Markaya ve modele göre Motosiklet kullanım hisleri

Arkadaşlar marka ve modele göre motosiklet hareket kabiliyet ve verdiği sürüş hislerinin değiştiği kesin ve denediğinizde duygu ve düşünceliriniz paylaşırsanız bu bilgiyi çoğaltmış oluruz.
Ben daha çok Honda motosikletleri kullandı. şu an CB500 hornet kullanıyorum. Gazı verdinmi 150 lere kadar hızlanması güzel ama rüzgar yüzünden hızlı gidesin gelmiyor. titreşimsiz olması harika, gaz kolu tepkileri hoş, frenleri istikrarlı, motosikleti sürerken ağırlığını hissediyorsunuz.
Yamaha
-R25 oyuncak gibi gelmişti. kullanımı kolay bir şekilde ağırlığını hissettirmiyor, motor sesi hoşuma gitmemişti çabuk hızlanmasına rağmen heyecan vermemişti.
-mt07 çok büyük beklentilerle binmiştim. son hız haric her konuda honda daha keyifli gelmişti.

sizde farklı hisler uyandıran vaybe demenize sebep olan denemeleri paylaşın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Deneyimlediğim motorlar arasında bana en ilginci Moto Guzzi V7 Stone gelmişti. Rölantideki tuhaf titreyişi, erkenden kesiciye girmesi, çok rahat viraja girmesi adeta kendi kendine devrilmesi vs

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Sanırım bana en ilginç hisler yaşatan motosiklet Street Twin'di. Yüksek tork odaklı düşük devir çeviren motor bloğunda o kadar tatlı bir çekiş gücü var ki hafif gazla fıtı fıtı gezmek çok keyif veriyor. Bana göre cruiser modellerin stok egzozları arasında Harley'den sonra en tatlı egzoz sesi bu motorda. Düşük hızda ayrı, gazladığında ayrı tonları var. Yazarken bile hala tadı damağımda.
Frenler güzel, süspansiyon eh işte (2025 itibariyle Marzocchi süspansiyona geçmiş), sele ortalama (totonuza göre 1-1.5 saat sonra uyuşuyor), viraj ve manevra kabiliyeti ortalama, sürüş keyfi muazzam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bana en ilginç gelen motor yamaha ybr125'di. ehliyet kursunda ilk gün sürmüştüm, bisiklet gibiydi, hatta bisiklet sürmekten daha kolay gelmişti.

Motosikleti
Honda CRF250L
Kimsede cg yazmamış,
Hafifliği ve pratikliği bir yana
O metal çınlaması ile birlikte çıkan egzos sesi...

Motosikleti
Yok
sizde farklı hisler uyandıran vay be demenize sebep olan denemeleri paylaşın.

Yamaha Neo's-4, benzinli, 50cc.

Çünkü gitmiyor. :)

49-50km/s maksimum hızın var, dolayısıyla hep en sağ şeritte tıngır-mıngır gidiyorsun. Dolayısıyla sürerken bol bol çevreyi izliyor, temiz hava alıyor, kısaca mutlu oluyorsun.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yamaha Neo's-4, benzinli, 50cc.

Çünkü gitmiyor. :)

49-50km/s maksimum hızın var, dolayısıyla hep en sağ şeritte tıngır-mıngır gidiyorsun. Dolayısıyla sürerken bol bol çevreyi izliyor, temiz hava alıyor, kısaca mutlu oluyorsun.
Yokuşlu yerlerde dolaşmıyorsam ben bisiklet tercih ederim bunun yerine :D

Motosikleti
Xmax'i satınca al bi YBR artık dostum. :LOL:
yok yaa, bisiklet alıcam xmax'ı satarsam. Şehir içinde bisiklet niyetine bir şey lazım bana.

Ama param olsa sırf o torku hissetmek için Triumph rocket 3 almak isterdim. Buradan otobandan basıp Edirne'ye gidip ciğer yiyip dönmelik motor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2006 model, yuvarlak far bir Ybr'yi toparlayıp orijinal haline getirmek isterdim. Bisiklet gibi motordu, ben çok sevmiştim.

F54

ktm 1290 gerçekten o gazı çevirdiğin zaman gümbür gümbür uzaması wuuuu😇😇

Motosikleti
2006 model, yuvarlak far bir Ybr'yi toparlayıp orijinal haline getirmek isterdim. Bisiklet gibi motordu, ben çok sevmiştim.
benim Kadıköy'de gittiğim sürücü kursunda iki tane vardı onlardan. bisiklet gibiydiler. ilk gün onlarla parkuru turlayınca devamında yuvarlak farlı CBF 500 ile devam et artık demişlerdi, o da güzel motordu tip olarak ama çok ağırdı, sekiz çizilen yerde sola devirmiştim.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
ind-sportscout-my26-e8af-us-sunsetredsmoke-n26ssb76au.png

Yeni Indian Scout'u denemistim. Hicbir seyini begenmem dedim ama bayagi bir seyini begendim.

Bagdat caddesindeki sikisik trafikte 5 km/h'nin altinda bile biraksam devrilmeyecek kadar kendi ayaklarinda duruyordu. Lastiklerin kalinligindan midir yoksa agirlik merkezinin dusuklugunden midir bilmem ama kullandigim dusuk hizdaki en dengeli motor buydu. Gazi cevirdigimde on cam oyle bir titriyorduki her halde motor patlayacak diyordum. Ancak titresim bana cok az geliyordu. Donusunu ve frenini begenmemistim. Gidisi guzeldi. Ancak elektronik gaz kolu ile dururken catirti patirti cikarmaniz pek mumkun olmuyor cunku gaz vermiyor. Tam durduktan sonra bir kez gaz cevirince egzos patliyor, o kadar.

Oturus pozisyonu da absurt geliyordu fakat garip bir sekilde onu da begendim.

2025-yamaha-mt-07-01.jpg

Yeni otomatik MT-07'yi de deneyimlemistim. Motor guzel gidiyor ve duruyor. Donusu biraz garip gelmisti. Asiri da sert bir motordu.

Ancak otomatik sanziman cok zevkli geldi. Motor zaten torku ile unlu. Yeni cekis kontrolu gibi elektroniklere guvenerek gazi duzluktu bir cevirdim, atmadigim kahkaha kalmadi. Hicbir sey dusunmeye gerek yok cunku vitesi de o atiyor. 100+ hizlara sadece bilegimi azicik hareket ettirerek aniden cikmak cok zevkliydi. Fakat bu makine bende olsa bununla ben bir yere girerim gibi duruyor cunku insanin gaz kesesi gelmiyor. Devir sesini dinlemeyi de birakinca (cunku vites otomatik, gerek yok) hiz algim iyici gider muhtemelen 😄.

Motosikleti
Arora kasırga
Sepetli Rus
Daha 10 yaşında yokum köydeyim
Misafir eden dayı hayran bakışlarımı görünce al da sür biraz dedi
Tın tın tın sesi harikaydı,tek viteste bı 5-10 dk arazide eğlenmiştim
Aynı gün eşek de sürmüştüm ama o kadar zevkli değildi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar