Motosikletimi yıkadım ve ertesi gün yağmur yağdı :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
en azından modern futuristik yenilikçi bi de şuna bak karadenizli burnu gibi
jb99d6x.jpeg
O motor 2006-2008 kasadır. Tasarımının yapıldığı yıl sen portakalda vitamin değildin. Karadenizli burnu nedir? Açıklar mısın?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikleti
Türkiye'de de 75'te mi oynamadı ama; 81'de oynamış. O zamanlar filmler dünyayı dolaştıktan sonra bize geliyormuş herhalde? :) (Star Wars Episode IV 80'de, Rocky de 82'de oynamış.)
Tabii ki. O dönemki koşullarda Türkiye'de film izlemek zaten lüks, bu tür filmler de çok sonraları gelirdi ülkeye. Yaşı yetenler bilir de, yeni yetmeler her şey Netflix'le başladı sanıyorlar :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tabii ki. O dönemki koşullarda Türkiye'de film izlemek zaten lüks, bu tür filmler de çok sonraları gelirdi ülkeye. Yaşı yetenler bilir de, yeni yetmeler her şey Netflix'le başladı sanıyorlar :)
İyi filmler 3-6 ay falan vizyonda kalırdı. 2şer 3er defa giderdik yokluktan. Hey gidi günler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
bu şeyi ben bugün anladım, akşam saat 18:50 gibi yoldaydım işten dönüyordum, göbekten manevra yaparken karanlıktan dolayı yerdeki yağ birikintisini fark etmedim ve motor kıç attı ve ben motoru nasıl devirmeden tuttum bilmiyorum, yani bu olayı paylaşacaktım ama @Punctum gibileri rahatsız olur diye boşver deyip kendime saklamayı tercih ettim.

yani motoru nasıl tuttum bilmiyorum ama o an dedim ki gençlik böyle bir şey, 32 yaşında zımba gibiyim, ve bu motora binmek bana öyle bir zevk veriyor ki yani dünyalar benim oluyor, "50 yaşını geçtikten sonra şu performansım olmayacak, o zaman ben ne yapacağım" diye aklımda geçti bugün... şimdi ise sen söylüyorsun, neyse, onu da 50 yaşını geçince düşünürüz.

işte bak gençlik var, gücün kuvvetin yerinde, reflekslerin de keskin hala, motoru toparlayabilmişsin. 50 yaşını geçip bizim gibi olunca daha temkinli süreceksin, öyle durumlara girmemeye çalışacaksın. Tek başıma dağ yollarında anayoldan çıkıp dandik köy yollarında falan sürüyorum, motoru devirsem tek başıma kaldıramam herhalde deyip dikkatli gidiyorum.
Yani şimdi gençliğin var tadını çıkar. Ama yine de kendini gereksiz risklere sokmadan tadını çıkar i 50 yaşından sonra gençken böyle mi giderdik peeh diyecek kadar yaşa.

Motosikleti
Yahu her 50 yaş öyle bitik falan değil :)

Salonda ısındığım ağırlıkları kaldıramayan gençler var. Bırakın şu boş muhabbeti...hiiiç öyle tevazu gösteremem yani...

• Beğen
Tepkiler: F54
Yahu her 50 yaş öyle bitik falan değil :)

Salonda ısındığım ağırlıkları kaldıramayan gençler var. Bırakın şu boş muhabbeti...hiiiç öyle tevazu gösteremem yani...
Ben de kaldırdığım ağırlıklarla övünüyordum ta ki "rotator cuff" yaşayana kadar. Sakatlığım perşembe bitiyor. Kısmetse cuma akşamı, yeniden kendi özel spor salonumda, spora başlıyorum. :D
İşin ilginici doktor rahatsızlığımın geçmesi için bana ağırlık kaldırmayı önerdi . Tuhaf bir paradoks.

Motosikleti
Ben de kaldırdığım ağırlıklarla övünüyordum ta ki "rotator cuff" yaşayana kadar. Sakatlığım perşembe bitiyor. Kısmetse cuma akşamı, yeniden kendi özel spor salonumda, spora başlıyorum. :D
İşin ilginici doktor rahatsızlığımın geçmesi için bana ağırlık kaldırmayı önerdi . Tuhaf bir paradoks.
Ağırlık kaldırmak her yaş için risk zaten. Mutlaka yüksek ağırlık da şart değil, formu iyi tutturamazsanız düşük ağırlıkla da problem yaşamanız olası...

Ben spor hayatım boyunca hemen hepsini yaşadım. Omuz sakatlandı, kol sakatlandı, bel sakatlandı, tenisçi dirseği olundu, vs. Bunlar işin doğasında var. PRP tedavisi olundu, fizik tedavilere gidildi, kortikosteroidler enjekte edildi...

Çoğu ortopedist bana "artık spor hayatın bitti, ağırlık kaldırma, bu yaşta artık yürüyüş yap, yüz" falan dedi. Ben ne yaptım? Tabii ki spora ve ağırlığa devam ettim. En son bel fıtığı olduğumda yürüyemiyordum ama yine yavaş yavaş ağırlıkları arttırarak kendi kendime tedavi oldum. Aslında paradoks değil, çoğu hekim risk almamak için önermiyor ağırlık kaldırmayı. Önermeyen hekime de baksanız göt göbek ortada adamlar :) Hayatında spor yapmamış...bazı aklı başında spor hekimleri dışında zaten ağırlığı öneren de yok. Tabii körü körüne fitness'tan bahsetmiyoruz. Planlı, programlı, bilgili ve düzgün formda yapılan makbul. Yoksa ben neler görüyorum salonda :)

Neyse, size de geçmiş olsun. Yalnız aman diyeyim forumda öyle fiziksel rahatsızlıklarınızdan ulu orta bahsetmeyin. Gün gelir, makaraya alınabilirsiniz :)

Ağırlık kaldırmak her yaş için risk zaten. Mutlaka yüksek ağırlık da şart değil, formu iyi tutturamazsanız düşük ağırlıkla da problem yaşamanız olası...

Ben spor hayatım boyunca hemen hepsini yaşadım. Omuz sakatlandı, kol sakatlandı, bel sakatlandı, tenisçi dirseği olundu, vs. Bunlar işin doğasında var. PRP tedavisi olundu, fizik tedavilere gidildi, kortikosteroidler enjekte edildi...

Çoğu ortopedist bana "artık spor hayatın bitti, ağırlık kaldırma, bu yaşta artık yürüyüş yap, yüz" falan dedi. Ben ne yaptım? Tabii ki spora ve ağırlığa devam ettim. En son bel fıtığı olduğumda yürüyemiyordum ama yine yavaş yavaş ağırlıkları arttırarak kendi kendime tedavi oldum. Aslında paradoks değil, çoğu hekim risk almamak için önermiyor ağırlık kaldırmayı. Önermeyen hekime de baksanız göt göbek ortada adamlar :) Hayatında spor yapmamış...bazı aklı başında spor hekimleri dışında zaten ağırlığı öneren de yok. Tabii körü körüne fitness'tan bahsetmiyoruz. Planlı, programlı, bilgili ve düzgün formda yapılan makbul. Yoksa ben neler görüyorum salonda :)

Neyse, size de geçmiş olsun. Yalnız aman diyeyim forumda öyle fiziksel rahatsızlıklarınızdan ulu orta bahsetmeyin. Gün gelir, makaraya alınabilirsiniz :)
Spor yapmak, sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumak ve okumak, her rasyonel insanın mutlaka ve mutlaka düzenli olarak yapması gereken şeyler. Uzun yaşamak ve daha çok motosiklet sürmek istiyorsak bunlar olmazsa olmazlar.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Spor yapmak, sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumak ve okumak, her rasyonel insanın mutlaka ve mutlaka düzenli olarak yapması gereken şeyler. Uzun yaşamak ve daha çok motosiklet sürmek istiyorsak bunlar olmazsa olmazlar.
Kesinlikle...

İşte bunu yapmayanlar 50 yaş krizine giriyor :)

Tuono'yu 1 Ocak'ta sürdüğümde bok içinde kalmıştı. Evin oralar zaten kar, yol boyu da çamur pislik bok püsür ne varsa topladık arkada.
Ondan sonra (unuttum şimdi tarihi) yağmurların arasında bir gün yerler kuruyunca bu kendin yıka istasyonlarından birine gittim, sadece su vurucam nasılsa diye. Ben motoru yıkadım kenara geçip sigara yaktım. hiç bir radarda görünmeyen bir bulut geçti, maltepenin kuzeyinı ısladı gitti.

Yeni ıslanmış yollardan evime döndüm.
Motor çıkmadan önceki haline geldi. =)
Ağzına tükürdüğümün memleketinde asfalt asfalt değil ki.. iki saniye ıslakta gidince arka sıyırıcı üstünde kum birikiyor lan kum..

Motosikleti
Dominar D250
Ağzına tükürdüğümün memleketinde asfalt asfalt değil ki.. iki saniye ıslakta gidince arka sıyırıcı üstünde kum birikiyor lan kum..
Su tasarrufu için çeşitli yasaklar getirene kadar aslında şehirleri gerçek anlamda temizlemeyi ve temiz tutmayı öğrenseler araçlar kirlenmeyeceği için araç yıkama talebi azalacak ve ciddi su tasarrufu sağlanacak ama vizyon sıfır.
Zamanında Çorum'da yolları kaldırımları sabunlu suyla yıkarlarmış, benim çocukluğumda çok temiz bir şehirdi ama artık toz topraktan sıradan bir kurak anadolu şehri görüntüsüne sahip. Hele birde kışın tuzlama çalışması adı altında kum/çakıl/kül tozu gibi saçma bir şey serpiyorlar, buzu eritmediği gibi birde ekstra çamura sebep oluyor, ortalık perişan.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Şu mu şaka? :)

@Punctum ne diyorsun dünkü üye? foruma üye olalı 2 gün olmuş gelip burada caka mı satıyorsun? sen çok mu entelektüelsin? adama bak ya

Sayın yatay zekalı arkadaşım, bunu yazdığın adama "sana şaka yaptım" mı diyorsun yani? Neyse uzatmayacağım...

Seni incitmiş olabilirim, niyetim bu olmasa bile bunu anlayabiliyorum ancak ben rijit bir adamım. Eğriye eğri derim. Kim ne der, ne düşünür, beni nasıl yargılar umurumda bile değil. Burada birbirini eğleyen üyeler ise hiç değil...

Çok sevdiğin, çok heyecanlandığın, yeni aldığın bir motoru yıkadıktan sonra yağmur yağdı...eee bu bilginin evrene ne faydası var? Hani Şili'nin Atacama Çölü'ne komşu Arica şehrinde (Dünya'nın en az yağış alan yeridir, bu da sana coğrafya bilgisi olsun) yaşıyor olup şu konuyu açsan eyvallah, bir haber değeri var da, İstanbul için sıradan bir bilgi değil mi yav? :)

Motosiklet tanıtım videosu olur, anlarım...
Özel bir motosiklet olur, anlarım...
Teknik bir konu olur, anlarım...
Teknik bir problem olur, anlarım...
Detailing videosu olur, anlarım...
Eğitim videosu olur, anlarım...
vs.

Biri bilgisayar başında yediği pizzayı gösterir, diğeri bunalımda habire anlamsız konu açar, beriki yıkadığı motosikleti paylaşır...burası ücretsiz psikiyatri kliniği mi kardeşim?

Yani şu forumu izleyip de motosiklet konusunda yeni bir şey öğrenen var mı gerçekten? Düşünün, hiç bir bilginiz olmayan bir insansınız ve Türkiye'de motosiklet konusunda en büyük sanal arşiv sayılan şu foruma giriyorsunuz ve okuduğunuz konular bunlar. Benim okuyup okumamam mühim değil, önemli olan şöyle ciddi bir platformu böylesine içeriksiz meselelerle dolduruyor olmak. Ve ne acıdır ki, sanıyorum rating uğruna, hiç bir moderasyon filtresi de yok. Herkes kafasına estiği gibi yazıp çiziyor. Yazık bir tek banlanan da bizim @Hırbonen oluyor...

Eğer büyük bir motosikletle ekstrem koşullarda veya yoğun trafikte nasıl sürülür gibi bir bilgi eksikliğin varsa, bunu bu forumda değil, ciddi eğitim veren kurumlarla veya kişilerle çözeceksin. Burada yarım yamalak paylaştığın videon buna hizmet etmiyor, üzgünüm. Böyle yazınca evet sert oluyor ama gerçek bu. Eminim böyle düşünen birçok kişi var da, benim gibi zamanını böyle salakça işlere ayırmaya tenezzül etmiyorlar. Kimse bulaşmak istemiyor. Ben de mahallenin delisi gibi oluyorum haliyle...

Bu arada ben Matrix 1'i üniversitede doktora yaparken sinemada izlediğim dönemde, sen daha altında bezle dolaşıyordun (bak hiyerarşi üzerinden öyle değil, böyle vurulur)...ayrıca ben virüsü değil, olsa olsa antikoru olurum forumun :)

Hala engellemediysen sana bir fırsat daha işte...
2 gün önce yol kenarında bir africa twin görüp ne kadar güzel olduğunu söyledim ve sahibiyle 15 dakikadan fazla sohbet ettik, o beni gezilerine davet etti, gittiği motosiklet ustasından bahsetti ve güzel bir tanışma oldu ve bu tanışmanın bahanesi de benim yol kenarında tipini beğendiğim bir motoru görüp "şu motorun güzelliğine bak" demem oldu... yani konuştuğumuz şeyler google amca aracılığı ile öğrenilecek şeylerdi ama biz yine de sohbet ettik neden? çünkü kafa dengiydik ve aynı şeylerden hoşlanan iki insan olarak beraber konuşmak istedik... kaldı ki anlamsız konuşmalarda açılan sohbetler bazen teknik konulara kayabiliyor yada eğlenceli içeriklere doğru kayabiliyor.

ben sokakta yol kenarında biri ile karşılaşıp ettiğim sohbetin aynısını bu forumdan insanlar ile yapmak istiyorum, sen niye benimle başkalarının arasına girmeye çalışıyorsun? sen benimle aynı kafada değil isen niye durup konuşuyorsun? neden devam etmek yerine beni zorbalamayı tercih ediyorsun?

burası psikiyatri kliniği değil ama bak tekrar ediyorum burası resmi daire de değil ve forum ortamında kimi zaman boş yaparız ve kimi zaman ise önemli bilgiler paylaşırız... ben sevdiğim şeyi paylaşıyorum ve mesajımda başkalarının da paylaşmasını istediğim bir şeyi paylaştığımı söyledim. sen benimle tartışmak için bahane arıyorsun ve nereye varacaksın ben çok merak ediyorum.

"sen çok mu entelektüelsin? adama bak ya." kısmı hariç şakaydı diğer kısımlar şakaydı, ve bu şaka olmayan kısmı ise bence bir tepki cümlesi, yani alınıp kızmak yerine normal cevap verilebilecek türdendi.. rütbe yaş ile yada yılların verdiği tecrübe ile olmadığını aklı başında herkes bilir. Rütbe atlaman için yılların verdiği deneyim ile gelişmiş olman gerekiyor ve ben sana dünkü üye diyerek şaka yaptım. burası bir forum, bu forumda rütbe sistemi yok burası bir ticari kurum değil.

Ayrıca yapay zeka henüz gelişme aşamasında, yapay zeka benim karakterimi tanımıyor ve ne konularda şaka yaptığımı ve ne konularda ciddi olduğumu yapay zeka bilmiyor, biz yazışma ortamındayız, burada yazıları anlar iken tolerans payını yüksek tutmak gerek çünkü söylemlerde ses tonu ve mimikler yok, beden dili yok forum üzerinde.

edit: Hırbonen, troll o arkadaş, hiç bir içeriği ilgimi çekmediği için ben tepkisizdim. sen bana açık açık hakaret ediyorsun, benim ego tatmin etmek gibi bir amacım yok, sen okuyup cehaletini gidermiş olabilirsin ama varsa eşeklik o okumayla geçmez, siz kendini beğenmişlerin benden uzak durmasını istiyorum ama böyle denk geldiğiniz oluyor ve rahatsızlık veriyorsunuz. benim kadar zekan yok, aşağılaman anca kendini tatmin etmeni sağlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
... 50 yaşını geçip bizim gibi olunca daha temkinli süreceksin, öyle durumlara girmemeye çalışacaksın. Tek başıma dağ yollarında anayoldan çıkıp dandik köy yollarında falan sürüyorum, motoru devirsem tek başıma kaldıramam herhalde deyip dikkatli gidiyorum...

Çare CRF 250. :ROFLMAO: 😆

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar