Okan hocam bu eğitmene ne dersin?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Orijinal videoyu seyretmedim, tamamen "ayağı yere koyma" muhabbetinden hareketle yazıyorum; bazı durumlarda ayağı yere koyma refleksi çok ama çok ciddi sakatlanmanıza sebep olabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Orijinal videoyu seyretmedim, tamamen "ayağı yere koyma" muhabbetinden hareketle yazıyorum; bazı durumlarda ayağı yere koyma refleksi çok ama çok ciddi sakatlanmanıza sebep olabilir.
Biraz da kemik sağlığı, bacak kasları ve kuvvetiyle ilgili değişebilir. Söz gelimi çiroz gibi, kürdan gibi bir bacağı olan adamın sakatlanması bence daha kolay olabilir.

Motosikleti
cbf 150
Benim endruoda ayanı yere koyarsan ayagın kırılır net. Dağda tepede bazen bebekleme sürüyoruz ama kaç bot değiştirdiğimi mototal bilir. O adamın ne dediğini hala anlamadım. Yerde toz barsa yerde ne bilğm eğim varsa vs vs gaz verirsin evet konum değiştirirsin ama bunu bilmiyen varmı abi yeni olay gibi anlatıyorlar? Temel motosiklet bilimi bu yoksa benmi aştım nedir durum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Biraz da kemik sağlığı, bacak kasları ve kuvvetiyle ilgili değişebilir. Söz gelimi çiroz gibi, kürdan gibi bir bacağı olan adamın sakatlanması bence daha kolay olabilir.
Zeminden sert bir darbe alırsan gücün üst tarafa sirayet etmesi (uyluk kemiğinin bağlandığı yerden) kalça kemiğini bile kırabilir. Ben bir seferinde çok sert ayağımı basmak zorunda kalmıştım, o bahsettiğim eklemden ağrı çekmiştim birkaç gün. Halbuki bacaklarım da oldukça sağlamdır yani.

Motosikleti
K 1600 GTL
Benim endruoda ayanı yere koyarsan ayagın kırılır net. Dağda tepede bazen bebekleme sürüyoruz ama kaç bot değiştirdiğimi mototal bilir. O adamın ne dediğini hala anlamadım. Yerde toz barsa yerde ne bilğm eğim varsa vs vs gaz verirsin evet konum değiştirirsin ama bunu bilmiyen varmı abi yeni olay gibi anlatıyorlar? Temel motosiklet bilimi bu yoksa benmi aştım nedir durum
Sen artık bilinçsiz yeterlilik düzeyine erişmişsin kamyoncu. Artık motosikletin evliyası gibi bişeysin....

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Fizik mezunu olup fizik bilmeyen de var, çok takılmamak lazım :D
Kesin Profesör Osman'dır.
122626378-behcetyalinozkara.jpg

F54

zaten tam olarak motosikleti durdurmayacaksanız neden ayağınızı yere koyuyorsunuz ki?
motosiklet tekeri döndükçü dengede kalacak olarak tasarlanmış bir alet durma noktasına geldiğinde sağa veya sola devrilme refleksi gösterecektir

Motosikleti
cbf 150
zaten tam olarak motosikleti durdurmayacaksanız neden ayağınızı yere koyuyorsunuz ki?
motosiklet tekeri döndükçü dengede kalacak olarak tasarlanmış bir alet durma noktasına geldiğinde sağa veya sola devrilme refleksi gösterecektir
Zaten anlamadıgım noktada bu, arkadaş birşey anlatıyor sonra bir vidyo demostarasyonu koyuyor ama ne dediğiyle alakası yok. Konu aslında bu arkadaşın ben eğitim videolarını izledim karşısına yeni gs almoş bahçeşehir mezunu çocukları toplamış anlatıyor da anlatıyor.

Amerikada yaşarken çok böyle tip gördüm keza hindistandada, sahte grular ve sahte navy sealler gibi.

Buraya masus yazdım kanmayın diye

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Basitleştirmek için bisikletten örnek verirsek çok yavaş giderken bisiklet yana yıkılma eğilimine girdiğinde kullandığımız yöntemlerden biri pedal basarak dengeyi sağlamaktır. Olayın özü bu sanırım.

Debriyaji bir miktar bırakmaktan eş zamanlı gazı bir miktar açmaktan bahsediyor. Kontrollü birşey yapmaktan bahsediyor. Etkinliklerde gördüğüm kadarıyla, yavaş sürüş yarışmalarında böyle yapılıyor.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Muhakkak sosyol medya kontrol edilmeli böyle ne oldugu belli olmuyan insanlar bir çok kişinin hayatına mal olucak. Türkiye motosiklet federasyonu var bunlar ilgilenmiyormı? Şeyünü sallasam sallamasyon eğitmene değiyor bu ne la
Geçenlerde trail braking tekniğinin gündelik hayatta da kullanılmasının yararlı olduğunu anlatan vardı... "Bilmem kaç senedir motosiklet üzerindeyim şöyle hocayım" diye kasıla kasıla. 😁

Motosikleti
cbf 150
trailbraking kullanılır sıkıntı yok bildikden sonra ama ne bilim parça ömürleri yüzde 20 30 oranında düşer. devamlı frenle viraj alınırsa.

Ben kullanıyorum zaten videolarımda görmüşünüzdür. Birde bende avuç içinden gaz sistemi var çok daha kontrollü gaz açabiliyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Youtube videolarının, hele hele reels denilen şu kısa videoların, motosiklet özelinde hala "yeni bir şey" söyleyeceğini düşünenler mi var aramızda?

Adam zaten bilineni tekrar ediyor (aksini de iddia etmiyor ki videoda). Düşük süratte veya düşük hızlı manevralarda yapılması gereken gaz-debriyaj kombinasyonundan bahsediyor. Nesini anlamıyorsunuz yahu? Hatta bence anlıyorsunuz da, konu anlamsız olduğu için uzatıyorsunuz.

Haa, anlatış biçimini veya dayanak olarak sunduğu saçma örneği eleştirebiliriz ama söylediğinde problem yok ki!

Şimdi bu forumu üye olmadan (veya üye olarak) izleyen binlerce acemi ve meraklı sürücü adayı da videoyu izleyip yanlış yorumlamasın.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Doğru söylemiş. Bunları söyleyebilen hocalar görmek çok sevindirici.

Sevgili Killingroad ,

Seninle bu konuyu defalarca tartıştık. Sen ön lastik üzerine baskı uygulandığında daha iyi tutuş sağladığı için frenle beraber motoru yatırıyorsun ve sırf lastik tutunuyor diye güvenli olduğunu iddia ediyorsun. Maalesef gerçekler senin kalbinden geçenler ile pek uyuşmuyor. Pistte trailbraking ile eğlenebilirsin (her virajda işe yaramaz) ama etrafındakileri trail braking yolda çok güvenli herkese tavsiye ediyorum diyerek zehirleme. Zannettiğinin aksine pekçoğumuz virajda ne kadar yatırdığımız veya ne kadar hızlı dönebildiğimizle ilgilenmiyoruz . Güvenlik bizler için daha önemli ve trafiğe açık yollarda trailbraking kesinlikle güvenli değil.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosiklet tam devrilecekken trailbraking yap, mutlaka faydasını göreceksin eeyy motosiklet sürücüsü :)

En sevdiğim konulardan biri. Bir de başlamışken fren/2/4 parmak meselesine parmak basarsanız :) çok makbule geçer.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motosiklet tam devrilecekken trailbraking yap, mutlaka faydasını göreceksin eeyy motosiklet sürücüsü :)

En sevdiğim konulardan biri. Bir de başlamışken fren/2/4 parmak meselesine parmak basarsanız :) çok makbule geçer.

Yoruldum ben o tartışmadan 3 parmakla basın herkesin gönlü olsun diyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar