Motosikletimi yıkadım ve ertesi gün yağmur yağdı :)

yani motoru nasıl tuttum bilmiyorum ama o an dedim ki gençlik böyle bir şey, 32 yaşında zımba gibiyim, ve bu motora binmek bana öyle bir zevk veriyor ki yani dünyalar benim oluyor, "50 yaşını geçtikten sonra şu performansım olmayacak, o zaman ben ne yapacağım" diye aklımda geçti bugün... şimdi ise sen söylüyorsun, neyse, onu da 50 yaşını geçince düşünürüz.
Ben 49,5 yaşındayım. Demek ki 6 ayım kaldı. Ne yapacaksam bir ön önce yapmam. Bazen siz gençlere özeniyorum. Bazen de kızıyorum. Şu bildiklerimle 32 yaşına dönmek isterdim. :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Her Allah'ın günü değil de senede 1-2 defa götürülür. Benim her yeri yağ içinde kalmış eski motorumu cillop gibi yapmışlardı. Karenajlara cila da attırmış, manifoldları da eski haline getirtmiştim.

bu ne çirkinlik ya bi de tuarege çirkin derler...

Her Allah'ın günü değil de senede 1-2 defa götürülür. Benim her yeri yağ içinde kalmış eski motorumu cillop gibi yapmışlardı. Karenajlara cila da attırmış, manifoldları da eski haline getirtmiştim.

Senin motor kalpten gitmeseydi, daha uzun yıllar güzel bir beraberlik olurdu. Zamansız gitti rahmetli.

Motosikleti
D400

Sadece detaylı temizliğe verdiler o fiyatı, cila vs. var mı işin içinde bilmiyorum.

Kaç dakikada / saatte ve ne kadar malzeme ile iş yapıyorlar gözlemlersen belki fikrin değişebilir...

benim beklentim temiz olması yönünde, en ince noktaya kadar temizlik yapsam 30 dakikamı alıyor. o arkadaşlar herşeyi söküp daha da detaylı yapıyor olabilir fakat ihtiyacım o kadar abartı değil o nedenle pahalı =)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bu ne çirkinlik ya bi de tuarege çirkin derler...
Olabilir, herkes güzel sevmek zorunda değil. Sen de at sineği tipli bir motor almak için gün sayıyorsun, senin motora da "çirkin" diyecekler, benim gibi yap skleme.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin motor kalpten gitmeseydi, daha uzun yıllar güzel bir beraberlik olurdu. Zamansız gitti rahmetli.
155.000 km bence yine de iyi bir skor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
sana dünkü üye demek ile şaka yapıyorum ve sen bunu ciddiye mi alıyorsun? forum siteleri resmi devlet dairesi falan değil. mantıktan bahsedemezsin bu arada, sandığından çok daha zeki bir insanım, zeka işine birazdan değineceğim fakat önce bu konuyu açma sebebimi söyleyeyim.

ben şahsen böyle motosikletine saatler harcayan insanlara imrenirim ve konularını ilgiyle severek okurum, bu yüzden saatlerce özen göstererek yıkadığım motorumu paylaşmak istedim, gönül ister ki videoda motoruma taktırdığım aksesuarlardan bahsedeyim ama o biraz para gerektiriyor ve bende fazla yok şu an... sonrasında çok merak ettiğim diğer şey ise yoğun trafikte 250 kg üzeri motorlar ile seyir etmenin zorluğu ve bunu gösteren video pek yok.

250 kg üzeri motor ile yoğun trafiği yada dur kalk trafiğini tecrübe eden insanlarla karşılıklı paylaşım yapmak istiyorum, aralardan nasıl gidiyorsunuz? trafik yavaşladığı zaman ayaklarınızı peglerden çekmeden minimum kaç km hızla gidebiliyorsunuz yani bunları ben merak ettiğim için ve milletin paylaşmamasından dolayı ben paylaşıyorum.

@Punctum yani sen saçma diyorsun ama aslında ben görmek istediğim şeyleri kendim paylaşıyorum çünkü ben görmek istiyor isem emin ol benim gibi görmek isteyen birileri mutlaka vardır. ve bakın 4 oldu ben istanbul esenyurt bölgesinde dev gibi africa twin görüyorum ve bugün gördüğüm kişi ile sohbet ettim... öğle yemeğinden dönerken yol kenarında gördüm ve durup "şu güzelliğe bakar mısın" dedim ve motorun sahibi de yanındaydı, oda benim Tiger 1200 için benzer şeyi söyledi, oda meraklı böyle hayvanlara demek ki. tanıştık ve bir güzel sohbet ettik, sayesinde yeni şeyler öğrendim...

zeka konusuna dönelim, mantıktan mı bahsediyoruz? insanlık medeniyeti halen varlığının sebebini ve anlamını çözebilmiş değil, insanlar belki de bir simülasyonun içerisinde gelişiyoruz filminin zaten yazılmış ve çoktan bitmiş senaryosunu oynuyor ve burası belkide sadece bir eğlence yeri, sevginin ve nefretin olduğu, acının ve tatlının, kederin ve huzurun olduğu ve bu duyguları deneyimleyerek zevk alma yeri...

sen sinema izlerken heyecanlanıyorsun yada geriliyorsun, yada nefesini tutmuş ne olacak diye bakarken aslında olan olmuş zaten ve senin haberinde var ama işte kendi kendimizi kandırıp o heyecan moduna giriyoruz ve hayatın anlamını çözemedik ama zevkini aldığımız için bizde onu yapıyoruz.

doğduk, büyüdük ve ölene kadar iyi insanlar olarak huzurlu bir şekilde yaşamak hepimizin temennisi ve bunun için zevklerimiz farklı olsa bile herkes bir birine karşı kibar olmaya çalışmalı ve eleştiri yaparken de yanılma ihtimaline karşılık keskin ifadelerden kaçınmalıyız...

yani yıkanmış bir motosiklet, yağmurda düz yolda gitmek, trafikte aralardan geçmek, 3 km gibi aşırı düşük bir hızda ağır motoru dengede tutarak gitmeye çalışmak senin için mantıksız olabilir ama ben fatih met olarak hayatın hiç bir şeyine mantık erdiremiyorum, sen buna mı takıldın?

herkes hayatta kendi sevdiği mantıksızlıklar ile yaşar, kimse kimsenin mantıksız hareketlerine dil uzatamaz! hayatta mantık arayamazsın çünkü hayatın kendisi mantıksız, insan beyni mantığı anlamak için yeterli değil bunu kabul etmelisin.

matrix filmini çok severim ve göndermelerine bayılırım; @Punctum sende bir virüssün bence
Şu mu şaka? :)

@Punctum ne diyorsun dünkü üye? foruma üye olalı 2 gün olmuş gelip burada caka mı satıyorsun? sen çok mu entelektüelsin? adama bak ya

Sayın yatay zekalı arkadaşım, bunu yazdığın adama "sana şaka yaptım" mı diyorsun yani? Neyse uzatmayacağım...

Seni incitmiş olabilirim, niyetim bu olmasa bile bunu anlayabiliyorum ancak ben rijit bir adamım. Eğriye eğri derim. Kim ne der, ne düşünür, beni nasıl yargılar umurumda bile değil. Burada birbirini eğleyen üyeler ise hiç değil...

Çok sevdiğin, çok heyecanlandığın, yeni aldığın bir motoru yıkadıktan sonra yağmur yağdı...eee bu bilginin evrene ne faydası var? Hani Şili'nin Atacama Çölü'ne komşu Arica şehrinde (Dünya'nın en az yağış alan yeridir, bu da sana coğrafya bilgisi olsun) yaşıyor olup şu konuyu açsan eyvallah, bir haber değeri var da, İstanbul için sıradan bir bilgi değil mi yav? :)

Motosiklet tanıtım videosu olur, anlarım...
Özel bir motosiklet olur, anlarım...
Teknik bir konu olur, anlarım...
Teknik bir problem olur, anlarım...
Detailing videosu olur, anlarım...
Eğitim videosu olur, anlarım...
vs.

Biri bilgisayar başında yediği pizzayı gösterir, diğeri bunalımda habire anlamsız konu açar, beriki yıkadığı motosikleti paylaşır...burası ücretsiz psikiyatri kliniği mi kardeşim?

Yani şu forumu izleyip de motosiklet konusunda yeni bir şey öğrenen var mı gerçekten? Düşünün, hiç bir bilginiz olmayan bir insansınız ve Türkiye'de motosiklet konusunda en büyük sanal arşiv sayılan şu foruma giriyorsunuz ve okuduğunuz konular bunlar. Benim okuyup okumamam mühim değil, önemli olan şöyle ciddi bir platformu böylesine içeriksiz meselelerle dolduruyor olmak. Ve ne acıdır ki, sanıyorum rating uğruna, hiç bir moderasyon filtresi de yok. Herkes kafasına estiği gibi yazıp çiziyor. Yazık bir tek banlanan da bizim @Hırbonen oluyor...

Eğer büyük bir motosikletle ekstrem koşullarda veya yoğun trafikte nasıl sürülür gibi bir bilgi eksikliğin varsa, bunu bu forumda değil, ciddi eğitim veren kurumlarla veya kişilerle çözeceksin. Burada yarım yamalak paylaştığın videon buna hizmet etmiyor, üzgünüm. Böyle yazınca evet sert oluyor ama gerçek bu. Eminim böyle düşünen birçok kişi var da, benim gibi zamanını böyle salakça işlere ayırmaya tenezzül etmiyorlar. Kimse bulaşmak istemiyor. Ben de mahallenin delisi gibi oluyorum haliyle...

Bu arada ben Matrix 1'i üniversitede doktora yaparken sinemada izlediğim dönemde, sen daha altında bezle dolaşıyordun (bak hiyerarşi üzerinden öyle değil, böyle vurulur)...ayrıca ben virüsü değil, olsa olsa antikoru olurum forumun :)

Hala engellemediysen sana bir fırsat daha işte...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Bu arada ben Matrix 1'i üniversitede doktora yaparken sinemada izlediğim dönemde ...
Aranızdaki tartışmaya karışmıyorum ama "Star Wars Episode IV ve Rocky'yi zamanında sinemada izlemiş biri olarak" yukarıdaki cümle bende bir burukluk yarattı, bir garip oldum. :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Olabilir, herkes güzel sevmek zorunda değil. Sen de at sineği tipli bir motor almak için gün sayıyorsun, senin motora da "çirkin" diyecekler, benim gibi yap skleme.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

155.000 km bence yine de iyi bir skor.
yok öyle bişi dedirtmem

Motosikleti
Aranızdaki tartışmaya karışmıyorum ama "Star Wars Episode IV ve Rocky'yi zamanında sinemada izlemiş biri olarak" yukarıdaki cümle bende bir burukluk yarattı, bir garip oldum. :)
Ben Jaws'ı izlediğimi söylemiyorum valla...:)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Maaşallah, baştan aşağı güzellik abidesi. Tuareg değil Tirrek :)

en azından modern futuristik yenilikçi bi de şuna bak karadenizli burnu gibi
jb99d6x.jpeg

Motosikleti
Maaşallah, baştan aşağı güzellik abidesi. Tuareg değil Tirrek :)

Aslında tasarımın neden böyle kayık olduğu anlaşılıyor gibi; radyatörü mümkün olduğu kadar yukarıya ve rüzgar içine almaya çalışmışlar. Yani işlevsel bir tasarım ama pek estetik sayılmaz. DL650 de öyle, tamamen maliyet ve işlev odaklı.

Motosikleti
O az daha sonraydı. nı-nı-nı-nı-nı-nı... :)
Amerika/Rusya kapışmasının o dönem ki medyatik yansımaları...

Amerika'lı her zaman üstün gelir...Rambo'lar falan...

Hala değişen bir şey yok...

Motosikleti
Amerika/Rusya kapışmasının o dönem ki medyatik kapışmaları...

Amerika'lı her zaman üstün gelir...Rambo'lar falan...

Hala değişen bir şey yok...
Aslında Jaws daha eski filmmiş ama bizde daha sonra oynadı sanırım, ondan benim hatırımda daha sonra diye kalmış... (Rocky 82'de oynamıştı mesela; halbuki 76 filmi...)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Aslında tasarımın neden böyle kayık olduğu anlaşılıyor gibi; radyatörü mümkün olduğu kadar yukarıya ve rüzgar içine almaya çalışmışlar. Yani işlevsel bir tasarım ama pek estetik sayılmaz. DL650 de öyle, tamamen maliyet ve işlev odaklı.
ben tenereden daha çok beğeniyorum kafa ve deponun daha geniş durması daha büyük motor gibi duruyor ona rağmen ağırlık merkezi tenereye göre daha altta

tenere kafası daha çok 450lik dakar motorları gibi duruyor bir de yan grenajların kafaya bağlanmasını becerememişler ktm 790 890 2023den sonra becermiş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar