Gaz yağı veya mazotla zincir temizleme

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba zinciri bu iki malzemeden biriyle temizlemek istiyorum ama her ağızdan farklı bi laf çıkıyo bunların zincire bi zararı olur mu yıllarca zincirini temizleyen deneyimli arkadaşlardan tavsiye almayı çok isterim

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Gazyağı. Bulamıyorsan da mazot. İkisi de oluyor. Gazyağı nalburlarda falan bulunuyor artık, eskiden yaygın değildi. Her ikisi de işe yarıyor kısaca. Mazotta sadece sabunlamakta gerekiyor, yağımsı kalıntısı kalıyor.

Motosikleti
CB750A
o ringli zincirlere solventle temizlik yapmayın diyorlar. ben sadece su tutuyorum.
öyle yapış yapış bir katman vs olsa mazot vs kullanmayı anlarım da genelde temiz kalıyor zincir.

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba @yarko bey. İlginizi çeker mi bilmem ama konu ile alakalı Barkın beyin şöyle bir videosu mevcut. Ve ben ona olan saygımdan ekleme bile yapmayacak, cümle kurmayacağım.

Onu kaybetmemizin üzerinden neredeyse on sene geçmiş olmasına rağmen ne zaman malum platformu açsam, gözüm hala onu arıyor. Hep anılacak, hep sevileceksin. Huzurlu uyu AEA.

o ringli zincirlere solventle temizlik yapmayın diyorlar. ben sadece su tutuyorum.
öyle yapış yapış bir katman vs olsa mazot vs kullanmayı anlarım da genelde temiz kalıyor zincir.
Evet şimdi baktım da wd40 gazyağından daha iyi sonuç göstermiş oring altına geçmeme konusunda.

Motosikleti
RKS 125S
Ben de mazot kullanıyordum da en son almayı denediğimde petrolcü şişeye mazot koymadı yasakmış. Benzinin şişeye satışının yasak olmasının bir mantığı var yine ama mazotla öyle sağı solu da yakamazsın.

Motosikleti
Yamaha XT660R
Gaz yağı ile temizledim oringli zincirleri yıllarca, kilometresi gelmeden bittiği olmadı. Sticker falan varsa ona değmesin solma yapıyor uzun vadede.

Merhaba @yarko bey. İlginizi çeker mi bilmem ama konu ile alakalı Barkın beyin şöyle bir videosu mevcut. Ve ben ona olan saygımdan ekleme bile yapmayacak, cümle kurmayacağım.

Onu kaybetmemizin üzerinden neredeyse on sene geçmiş olmasına rağmen ne zaman malum platformu açsam, gözüm hala onu arıyor. Hep anılacak, hep sevileceksin. Huzurlu uyu AEA.

Helal olsun sonunda gemini de foruma üye oldu. Darısı chat gp nin başına.

Hadi beyler yiyorsa gemini ile de makara yapın :ROFLMAO:

Mazotu zincirden temizlemek çok uğraştırır o yüzden gaz yağı daha iyi. Nalburlarda litrelik şişede satılıyor, o da en az 4 temizleme boyunca yetiyor.

Mazotu neden zincirden temizliyorsunuz ki? Mazot bir tür yağ zaten. Beklerseniz kendisi de uçar. Yada bezle silin gitsin. Çok basit.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir defaya mahsus WD40 ve plastik fırça ile güzelce temizleyin (WD40'ı balataya bulaştırmak "özel yetenek ve uğraş" ister bu arada; zincir bir tarafta balata diğer tarafta...), sonra emici bir bezle iyice kurulayın, ardından fırça ile tatbik edeceğiniz az bir miktar (10-15ml falan fırçanın boyuna göre...) 90 numara dişli yağı kullanın, yağın fazlasını kağıt havlu ile alabilirsiniz. Her sürüşten sonra parmakla kontrol edip yağ azaldıkça / kurudukça azar azar eklerseniz bir daha temizlik gerekmez çamura falan girmediyseniz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Öncesinde bir kova ilik suya daldirarak islattigim dogal süngerime en kaliteli arac sampuanlarindan döktükten sonra yogurarak bolca köpürtüyor ve Helganin islak dolgun gövdesine askla dokunmaya basliyorum. Kardan kovanini temizlerken haz ile titreyen Helgama romantik sözler söyleyerek onu aska boguyorum.🩷🩷🩷🩷🩷🩷

Not: Helgamda zincir yok

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Okan abi Helgalar'ın yüzde onu kadar bizi sevsen, speisewirtscharft'tan rote grütze getirirdin gelirken. Şaft'ımız yok diye mi az seviliyoruz anlamadım ki. :) @Okan Sinan Ocan

Motosikleti
Ns200 15"
Öncesinde bir kova ilik suya daldirarak islattigim dogal süngerime en kaliteli arac sampuanlarindan döktükten sonra yogurarak bolca köpürtüyor ve Helganin islak dolgun gövdesine askla dokunmaya basliyorum. Kardan kovanini temizlerken haz ile titreyen Helgama romantik sözler söyleyerek onu aska boguyorum.🩷🩷🩷🩷🩷🩷

Not: Helgamda zincir yok
Hocam korkutma bizi lütfen. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar