Eurobond mantıklı mı?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Anlaşamadık galiba. Olsun. Demek istediğim Bes fonlarının çok iyi yönetilmediği . Ben yıllar içerisinde çok karşılaştırma yaptım. Bana mantıklı gelmedi. Saygılar, sevgiler.
Anlaşamadık değil de, kaygılarınızı gideremedik diyelim...

Çok normal. Yatırım kararı çok bireysel ve riskli bir mesele. Ben zaten finansal okur yazar olmayan, risk sevmeyenler için öneri yaptığımı söyledim başta.

Cazip değil. Sebebi şu. Öncelikle bes fonlarının getirileri aynı fonun bes olmayanı kadar yüksek değil. Yönetim giderleri fazla. 10 sene içinde çıkarsan devlet katkı payının bir kısmını alabiliyorsun ayrıca devlet katkı payı enflasyondan düşük ( hadi önemli değil diyelim ) ve sadece devletin belirlediği fonlara yatırabiliyorsun. E ne ne anladım bu işten.
Ama mesela şu yukarıdaki mesajınıza göre, siz eğer BES içindeki aynı fonu kişisel olarak örneğin TEFAS'tan alır, daha iyi yönetir, daha yüksek getiri sağlarım ve bunu 10 yıl boyunca kesintisiz takip eder sürdürebilirim diyorsanız, tabii ki BES şirketine boşuna yönetim gideri ödemeyin. Siz zaten bu işi biliyorsunuz demektir. Ben sıradan bireyler için yazdım...

Türkiye'de ekonomi profesöründen berberine kadar herkes biliyorsunuz çok iyi yatırımcıdır :) Bu yüzden bu konularda yazıp, fikir vermek kadar zor bir iş yoktur. Yanlış anlamayın, şahsınız adına değil, genel bir durum tespiti benimki.

Son söz olarak yineleyeyim,

Herkes kendi bütçesine, projeksiyonuna, beklentilerine, risk iştahına göre, zamansal ihtiyaçlarına göre yatırım kararı alsın. Zor işler vesselam, hele hele bizimki gibi yarını belli olmayan coğrafyalar için...

Selamlar, saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar