilir dedi, diğeri gelin bakalım dedi, gidiş o gidiş.

Diktatör filmi geldi aklıma

images

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas

Anlattıklarına göre çok etkilenmişler, halkın Türklere davranışı ve gezdikleri yerleri çok övmüşlerdi.

Bu çift' te dünyayı gezeren rotaları İrandan geçmiş olabilir. Casusluk için artık teknolojiyi kullanıyorlar, amelelik devri kapandı gibi.
Diyelim casusluk yaptılar, mahkeme de olmamış ki çat diye delilleri koymadan 3 saatte mahkum etmişler. Şüphe ile olmaz bu işler.
Velhasıl casusu mu değil mi bizim işimiz değil bilemeyiz. Tek bildiğimiz karışmadan önce İran çok güzel bir rotaymış.
amerikalılar da böyle düşündükleri için 9/11 yaşadılar. dünyada hiçbirşey humint yerini tutmaz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bunlar teröris, bunlar zındık, bunlar sürtük...
Kesin casusturlar da ... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

yani kısacası bu paranın İran devleti ile alakası yok.

Yok öyle değil. Parayı Türkiye'de turing'e rehin veriyor olman başka bir şey, bunun nedeni başka.
İran'a motosikletle girip, sonra geri yaya olarak çıkmaya kalkarsan öyle olmadığı anlaşılıyor. İran ilk etapta izin vermiyor çıkmana.
Bir şekilde dalavere veya kaçak veya motor kayboldu çalındı gakguk bişeyle ikna edersen de, turing'in rehin tuttuğu parayı İran alıyor, motosikletin ithalat vergileri olarak.
evet bu ithalat süreci. Fortnine'ın yakında yayınlanacak Dünya turunda Türkiye'de başlarının belaya girmesi de buna yakın bir şekilde ve ithalat süreciyle alakalı. Sonra ışık hızında ithalatını yapıyorlar motorun da öyle devam edebiliyorlar.

Ayrıca "Türkiye devleti buna karışmaz" diye bir şey de yok, çok güzel karışır. Araçla çıktığın seyahatten araçsız geri dönmen pasaportta çok güzel işlenir, araç da trafikte kalır. "Ben onu iranda sattım" diye bir yanıt verirsen de kaçak ihracat yapmış olursun. Resmi ihraç yapılmazsa MTV devam eder, muayene gerekir vs. Trafikten de çekemezsin aracı Türkiye'ye getirmeden ya da resmi ihracat yapmadan.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Belki de abimiz avradın başını kapatmamıştır, teli görünmüştür andan almışlardır.
Devrim muhafızlarının zükmediğine dua etsinler. (duaları kabul olmamış olabilir)

F54

evet dediğiniz doğru fakat eksik var
motosiklet kasko bedeline göre depozito yatırılıyor
bilip bilmeden konuşan arkadaşlara bakmayın siz bunlara göre dünya düz
2 arkadaşım gitti 2013 /2017 v storm 650 için motor başına 8000 usd depozito yatırdılar
ben afrika twin ile gidecektim bir arkadaş ta para vardı depozitomu o verecekti (emanet) onlarla gitmem için plan programda karışıklık oldu gidemedim
birde sarı bi karne dolduruluyor oda 2025 yılında 11 veya 12k idi araç pasaportu yerine geçiyor
yakında arkadaşım gezinin genel video sunu yayınlayacak buradan paylaşırım bütün detaylar orada olacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar