Benelli TRK 502 Almayı Düşünüyorum — Yardımcı Olur Musunuz?

Selam arkadaşlar,

Ben Benelli TRK 502 almayı düşünüyorum ve bir ilan gördüm. İlan sahibi kredi kartı ve senetle satış yapıyor ama bazı konularda kararsızım, sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var 🤓

📍 İlan Detayları:
Motorun ilanı
  • Model: 2017
  • KM: ~40.000 km
  • Satış: Kredi kartı + senetli
  1. Bu motoru 40.000 km’de almak risk olur mu?
    Elimde patlar mı? Bakım maliyeti falan nasıl olur sizce?
  2. TRK 502’nin genel performansı, sağlamlığı nasıldır?
    Özellikle uzun yolda, şehirde kullanım?
  3. Benelli TRK 502 ile 502X arasında farkları biliyorum 502X daha isteklerime uygun ama genel olarak daha pahalı ve selesi daha yüksek. Boyum 1.70, 502X bana yüksek gelir mi yoksa rahat olur mu?
    Özellikle ayağım yere tam basar mı diye merak ediyorum.
Farklı model önerebilirsiniz.

A ehliyetim var ama büyük cc için yeterli tecrübeye sahip değilim lütfen büyük motorlar önermeyin. Bütçem de en fazla 250-300bin TL arasıdır.

Tecrübelerinizi, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Şimdiden teşekkürler 🤜🤛

Motosikleti
İki Teker Havada
Benelli 502x de yaşayacağın sorunları Ds625x de yaşamazsın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu Trk'lar çok iri, çok yüksek, lenduha gibi makineler. Böyle iri bir motorla rahat sürebilecek misiniz? 250-300.000 TL bandında çok düşük km Cf Moto 650 Mt'ler de var, Sr/Nk serisi gibi sıkıntılı değiller. Arada 20-22 bg fark var ama o da aman aman büyük bir fark teşkil etmiyor.

F54

9 yaşında motor ve aklıma takılan ön teker amortisör uçları boyalı acaba neden boyandı o parça motor kaza yapsa bile o bakır renk olan yerlere zarar gelmez
300k ya daha iyi seçenekleri var az km yüksek model 502 ler

Bay
Bu Trk'lar çok iri, çok yüksek, lenduha gibi makineler. Böyle iri bir motorla rahat sürebilecek misiniz? 250-300.000 TL bandında çok düşük km Cf Moto 650 Mt'ler de var, Sr/Nk serisi gibi sıkıntılı değiller. Arada 20-22 bg fark var ama o da aman aman büyük bir fark teşkil etmiyor.
Bayide 650mt nin üzerine oturmuştum ayaklarım parmak ucunda zor yere değdiler motor fazla genişti daha önce hantal motorları sürdüm. 650 değil ama 700mt ye daha sıcak bakabilirim aslında. 450mt istiyordum o da bütçemi aşıyor.

Motosikleti
İki Teker Havada
Cf moto nun yedek parça fiyatları Ocak söndürür o cinsten 😱

Motosikleti
İki Teker Havada
Çinlilerde öyle, motor nispeten ucuz, yedek parçalar damarlı
Voge nin öyle değil ama
Örneğin
Ns200 ön fren diski ile Ds525x in ön fren diski aynı fiyatta
Özellikle Kocaeli mekanik motor Orjinal yedek parçalarda Voge nin İstanbul Bağcılar yedek parça deposundan bile uygun fiyata getiriyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Voge nin öyle değil ama
Örneğin
Ns200 ön fren diski ile Ds525x in ön fren diski aynı fiyatta
Özellikle Kocaeli mekanik motor Orjinal yedek parçalarda Voge nin İstanbul Bağcılar yedek parça deposundan bile uygun fiyata getiriyor
Olaya biraz sarf malzemesi mantığıyla bakmak lazım, kaçımız ön fren diski değiştirmeye ihtiyaç duyuyoruz ki? Bir de fren diskine bütçesi yetmeyen yerli muadillerden de uygun fiyata alabiliyor. Asıl olay sarf malzemesinde patlıyor. Mesela Dsx için hava filtresi baktım, 1500-2500 TL aralığında. Bu bence biraz pahalı. Ns200 ise 500'e satıyor kendi filtresini.

Ha Ns 200'ün de gudubet yönleri var, döt kadar tek silindir makineye 3 buji koyma saçmalığı da nedir ben anlamıyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Olaya biraz sarf malzemesi mantığıyla bakmak lazım, kaçımız ön fren diski değiştirmeye ihtiyaç duyuyoruz ki? Bir de fren diskine bütçesi yetmeyen yerli muadillerden de uygun fiyata alabiliyor. Asıl olay sarf malzemesinde patlıyor. Mesela Dsx için hava filtresi baktım, 1500-2500 TL aralığında. Bu bence biraz pahalı. Ns200 ise 500'e satıyor kendi filtresini.

Ha Ns 200'ün de gudubet yönleri var, döt kadar tek silindir makineye 3 buji koyma saçmalığı da nedir ben anlamıyorum.
Tip 2 hava filtresine sahip olan dahada ucuz abi, Bajaj'ın en baba olayı E-Kuralkan'dan en ufak civatasına kadar sipariş geçebiliyor olmam. Taksit imkanı bile var.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Daha dusuk km, ustelik ktm, ekstralar da var. Iki ilandaki motorlarin da kazasiz vs oldugunu varsayarsak hangisi tercih edilir? Ktm secilir sanirim

• Beğen
Tepkiler: F54
bu boyla bu cissedeki bir motor ile özellikle şehir içinde sıkıntı yaşama ihtimalin fazla gibi.

Motosikleti
QJ SRT800s
Selam arkadaşlar,

Ben Benelli TRK 502 almayı düşünüyorum ve bir ilan gördüm. İlan sahibi kredi kartı ve senetle satış yapıyor ama bazı konularda kararsızım, sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var 🤓

📍 İlan Detayları:
Motorun ilanı
  • Model: 2017
  • KM: ~40.000 km
  • Satış: Kredi kartı + senetli
  1. Bu motoru 40.000 km’de almak risk olur mu?
    Elimde patlar mı? Bakım maliyeti falan nasıl olur sizce?
  2. TRK 502’nin genel performansı, sağlamlığı nasıldır?
    Özellikle uzun yolda, şehirde kullanım?
  3. Benelli TRK 502 ile 502X arasında farkları biliyorum 502X daha isteklerime uygun ama genel olarak daha pahalı ve selesi daha yüksek. Boyum 1.70, 502X bana yüksek gelir mi yoksa rahat olur mu?
    Özellikle ayağım yere tam basar mı diye merak ediyorum.
Farklı model önerebilirsiniz.

A ehliyetim var ama büyük cc için yeterli tecrübeye sahip değilim lütfen büyük motorlar önermeyin. Bütçem de en fazla 250-300bin TL arasıdır.

Tecrübelerinizi, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Şimdiden teşekkürler 🤜🤛
bu motorla 5 yıl 60+bin km geçirmiş biri olarak birkaç şey söyleyebilirim.

boyum 1.80 düz 502 modelinde ayak tabanlarım yere tam basıyor fakat X modeli biraz daha yüksek tam basamadığımı hissediyordum. boydan ziyade bacak boyu motosiklette çok fark ettirir, aynı boydaki arkadaşım tam basamıyordu mesela.
x modelinde tel jant ve lastik ebatı faklı.

1.70 boy ile kullanırsın ama şehir içinde yorar. geri almak istediğinde sadece parmak ucuyla zor. çünki ağır ve yüksek bir motor.

düzenli bakımı yapılıyorsa blokta kolay kolay bir sorun yaşamazdın. ben 5bin km dolmadan yağını vs değiştirenlerdenim. 300-500 fazla harcama yapmak olası büyük harcamanın önüne geçeceğini düşünüyorum.

güzel bir whatsapp gurubu var, sadece trk sahipleri var. burada yedek parça ve sarf malzemeyi tedarik eden kişilerde var. çok pahalı diyemem. far üzerinde bi-led ekleme yapmak için komple far gurubu almıştım, yani zorlayacak bir fiyatı yoktu.

ilandaki motor sahibi bu whatsapp gurubundaysa motorda büyük ihtimalle yazılım mevcuttur. 47 beygiri 50+ beygir e çıkardığı söyleniyor. bende 20bin km civarında yaptırmıştım. aman aman bir fark olmadı. sadece alt devirler biraz daha canlandı gibi hissettirdi.

senede 1-2 defa uzun yol, hafta sonları kısa rotalar ve günlük işe git-gel için kullandım. eşşek niyetine 20kilo domates 10 kilo biber patlıcan yükleyip eşimle kahvaltılık hazırlamaya da gittik.

sınırlarında kullanıldığında keyifli sorunsuz gider. uzun yolda konforlu sürüş hızı 120-130km. daha üstü hem sizi hem motoru rahatsız eder. 185km hıza geldiğinde limit var daha gitmez. gps ile çok defa hız kıyaslaması yaptım, yüksek hızlarda çok sapma var. kadran 175 gösterirken gps 162 gibi ölçüyor.

gelelim fiyat meselesine. 2018 modeli 7 ay önce 195bin e sattım. 2017 model 40bin km trk502 250-300 bin civarı biraz uçuk olur. herkesin malı kendine değerli ama bir eder fiyatı var.

300bin civarına nc750 bulunabilir. biraz daha yaşlı, km biraz daha yüksek olur ama çokta sorun değil. hem sele biraz daha alçak hem de 750cc ye göre öyle çok hırçın bir motor değil.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Peki ben de bir soru sıkıştırayım araya. Aynı yaşlardaki 525dsx mi TRK 502 mi daha mantıklı?

Motosikleti
yok:(
ben 30 bindeki çoook iyi bakılmış bir 502x i bu paranın bir miktar üstüne verdim. bu motor pahalı göründü bana. alıştığın zaman herşey kolay geliyor ama bu motor sınıfının en ağırıdır. parça bulursun garip sorunlarla karşılarsan ingiliççe sörç yapabilirsin globalde çok satmıştır bir bajaj gibi değildir. bence çinliler arasında dayanıklı kategorine girer. ama bence mantıklı değil ya daha kıvrak ve ağır olmayan bir motor alırsan daha mutlu eder seni.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki ben de bir soru sıkıştırayım araya. Aynı yaşlardaki 525dsx mi TRK 502 mi daha mantıklı?
öyle bir soru olamaz 525dsx in çıkış yılından itibaren düz 502 üretilmedi. 502x olabilir belki. vogenin lastik balansı bozulunca kimse onu yapamaz. eğer o motorun tasarımında bu mühendis kafası devam ediyorsa vay alanın haline.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
öyle bir soru olamaz 525dsx in çıkış yılından itibaren düz 502 üretilmedi. 502x olabilir belki. vogenin lastik balansı bozulunca kimse onu yapamaz. eğer o motorun tasarımında bu mühendis kafası devam ediyorsa vay alanın haline.
Vogenin lastik balansi neden yapilamiyor?

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
502x yazmamışım haklısınız.
Bildiğim kadarıyla lastikler tubeless ve jantlar telli olduğu için jantın içinden tellerin ucunu kapatmışlar diye biliyorum. Ben de tekrardan hatırladım da 525 e yanaşılmaz. Çok doğru.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tahminim: Tel jant olduğu için akort ayarı yaptırmak zor olur, akort ayarı yapmadan balans ayarı yapmanın hiçbir anlamı olmasa gerek? Önce akort ayarı düzgün olacak ki ona göre - gerekiyorsa - balans ayarı yapılsın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar