Ağır çelik ev, hafif çelik ev

Selamlar,
Ağır çelik villa ve hafif çelik villa arasındaki farkları ve güncel metrekare fiyatlarını biliyor musunuz? Çandarlıda yaptıracak olsam hangisi daha iyi olur ve betonarme eve göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Neden taş ev düşünmüyorsun?
Taş ev çok maliyetli olur diye bir kaç yerden duydum. Ustasıda sıkıntı olacaktır. Yoksa taç ev çok güzel. Birde İzmir depreminde ben ve birader 2 daire kaybettik. Deprem ciddi travma oldu. Düşündüğüm arsanın ebadı zaten küçük olacağı için 2 katlı ev yapıp maçı idare edebiliriz ama taş ev olunca, sıkıntı olabilir. İlave olarak yaz kış oturmayı düşünüyorum. Sadece yazlık olmayacak. Bu da başka bir etken.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Taş ev çok maliyetli olur diye bir kaç yerden duydum. Ustasıda sıkıntı olacaktır. Yoksa taç ev çok güzel. Birde İzmir depreminde ben ve birader 2 daire kaybettik. Deprem ciddi travma oldu. Düşündüğüm arsanın ebadı zaten küçük olacağı için 2 katlı ev yapıp maçı idare edebiliriz ama taş ev olunca, sıkıntı olabilir. İlave olarak yaz kış oturmayı düşünüyorum. Sadece yazlık olmayacak. Bu da başka bir etken.
Depremdeki kayıplarınız için geçmiş olsun. Bizim firma aynı zamanda butik anlamda taş ev üretiyor, bildiğim kadarıyla betonarmeyle hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Yazın serin, kışın sıcak tutuyor taş evler. Uygun olduğun bir gün Bornova'ya bizim ofise gelirsen sana A'dan Z'ye her şeyi anlatır, yaptığımız taş evlerden bazı resimler gösteririz.

Depremdeki kayıplarınız için geçmiş olsun. Bizim firma aynı zamanda butik anlamda taş ev üretiyor, bildiğim kadarıyla betonarmeyle hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Yazın serin, kışın sıcak tutuyor taş evler. Uygun olduğun bir gün Bornova'ya bizim ofise gelirsen sana A'dan Z'ye her şeyi anlatır, yaptığımız taş evlerden bazı resimler gösteririz.
Süper. Mutlaka uğrayacağım.

Agir celik villa-Hafif celik villa ne demek Motosiklet net ahalisi nasil bilecek, burada mantik kullanmak en akilci yol, celik villa denilen yapi sistemi cesitli kalinliklarda cesitli ebat ve kuturlarda metal üzerine galveniz kaplanmis profillerden . birbirlerine vida-civatalarla baglanmis bir yapi konstruksiyonundan meydana getirilen bir yapi seklidir, agirliklari yapilacak olan yapinin metrekare/kat olarak düsünüldügünde binanin statik hesaplarini yapan mühendisleri tarafindan profil et kalinligi/genisligi,/ boyunu hesap ederek belirli formül ve hesaplarla tesbit edilir, prefabrik konut imalati yapan firmalar icin bu teknik veriler zaten mevcuttur, ancak profil et kalinligi/genisligi/boyu firmadan firmaya degisiklik gösterebilir, iste bu bakimdan agir bina/hafif bina kullanilan malzemeye göre degisir, bu hususda yaptirmayi düsündügünüz konutun model/büyüklük/maliyetlerini bu sektörde bilinen veya taninan (veya tavsiye usulü) bir firma yetkillileri ile görüserek en saglikli neticeyi elde edebilirsiniz ha bu arada ekmek/köfte deyimlerini degerlendirip , kararinizi hayata gecirebilirsiniz hayirli ve ugurlu karar vermeniz dileklerimle,selam ve saygilarimla.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Taş ev candır. Yemişim betonu, iki katlı bir ev için taş gayet güzel iş görür bence.

Ek not: İçi dolu tuğla (ateş tuğla mı diyorlar?) da OK benim için. O da güzel malzeme.

Agir celik villa-Hafif celik villa ne demek Motosiklet net ahalisi nasil bilecek, burada mantik kullanmak en akilci yol, celik villa denilen yapi sistemi cesitli kalinliklarda cesitli ebat ve kuturlarda metal üzerine galveniz kaplanmis profillerden . birbirlerine vida-civatalarla baglanmis bir yapi konstruksiyonundan meydana getirilen bir yapi seklidir, agirliklari yapilacak olan yapinin metrekare/kat olarak düsünüldügünde binanin statik hesaplarini yapan mühendisleri tarafindan profil et kalinligi/genisligi,/ boyunu hesap ederek belirli formül ve hesaplarla tesbit edilir, prefabrik konut imalati yapan firmalar icin bu teknik veriler zaten mevcuttur, ancak profil et kalinligi/genisligi/boyu firmadan firmaya degisiklik gösterebilir, iste bu bakimdan agir bina/hafif bina kullanilan malzemeye göre degisir, bu hususda yaptirmayi düsündügünüz konutun model/büyüklük/maliyetlerini bu sektörde bilinen veya taninan (veya tavsiye usulü) bir firma yetkillileri ile görüserek en saglikli neticeyi elde edebilirsiniz ha bu arada ekmek/köfte deyimlerini degerlendirip , kararinizi hayata gecirebilirsiniz hayirli ve ugurlu karar vermeniz dileklerimle,selam ve saygilarimla.
Bakın işte siz biliyormuşsunuz. Hem de güzel fikir verdiniz. Teşekkür ederim.

Sayin LOMBARDO bu ismi nasil ve nereden buldunuz merak ettim, Lombardo Italyanin kuzeyinde yer alan kalabalik bir sanayi bölgesidir, Milano ,Bergamo,Como,Monza vs gibi sehirleri vardir yasam standart bayagi iyidir, bunun disinda Lombardini marka deniz motorlari ve Lamborgini marka pahali ve Lüks otomobil markasidir, bunun disinda bircok Italyan soyadi mevcuttur da merakimi celbetti, Italyanca lisanina, Italya ülkesine ´Floransa gibi sanat kavramlarinin bolca oldugu bölge veya cografyasi harika bir bölge olan Toscana bölgesini taniyip degerlendirmis olabileceginiizi, en son olarakda Istanbulda bulunan tarihi özel ITALYAN lisesinde tahsil görmüs oldugunuz yönünde tahmin ediyorum herneyse elit bir karaktere ve sosyal bir kesime aitsiniz diye düsünüyorum, bak simdi nereden nereye geldik sürcü lisan ettimse affola,selam saygi, ve hürmetlerimle.

Selamlar,
Ağır çelik villa ve hafif çelik villa arasındaki farkları ve güncel metrekare fiyatlarını biliyor musunuz? Çandarlıda yaptıracak olsam hangisi daha iyi olur ve betonarme eve göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
ve aleykumun selam,
ekstra olarak bilmediğimden soruyorum, o bölgede villa almak daha mantıklı olmaz mıydı? uğraşmama açısından söylüyorum.
veyahut kendiniz yaparsanız maliyeti az olur diye mi düşünüyosunuz.
Ben de Memleketimde hep bir ev almak istemişimdir.

Celik konstruksiyon prefabrik yapmak icin haliyle önce amaca uygun lokasyonda bir arsa alimasi lazim ve buraya yapilacak ev icin gerekli olan elektrik/su varsa dogalgaz/kanalizasyonun altyapisini yapilmasi gerekiyor,ve ayricabinanin temelini teskil edecek (zaten temel olmayacagi icin) su basman duvari diye tabir edilen betonarme tabaninin yapilmasi gerekiyor,bu hususda yapimini üstlenecek firmanin teknik bilgileri dogrultasinda ya si yaparsiniz/yaptirirsaniz veya ayni firmaya yapacaklari celik konstruksiyon ev haricinde bu ön hazirlik safhasinida ayni firmaya extra ücret ödemek sartiyle yaptirabilirsiniz, hali keyfiyat böyle olup selam saygi ve hürmetlerimi sunarim.

Sayin LOMBARDO bu ismi nasil ve nereden buldunuz merak ettim, Lombardo Italyanin kuzeyinde yer alan kalabalik bir sanayi bölgesidir, Milano ,Bergamo,Como,Monza vs gibi sehirleri vardir yasam standart bayagi iyidir, bunun disinda Lombardini marka deniz motorlari ve Lamborgini marka pahali ve Lüks otomobil markasidir, bunun disinda bircok Italyan soyadi mevcuttur da merakimi celbetti, Italyanca lisanina, Italya ülkesine ´Floransa gibi sanat kavramlarinin bolca oldugu bölge veya cografyasi harika bir bölge olan Toscana bölgesini taniyip degerlendirmis olabileceginiizi, en son olarakda Istanbulda bulunan tarihi özel ITALYAN lisesinde tahsil görmüs oldugunuz yönünde tahmin ediyorum herneyse elit bir karaktere ve sosyal bir kesime aitsiniz diye düsünüyorum, bak simdi nereden nereye geldik sürcü lisan ettimse affola,selam saygi, ve hürmetlerimle.
Benim nickim slayer grubunun davulcusu olan Dave Lombardo dan geliyor. Kendisi en beğendiğim davulculardan biridir. Milano da uzun zaman bulundum. Yakın olması sebebiyle Genovada da bulundum. Güzel yerler. Bir kaç seneye Roma taraflarına gitmeyi düşünüyorum. Belki Floransa da olabilir. 😄

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bir ara kendi planlarımı çizip çizip nasipleniyordum, söyleyeyim.

Orta kalitede metrekare fiyatı 430 dolardan başlar, 500'e kadar gider. Bakın metrekare.
Anahtar teslim ve çok hızlı teslimatı yapılır.
Statik projede ciddi avantajlar olur, yapı zaten hafif olduğundan gevşek, alüvyonal toprağa yakın zeminlerde daha güvenli inşaatlara müsade eder.
Direnaj(kuyulu ve %1.5-2 şevli) ve izolasyon(temelde membran ve bitüm kullanmak falan) çok daha önemli. Kullanılacak OSB tipi, kalınlığı, boardexlerin kalitesi önemli. Kendi misafirlik deneyimimden söyleyeyim, yan odadaki kardeşimin nefes sesini duyacak kadar geçirgen olabiliyor kalitesizi.
Kısa zamanda ki herşey hazırsa yaklaşık 10-15 günde teslim alıyorsunuz ve sadece malzeme taşımanız yeterli.
İlerleyen zamanlarda modüler ekleme yapılabiliyor mesela, 20-30 metrekare daha alan entegre et mesela sonradan...
İç mekanda bazen metalin geriliminden sıva çatlamaları oluyor, tavan-duvar birleşimlerinde falan sıcak soğuktan etkilenebiliyor.
İstediğinizde farklı farklı yerlerden cam, pencere, bahçe kapısı falan vs çıkarabiliyorsunuz. Betonarmede hele ki perde beton duvarda bu işler sakat... Lentosu, kiriş hizası, donatı geometrisi falan vs mümkün olamayabilir projesine göre.

Hee, bana sorarsanız bunca özellik saydın sen yapar mıydın diye, yok yapmazdım abi. Belli güvenlik paranoyalarına sahibim ve bunlar için kendimce haklı sebepler sayabiliyorum. Babamın inşaat mühendisi olmasından da belli konularda avantajım var, bu sebeple ben betonarme bina tercih ederdim. Hızlı, en verimli, uygunluğu en yüksek, kişileştirmeye en uygun olan seçenek hafif çelik ev olurdu. Ağır çelikte çok kaba gözüküyor bana, bilemiyorum cezbetmiyor beni.

Taş ev durumunda da duvar ustalığı yövmiyesi usta başına 1800 TL, 3-4 usta 35-40 gün civarı sürebilir.. Onun yerine betonarme+tam izolasyon+ cephe taş kaplama daha uyguna çözülebilir ve brüt metraj+işçilik üzerinden kar edilebilir. Bununla birlikte izolasyonsuz bir taş fikri ne kadar mantıklı bilemiyorum. Bazı betonarme cephelerine izolasyondan sonra peydah yerine taş görünümünde taş kalıplı sıva ve boya vurulan dizaynlar da görmüştüm, belki o da yapılabilir, hem malzeme hem de işçilikten tasarruf edilebilir.

Yaklaşık 140 metrekare tek kat için 2-2.5 Milyon Türkish Dinarı maliyeti oluyor betonarmede. Youtube'da maliyet videolarından analiz yapabilirsiniz, aşağı yukarı aynı maliyetlere geliyor.

F54

@DPFTA ŞU 1800 tl usta yövmiyesi çok iyimser bir fiyat günlük 5000 tl den ucuza usta bulamazsın benim tahminim herhagibir meslek grubunda usta 2026 fiyatı ile 3000 3500 tl (2025 te sadece döner kesimi yapan usta 2500 tl alıyordu ) den ucuza çalışmaz sizin dediğiniz iş ustasının nesli tükenmek üzere el işçiliği gerçekten hak ettiği parayı kazanmaya başladı

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
@DPFTA ŞU 1800 tl usta yövmiyesi çok iyimser bir fiyat günlük 5000 tl den ucuza usta bulamazsın benim tahminim herhagibir meslek grubunda usta 2026 fiyatı ile 3000 3500 tl (2025 te sadece döner kesimi yapan usta 2500 tl alıyordu ) den ucuza çalışmaz sizin dediğiniz iş ustasının nesli tükenmek üzere el işçiliği gerçekten hak ettiği parayı kazanmaya başladı
Selamlar, en son Aralık ayında babamların evinin çatısı için fiyat alıyorduk, ben de planladığım inşaat için fiyat istemiştim ve tahmini maliyeti belirlemek açısından sormuştum. Tahmin değil, piyasa fiyatı bu. İyimserlikle alakası yok.

Tek ustayı çalıştıramıyorsun zaten, genelde 3-4 kişilik takımlar oluyorlar ama zamandan tasarruf edildiğinden yaklaşık aynı paraya geliyor. Bunun bir diğer hesaplama yöntemi de götürü usülü çalıştırmak oluyor, o da maliyetin yüzde %18-30'u arasında değişiyor. Bununla birlikte, malzeme ve mütaahitlik ustadan dersen fiyat artıyor tek kalemde artıyor ancak toplamda yaklaşık aynı kalmakla birlikte yaptırana daha az stres yaşatıyor. Karkas ve kaba inşaatta ne el işçiliği lazım çok anlamadım.

İnce işçilikte de tavsiyem, evde siz oturacaksınız, olup olmadığına karar vermek için gidip başında beklemek şart yani. İnce işçilik 6-10 gün falan sürüyor çok detay yoksa. Şu var, plan-proje aşamasında başka unsurlar da var, çatının alanı, tipi, zemin kot farkına göre bulunacak hafriyatçının fiyatları gibi faktörler. Kış ayında yapılmaz genelde ama yapıldı diyelim, bunun usta masrafı daha farklı oluyor. Projeci ile birimleri doğru çıkarıp ona göre fiyatlarda doğru anlaşmak önemli oluyor. Kazıkçısı mesela pencere alanını düşmeden fiyat verebiliyor ki 50m2 falan tutsa gerçekten iyi paralar cukkalanıyor yada hafriyatçı 20 m3 toprağa da 50 m3 de aynı tariften fiyat verir gibi.

Velhasıl bunları bilerek konuştuğumu, tecrübelerimi paylaşmak istedim. Dediğim gibi fiyatlar iyimserlikten ve tahminden ziyade piyasa gerçeklerinden geliyor. İyi niyetle yazdığınızın farkındayım, biraz espirisi olsun diye şunu söyleyerek bitireyim; "Araştımanızı öneririm" :ROFLMAO: .

Sayin DPFTA arkadasim tesbitlerin cok dogru ve gercekci vede güncel mantikli, Celik karkas prefabrik yapi konstruksiyon yapilarda yaz,kis,sicak soguk gibi , yagmur,günes gibi tabiat olaylarindan insaatci tabiriyle"MALZEMENIN CALISMASI" diye tabir edilen fiziki hareketler kacinilmaz,hatta en basiti gözle göülebilecek de ispati vardir mesela Tren raylari, raylar birbirlerine sabitlenirken birlesim yerlerin de muayyen bir mesafe birakilir, mm/cm kadar bu mesaferaylarin dösendigi iklim kosullari göz önüne alinarak ilgili veriler dogrultusunda hesap edilerek yapilir, aradaki mesafe, yaz veya kisa göre acilir veya kapanir, yani raylar kesinlikle birbirlerine dayanarak sifir mesafe ile monte edilmez, bu kuraldan yola cikarak celik konstruksiyonlu yapilarda da behsettiginiz gibi haliyle hareket ettigi icin üzerine kaplanan veya araya konulan izolasyon malzemelerinde de catlaklar meydana getirebilir, ayrica sizin dediginiz gibi ses gecirgenligi hernekadar ideal ses ve isi yalitim malzemesi kullanilsada, takirtu tukurdu diger bölümlerden duyuluyor, bir yakinimdan da bu konuda bu tezi isparlayan duyumlar almistim, valla bu konuda bahsettiginiz gibi klasik betonarme yapi, ve üzerine kayrak tasi diye tabir edilen tasi diye tabir edilen islemesi kolay bir tasla kaplanmasi olabilir ayrica günümüzde tas evde kullanilacak TASLARI temin etmek ve o tasi isleyeek TAS USTASINI da bulmak bir hayli zordur, bu sartlari altinda Tas ev yaptirma fikri olan arkadaslarimiz bu teknik sohbettenyola yola cikarak en dogru kara vermelerini temenni ederim herkese selam,saygi ve hürmetlerimle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar