Motor yıkama tavsiyeleri

Motosikleti
MT-25
b0tgkgz.jpg
okaoda xc3820 kömürsüz şarjlı modelini almış bulunmaktayım. 1000 liralık bir cihazdan çok fazla birşey beklemiyordum açıkçası sadece musluğa ulaşamadığım için böyle bir tercihte bulunmuştum. Bir damacana su bir kova sabunlu su ile motorumu detaylı köpürttüm ve duruladım. Çok kalıplaşmamış kirleri kolaylıkla götürebilecek tazyiği var. Köpük konusunda da çok fazla umutlanmayın Çok iyi bir performansı yok. 5 tane tazyik modu var. Yanında 5 metre hortum ile geliyor. Ayrıca 2.5 litrelik kola şişesine takılan bir ucu daha var kola şişesini tabancaya sabitleyip onunla püskürtme yapabiliyorsunuz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
b0tgkgz.jpg
okaoda xc3820 kömürsüz şarjlı modelini almış bulunmaktayım. 1000 liralık bir cihazdan çok fazla birşey beklemiyordum açıkçası sadece musluğa ulaşamadığım için böyle bir tercihte bulunmuştum. Bir damacana su bir kova sabunlu su ile motorumu detaylı köpürttüm ve duruladım. Çok kalıplaşmamış kirleri kolaylıkla götürebilecek tazyiği var. Köpük konusunda da çok fazla umutlanmayın Çok iyi bir performansı yok. 5 tane tazyik modu var. Yanında 5 metre hortum ile geliyor. Ayrıca 2.5 litrelik kola şişesine takılan bir ucu daha var kola şişesini tabancaya sabitleyip onunla püskürtme yapabiliyorsunuz.
Aslında basıncının oto yıkamacılardaki profesyonel cihazlardaki kadar yüksek olmaması iyi bir şey. en azından elektroniklere vb. bir yerlere su kaçmaz.

bende de benzeri var. Çocuklara veriyorum onlar yıkıyor sonra 200'ler liramı alıyorlar.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
b0tgkgz.jpg
Tövbe haşa BDSM çantası sandım

Motosikleti
köpük için sabunlu su değil tabancanın altına takılan hazneye konsantre yıkama şampuanı ve su koyarsanız daha verimli olacağını tahmin ediyorum.
ben oraya 3 harfli marketlerde satılan en ucuzundan bulaşık deterjanı koyuyorum güzel sonuç veriyor.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
D400
Nasıl,performansdan memnun kaldın mı

araba yıkamaya bence biraz eksik kalır (kuş kakası zart zurt yapışan şeyleri cıkartmayabilir) fakat motosiklete zarar vermeyecek şiddette güzel bir basıncı var, ben beğendim.
batarya ömrünü test edemedim ama tek batarya çok rahat çıkartır detaylı yıkamayı gibi geldi.

Motosikleti
Triumph Trident 660
araba yıkamaya bence biraz eksik kalır (kuş kakası zart zurt yapışan şeyleri cıkartmayabilir) fakat motosiklete zarar vermeyecek şiddette güzel bir basıncı var, ben beğendim.
batarya ömrünü test edemedim ama tek batarya çok rahat çıkartır detaylı yıkamayı gibi geldi.
Batarya gayet yeterli kullanmadığım zaman iki haftada bir şarj et diyorda ben aylardır etmiyorum umarım bozulmaz.
Araba yıkamak için hiç denemedim 4.kattan çok zor olur su taşımak.
Tü kaka seyler için ekstradan malzeme alsakta benzinciye göre amorti edilecek.

Motosikleti
D400
Batarya gayet yeterli kullanmadığım zaman iki haftada bir şarj et diyorda ben aylardır etmiyorum umarım bozulmaz.

bi tane batarya zaten boş gelmiş bozulursa ona geçeriz

Motosikleti
ben 3-5 kez kullandım, tek batarya arabaya da yetiyor, iki motora birden de yetiyor.
Arabada kuş pislikleri vb. tek başına basınçla çıkarmıyor ama köpükle ıslatıp kirler yumuşayınca sügerle ovalayıp sonra durulayınca tertemiz oluyor, sonrasında bezle kurulayınca pırıl pırıl oluyor.
Ama yağmurlar var diye yıkamıyorum, motorlar zaten kış başından beri çadır garajın içinde kuru yerde, dışarı çıkarmadım, araba da 4 buçuk ay oldu, henüz hiç yıkanmadı, hep yağmur var ne gerek var diyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bataryalı aletlerde işiniz bitince şarj edip öyle kaldırın.
illa iki haftada bir şarj etmek gerekli değil belki ama en azından ayda bir kontrol edip şarjını tamamlamak iyi.
Ben geçenlerde dolapta yazın kullandığım şişme yatak şişirme pompasını görünce şarja taktım durduğu yerde bütün kış bataryası ölmesin diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar