Tanımıyorsa bile hiç bir tepkide mi vermez be kardeşim ?..
En ufak bir tepki sezdin mi ?..
arşıya geçen annenin bebek arabasına çarpıyor bebek ölmüş, geldiği hız da 80 gibi bişey. Ülkemizde zaten 16 yaşındaki kişiler motora binebiliyor parasını vermek yeterli. Insanların motorculara kötü bakmasının sebebi kullanmayı beceremeyenler.
babasının karşısında hazırolda durmuyorsa bende birşey bilmiyorumLan olm nasıl bir fantazi dünyan var ?..
Babana dedene de mi böylesin ?
50 yaş travman mı var , ayrı bir fantazi mi besliyorsun ?..
Abi benim dedelere ve dayılara karşı zaafım var nerede görsem uğraşasım geliyor yalan yok. Araba ile geçerken göz kontağı kesileceği yerde kornaya basıp selam veriyorum ve onları "kimdi bu" düşüncesine bırakıyorum, bir keresinde evimin yakınındaki taksi durağının önünde ani fren yapıp taksici dayıları korkutmuştum sonrada pişkin pişkin yüzlerine bakıp gitmiştim, yine böyle arkadaşımın bakkalına gitmiştim ve ani fren yapıp kıraathanedeki herkesi sokağa dökmüştüm.Lan olm nasıl bir fantazi dünyan var ?..
50 yaş travman mı var , ayrı bir fantazi mi besliyorsun ?..
Tepkisiz olan arkadaşın eşi instagram üzerinden bir konunun altına yazdı. Dediğin gibi şok geçirmiş. Kafasında bir dünya şey geçiyordur, o cırtları açarak, eldivenleri çıkararak aslında bir nevi istemsizce zaman yaratmaya çalışıyor, ne yapacağını bulmaya çalışıyor.Tepkisizliği zaten şok durumundan kaynaklanıyor. Burada paylaşılan videoyu izlemedim ama başka yerde izlediğim videoda, çekim yapan motorcu duruyor, motordan iniyor. Sonrasında montunun cırtlarını açıyor, kolunu düzeltiyor falan. Soğuk kanlı olan birinin de yapmayacağı şeyler yapıyor. Yaptığı şeylerin anlamsız olmasından şok geçirdiğini düşünüyorum.
Kolay değil, 2 damla kan görünce bayılan insanlar var. Öyle bir kazada çok vahim manzaralar görebilir insan.
Benim başımdan şöyle bir olay geçti misal,
Motosikletle gezerken iki köy arası bir noktada arkamdan gelen otomobil takla attı. Eski bir Reno 12 idi. Bagajı kapıları açıldı içinden eşyalar insanlar fırladı. Durdum, koşarak gitmeden önce birkaç saniye bir tereddütte kaldım. Çünkü kötü manzaralar olabilirdi, insan ömrü boyunca unutmayacağı şeyler görebilir. Sonrasında yardıma gittim. Şükür kimsenin ciddi bir sorunu yoktu. Kazayı aynadan izledim, bende hiçbir tepki vermemiştim.. Öf püf demenin yada başka şeyler söylemenin kime faydası var.
Bu arada haber sitelerinde arabanın şöförününde öldüğü söyleniyor...
Yazık.. 2 can..
Otomobil sürücüsünün sadece kolu kırıldı.Ölenlere Allah rahmet eylesin, otomobil sürücüsün emniyet kemeri takılı değilse ciddi darbe almıştır. Hava yastığı bile tek başına ölümcül sonuçlar doğurabilir. Diğer türlü aklıma bir sebep gelmedi çünkü aracın kabin içinde bir hasar gözükmüyor.
2 şerit gidiş 1 şerit yol virajda gidiş dönüş yola dönmüş yolu yapanlarda da sıkıntı var
o yolu yapanlar akşam kokosunu çekip paralarını sayıyor.
kendimizi korumamız gereken biziz.
gittimben şerit daralıyor diye görmüşüm videoda
+50 yaş turnusolu gibiyim
ben biliyorum da videodaki ncli şeritin daraldığını bilmiyor gaz açıyor bunu idrak edemiyor okuduğunu anlayamıyorsan değil motosiklet elinden o interneti hatta kapının anahtarını almak lazım senden torunların uğraşsın senle ben bakıcın değilimBen kendi adima konusayim,
Bu ve buna benzer cok fazla olayla karsilasmis birisi olarak yapilacak birsey olmadigini daha o anda idrak ediyorsunuz. Gercekten asiri zor olan o manzarayi görmemek icin bedeniniz size isyan ediyor adimlariniz geri geri gidiyor. Unutmayin ki olay yatistiktan sonra yine o iki teker üzerine binip evinize gitmek zorundasiniz ama o sahne gözünüzün önünden hic gitmeyecek. Böyle kazalar sonrasinda motorunu orada birakip cekip giden adamlar bile gördü bu gözler. Gecen sene Hamburgda olan ve 26 yasinda gencecik bir kardesimizi kaybettigimiz kaza sonrasinda o grubun neredeyse tamami motora binmeyi birakti.
Insanlari yargilamayin
Ayrica güvenli sürüs kurallari ilk yapilmasi gereken isin yol güvenligini saglamak oldugunu söylüyor , yaraliya müdehale etmeyin !!! Öncelikle yolu kapatin , kaza sonrasinda kontrolsüzce gelen araclarin sebep oldugu ölümler hic de az degil.
Acil müdehale ekiplerinin oraya erkenden varabilmesi icin caba gösterin. Ileriye insanlari yollayin , ambulansin gececegi sekilde yolu bosaltin.
Ve en önemlisi
Acil yardim egitiminiz yok ise yaralilara dokunmayin. Bu dogru degildir, hatta ileride hukuki sorumluluk dahi dogurabilir.
Cildirmis gibi bagirip cagirarak da kimseye yardimci olamazsiniz. Sakin kalin , sakin düsünün , yardimci olacaginiz somut birsey yok ise kalabalik etmeyin.
Ayrica kisisel ricamdir , olay yerinde reels cekmeye calisan zibidilerin kameralarini kirin. O ölen insanin da bir ailesi ve yakinlari var.
Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tirmanma seridi diye birsey duymadiysaniz trafige cikmaniz oldukca sakincali gencler.
Evet rampa bitince yol daralacak bunu dahi bilmezken forumda bik bik bik atip tutacak hakki nasil kendinde bulabiliyorsun CAHIL !!!
Klavye arkasinda ne haltsin bilmem ama gercekte bir halt degilsin. Forumda kirlilik yaratmak disinda bir etkin yok.
ben biliyorum da videodaki ncli şeritin daraldığını bilmiyor gaz açıyor bunu idrak edemiyor okuduğunu anlayamıyorsan değil motosiklet elinden o interneti hatta kapının anahtarını almak lazım senden torunların uğraşsın senle ben bakıcın değilim