Biraz da kemik sağlığı, bacak kasları ve kuvvetiyle ilgili değişebilir. Söz gelimi çiroz gibi, kürdan gibi bir bacağı olan adamın sakatlanması bence daha kolay olabilir.Orijinal videoyu seyretmedim, tamamen "ayağı yere koyma" muhabbetinden hareketle yazıyorum; bazı durumlarda ayağı yere koyma refleksi çok ama çok ciddi sakatlanmanıza sebep olabilir.
Zeminden sert bir darbe alırsan gücün üst tarafa sirayet etmesi (uyluk kemiğinin bağlandığı yerden) kalça kemiğini bile kırabilir. Ben bir seferinde çok sert ayağımı basmak zorunda kalmıştım, o bahsettiğim eklemden ağrı çekmiştim birkaç gün. Halbuki bacaklarım da oldukça sağlamdır yani.Biraz da kemik sağlığı, bacak kasları ve kuvvetiyle ilgili değişebilir. Söz gelimi çiroz gibi, kürdan gibi bir bacağı olan adamın sakatlanması bence daha kolay olabilir.
Sen artık bilinçsiz yeterlilik düzeyine erişmişsin kamyoncu. Artık motosikletin evliyası gibi bişeysin....Benim endruoda ayanı yere koyarsan ayagın kırılır net. Dağda tepede bazen bebekleme sürüyoruz ama kaç bot değiştirdiğimi mototal bilir. O adamın ne dediğini hala anlamadım. Yerde toz barsa yerde ne bilğm eğim varsa vs vs gaz verirsin evet konum değiştirirsin ama bunu bilmiyen varmı abi yeni olay gibi anlatıyorlar? Temel motosiklet bilimi bu yoksa benmi aştım nedir durum
Kesin Profesör Osman'dır.Fizik mezunu olup fizik bilmeyen de var, çok takılmamak lazım![]()
Zaten anlamadıgım noktada bu, arkadaş birşey anlatıyor sonra bir vidyo demostarasyonu koyuyor ama ne dediğiyle alakası yok. Konu aslında bu arkadaşın ben eğitim videolarını izledim karşısına yeni gs almoş bahçeşehir mezunu çocukları toplamış anlatıyor da anlatıyor.zaten tam olarak motosikleti durdurmayacaksanız neden ayağınızı yere koyuyorsunuz ki?
motosiklet tekeri döndükçü dengede kalacak olarak tasarlanmış bir alet durma noktasına geldiğinde sağa veya sola devrilme refleksi gösterecektir
Geçenlerde trail braking tekniğinin gündelik hayatta da kullanılmasının yararlı olduğunu anlatan vardı... "Bilmem kaç senedir motosiklet üzerindeyim şöyle hocayım" diye kasıla kasıla.Muhakkak sosyol medya kontrol edilmeli böyle ne oldugu belli olmuyan insanlar bir çok kişinin hayatına mal olucak. Türkiye motosiklet federasyonu var bunlar ilgilenmiyormı? Şeyünü sallasam sallamasyon eğitmene değiyor bu ne la
Geçenlerde trail braking tekniğinin gündelik hayatta da kullanılmasının yararlı olduğunu anlatan vardı... "Bilmem kaç senedir motosiklet üzerindeyim şöyle hocayım" diye kasıla kasıla.![]()
Doğru söylemiş. Bunları söyleyebilen hocalar görmek çok sevindirici.
Motosiklet tam devrilecekken trailbraking yap, mutlaka faydasını göreceksin eeyy motosiklet sürücüsü
En sevdiğim konulardan biri. Bir de başlamışken fren/2/4 parmak meselesine parmak basarsanızçok makbule geçer.