Sizce moto-kuryeler motorcuların itibarını düşürüyor mu?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şimdi taksici sürücüsü dangoz, dolmuş sürücüsü öküz ,panelvan sürenler hırto diye bütün 4 tekerli araçların itibarı mı düşüyor ?..
Eğer öyle düşünen varsa çokta fifimdeydi...

Zaten araba renk tercilerim hep beyazdan farklı renk oldu.. Hiç beyaz arabam olmadı :) Beyaz arabaları genelde rent çiler, filocular ve şirketler tercih ediyor... Kaza anında opak beyaz kaporta aksamı daha ucuz..
2. elleri de baya şüpheli duruyor... Ha sürücü kursu ha rent a car...

İtibar aslında morcunun değil motorundur...
Bir spontini ya da duo yla bir cafe ye yanaşsan bakan bile olmaz.... Ama binlik makineyle ara gazıyla yanaşsan içerden çıkıp bakarlar..
Bir büyüğümüzün lafı vardı , itibardan tasarruf olmaz mıydı neydi .. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Lan tam uydu konuya... Hiç ihtimal vermezdim doğru söyleyeceğine ...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Haala şoktayım... :oops::oops:

Motosikleti
Dca7TJ55.hkhTtE
Tek sorun motor kuryeler değil ki. "GENELDE" düşük cc çin ve hitli kullanıcılarının da motokuryelerden farkı yok. Sürekli makas, emniyet şeridinde 120-130 gitmeler, kaldırım, yaya geçidi, kırmızı ışık, ters yön. Say say bitmiyor.
Konu gitti geldi yine çinli motorculara geldi 🤣 bundan seneler önce japon için kötüleme yapıliyordu çok merak ediyorum seneler sonra hangi motorlar kötülenecek 😅

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Konu gitti geldi yine çinli motorculara geldi 🤣 bundan seneler önce japon için kötüleme yapıliyordu çok merak ediyorum seneler sonra hangi motorlar kötülenecek 😅
Bir tane düzgün fabrikasyon CG veya ÇİTA ; Ya da bunlara adam akıllı binen şahıs göstere bilir misin ?..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tomican ,
90 lı yılların başından 2000 li yıllarınortalarına kadar itibarımız vardı emin olabilirsin...
Benzinliğe girdiğin zaman seni kimse öteleyip kiş kişlemezdi.. Aksine öne bile alırlardı pompacılar.. Uzun yolda kamyoncular otobüsçüler kornayla selam verir sıkıştırmazlardı.. Vizeye bile girdiğimizde bekletmezdi hiç bir karayollarının istasyonları..Direk araç çıkış bölümüne alırdı..
Ama neden bu itibar gitti dersen ?..........
Çünkü daha çinliler piyasaya girmemişti...
2007 de izmirde bakkalda bisan lifan maxi scooter satılıyordu yahu... Arkadaşım tüpçüden ZAT150 almıştı...
İyice ortalığa düştü motorculuk işi...
İtibarın kaybolması o zamanlar başladı... Nerde çokluk orda bokluk hesabı..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca bir cafe ya da pastaneye girdiğimizde SAFABET vizörsüz kaskı masaya koyunca bile bir havası , ayrı bir bakışlara hedef oluyorduk..
Sırf motorumuz var diye az mı kız tavlamıştık..
Kavga eden kızlar bile oldu..
Daha bir sürü şey yazarım.. ;)

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Ekonomi bozuldukça dişük fiyata alınan motorlar hep bu kaderi paylaşacak. Japonlar artık gençler tarafından alınacak paraları geçti. 18 yaşında kaç genç sıfır mt7 bütçesi ayırabiliyor ki?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tomican ,
90 lı yılların başından 2000 li yıllarınortalarına kadar itibarımız vardı emin olabilirsin...
Benzinliğe girdiğin zaman seni kimse öteleyip kiş kişlemezdi.. Aksine öne bile alırlardı pompacılar.. Uzun yolda kamyoncular otobüsçüler kornayla selam verir sıkıştırmazlardı.. Vizeye bile girdiğimizde bekletmezdi hiç bir karayollarının istasyonları..Direk araç çıkış bölümüne alırdı..
Ama neden bu itibar gitti dersen ?..........
Çünkü daha çinliler piyasaya girmemişti...
2007 de izmirde bakkalda bisan lifan maxi scooter satılıyordu yahu... Arkadaşım tüpçüden ZAT150 almıştı...
İyice ortalığa düştü motorculuk işi...
İtibarın kaybolması o zamanlar başladı... Nerde çokluk orda bokluk hesabı..

Ayrıca bir cafe ya da pastaneye girdiğimizde SAFABET vizörsüz kaskı masaya koyunca bile bir havası , ayrı bir bakışlara hedef oluyorduk..
Sırf motorumuz var diye az mı kız tavlamıştık..
Kavga eden kızlar bile oldu..
Daha bir sürü şey yazarım.. ;)
Abi kişiye ve mekana göre değişir elbet ama 1994-1998 arası motor kullandığım dönemde de bize it kopuk gözüyle bakıyorlardı. Sadece yaşıtlarımız arasında bir saygınlığımız vardı, onun da nedeni erken yaşta öyle ya da böyle bir araca sahip olmamızdı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yoldan geçen adam da biliyordu honda rks farkını birileri motosikletin ulaşılabilir olmasından rahatsız özel olmak istiyor 🤣

Abi kendi kendine patron dersen garip bakarlar :)

Şimdi yürüyüşten geldim. Hanım muhallebi yapmış, bir kase yedim ikinciyi de yiyebilir miyim dedim, tabi dedi ikinciyi de yedim.

Ne saçmalıyorum ben ya, beni de kendine benzettin tövbe tövbe, cevap yazmış olmak için yazılmış cevap uysa da olur, uymasa da.

Toplumdaki algı bu yönde evet.
Motorcu değil misiniz,hepiniz aynı. Zırt diye her yerden çıkıyonuz falan filan...
Bunlar duymaya alışkın olduğumuz argümanlar.
Tabi bir de kurye penceresinden bakmak lazım.
Adam akşama kadar 25-30 paket atmak için kendini parçalıyor.
Parçalamak zorunda,çünkü ;
Muhasebe+bağkur+motor taksidi gibi sallanamayacak sabit giderlerle sabahleyin işe başlıyor.
Ayda 100 bin kazaniyorlar gibi bı hurafe de yayılmış ki,bundan dolayı da bileniyorlar.
Ayda 100 bin kazanan adamın 300 bin Bağ-Kur borcu olur mu diye mantıklı düşünse hiç bu söylemlere de kalkışmaz.

100 bin kelimesi geçtiği için üzerime alındım, eğer bu yüz bin, o yüz binse? daha önce açıklamasını yaptım, size de yapayım.

Ayda 100 k kazanıyorlar demiyorum.

Bir şekilde 100 k bulduklarında patron oluyorlar diyorum, yani kendi işini kuruyorlar diyorum, yani esnaf kurye oluyorlar diyorum.

Açıklama bu.

Gelelim diğer anlattıklarınıza, sizin geçim sıkıntınız olabilir, merak etmeyin başkalarının da var. Trafik kanunları, kuralları herkes için geçerli, geçim sıkıntısı olanlara bir ayrıcalık tanımıyor.

Son düzenleme:
Kurye geçim sıkıntısı içinde diye kaldırımdan gitsin, kırmızıda geçsin, polis adam vursun, öğretmen yanlış öğretsin, hakim de önüne gelene 30 sene versin.
Her mesleğin zor yönleri var. Bu kuralla uymamak için bahane olamaz. Eğer mesleğin sana zor geliyorsa bırakırsın. Hatalı iş yapmazsın.

Motosikleti
Dominar D250
Sarı dorselilerle diğer tırları ayrı tuttuğum gibi kuryelerle normal motorcuları da ayrı tutuyorum. Sarı dorselilerin yaptıkları genel olarak tırcılar için düşüncemi değiştirmiyor, sarı dorse çok ayrı bi dünya, bugün ankaraya gittim geldim yolda yine denk geldi Büyükyağlı'da peşpeşe giden 2 sarı dorseden arkadaki ben sollayacağım sırada sola çıktı, iyi dedik geçsin fakat diğerinin yanına geldi 2 şerit yolda yanyana devam ediyorlar ilerlemiyor pzvk, dorsede de sulu pok gibi bişey taşıyor yola döke döke gidiyor araba perişan oldu, dayanamayıp yolu ortaladım aralarından selektör attımda ilerledi.
Ama normal tırcıların çoğunluğu gayet bilinçli şoförler ve trafiği arabalara zorlaştırmıyorlar.

Maalesef kuryeler de bu şekilde genelleniyor, genellenmek zorunda, çok çok küçük bir kısmı akıllı uslu kullanıyordur eminim, ama çoğunluğu olmayacak yerlerden geçiyor, ara sokaklarda çok hızlı ilerliyor, ulu orta motoru bırakıyor, onlar için zaman=para ama kurallar hepimiz için var, trafikte saygı herkes birbirine göstermeli, kuryeler de diğer sürücülere saygı göstermeli.

Aslında konu temelde eğitim ve ahlak eksikliği sebebi ile açıklanabilir. Pandemide marketten yağa zam gelecek diye ne kadar parası varsa hepsini alıp bir sonraki kişiyi düşünmeyen zat , trafikte maganda , kuryelikte kuralsız , sohbette küfürbaz ve hayasız , ticarette karaborsacı.
Evet motorcuların itibarını düşürüyor fakat her toplulukta itibar düşürüyor bu modeller.
Geçen bir arkadaşım (sürekli dolandırılır iyilik yaparken) yine dolandırılmış. Dedim ki oğlum niye yapıyorsun yapma şunu cennete biraz rötarlı gidersin en fazla.
Hiç unutmayacağım bir cümle kurdu “Bu şerefsizler yüzünden bir gün iyilik yapmaktan geri durursam kendimden nefret ederim. Belki işe yarayacak bişeyi yapmamış olursam kendimi hiç affetmem” dedi.
Demem o ki ; biz de doğruyu yapmaktan bu 3-5’den çok fazla güruh yüzünden vazgeçmeyelim.
Biz örnek olalım , doğruyu yapalım. Gerisi zaten çözümsüz…
Biraz siyasi olacak ancak , bu hükümetin elemanları okumuş sayısı arttıkça bizim oy oranımız düşüyor dedi. Dolayısı ile devlet eliyle cehalet destekleniyor toplumda.
Kuryelerin yaş ortalaması ortada. 20-30 arası
Ben de çok yaşlı değilim ama yeni nesil gümbür gümbür cahil geliyor.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Aslında konu temelde eğitim ve ahlak eksikliği sebebi ile açıklanabilir. Pandemide marketten yağa zam gelecek diye ne kadar parası varsa hepsini alıp bir sonraki kişiyi düşünmeyen zat , trafikte maganda , kuryelikte kuralsız , sohbette küfürbaz ve hayasız , ticarette karaborsacı.
Evet motorcuların itibarını düşürüyor fakat her toplulukta itibar düşürüyor bu modeller.
Geçen bir arkadaşım (sürekli dolandırılır iyilik yaparken) yine dolandırılmış. Dedim ki oğlum niye yapıyorsun yapma şunu cennete biraz rötarlı gidersin en fazla.
Hiç unutmayacağım bir cümle kurdu “Bu şerefsizler yüzünden bir gün iyilik yapmaktan geri durursam kendimden nefret ederim. Belki işe yarayacak bişeyi yapmamış olursam kendimi hiç affetmem” dedi.
Demem o ki ; biz de doğruyu yapmaktan bu 3-5’den çok fazla güruh yüzünden vazgeçmeyelim.
Biz örnek olalım , doğruyu yapalım. Gerisi zaten çözümsüz…
Biraz siyasi olacak ancak , bu hükümetin elemanları okumuş sayısı arttıkça bizim oy oranımız düşüyor dedi. Dolayısı ile devlet eliyle cehalet destekleniyor toplumda.
Kuryelerin yaş ortalaması ortada. 20-30 arası
Ben de çok yaşlı değilim ama yeni nesil gümbür gümbür cahil geliyor.
Gelen geçen bizim nesile sayıyorda sizin nesil değil mi iktidarı ayakta tutan, ebeveyni sizler değil misiniz demek ki birazda sizin nesle dayanıyor ucu.
Benim farkettiğim, cahilligi tercih ediyorlar ,laçka bir şekilde yaşıyorlar cünki imkanlar rezalet, bu farkındalıkla, ne etik kalır ne de nizam.

Gelen geçen bizim nesile sayıyorda sizin nesil değil mi iktidarı ayakta tutan, ebeveyni sizler değil misiniz demek ki birazda sizin nesle dayanıyor ucu.
Benim farkettiğim, cahilligi tercih ediyorlar ,laçka bir şekilde yaşıyorlar cünki imkanlar rezalet, bu farkındalıkla, ne etik kalır ne de nizam.
Ben bizim nesil pürü pak aydın demedim ki , okuduğunu yorumlayama problemi gözlemlediğim kadarı ile sizde de var. Mevcut hükümet satırını yeniden okumanızı becerebilirseniz de doğru bir şekilde yorumlamanızı rica edeceğim…

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben bizim nesil pürü pak aydın demedim ki , okuduğunu yorumlayama problemi gözlemlediğim kadarı ile sizde de var. Mevcut hükümet satırını yeniden okumanızı becerebilirseniz de doğru bir şekilde yorumlamanızı rica edeceğim…
Cümlenin ne zaman denildiğini araştırdım 2015 yılında denilmiş, o cehaletin çoğunluğu sizin nesile dayanıyordu işte. Her münakaşada,platformda konunun içeriği ile ilgili değilde okuduğunu anlamadın, şu cümlenin anlamını bilmiyorsun bla bla...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Ne saçmalıyorum ben ya, beni de kendine benzettin tövbe tövbe, cevap yazmış olmak için yazılmış cevap uysa da olur, uymasa da.
...
Haklısın, cahile laf anlatmak saçmalık, abesle iştigal - o açıdan saçmalamışım gerçekten. Hatasında israr etmeyi marifet sayan tipik bir yurdum insanısın işte, neden muhatap oluyorum ki? Üstelik incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu için... Kendimden utandım şimdi.

Cümlenin ne zaman denildiğini araştırdım 2015 yılında denilmiş, o cehaletin çoğunluğu sizin nesile dayanıyordu işte. Her münakaşada,platformda konunun içeriği ile ilgili değilde okuduğunu anlamadın, şu cümlenin anlamını bilmiyorsun bla bla...
Cahil her nesilde var, sadece yeni bir trend olarak / eski zamanlardakinin aksine her yeni nesilde cahil oranı ve/veya toplumsal / siyasî etkisi artıyor. Instagram'da falan 70'lerde 80'lerde yapılmış sokak röportajları denk gelmedi mi hiç? Bugün sokaktan çevirdiğin herhangi birisinin milletin o yıllarda konuştuğu gibi tane tane, anlaşılır, tutarlı, düzgün ve içi de altı da dolu cümlelerle meramını anlatabilmesi ihtimali o zamanlara göre daha mı yüksek daha mı düşüktür sence? Bugünkü bir üniversite mezunu ile o zamanlardaki bir üniversite mezunu aynı seviyede midir? Mevzu esasında bu sorunun cevabında yatar; bugünün sorunu ayakların baş olmasındandır, bu planlı süreç de başlayalı / başlatılalı oldukça uzun zaman oldu...

Motosikleti
RKS 125S
Türkiye trafiğinde motosikleti de süren otomobili de süren kamyonu da sürenler aynı Türk sürücüleri, malzeme aynı, süren insan aynı sadece motosiklet daha küçük ve kıvrak olduğu için sürücüsüne içindeki öküzü ortaya çıkaracak daha fazla alan tanıyor. Yoksa kaldırımdan giden, ters yönden giden kurye ve zırto motorcular yüzünden tüm motosiklet sürücülerini aynı kefeye koyan otomobil sürücülerinin de fırsatını bulunca neler yapabileceğini görebiliyoruz:

Motosikleti
Yok
Uzun vadeli BOP projesi kapsamında bu ülkede insanlık-ahlâk-saygı-eğitim-farkındalık-bilinçlilik-rasyonellik-vb. gibi kavramlar da çökertildi. Her yer manyak dolu, potansiyel katil, potansiyel dolandırıcı, potansiyel suç makinası.

Yani bu topraklarda ATATÜRK'e ihanet etmenin bir bedeli olur, daha şimdiden oluyor da görebilen gözlere.

Ama ben asla ATATÜRK'e ihanet etmedim, lâkin kurunun yanında yaş misali ben de bu ülkedeki hemen her şeyden negatif manâda etkilenmekteyim.

İnsan bunu kabul edemiyor işte, ya da ben kabul edemiyorum.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Hükümet, insana başıboş hissi veriyor. Başıboş kişi kendini eğitimle, toplum ahlakıyla yormaz. Hayatta kalır.

@burak r25 'in dediği gibi durum. Hükümeti bizim nesil seçmedi, bizim nesil sadece büyüklerimizin hatalarına rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. Fakat bu, cahil bir nesil olduğumuzu da değiştirmiyor.

Bizim neslimizde ve bizden sonraki nesillerde, kendine yaptığın marjinal yatırımın dönüşü çok yüksek görünmüyor. Yüksek lisans, doktora vs. ile akademik ilerlesen de maaşın 5 basamaklı; girip rastgele bir zincir işletmede, akademik eğitime vereceğin yıllarını versen de maaşın 5 basamaklı. E toplumda da harcamacı kültür hakim çünkü bize "Alın, verin, ekonomiye can verin" dendi. Işin bilgi kısmının çok bir değeri, statüsü yok.

BIr yandan da işin cinsel boyutu var: Kadınların çoğunda, baba sorunlarından kaynaklı, "Sahiplenici" adı altında baskılayıcı insan tercih etme eğilimi var maalesef. Dışarısı tehlikeli, sokağın ortasında biri kaçırsa kimse dönüp bakmaz, baba da toplumsal yapılardan dolayı kızıyla samimileşmez araya anneyi sokar hep. "Ben bulayim kendime bir dızzo, sokakta beni bıçaklayacak adam önce onu bıçaklasın" diyor. Erkekler de bu durumdan nasiplenmek için soğuk, kinik bir karaktere bürünmeyi tercih ediyor. (Anekdot: Bitki çayı içtiğim için laf yediğim bir ablamız oldu)

Bizim lise ve unili genclik ne diyor o zaman: Kurallara uyup kendine bir seyler katmaya çalışmanın bir anlamı yok. Ben topluma da asi olup denyo denyo hareketlerde bulunursam da yan sınıftan Banu bana verir. Ben böyle devam, polis düşman, baba tahliye

Uzun lafın kısası; 1 gecede değil ama çok gecede cahil kaldık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar