Sente nedir

Motosikleti
Srk 125 R
Öncelikle Selam Racing motorum var tekere çekmek istiyorum bir arkadaş şöyle dedi bana "Knk Srk yla öğrenilecek bişey değil fren neyse sente ne biliyon motoru sekteye getirdiğin zaman hafif frene basacan motorun önü hafif inecek böyle böyle öğrenmek için motoru kaldıracan sekteye alacan frene basacn bunu tekrarla sürekli yavaş yavaş nası olduğunu çözersin" ne demek istemiş yani sente ne demek bilmiyorum yardımcı olur musunuz

Öncelikle Selam Racing motorum var tekere çekmek istiyorum bir arkadaş şöyle dedi bana "Knk Srk yla öğrenilecek bişey değil fren neyse sente ne biliyon motoru sekteye getirdiğin zaman hafif frene basacan motorun önü hafif inecek böyle böyle öğrenmek için motoru kaldıracan sekteye alacan frene basacn bunu tekrarla sürekli yavaş yavaş nası olduğunu çözersin" ne demek istemiş yani sente ne demek bilmiyorum yardımcı olur musunuz
sekte-sente birbirine karışmış gibi metinde ama konu için eyvallah. Ben de duyuyorum sente lafını ama öğrenemedim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanırım sente sekteye uğruyor ya da uğraması lazımmı nedir ?.. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Sentenin sekteye maruz kalması sanırım gazı veriyor sonra belirli devire düşüyor ön kapanınca sentenin sektemesinden faydalanıyor... DırrjjjjjttççBııııjjjttt.. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Bilen biri çıksın anlatsın...
Gülmekten yazamıyorum... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Motosikleti
Ns200 15"
Tekere geldiğinizde gaz ve frene basmadan dengede durduğunuz yere sente derler, düşmeye başladığında gaz kalkmaya başlayınca frene basılır.

Konu başlığına tıkladığım zaman motorlardaki sente nedir diye sorulacağını ve teknik bir konu olduğunu düşünmüştüm ama büyük hayal kırıklığına uğradım.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
sıkıştırma zamanı sonu , ateşleme zamanı başın da emme ve egzoz subaplarının tam kapalı konumda olması durumuna sente denir.

egzoz zamanı sonu, emme zamanı başlangıcı her iki subapın aynı anda açık kalmasına subap bindirmesi denir

teker yapmanla alakası olmayan bir terim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Sekteye çekmek ne demek bilmiyorum.
Sente mekanik tabir, teker yapmakla pek alakası yok.
Sektirmek belki olabilir, ona gerek yok kaç kiloyla uğraşıyorsun Allah aşkına ya.. GS bile o kiloya rağmen debriyajla kalkıyor...

Bir miktar gaz vereceksin, genelde devir göstergesinin yarısında olsa fena olmaz, sonra ne var ne yok kendini geri çekip debriyajı bırakacaksın. İki ihtimal var;
1. Motosiklet elinden kurtulup altından şahlanıp uçacak, sen de AS900 kasasındaki bok çuvalı gibi geriye yuvarlanacaksın,
2. Ön teker bir miktar kesilip havalanacak, konduğunda da gidon bam-güm sallanacak, yine bok çuvalı gibi, yere yuvarlanacaksın.

Yapma olm, ne gerek var böyle şeylere yav, düzgün düzgün kullan işte.

125’lik motorla neden tekere kalkacaksın ki? Sağlam bir bileğin ve yeterli deneyimin yoksa 60–70 km/s gibi hızlarda tekere çekemezsin. Geriye düşük viteste denemek kalır. Ancak 20–30 km/s hızla giderken o motoru tekere kaldırırsan büyük ihtimalle kafaya alırsın; hem kendine hem de motora zarar verirsin. Boşuna adrenalin yaratmaya gerek yok.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sekteye çekmek ne demek bilmiyorum.
Sente mekanik tabir, teker yapmakla pek alakası yok.
Sektirmek belki olabilir, ona gerek yok kaç kiloyla uğraşıyorsun Allah aşkına ya.. GS bile o kiloya rağmen debriyajla kalkıyor...

Bir miktar gaz vereceksin, genelde devir göstergesinin yarısında olsa fena olmaz, sonra ne var ne yok kendini geri çekip debriyajı bırakacaksın. İki ihtimal var;
1. Motosiklet elinden kurtulup altından şahlanıp uçacak, sen de AS900 kasasındaki bok çuvalı gibi geriye yuvarlanacaksın,
2. Ön teker bir miktar kesilip havalanacak, konduğunda da gidon bam-güm sallanacak, yine bok çuvalı gibi, yere yuvarlanacaksın.

Yapma olm, ne gerek var böyle şeylere yav, düzgün düzgün kullan işte.
Ya bunlar senteyi ön tekerin stabil şekilde havada gitmesine diyorlar.. Ayakları frende gazı köklemiş durumda yapıyorlar...
Ama sekteyi ilk defa duydum..Tominin tabiriyle sektirsin gitsinler ... :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar