Hangisi daha büyük keyif ? Orta seviye bir motosiklet sürmek mi ? Spor araba sürmek mi ?

seçeneklerde mustang, caliber ve camaro varsa zor soru ,yoksa kesinlikle motorsiklet...

Motosikleti
İki Teker Havada
üniversite zamanında arkadaşım sağolsun :) iyi bir süre mazda rx8 kullandım, amerikada dodge challenger srt kiraladım uzun yol yaptım ama motorun üzerinde aldığım hazzı yaşatamadılar.
Rx8 diyorsun
Rotary motor diyorsun efsane sesi var ya Pistonsuz motorun 😍🚀

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sanırım 15 yıldır araba sürmedim, hanım kullanıyor.
Kutu gibi kapalı güvensiz geliyor (evet araba güvensiz geliyor)

o nedenle verebileceğim tek cevap zaten motosiklet olur :)
bizde de arabayı %99 hanım kullanıyor, ben anca markete gitmek, çocukları kursa götürmek için falan kullanıyorum ya da şehirlerarası gideceksek kullanıyorum o zaman da canım sıkılıyor arabayla uzun yolda. Araba benim için sadece ulaşım aracı, hiç merağım yok. otobanda 140'la gidebiliyorsa yeterlidir benim için.

bizde de arabayı %99 hanım kullanıyor, ben anca markete gitmek, çocukları kursa götürmek için falan kullanıyorum ya da şehirlerarası gideceksek kullanıyorum o zaman da canım sıkılıyor arabayla uzun yolda. Araba benim için sadece ulaşım aracı, hiç merağım yok. otobanda 140'la gidebiliyorsa yeterlidir benim için.
Ben de aynı kafadayım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motosiklet veya otomobil kullanmanın zamanı vardır. Her zaman motosiklet kullanılamayacağı gibi otomobil konforu da bazen ihtiyaç haline geliyor. Ama hayatım boyunca tek bir aracım olacaksa ve başka aracım olmayacaksa bu otomobil olurdu.
Buradaki gibi süper sport bir otomobile karşı her zaman motosiklet tercih ederim.
benim ciddi bi sorum var sadece sana değil genel olarak nc severlere filtreleme yapmıyorsun emniyet şeridine girmiyosun hiç bi kuralı esnetmediğini çiğnemediğini iddia ediyorsun motosiklet olmanın hiç bi avantajını kullanmıyorsun gazlamak viraj yapmak gibi dertlerin de yok otomobil karakteristiği taşıyan bi motosiklet sürüyorsun neden motosiklet sürüp kendine bu işkenceyi yapıyorsun otomobil niye tercih etmiyorsun

benim ciddi bi sorum var sadece sana değil genel olarak nc severlere filtreleme yapmıyorsun emniyet şeridine girmiyosun hiç bi kuralı esnetmediğini çiğnemediğini iddia ediyorsun motosiklet olmanın hiç bi avantajını kullanmıyorsun gazlamak viraj yapmak gibi dertlerin de yok otomobil karakteristiği taşıyan bi motosiklet sürüyorsun neden motosiklet sürüp kendine bu işkenceyi yapıyorsun otomobil niye tercih etmiyorsun
Kendime işkence yaptığım kanısına nasıl vardınız?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
motosikletin verdiği keyfi heyecanı ve zevki birkaç şey dışında hiç birşey veremez benim için
onlar temel ihtiyaç motosiklette bünye için o derece önemli dopamin, serotonin, endorfin ve oksitosin
seviyesini yükseltiyor ve bunun yerini tutacak başka bir araç yok
Kedi sevmek / beslemek de bunların bir kısmını sağlıyor. :LOL:

Tabii en güzeli hem evinde bolca kedi beslemek ve aynı zamanda da motosiklete binmek.

Akıllı mıyım neyim yarabbi?:D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
caterham 7 gibi yere yakın, spor araç kullandınız mı? Eski tip elektronik destekleri olmayan bir tane sürmenizi şiddetle tavsiye ederim.

soğukta veya güneşin altında trafik beklemek dur kalk trafikte motosiklet sürmek işkence değil mi
Bence işkence değil. İşkence olduğuna inansaydım yapmazdım zaten. Şimdi neden böyle düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Muhtemelen aramızda 25 ila 30 yaş arası bir yaş farkı var. Bu sebeple ben üç aşağı beş yukarı sizin kafanızdan geçenleri anlayabiliyorum. Daha hızlı, bol adrenalin içeren, biraz gösterişli ve çok güçlü motosiklet arzuluyorsunuz. Ben ise sizin tam tersinize arıza vermeyen, ben ve sevdiklerimi yolda bırakmayacak, emniyetli, rüzgarı ve çevreyi hissedebiileceğim ve beni gideceğim yere huzurla götürecek motosikleti tercih ediyorum. Benim için önemli olan yolda olmak, dostlarla olmak, huzurlu olmak. En hızlı gitmek yada en hızlı dönmek bana göre değil. Bir gün siz de benim yaşıma geldiğinizde bu tür şeyler hissediyor olabileceksiniz. O zaman beni hatırlarsınız.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bence işkence değil. İşkence olduğuna inansaydım yapmazdım zaten. Şimdi neden böyle düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Muhtemelen aramızda 25 ila 30 yaş arası bir yaş farkı var. Bu sebeple ben üç aşağı beş yukarı sizin kafanızdan geçenleri anlayabiliyorum. Daha hızlı, bol adrenalin içeren, biraz gösterişli ve çok güçlü motosiklet arzuluyorsunuz. Ben ise sizin tam tersinize arıza vermeyen, ben ve sevdiklerimi yolda bırakmayacak, emniyetli, rüzgarı ve çevreyi hissedebiileceğim ve beni gideceğim yere huzurla götürecek motosikleti tercih ediyorum. Benim için önemli olan yolda olmak, dostlarla olmak, huzurlu olmak. En hızlı gitmek yada en hızlı dönmek bana göre değil. Bir gün siz de benim yaşıma geldiğinizde bu tür şeyler hissediyor olabileceksiniz. O zaman beni hatırlarsınız.
hiç de derdim hız adrenalin gösteriş değil öyle olsa supersport derdim olurdu ben orta sınıf adventure seviyorum da bahsettiğim sadece zevk almak performans sürüşleri değil gündelik sürüş trafikte bekleyecek olsam park yeri sorunum olacaksa gündelik hayatta neden bineyim ki otomobile göre çok daha riskli bi alete hem de

Başıma bişey gelmeyecekse arabasına ve motoruna göre değişir diyorum :)

Çift silindir 450cc adv motoru, Giulia Q4'e değişmem mesela :)

Motosikleti
İki Teker Havada
Bu devirde ekonomik spor otomobil sürmek Mazda Mx5 de kaldı
Onları da alan aldı ikinci el fiyatları uçtu yanına yaklaşılmıyor

F54

Kedi sevmek / beslemek de bunların bir kısmını sağlıyor. :LOL:

Tabii en güzeli hem evinde bolca kedi beslemek ve aynı zamanda da motosiklete binmek.

Akıllı mıyım neyim yarabbi?:D
oda var abi oda var hiç merak etme ;)
köpekleri daha çok severim ama ev ortamında hiç iyi fikir değil köpek beslemek ( rot pitbull kangal fino ) gibi cins köpekler besledim şimdi yer müsait olsa güzel bir melinos veya akbaş beslemek isterdim
muhabbet kuşu kanarya balık hint horozu da besledim fakat 1999 depreminden sonra bahçeli ev olayı pek olmadı (2014- 2021 arası hariç) o yüzden kedi harici hiçbir hayvan için şuan müsait ortamım yok ( 2 ayaklı kediler hariç 😁)
bu da huysuz kızımız mia

oda var abi oda var hiç merak etme ;)
köpekleri daha çok severim ama ev ortamında hiç iyi fikir değil köpek beslemek ( rot pitbull kangal fino ) gibi cins köpekler besledim şimdi yer müsait olsa güzel bir melinos veya akbaş beslemek isterdim
muhabbet kuşu kanarya balık hint horozu da besledim fakat 1999 depreminden sonra bahçeli ev olayı pek olmadı (2014- 2021 arası hariç) o yüzden kedi harici hiçbir hayvan için şuan müsait ortamım yok ( 2 ayaklı kediler hariç 😁)
bu da huysuz kızımız mia

Ben de avatarımın resmini değiştirdim. Kedimin resmini koydum.

Keyif denen şeyin ne olduğuna bağlı bu. Kişi neyi seviyor? Ben otomobil sevdiğim dönemde de arkadan itişli, güzel direksiyonlu, sürüşüne çalışılmış otomobilleri seviyordum. Mesela insanların çok benzer markalar zannetikleri iki Alman'dan BMW benim ciğerim iken, Mercedes'e dönüp bakmışlığım olmazdı.
Bu perspektiften bakıldığı zaman motosiklet herhangi bir otomobilden 24 kat yukarıda kalıyor. Ortada kıyas kabul edecek bir şey yok. Götümü 10cm sağa kaydırarak her şeyi değiştirebildiğim, bileğimi bükme ve gazı tutma şeklime göre virajdan çıkışımı dramatik şekilde değiştirebildiğim bir deneyimden bahsediyoruz. Ayrıca yine en azından benim açımdan bakıldığında yeni çıkan otomobillerin hiç biri de bir boka benzemediği için, ortada keyif açısından bir fark kalmıyor.

Benim için otomobil bir ulaşım aracı artık. Motosiklet benim ulaşım ihtiyacımı da karşılayabilen bir hobi.
İşe yararlık açısından bakacak olursak tabii ki farklı. Biriyle 1000 litre eşya taşıyabiliyorum diğeri bir tek beni taşıyor :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Keyif denen şeyin ne olduğuna bağlı bu. Kişi neyi seviyor? Ben otomobil sevdiğim dönemde de arkadan itişli, güzel direksiyonlu, sürüşüne çalışılmış otomobilleri seviyordum. Mesela insanların çok benzer markalar zannetikleri iki Alman'dan BMW benim ciğerim iken, Mercedes'e dönüp bakmışlığım olmazdı.
Bu perspektiften bakıldığı zaman motosiklet herhangi bir otomobilden 24 kat yukarıda kalıyor. Ortada kıyas kabul edecek bir şey yok. Götümü 10cm sağa kaydırarak her şeyi değiştirebildiğim, bileğimi bükme ve gazı tutma şeklime göre virajdan çıkışımı dramatik şekilde değiştirebildiğim bir deneyimden bahsediyoruz. Ayrıca yine en azından benim açımdan bakıldığında yeni çıkan otomobillerin hiç biri de bir boka benzemediği için, ortada keyif açısından bir fark kalmıyor.

Benim için otomobil bir ulaşım aracı artık. Motosiklet benim ulaşım ihtiyacımı da karşılayabilen bir hobi.
İşe yararlık açısından bakacak olursak tabii ki farklı. Biriyle 1000 litre eşya taşıyabiliyorum diğeri bir tek beni taşıyor :D
İnanki götünün yerden bir kaç cm yukarıda olduğu spor arabaların zevkide bambaşka. 50 km bile çok farklı algılanıyor. Ama bahsettiğim araçların öyle fabrikasyon araçlar gibi algılama. Kart gibi olanlardan bahsediyorum.

İnanki götünün yerden bir kaç cm yukarıda olduğu spor arabaların zevkide bambaşka. 50 km bile çok farklı algılanıyor. Ama bahsettiğim araçların öyle fabrikasyon araçlar gibi algılama. Kart gibi olanlardan bahsediyorum.

abi şimdi kart gibi aletler caterham falan denince işin rengi değişiyor ama. Competition için hazırlanmış dört tekerlekli özel aletler. Ben bildiğimiz ticari otomobillerden bahsediyordum. Bunların içinde de stok veya kurcalanmış S2000'ler Z3'ler Z4'leri falan da katabiliriz. Ama öyle özel aletlere gelince otomobil olmaktan çıkıyor benim bakış açımda konu. Yağmurda caterham'la yeşilköy'e gidilmez mesela :D

Evet ağırlık merkezi aşağıda, direksiyonu süspansiyonu çalışılmış aletler keyifli ona itirazım yok da, motosiklet ile kıyaslayınca yine sönük kalıyor. Ne olursa olsun bir tanesinde komut veriyorsun ve karşılığını almaya çalışıyorsun. Diğerinde komutu verdiğin taşıtın tamamında sen çok daha büyük bir etken olarak varsın. Tabi şimdi bir Elise gelse yalamaz mıyım? emüklerim tabii ki. ama 2 > 4 genel olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar