Hangisi daha büyük keyif ? Orta seviye bir motosiklet sürmek mi ? Spor araba sürmek mi ?

Arkadaşlar selam,

Çoğumuz hem araba hem motor süren insanlarız. Yeri geliyor çevremizdeki son model alçak oturuş pozisyonuna sahip gerçekten güçlü arabalarda sürüp test ediyoruz ama sürüş keyfi olarak özellikle motosikletteki gazlama kısmı kadar haz vermiyor. Bu his belki çoğu motorcuda benzer olabilir. Merak edip eğlenceli bir konu olabilir diye açmak istedim.
Sizce Spor ve performanslı bir araba sürmek mi daha zevkli yoksa orta seviye bir motosiklet kullanmak mı?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şekilde görüldüğü gibi:

Motosikleti
2024 Duke390
üniversite zamanında arkadaşım sağolsun :) iyi bir süre mazda rx8 kullandım, amerikada dodge challenger srt kiraladım uzun yol yaptım ama motorun üzerinde aldığım hazzı yaşatamadılar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motosiklet sürmeye başladığımdan beri 4 tekerli hiç bi araca zorunda olmadıkça binemiyorum 2 3 kere anca bindim 3 senedir

Motosikleti
600RR
çocukluktan bisiklet manyağıyım,hep derdim lan pedal çevirmeden böyle hızlı hızlı gitsem nasıl olur acaba:) sonra mobbylette ile tanıştık işler bugüne kadar geldi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklete aşıkmış gibi bağlıyım ama geçen hafta sonu içinden geçilmiş bir düz vites Fiorino ile sağnak yağmurda İzmir'den Datça'ya gidip döndüm. Döt kaydırayım derken Sakar'da sol arkayı bariyere ekliyordum, az kalsın yine de acayip keyif aldım. Bence de hepsinin yeri ayrı, bu işlerde keyfi öldüren otomatik (dct) vites ve hımbıllık.

F54

motosikletin verdiği keyfi heyecanı ve zevki birkaç şey dışında hiç birşey veremez benim için
onlar temel ihtiyaç motosiklette bünye için o derece önemli dopamin, serotonin, endorfin ve oksitosin
seviyesini yükseltiyor ve bunun yerini tutacak başka bir araç yok

Arkadaşlar selam,

Çoğumuz hem araba hem motor süren insanlarız. Yeri geliyor çevremizdeki son model alçak oturuş pozisyonuna sahip gerçekten güçlü arabalarda sürüp test ediyoruz ama sürüş keyfi olarak özellikle motosikletteki gazlama kısmı kadar haz vermiyor. Bu his belki çoğu motorcuda benzer olabilir. Merak edip eğlenceli bir konu olabilir diye açmak istedim.
Sizce Spor ve performanslı bir araba sürmek mi daha zevkli yoksa orta seviye bir motosiklet kullanmak mı?
Hangisine sahipseniz o daha zevkli, İstanbul trafiğinde motorsiklet daha iyi. Tatil beldesinde denize gidecekseniz bisiklet daha iyi.

Motosikleti
CB125F
1 seneyi geçti mecburen 2-3 kez araba kullandım kesinlikle Yaz kış motosiklet
Evet parmak uçları dondu son sıralar Yağmurda ıslandım çantaya yağmurluk koyarım yine arabaya binmem
böyle bir keyif yok 😅

Motosikleti
Dominar D250
Hepsinin yeri ayrı, sürmekten çok keyif aldığım arabalar var, motosiklet de ayrı bir keyif. 1000cc supersport motosiklet kullansam belki arabadan soğurum ama bazı arabaların da yeri ayrı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
motosikletin verdiği keyfi heyecanı ve zevki birkaç şey dışında hiç birşey veremez benim için
onlar temel ihtiyaç motosiklette bünye için o derece önemli dopamin, serotonin, endorfin ve oksitosin
seviyesini yükseltiyor ve bunun yerini tutacak başka bir araç yok
Bana da öyle geliyor. Bununla birlikte hiç spor araba da kullanmadım tabi. Çok ilgimi çeken şeyler değiller. Ferrarim olacağına bir sm motosikletim, onu iyi kullanacak yeteneğim ve yakın mesafede bir sm pisti olsun tercih ederim açıkçası. Dümdüz otobanda 300 gitsem ne olacak ki?

F54

benim böyle büyük motor kullandığımı bilen farklı katogoride hobi araçları kullanan aile dostları var misal jetsiki nin de aynı haz vereceğinden bahsediyor
ben daha önce at binmişiliğimde var köyde mera'dan kaçırdığımız atlardan bahsetmiyorum emekliye ayrılmış yarış atına da bindim gerçekten oda zevkli tek beygir nedir ki ne kadar heyecanlıdır derdim o hayvan gerçekten size farklı bir heyecan veriyor
çok beygir çok heyecan demek değil bence

0-100 & 100-200 arasi hizlanma da

75/95 hp araligindaki bir motosikletin muadili bir 4 teker min 300/350 hp gibi(uzunda illa kopacaktir)

100 hp ve uzerinde 400/450hp lik 4 teker gibi(uzunda kopar)

Ss kategorisindeki bir iki tekerin muadili ise +600hp ve uzeri 4 teker gibi.(uzunda zorlar)

otomobilin turbo veya atmosferik olmasi,dizel veya benzinli olmasi,4 ceker,launch kontrol,karoser(hb/Hot Hatch/sedan/sw/cc)vb.durumlar da bir kriter.

Elektrikli otomobiller mevzu disinda

Motosikletin klasmanida onemli,naked,adv,2t sm vs.

Bununla alakali teknik bir video vardi bulursam eklerim.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Sanırım 15 yıldır araba sürmedim, hanım kullanıyor.
Kutu gibi kapalı güvensiz geliyor (evet araba güvensiz geliyor)

o nedenle verebileceğim tek cevap zaten motosiklet olur :)

Motosiklet veya otomobil kullanmanın zamanı vardır. Her zaman motosiklet kullanılamayacağı gibi otomobil konforu da bazen ihtiyaç haline geliyor. Ama hayatım boyunca tek bir aracım olacaksa ve başka aracım olmayacaksa bu otomobil olurdu.
Buradaki gibi süper sport bir otomobile karşı her zaman motosiklet tercih ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar