MT25 Konjektör ve Konjektör Soketi

Motosikleti
MT 25
Selamlar herkese, MT25'imin konjektörü bozuk değildi fakat, oksit yapıp soketin ucundaki metali koparmış ve aküyü şarj etmiyordu. Bir yolunu bulup aküyü şarj ettirdik bu sefer de kısa devre yapıyor konjektör şaseye değdiği zaman şase alıyor. Onuda bi poşeetle ve havluyla sardım ama bu seferde sigorta attırıyor devamlı. Motor ısınana kadar sigorta attırıyor ısındıktan sonra bir problem yok. Neyse yeni bir konjektör alacağım. OEM bir konjektör buldum motor kabul eder mi onu bilmiyorum sizlere sormak istedim. Birde soketinide sanırım değişmem gerekecek soketi nereden bulabilirim soket resminide aşağıya ekleyeceğim bulduğum oem ürünün linkinide bilgisi olan ustalar anlayan abilerim ablalarım yardımcı olabilirse çok sevinirim. Çok fazla para harcamak istemiyorum artık bu motora 60.000km'ye dayandı motor yağ pompası kırdım onuda değiştim falan derken yeteri kadar para harcadığımı düşünüyorum bu motora..

OEM KONJEKTÖR LİNKİ;

KONJEKTÖR SOKETİNİN FOTOĞRAFI BU SOKETTEN LAZIM BANA (AMA DİŞİ OLANINDAN)

9NAVl9.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soket olmasa bile ben bunu soketsiz lehimlesemde olur mu? Soketi hiçbir yerde bulamıyorum yetkili servisede sordum onlarda dahi yok şaka gibi

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sanayiye git elektrikçilerde vardır. <<<<pinlerin üstünde kabarık gözüken yere bastır pin çıkar. Sırayı bozmadan yenisine tak.

Motosikleti
1190 ADV
Teşekkürler hocam peki konjektörü oem alsam kabul eder mi sizce? Tamirciler oem ürün kabul etmez diyor yamaha mt25 için..

Öncelikle OEM kelimesini ne olarak kullanıyorsun onu anlamak gerek.

OEM = Original Equipment Manufacturer yani orjinal parça üreticisi demek.

Sen universal yani evrensel bir parça takmak istiyorsun sanırım. %90 çalışacaktır.

Değiştirmek istediğin parça AC akımı DC akıma çevirir, voltajı düzenler. Motora özel olmaz yani.

Soketinde 5 pin var. Bunun 3 tanesi motorun alternatöründen gelir, 2 tanesi de aküye gider. Bağlantıları doğru yaptığın sürece yeni alacağın parçanın çalışmaması için bir neden yok.

Motosikleti
MT 25
Öncelikle OEM kelimesini ne olarak kullanıyorsun onu anlamak gerek.

OEM = Original Equipment Manufacturer yani orjinal parça üreticisi demek.

Sen universal yani evrensel bir parça takmak istiyorsun sanırım. %90 çalışacaktır.

Değiştirmek istediğin parça AC akımı DC akıma çevirir, voltajı düzenler. Motora özel olmaz yani.

Soketinde 5 pin var. Bunun 3 tanesi motorun alternatöründen gelir, 2 tanesi de aküye gider. Bağlantıları doğru yaptığın sürece yeni alacağın parçanın çalışmaması için bir neden yok.
Çok teşekkür ederim hocam orjinal ürünü 5k gibi bir fiyata premium yamahada satılıyor bu sitedeki yerde bana çok yakın ve 1000 tl gibi bir fiyata satılıyor. Öyleyse bu sitedekini alıp oto elektrikçiye gidip soketini ayarlamasını isteyeceğim gerisini zaten ben ayarlarım :) Yardımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum. Gelişmeleri yine buradan paylaşırım bu sorun ile karşılaşan arkadaşlara da bir yol haritası olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar