ABSli ve ABSsiz Motosikletlerde Akseuar ve Kamp Malzemeleri Tavsiyeleri

Motosikleti
1190 ADV
Bi kere ABS de konu öyle değil, ben kendim eğitimci olduğum için size o şekilde yapmamanızı bol bol alıştırma yapmanızı ve test çözmenizi tavsiye ederim.

Diğer konuya geçersek, motosikletlerimizde ve motosikletli gezilerimizde kullandığımız, memnun olduğumuz işlevsel ürünleri paylaşalım.

Givi S322 Sis Farı: Motosikletimde orjinal aksesuar olarak takılı. Yükseklik ve yön ayarı yapılabiliyor. Lensler yanlara doğru ışıttığı için özellikle karanlıkta virajlı yollarda iyi oluyor. Yağmurda, arazide, sıcakta her türlü şartta sorunsuz kullanıyorum. Fiyatı bayağı yüksek ama KN Master firmasında güzel bir replikası mevcut.

givi-s322-sisfari-givi-sis-farlari-8206-69-O.jpg

Hysnox Hy-02 Interkom: Zamanında Amazon'dan uygun fiyatlı almıştım. Knmaster firmasının sattığı KN6000 modeli ile aynı ürün. Gezilerde 4-5 gün şarj etmeden kullanabiliyorum. Batarya performansı gerçekten güzel. Ses kalitesi ve seviyesi tatmin ediyor. Diğer interkomlar ile bağlantı yapılabiliyor. Kendi içinde yada aynı anakartlı ürünlerde 6 kişiye kadar destekliyor. Piyasada bir üst modeli mevcut ama fiyat farkını verecek bir geliştirme yok. N11 fiyatı halen uygun bence.

IMG-4722288195757326103.jpg

DJI Osmo Action 5 Pro: Bu yazının tarihi itibari ile bence piyasadaki en iyi aksiyon kamerası. Detaylı özelliklerine girmeyeceğim, forumda tartışıldığı konular mevcut. Sadece yurt dışından çok daha ucuza alınabilecek bir ürün. Cep telefonu gibi kayıt kürek işleri de olmadığı için imkanı olanlar yurt dışından alsın.
osmo-action-5-pro-adventure-combo-c-a357_21.09.2024_d5f9311.png

Çin Malı Benzin Ocağı: Uzun süre lpg/propan kartuşlu ocak kullandım fakat motosikletle gittiğim uzun yolculuklarda kartuş bitermi, yenisi bulabilirmiyim, yedek taşımalımıyım dertlerinden dolayı benzinli ocağa geçtim. Paylaştığım ürün benzin, dizel, alkol hatta gaz kartuşlar ile kullanılabiliyor. Ben hep benzin ile kullandım. Son derece kompakt ve kullanımı kolay. Diğer pahalı ürünler gibi kurulum gerektirmiyor. Motorda her zaman benzin olduğu içinde bitermi diye çekinmeden kullanabiliyorum. 400cc benzin ile 3 saat yanabiliyor. Ayrıca LPG kartuşları soğuk havada donuyor (yaşadığımız son depremde Malatya'ya gitmiştim, -19 derece lpgli ocak yanmadı), benzinlide böyle bir sorun yok.

61VDSAbxRDL._AC_SX679_.jpg

Çin Malı Kampet: Kamp sırasında rahat uyumak isteyen varsa tavsiye edebileceğim bir ürün. Yerden teması kesiyor, yaylı yatak gibi konforlu. Toplanınca ciddi az yer kaplıyor ve hafif. Sırt çantasına topcase çok rahat sığıyor. Kurması ilk başta biraz zor gelsede ilmini öğrenince 5-10 dakika da yapılıyor. 80kg dan ağır olanlara tavsiye etmem, çabuk deforme olacaktır. İlan linki bulamadım ama Aliexpress benzeri sitelerde kesin vardır. Görsel ile arama yapabilirsiniz.

H8efac1cbaebc43238457133beebaa786G.jpg_640x640q90.jpg

Columbia Company NP-4040-B Çok Amaçlı Pense-Çakı: Bence her motorcunun çantasında olması gereken bir ürün. Ufak tefek arızalara, kampta yolda farklı ihtiyaçlara çok güzel cevap veriyor. Leatherman gibi markalar aşırı pahalı. Paylaştığım ürün yada yakın kalitede birşey çok çok iş görecektir.

61cys4-0tmL._AC_SX522_.jpg

Daha birçok ürün var paylaşabileceğim ama çok uzatmayayım. Eğitimci olduğum için sonradan ekleme yapabilirim.
Sizler ne kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz görelim. (Küçük açıklamalı, satın alma linki ve görselli paylaşım yapabilirseniz daha bi iyi olur gibi sanki galiba)

Diğer konuya geçersek, motosikletlerimizde ve motosikletli gezilerimizde kullandığımız, memnun olduğumuz işlevsel ürünleri paylaşalım.
Givi S322 Sis Farı: Motosikletimde orjinal aksesuar olarak takılı. Yükseklik ve yön ayarı yapılabiliyor. Lensler yanlara doğru ışıttığı için özellikle karanlıkta virajlı yollarda iyi oluyor. Yağmurda, arazide, sıcakta her türlü şartta sorunsuz kullanıyorum. Fiyatı bayağı yüksek ama KN Master firmasında güzel bir replikası mevcut.
givi-s322-sisfari-givi-sis-farlari-8206-69-O.jpg
Bu ürünün öndeki taşıt sürücüsünü rahatsız etmekten ve önde ki sürücüyü günaha sokmaktan başka hiç bir fayda ve fonksiyonunu görmedim.

Motosikleti
1190 ADV
Bu ürünün öndeki taşıt sürücüsünü rahatsız etmekten ve önde ki sürücüyü günaha sokmaktan başka hiç bir fayda ve fonksiyonunu görmedim.
Düzgün ayarlamazsan @tommygun 'ın keli de diğer sürücülerin gözünü alır :) Paylaştığım ürünün özellikle yanlara ışık verdiğini yazdım ayrıca. Senin gördüklerin delici sis farlarıdır.

daha ekonomik hem fiyatı hem doldurması
Emin misin?

Bu kartuşlar da bildiğimiz LPG var.

450 gramı 160 lira, kilosu 355 liraya denk geliyor.

İki litresi, bir litre benzin kadar enerji veriyor yani 710 liralık kartuş, 50 liralık benzin kadar ısı ( enerji ) veriyor.

Not: Kartuş fiyatını amazondan aldım. Bir litre benzini düz hesap elli lira dedim. Bir litresi bir kilo düz mantığı ile yaklaşık hesap yaptım.
İkisini de kullanan biri olarak benzinli ocak kat be kat hesaplı.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Düzgün ayarlamazsan @tommygun 'ın keli de diğer sürücülerin gözünü alır :) Paylaştığım ürünün özellikle yanlara ışık verdiğini yazdım ayrıca. Senin gördüklerin delici sis farlarıdır.
Kendi güvenliğim ve kanunlar umrumda değil, trafikte kelim diğer sürücülerin gözünü almasın diye kask takıyorum.

Ben kamp ocağı olarak Trangia kullanıyorum. Bir avantaj üstlük falan aklıma gelmiyor şimdi, ama dezavantaj söyleyebilirim. Bu ülkede alkol bulmak uyuşturucu bulmaktan daha zor, o yüzden ekstra ekstra önden tedarikli davranıp evde sürekli 1 litre kadar tutmaya çalışıyorum.

Bir de boyutu motorla seyahat için çok iyi diye şişme mat önereyim.
bu biraz daha soğuğa da dayanıklı, normal yazlık kullanılabilecek olanı biraz daha uygun fiyatlı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben kamp ocağı olarak Nurgaz'ın lpg kartuşlu ocağını kullanıyorum. Bir kartuş bir hafta kampta yetiyor.
Benzinli ocak çook önceleri kullanmıştım, daha doyçe mark zamanlarında almanya'ya gittiğimde almıştım, içine benzin konup kapattıktan sonra pompasını basınca çalışan bir ocaktı, iyi güzel ama lpg'li ocaklara göre daha çok is yapıyor, uğraştıran bir şey, lpg daha pratik.
Alkol (ispirto) ile çalışan kamp ocağı da kullanmıştım, onun da gücü yetmiyordu, bir çay demlemek ya da basit bir makarna için bile çok bekletiyordu.

Kullanılacak aksesuar ve kamp malzemeleri, motosikletin ABS'li veya ABS'siz oluşuna göre değişiyormuymuş !!!

Ben kamp ocağı olarak Nurgaz'ın lpg kartuşlu ocağını kullanıyorum. Bir kartuş bir hafta kampta yetiyor.
Benzinli ocak çook önceleri kullanmıştım, daha doyçe mark zamanlarında almanya'ya gittiğimde almıştım, içine benzin konup kapattıktan sonra pompasını basınca çalışan bir ocaktı, iyi güzel ama lpg'li ocaklara göre daha çok is yapıyor, uğraştıran bir şey, lpg daha pratik.
Alkol (ispirto) ile çalışan kamp ocağı da kullanmıştım, onun da gücü yetmiyordu, bir çay demlemek ya da basit bir makarna için bile çok bekletiyordu.
Selamlar, acaba hangi ocağı kullanıyorsunuz? Bende kovea spider var. Alevi kuvvetli ama alanı dar. Bu sebeple tavanın ortasını çok ısıtıyor. Daha geniş yüzeyli bi şeyler bakıyorum. O sebeple sordum.

bi arkadaşta benzinle çalışan ocak vardı, çinden almış, onun benzerini bulamıyorum piyasada. kartuş derdi yok, bitince depodan çek benzini doldur :)

bi arkadaşta benzinle çalışan ocak vardı, çinden almış, onun benzerini bulamıyorum piyasada. kartuş derdi yok, bitince depodan çek benzini doldur :)
Benzinli pompalar çok avantajlı görünür, ama dezavantajları da çoktur. Gürültülü çalışır, is yapar, meme tıkanır, sızdırırsa yaralanmalara ve yangına sebep olabilir. Bunun yanında basınçlı çalıştıkları için arada sırada ocağı pompalamak gerekir.
Gazlı daha basit , pratik ve güvenlidir.

Motosikleti
1190 ADV
İlk mesajımda paylaştığım ve halen kullanmakta olduğum benzinli ocaktan son derece memnunum. Benzinliye geçtikten sonra LPGli ocağımı hiç kullanmadım.

Bunun dışında belli bir kullanım sonrası memesi tıkanabiliyor, bunun için aparatı var zaten. Deliğe ince bir tel sokmak yeterli.
Ocak benzini buharlaştırıp yakıyor, buharlaşma başlayıncaya kadar is çıkıyor ama 30sn sürüyor. Sonrasında is yok.

Yurt dışı alışverişlerimiz engellendiği için şuanda uygun fiyatlı ocak ilanı göremedim. Fakat Temu Türkiye'de bir ithalat firması açıp gümrük işlemlerini hallederek satış yapmaya devam edecekmiş aldığım duyuma göre. Başarırlarsa yakında tekrar ilanlarını görürüz.

Motosikleti
1190 ADV
Şuanda 450gr lık LPG kartuşu 300 lira civarında. (Ne kadar süre yanar bilmiyorum aynı miktar benzinden kısadır. Bitince kamp sırasında doldurmak yada yenisini almak mümkün değil)

400ml benzin 25 lira falan. (Yüksek rakımda, çok soğukta fark etmeden 3 saat aralıksız yanıyor. Bitince de motordan doldurabiliyorsun)

2 senede bir 1 günlük kampa gidiyorsanız benzinli ocak çok gerekli değil. Hatta ocak gerekli değil...
Düzenli kampa gidiyorsanız, uzun süreli kamp yapıyorsanız, zorlu şartlarda kamp yapıyorsanız benzinli ocak alın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Şuanda 450gr lık LPG kartuşu 300 lira civarında. (Ne kadar süre yanar bilmiyorum aynı miktar benzinden kısadır. Bitince kamp sırasında doldurmak yada yenisini almak mümkün değil)

400ml benzin 25 lira falan. (Yüksek rakımda, çok soğukta fark etmeden 3 saat aralıksız yanıyor. Bitince de motordan doldurabiliyorsun)

2 senede bir 1 günlük kampa gidiyorsanız benzinli ocak çok gerekli değil. Hatta ocak gerekli değil...
Düzenli kampa gidiyorsanız, uzun süreli kamp yapıyorsanız, zorlu şartlarda kamp yapıyorsanız benzinli ocak alın.
motorunuzun abssi var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar