Yeni motorum Inazuma | Çanakkale - İstanbul yolculuğum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yıllardır 250 cc kullanan biri olarak sondaki o benzetme beni Inazumadan soğutur valla.

Konforlu motosiklet tamam ve süper.

Mercedes zaten süper.

Amma velakin Gs kısmı işi bozuyor. 🫢🫣🤭

Konforlu ama hissiz ve de ruhsuz geliyor Gs bana.
Hocam >=1.000cc >=150hp sport touring vs. sahibi olsan OK de, uzun yol yaparken CRF250L tercih eden birisinin GS'e hissiz ruhsuz diye laf atması azıcık sakil kalmıyor mu sence? :)

Hiç GS kullanmış mıydın Haluk hocam? (Şöyle birkaç saat, birkaç yüz km?) Daha önce yazdıysan hatırlayamadım.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Suzuki her bayisine bir tane test için Inazuma koysun, her klasmanda satışlarını katlar. Ben böylesine keyifli, dengeli, kendisini unutturan bir motora binmedim. 👏🏻👏🏻👏🏻

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sitede inazuma ilk çıktığında gömdüler, yetmedi karbüratöründen emdiği benzini burnundan getirdiler...
Hep dedim..Suzuki çer çöp yapmaz diye...
Hakikaten ağırlığına rağmen dengeli ve şık motor..Sağlam... 250 cc için ideal...

F54

hayırlı olsun almak nasip olmamıştı bana
2014 yılında gece gündüz çalışıyorum hiç abartısız dedim cbf 150 yi satıp inazuma 250 alayım bir daha motor almam o zaman 10000 ytl güzel motorlar var bir arkadaşım aklıma girdi ona o parayı verene kadar gider v storm 650 alırız tamam dedim ara ara v storm bulamadık o ara işler patladı o kadar çok para kazanıyorum ki 2 ayda benim para 15000 ytl oldu 1ay sonra 20000 oldu artık v storm u bıraktım nc 700 araştırmaya başladım derken inazuma yerine nc 700 aldık ama 2 katı paraya 😃
yakın arkadaşlarımda vardı yakıt hariç tek kileme eden olmazdı güzel motor

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hocam >=1.000cc >=150hp sport touring vs. sahibi olsan OK de, uzun yol yaparken CRF250L tercih eden birisinin GS'e hissiz ruhsuz diye laf atması azıcık sakil kalmıyor mu sence? :)

Hiç GS kullanmış mıydın Haluk hocam? (Şöyle birkaç saat, birkaç yüz km?) Daha önce yazdıysan hatırlayamadım.
Selamlar arkadaşım. :giggle:

Kırklarelinde tanıştığınız adaşım Halukta 1200 Gs vardı 4 yıl önce ve çıktığımız birkaç turda farklı zamanlarda hem de bolca sürdüm o motoru.

2 yıldır da 1250Gs var ve nx500 le çıktığımız doğu turunda o motoru da bolca sürdüm.

Ruhsuz oğlu hissiz işte. 😀

Sorunun güç ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtmek durumunda kalmam asıl üzen tarafı haaa. 🤪

Yanlış anlama olmasın.

Telelever paralever olayı tüm büyüyü bozuyor bende-bence.

Motosiklet konfor açısından yolu ütüleyip geçiyor ama bunu yaparken benim almaya, hissetmeye aşina-hazır-hasta-aç olduğum yolla ve satıhla ilgili verilebilecek tüm bildirimleri de yok ediyor.

Nc ölgün süspansiyonlarıyla bu konuda ne kadar başarısızsa değneğin diğer ucunda da Teleleverli Gs var benim için.

Mesela aynı güzergahta Africa ile değişimli sürünce fark net görülebiliyor.

Vstrom da bu açıdan başarılıdır diye tahmin ediyorum zira standart ama kaliteli veya upside down bir süspansiyon + maşayı her seferinde gs süspansiyonuna tercih ederim.

Gs boxer motorun kamyon homurtusunu da hiç sevmiyorum ayrıca.

V6-V8 kamyon homurtusuna bayılırım haa. 😀

Sorun kamyon motorunda değil yani.

Crf özellikle de ön süspansiyonuyla benim kilomda biri için yolu ütülemede başarılıyken hissiyatı asla öldürmüyor.

Geçtiğim zeminle ilgili bilgi vermeye devam ediyor.

Satıhtaki değişiklikleri an be an hissedebiliyorum.

Ktm 250 Adv de kullandım bir turumuzda ve o da Crf'den çok daha da sert (=firm) yapısına rağmen yolla ilgili geri bildirim verebilmesiyle yüzümü güldürdü.

Kullandığım motosikletler arasında beni süspansiyon kalitesi olarak en çok etkileyen model ise ön takımı 650'lik abilerinden alındığı söylenen ve üstesinden geleceği sadece 145 kiloluk bir ağırlık olan Cb250r oldu.

Nx500 de bu konuda bir rahatsızlık hissettirmedi bana.

Ktm 690 R modelindeki WP süspansiyonların çok başarılı olduğunu duydum.

Belki birgün o modelin sahiplerine piyango misali yaşattığı alakasız sorunlardan arındığını duyarsam sahibi olup dere tepe turlarımda kullanmayı düşünebilirim.

Crf sonrası gelecek tek motosiklet 690 /701 enduro olur benim için

Artçım yok.

Otoyol sürüşleri bana hiç ama hiç hitap etmez.

Maksimum 160 kilolardaki bir motosiklet.

Tam benlik.

Aslında daha da güzeli var. Ktm 500 EXC-F.

120 kilolardaki ıslak ağırlığı ve 64 beygiriyle benim için sözün bittiği yer. "Match made in heaven".

Ama sonrasında başka bir motora binemem diye erteleyip duruyorum işte. 🥲😀

Belki emeklilikte kalkışırım.

Honda Yamaha Suzi Kawa böyle bir model üretse ve ülkemizde satışa sunsa havada uçan tekme atarak girerim showroom'a. 😁😁

Yazdıklarım kaymak asfalt ya da pist kullanımı dışındaki sürüşler içindir

Ve biz ölümlülerin bütçesine uyacak komponent barındıran modelleri.

Yoksa eminim nice modeller vardır.

Çok da xoştur ema benana.😁😄

Kendimi daha net ifade etmeme fırsat vermiş olduğun için ayrıca teşekkür ederim.

Sonuç: Crf 250l rulz. :ROFLMAO:😄

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Inazuma
Rabbim hayırlıyla kullanmanızı nasip eylesin, Keyfiniz bol olsun inşallah.
Fakat profil bölümündeki 'Motosikleti=yok' kısmı birazcık motoru üzücek gibi.
Motorunuz üzülürse sizde üzülürsünüz, hemen düzeltin onu :D
Keyfiniz bol olsun.
Hemen güncelledim hocam. Trip yemek istemem :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkese çok çok teşekkür ederim. Inşallah bu motora Türkiye'nin her şehrini göstermek de nasip olur. Asfaltımız kaliteli olsun inşallah.

Motosikleti
Mondial Grumble
Hayırlı olsun. Ben de elcik koruma almayı düşündüm de plastik parçası için fiyatlar aşırı fazla geldi. Uygun önerisi olan arkadaş var mıdır?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Selamlar arkadaşım. :giggle:

...

Kendimi daha net ifade etmeme fırsat vermiş olduğun için ayrıca teşekkür ederim.

Sonuç: Crf 250l rulz. :ROFLMAO:😄
Aleyküm selam ve Rahmetullahi ve berekatühü.

Üzerine oturunca 15-20cm çöken amortisörü ve arka lastiği GS'in ön lastiği kadar olup aynı virajı aynı hızda daha az yatarak dönebilecek 24hp CRF250L ile yol hissiyatından ve geri-bildirimden bahsettiğin için benim ileri sürebileceğim bir argüman bırakmamışsın açıkçası, ben buna ne cevap vereyim şimdi? 🤣💦

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Hayırlı olsun :giggle:

Bi ara ben de Inazuma düşünmüştüm ama kaldı öyle.
Bu arada, bu mevsimde, bu soğuklarda, Malkara civarından geçmek de cesaret ister😁

Hayırlı olsun.
40.000 km kullandım İnazumayı.
Virajı konforu kalitesi on numaradır.
Çok rüzgar alır,gazı açıncada çok yakar.
100-105 ideal hızıyla 3.5 lt tüketimle dünyayı gezebilirsin.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Hayırlı olsun. Tekerinize taş değmesin.
Ayrıca bu mevsinde yeni alınmış motor ile (huyunu suyunu bilmeden) yaptığınız yolculuk cesaret işi. Tebrik ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar