Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motosikletimi yıkadım ve ertesi gün yağmur yağdı :)
16 yıl önce cub motor aldığımda her allahın günü motor yıkardım zaman ilerledikçe artık o kadar temizlik yapmayı bıraktım makina ile bi su tutuyorum devam
çünkü ben elime alınca manifolt egzoz çamurluk içleri vs ana avrat yıkıyorum hatta motoru böyle yıkadığımı kıskananlar bile oluyor du
saygısız insanlardan bir rahatsız oluyorum anlatamam, bu predatör gibi motorun resmini bir kaç arkadaşıma gönderdim ve birisi çok beğendi ve diğeri ise "çok kötü" dedi... hani çok kötü olduğunu söyleyen arkadaş racing kasa dışında motor sevmiyor. Anlıyorum fakat bir motor o sevmiyor diye kötü olamaz, hani şöyle örnek vereyim; ben mesela çapır sevmem, tarzım değil ama kullananları gördüğümde de yakıştığını düşünüyorum ve ben çeşit olarak onları görmekten memnunum, scooter dışında hiç bir motor türüne bir gıcıklığım yok, scooter sevmiyor olamın sebebi ise onu bir motosiklet olarak görmüyor oluşumdan kaynaklı..
scooter bir ulaşım aracı benim gözümde, genel amacı ulaşımı kolaylaştırmak sadece, kimisi konforlu olur ve kimisi ekonomik olur ve kimisinin bagajı büyük olur ama asıl amacı kolay ulaşım olan bu makinede daha farklı bir amacınız olamaz... adrenalin yaşayamazsınız, zevkli anlar yaşamayazsınız, ruhsuz makinalar benim gözümde, bu yüzden scooter dışında hiç bir motosiklet türüne ben "kötü" demem sevmediğimden dolayı... mesela aşağıdaki motor için ben "çok kötü" dersem abi bu eşeklikten başka bir şey olamaz, yani buda bir sanat ve zevk sonuçta ve hani bu motor için konfor yada performans yada başka şeyler aramak ahmaklık olabilir ve bunları tartışırız ama kimse çıkıp hiç bir yorum yapmadan "çok kötü" diyemez.
bakın 2017 yılında bu forumda bir konu açılmış ve herkes farklı şekilde içini döküyordu konuda ve bende 8 yıl önce bir şeyden dolayı dert yanmışım ve bakıyorum da değişen bir şey yok, ben halen aynı şeyden şikayetçi durumdayım, buyurun 8 yıl önce ne yazmışım ve halen aynı sorun devam ediyor;
16 yıl önce cub motor aldığımda her allahın günü motor yıkardım zaman ilerledikçe artık o kadar temizlik yapmayı bıraktım makina ile bi su tutuyorum devam
çünkü ben elime alınca manifolt egzoz çamurluk içleri vs ana avrat yıkıyorum hatta motoru böyle yıkadığımı kıskananlar bile oluyor du
bunu genel olarak işe gidip gelmek için kullanıyorum dersen iyi gülerim
ben konuyu açıp paylaşmamdaki asıl sebep aslında ne kadar yoğun trafikte kullandığımı göstermekti aslında, halen kamera alamadım, kışın bizim işler sorun ve para kazanmak zorlaşıyor, ben "Tiger 1200" model motoru genel kullanma sebebim istanbul şehir içi işe gidip gelmek.
abi zevk bu, hani trafikte eziyet oluyor biraz ama sıkışıklığı atlatana kadar 3 km hızda yavaş yarış yapar gibi sürer idare ederim ama yeter ki bu güzel makine ile işe gidip geleyim. çok memnunum motordan, yani arkadaşın "street triple 765" motoru da bende ama beğenmedim, ben güç ve sesi seviyorum ama konforla beraber seviyormuşum onu anladım ve iyi ki bu motoru almışım diyorum.
otobanda sabit 200 ile geliyorum rahat oturuş pozisyonu ve rüzgar yemeden, 7500 civarı devir çeviriyor o hızda, hem o hıza göre yüksek devir değil, hem rahat yani çok memnunum...
bu arada istanbul esenyurt bölgesinde inşaat işi yapıyorum ve bazen benim inşaatın olduğu sokaktan 2 tane siyah africa twin geçiyor... yan yana gidiyorlardı, aynı anda gaza basıp ön kaldırıyorlardı... çok şaşırdım, dedim demek ki benim gibi kırıklar burada da var... abi motor sevgisi böyle bir şey, seven adam kirada oturup goldwing de sürebilir hani bu biraz abes örnek oldu ama tamamen insanın hayattan zevk almasıyla ilgili bir durum.
abi motor sevgisi böyle bir şey, seven adam kirada oturup goldwing de sürebilir hani bu biraz abes örnek oldu ama tamamen insanın hayattan zevk almasıyla ilgili bir durum.
Kirada oturup goldwing süren arkadaşım var. goldwing'i sattı tiger 1200 aldı, sonra onu beğenmedi sattı GS alıcam diye, sonra sağlık sorunları falan derken şu an motorsuz. Bu yüzden gençliğin kıymetini bilin derim, ileride 50 küsür yaşlarda alabiliyor olsanız da gençlikteki tadı kalmayacak.
Kirada oturup goldwing süren arkadaşım var. goldwing'i sattı tiger 1200 aldı, sonra onu beğenmedi sattı GS alıcam diye, sonra sağlık sorunları falan derken şu an motorsuz. Bu yüzden gençliğin kıymetini bilin derim, ileride 50 küsür yaşlarda alabiliyor olsanız da gençlikteki tadı kalmayacak.
ben de yeni yıkadım, motor bi serileşti bi atikleşti yaw.
ya abiler bi de zincir yağım bitmiş yıkadıktan sonra fark ettim, Shell'in zincir yağlama spreyinden aldım sıkıntı olmaz dimi? sıkıntı olmayacağını biliyorum aslında ama başkasından da duymaya ihtiyacım var.
bunu genel olarak işe gidip gelmek için kullanıyorum dersen iyi gülerim
ben konuyu açıp paylaşmamdaki asıl sebep aslında ne kadar yoğun trafikte kullandığımı göstermekti aslında, halen kamera alamadım, kışın bizim işler sorun ve para kazanmak zorlaşıyor, ben "Tiger 1200" model motoru genel kullanma sebebim istanbul şehir içi işe gidip gelmek.
abi zevk bu, hani trafikte eziyet oluyor biraz ama sıkışıklığı atlatana kadar 3 km hızda yavaş yarış yapar gibi sürer idare ederim ama yeter ki bu güzel makine ile işe gidip geleyim. çok memnunum motordan, yani arkadaşın "street triple 765" motoru da bende ama beğenmedim, ben güç ve sesi seviyorum ama konforla beraber seviyormuşum onu anladım ve iyi ki bu motoru almışım diyorum.
otobanda sabit 200 ile geliyorum rahat oturuş pozisyonu ve rüzgar yemeden, 7500 civarı devir çeviriyor o hızda, hem o hıza göre yüksek devir değil, hem rahat yani çok memnunum...
bu arada istanbul esenyurt bölgesinde inşaat işi yapıyorum ve bazen benim inşaatın olduğu sokaktan 2 tane siyah africa twin geçiyor... yan yana gidiyorlardı, aynı anda gaza basıp ön kaldırıyorlardı... çok şaşırdım, dedim demek ki benim gibi kırıklar burada da var... abi motor sevgisi böyle bir şey, seven adam kirada oturup goldwing de sürebilir hani bu biraz abes örnek oldu ama tamamen insanın hayattan zevk almasıyla ilgili bir durum.
bu motorun yıkandığı lokasyonda otururken evet işe gider gelirdim o taraf hem işe yakın hemde trafik yoktu
şimdi oturduğum yere işten gelmem için hem geliş/gidiş te sakaryanın e yoğun trafiğini çekmem lazım o yüzden dio ile gidip geliyorum
tiger 1200 çok güzel asfalt motorudur daha önce en samimi arkadaşımda vardı bolca kullandım çok keyifli alet şimdi de başka arkadaşım aldı gs olan da var ama çok farklı motorlar tiger çok daha stabil haşin ve gaddar
@Punctum ne diyorsun dünkü üye? foruma üye olalı 2 gün olmuş gelip burada caka mı satıyorsun? sen çok mu entelektüelsin? adama bak ya yok yani birisi gelip yeni yıkadım diye "ktm 1290 super duke gt" paylaşsa ben imrenerek bakarım, hayranlıkla bakarım. tipini bilmeyenler vardır belki, predatör gibi motosiklet. motosiklet forumda herkes motor sevdiği için motosiklet paylaşmak kadar doğal bir şey var mı?
2015 yılından bugüne yeri geldi teknik konuların ucundan tuttuk doğru ama yanlış, yeri geliyor çeşitli şekilde motosiklet muhabbeti de dönüyor forumda üyeler arasında. ben böyle forumlarda yazışma usulü paylaşımları daha çok seviyorum. hızlı oluyor, giriyorum hemen ilgimi çeken bir şey var mı diye bakıyorum ve yoksa zaman kaybetmeden devam ediyorum, yada ben paylaşıyorum ve ilgisini çekenler etkileşimde bulunuyor, yani ilgim dışında o kadar çok konu var ki kimisine girmiyorum bile fakat nadiren nefret kusarım kişilerin şahsına.
hani hoş karşılamadım ama neyden rahatsız olduğunu da merak ettim açıkçası. belkide kafan kıyak ve moralin bozuktu ve bana denk geldiğinden dolayı içindeki pislikleri çıkarmak istedin sanırım.
Motosiklet forumunda "motosiklet" fotoğrafı paylaşmak iyi güzel de, bunun da bir doyum noktası var sanki...bana ne senin motosikletini yıkadıktan sonra yağmur yağmasından, yağmurda sürdüğün motosikletin videosundan...konu kirliliği işte. Tabii böyle söyleyince üstenci bakış gibi algılanıp tepki görüyoruz da, umurumda değil! Birinin de "kral çıplak" demesi lazım değil mi?
Bir de bu "dünkü üye" muhabbeti var Forum hiyerarşisini amentü sayan abilerinizden öğreniyorsunuz böyle lafları Gerçi pek dünkü üye değilim ama senin gibi kendini "forumun sahibi sanan" üyelerden fazla katkım var. En azından fuzuli işlerle meşgul etmiyorum forumu. Bu bile fazlasıdır senin gibilerden...
Kahvehane demişim ama iyimser olmuş, engelle geç...
Motosiklet forumunda "motosiklet" fotoğrafı paylaşmak iyi güzel de, bunun da bir doyum noktası var sanki...bana ne senin motosikletini yıkadıktan sonra yağmur yağmasından, yağmurda sürdüğün motosikletin videosundan...konu kirliliği işte. Tabii böyle söyleyince üstenci bakış gibi algılanıp tepki görüyoruz da, umurumda değil! Birinin de "kral çıplak" demesi lazım değil mi?
Bir de bu "dünkü üye" muhabbeti var Forum hiyerarşisini amentü sayan abilerinizden öğreniyorsunuz böyle lafları Gerçi pek dünkü üye değilim ama senin gibi kendini "forumun sahibi sanan" üyelerden fazla katkım var. En azından fuzuli işlerle meşgul etmiyorum forumu. Bu bile fazlasıdır senin gibilerden...
Kahvehane demişim ama iyimser olmuş, engelle geç...
sana dünkü üye demek ile şaka yapıyorum ve sen bunu ciddiye mi alıyorsun? forum siteleri resmi devlet dairesi falan değil. mantıktan bahsedemezsin bu arada, sandığından çok daha zeki bir insanım, zeka işine birazdan değineceğim fakat önce bu konuyu açma sebebimi söyleyeyim.
ben şahsen böyle motosikletine saatler harcayan insanlara imrenirim ve konularını ilgiyle severek okurum, bu yüzden saatlerce özen göstererek yıkadığım motorumu paylaşmak istedim, gönül ister ki videoda motoruma taktırdığım aksesuarlardan bahsedeyim ama o biraz para gerektiriyor ve bende fazla yok şu an... sonrasında çok merak ettiğim diğer şey ise yoğun trafikte 250 kg üzeri motorlar ile seyir etmenin zorluğu ve bunu gösteren video pek yok.
250 kg üzeri motor ile yoğun trafiği yada dur kalk trafiğini tecrübe eden insanlarla karşılıklı paylaşım yapmak istiyorum, aralardan nasıl gidiyorsunuz? trafik yavaşladığı zaman ayaklarınızı peglerden çekmeden minimum kaç km hızla gidebiliyorsunuz yani bunları ben merak ettiğim için ve milletin paylaşmamasından dolayı ben paylaşıyorum.
@Punctum yani sen saçma diyorsun ama aslında ben görmek istediğim şeyleri kendim paylaşıyorum çünkü ben görmek istiyor isem emin ol benim gibi görmek isteyen birileri mutlaka vardır. ve bakın 4 oldu ben istanbul esenyurt bölgesinde dev gibi africa twin görüyorum ve bugün gördüğüm kişi ile sohbet ettim... öğle yemeğinden dönerken yol kenarında gördüm ve durup "şu güzelliğe bakar mısın" dedim ve motorun sahibi de yanındaydı, oda benim Tiger 1200 için benzer şeyi söyledi, oda meraklı böyle hayvanlara demek ki. tanıştık ve bir güzel sohbet ettik, sayesinde yeni şeyler öğrendim...
zeka konusuna dönelim, mantıktan mı bahsediyoruz? insanlık medeniyeti halen varlığının sebebini ve anlamını çözebilmiş değil, insanlar belki de bir simülasyonun içerisinde gelişiyoruz filminin zaten yazılmış ve çoktan bitmiş senaryosunu oynuyor ve burası belkide sadece bir eğlence yeri, sevginin ve nefretin olduğu, acının ve tatlının, kederin ve huzurun olduğu ve bu duyguları deneyimleyerek zevk alma yeri...
sen sinema izlerken heyecanlanıyorsun yada geriliyorsun, yada nefesini tutmuş ne olacak diye bakarken aslında olan olmuş zaten ve senin haberinde var ama işte kendi kendimizi kandırıp o heyecan moduna giriyoruz ve hayatın anlamını çözemedik ama zevkini aldığımız için bizde onu yapıyoruz.
doğduk, büyüdük ve ölene kadar iyi insanlar olarak huzurlu bir şekilde yaşamak hepimizin temennisi ve bunun için zevklerimiz farklı olsa bile herkes bir birine karşı kibar olmaya çalışmalı ve eleştiri yaparken de yanılma ihtimaline karşılık keskin ifadelerden kaçınmalıyız...
yani yıkanmış bir motosiklet, yağmurda düz yolda gitmek, trafikte aralardan geçmek, 3 km gibi aşırı düşük bir hızda ağır motoru dengede tutarak gitmeye çalışmak senin için mantıksız olabilir ama ben fatih met olarak hayatın hiç bir şeyine mantık erdiremiyorum, sen buna mı takıldın?
herkes hayatta kendi sevdiği mantıksızlıklar ile yaşar, kimse kimsenin mantıksız hareketlerine dil uzatamaz! hayatta mantık arayamazsın çünkü hayatın kendisi mantıksız, insan beyni mantığı anlamak için yeterli değil bunu kabul etmelisin.
matrix filmini çok severim ve göndermelerine bayılırım; @Punctum sende bir virüssün bence
bu şeyi ben bugün anladım, akşam saat 18:50 gibi yoldaydım işten dönüyordum, göbekten manevra yaparken karanlıktan dolayı yerdeki yağ birikintisini fark etmedim ve motor kıç attı ve ben motoru nasıl devirmeden tuttum bilmiyorum, yani bu olayı paylaşacaktım ama @Punctum gibileri rahatsız olur diye boşver deyip kendime saklamayı tercih ettim.
yani motoru nasıl tuttum bilmiyorum ama o an dedim ki gençlik böyle bir şey, 32 yaşında zımba gibiyim, ve bu motora binmek bana öyle bir zevk veriyor ki yani dünyalar benim oluyor, "50 yaşını geçtikten sonra şu performansım olmayacak, o zaman ben ne yapacağım" diye aklımda geçti bugün... şimdi ise sen söylüyorsun, neyse, onu da 50 yaşını geçince düşünürüz.
Stanford Üniversitesi bilim kurulunca 2025'de yapılan bir araştırmada, motosiklet.net forumunda açılan her dört konudan birinde "gergin ortam" tespit edilmiş...
Yani ne gerek var ki, gülmek, eğlenmek, arkadaşlık, sıcak ortam, sohbet gibi şeyler varken birbirimizi kırmaya...