Transalp750 mi? Tenere 700 mü? Taureg 660 mı ?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hornet 750 kullandım diyenler, acaba max hangi devirde hangi hızı gördüklerini yazabilirler mi?
Sorduğum soru yukarıda, aldığım gayriciddi yanıt aşağıda...
@Punctum
ne hız ne de dizimi ne kıçımı, vs yere sürttürme hevesim var. 180i de geçmedim.
buyur devam et
Böyle gayriciddi yanıta, "Dominarla devam et" bile fazla aslında...
Soru sorup sonra tripli cevap vermek neden?
ben sana ne süreyim diye sormadım ki
Neyse, şimdi sorunun yanıtını verdim herhalde...

Aslına bakarsan konunun başında iş MT07/Hornet 750 kıyaslamasına gelince; biraz daha teknik veriler, tork/güç eğrileri, düşük devir seviyelerindeki performans kıyaslamaları, tork/güç kesişim verileri, vb. şeyler yazacaktım ama "buyur devam et" gibi bir karşılık alınca haliyle hevesi kaçıyor insanın.

Aşağıda hem MT07'nin hem de Hornet 750'nin bulabildiğim devir/tork/güç eğrileri var. Bunların ne denli doğru olduğunu veya doğruluğunun teyit edilip edilmediğini bilemiyorum. Ama hem MT07 (sürücü kursunda ne kadar olursa artık), hem Hornet 750 kullanan biri olarak (gerçi yakın arkadaşımın Tracer 7'si de var portföyümde), bu eğrilerin kabaca doğruyu söylediğini düşünebiliriz.

MT07

Hornet 750

Şimdi isteyenler bu eğriler üzerinden biraz daha teknik yorumlarda bulunurlarsa devam ederiz. Yoksa yine konu zaten sarpa sarmış.

Bu forumun da kaderi bu. Hiç bir konu adabıyla ilerlemiyor. Mutlaka sulanıyor bir şekilde.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Aşağıda hem MT07'nin hem de Hornet 750'nin bulabildiğim devir/tork/güç eğrileri var. Bunların ne denli doğru olduğunu veya doğruluğunun teyit edilip edilmediğini bilemiyorum. Ama hem MT07 (sürücü kursunda ne kadar olursa artık), hem Hornet 750 kullanan biri olarak (gerçi yakın arkadaşımın Tracer 7'si de var portföyümde), bu eğrilerin kabaca doğruyu söylediğini düşünebiliriz.

Verdigin tork devir egrilerinde yanlis birsey yok.

MT07 ile Tracer 7 nin haritalandirmasinda detay farklar var , ayni motor degiller. Tracer 7 nin alt devir torku konfor amaci ile azicik törpülenmis ama sonrasinda esitleniyorllar.

Motosikleti
Bu bana fiili değil de teorik bir grafik gibi geldi. Bu kadar düzgün olamaz. Ayrıca CB750'nin tekerde 93PS vermesi imkânsız, kankta 92HP / 93PS. Yani bu grafik uydurma.
Uydurma demeyelim de, dynodaki yanılma payı diyelim.

Performans verilerine bakarsak, benim kullanımıma yakın değerler var.

Bu motosiklet özellikle 6000 devirden sonra gerçekten karakter değiştiriyor. Ama örneğin MT07 kadar yatayda tork vermiyor. Ama görüldüğü gibi 5 ve 6. viteslerde hız değişimi neredeyse yok. Max hıza zaten 5. viteste ulaşıyor, sonrası artık konfora giriyor.

Şunu unutmayalım; Hornet 750 yazılımsal olarak çok sınırlandırılmış bir motosiklet. Altınızda ciddi anlamda bir güç var ancak bunu tam kullanamadığınızı bir yerde hissediyorsunuz. MT07 ise (yenisini bilmiyorum), daha deli dolu bir şey. Belli bir devire kadar daha çılgın, daha kontrolsüz bir güç dengesi var. Ama işte o devirden sonra Hornet'e yetişemiyor.

Motosikleti
Uydurma demeyelim de, dynodaki yanılma payı diyelim.

Performans verilerine bakarsak, benim kullanımıma yakın değerler var.

Bu motosiklet özellikle 6000 devirden sonra gerçekten karakter değiştiriyor. Ama örneğin MT07 kadar yatayda tork vermiyor. Ama görüldüğü gibi 5 ve 6. viteslerde hız değişimi neredeyse yok. Max hıza zaten 5. viteste ulaşıyor, sonrası artık konfora giriyor.

Şunu unutmayalım; Hornet 750 yazılımsal olarak çok sınırlandırılmış bir motosiklet. Altınızda ciddi anlamda bir güç var ancak bunu tam kullanamadığınızı bir yerde hissediyorsunuz. MT07 ise (yenisini bilmiyorum), daha deli dolu bir şey. Belli bir devire kadar daha çılgın, daha kontrolsüz bir güç dengesi var. Ama işte o devirden sonra Hornet'e yetişemiyor.

Darlik da sürüyorsan Hornet arayi ciddi acar ama Teke Sile orman yolundaysan MT ile basa cikamaz . (Sürücü faktörü esit kabul edildiginde) 2. vitesin alt devirlerini kullanamak zorunda kaldigin dar yaricapli ve yakin viraj kombinasyonlarinda hem hizlanmada hemde kompresyonda MT nefis sonuc verir.

Ama aralarina 765 RS girerse her iki parkurda da üzerlerinden gecer.

Motosikleti
Darlik da sürüyorsan Hornet arayi ciddi acar ama Teke Sile orman yolundaysan MT ile basa cikamaz . (Sürücü faktörü esit kabul edildiginde) 2. vitesin alt devirlerini kullanamak zorunda kaldigin dar yaricapli ve yakin viraj kombinasyonlarinda hem hizlanmada hemde kompresyonda MT nefis sonuc verir.

Ama aralarina 765 RS girerse her iki parkurda da üzerlerinden gecer.
Ankara'da Hornet geçiyor :)

Şaka bir yana, evet alt devirlerde MT07'nin daha lineer bir tork eğrisi var ama işte daha önce başka bir konuda söylediğim gibi, motorda belirleyici olan tork değil, güçtür! Hızlanma için torka ihtiyaç duyarız ancak bu torkun ne kadarının devire dönüştürülebileceğini belirleyen nicelik güçtür...

765 konu dışı zaten. Lütfen :)

Motosikleti
yok:(
yutuptan keşfettiğim bir abi var tuareg ile bildiğin hard offroad yapıyor adam ve memnun kendisi. şimdi bu sürüşe hard değil diyenler olacaktır. onlara bir şey demek istemiyorum.

adamın kanalı: https://www.youtube.com/@Trails07/videos

alenen bir videosu:

bu motorların hepsi çok yeteneklide sürücü olarak üzerinde ben bir halt yapamam :D

Motosikleti
Ankara'da Hornet geçiyor :)

Şaka bir yana, evet alt devirlerde MT07'nin daha lineer bir tork eğrisi var ama işte daha önce başka bir konuda söylediğim gibi, motorda belirleyici olan tork değil, güçtür! Hızlanma için torka ihtiyaç duyarız ancak bu torkun ne kadarının devire dönüştürülebileceğini belirleyen nicelik güçtür...

765 konu dışı zaten. Lütfen :)

Angarada Güdül yolunda sürüyorsan Hornet ok , Yesilöze saparsan MT07 :cool:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

O değerleri ancak tune ile verir.
Yok grafik komple teorik simülasyon, fiili ölçüm sonucu değil. Onu anlatmaya çalıştım. Zaten sonradan farkettim, grafiğin üstünde "The Horsepower / Torque Curve below was generated by the ProfessCars™ software, based on the factory data:" yazıyormuş zaten.

Ama o grafiğin görüldüğü gibi fiili ölçüm olmadığı anlaşılması lazım zaten...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yutuptan keşfettiğim bir abi var tuareg ile bildiğin hard offroad yapıyor adam ve memnun kendisi. şimdi bu sürüşe hard değil diyenler olacaktır. onlara bir şey demek istemiyorum.

adamın kanalı: https://www.youtube.com/@Trails07/videos

alenen bir videosu:

bu motorların hepsi çok yeteneklide sürücü olarak üzerinde ben bir halt yapamam :D
videoda ahım şahım hareketler yapmıyor ki standart bi offroad sürüşü düşürmekten korkmazsan o yollara girmek gitmek öyle sanıldığı kadar zor değil

Motosikleti
Yesilözü bulup orada yillarca orada egitim veren ve bütün Ankaraya tanitan benim yahu ne maps inden bahsediyorsun :cool:

Ahaha, beklediğim cevap :)

Bütün Ankara size minnettar...

Ama artık daha güzel rotalar var. Mansur ihya etmiş köy yollarını :)

Neyse meseleyi dağıtmayalım.

Motosikleti
Ns200 15"
Yok grafik komple teorik simülasyon, fiili ölçüm sonucu değil. Onu anlatmaya çalıştım. Zaten sonradan farkettim, grafiğin üstünde "The Horsepower / Torque Curve below was generated by the ProfessCars™ software, based on the factory data:" yazıyormuş zaten.

Ama o grafiğin görüldüğü gibi fiili ölçüm olmadığı anlaşılması lazım zaten...
Abi ne yalan söyleyim hiç detaylı bakmadım, dyno test verisi bulup paylaşmak istedim.

Motosikleti
CB750A
şehir içi zaten geneli 3500-6000 de akıcı hızlanıyor. 6000 civarı en titrediği yer diyebilirim. 7-9 arası da çok güzel uzuyor.
6000 devir hissiyatını sevmiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Boş verin gençler kavga etmeyelim, biz konumuza dönelim. Gitmeyen Transalp 750 mi? Lenduha gibi Tenere 700 mü? Tirrek 660 mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar