310km/h otoban son limitler s1000rr & hayabusa

abi 310km/h ile hiç mi tereddüt etmiyorsunuz, canınızdan daha mı kıymetli, bu hızla giderken allah korusun motor gidon tokatlama yapsa ne olacak? veya kol çıkarsa? veya katil bariyerler malumunuz zaten.. insan arabayı bile bu hızda sürerken tedirgin olur.

Son düzenleme:
bomboş yol o motorlar bende de olsa zerre düşünmem.yapıştırmicak adam neden hayabusa alsın 1000rr alsın ki.

Yıllar önce Mahmut bey TEM gişelerden çıkmışım yol bom boş o zamanda altımda fz8 fazer var gazı açdım zaten direk 120 sonra 150 sonra 180 derken orta şeritteydim bir şey var anladım sola geçdim hızı da kesdim oda ne otoyolun ortasında kocaman gemi halatı onun üstünden o hızla geçmeye kalksam imkansız….
araba bile tamponu dağıtır…
ölürdüm kesin yada çok ağır yara alırdım.. neyse ileri sağa çekdim zaten halatı gören dörtlüleri yakıp sola geçiyor iki kişi koca halatı zor çekdik yoldan Muhtemelen bir tırdan düşdü…

Bir keresinde de tem yan yoldayım eski Atatürk hava limanı yolu sol şeritteyim oda ne boş damacana şişesi orta şeride arabanın üstüne çıkıyordum resmen ..

Çok böyle yanlış yol sulaması falan bu yukarda anlattığım şeylere benzer şeylerden ötürü vefat eden ölen arkadaşlar oldu .. hatta bu forumda bile taziye kısmında Bazı arkadaşlarımız var… daha iki üç gün önce muhabbeti sohbeti geçti arkadaşlar arasında bir arkadaş cbr650r ile kazaya karışmış vefat etmiş ..

Son düzenleme:
bomboş yol o motorlar bende de olsa zerre düşünmem.yapıştırmicak adam neden hayabusa alsın 1000rr alsın ki.

öyle de hocam logaritma hocamın dediği gibi olasılıkları da göz önüne almak lazım

İp gibi gidiyor zalım :)

hakikaten öyle allah korusun :)

Yıllar önce Mahmut bey TEM gişelerden çıkmışım yol bom boş o zamanda altımda fz8 fazer var gazı açdım zaten direk 120 sonra 150 sonra 180 derken orta şeritteydim bir şey var anladım sola geçdim hızı da kesdim oda ne otoyolun ortasında kocaman gemi halatı onun üstünden o hızla geçmeye kalksam imkansız….
araba bile tamponu dağıtır…
ölürdüm kesin yada çok ağır yara alırdım.. neyse ileri sağa çekdim zaten halatı gören dörtlüleri yakıp sola geçiyor iki kişi koca halatı zor çekdik yoldan Muhtemelen bir tırdan düşdü…

Bir keresinde de tem yan yoldayım eski Atatürk hava limanı yolu sol şeritteyim oda ne boş damacana şişesi orta şeride arabanın üstüne çıkıyordum resmen ..

Çok böyle yanlış yol sulaması falan bu yukarda anlattığım şeylere benzer şeylerden ötürü vefat eden ölen arkadaşlar oldu .. hatta bu forumda bile taziye kısmında Bazı arkadaşlarımız var… daha iki üç gün önce muhabbeti sohbeti geçti arkadaşlar arasında bir arkadaş cbr650r ile kazaya karışmış vefat etmiş ..

kesinlikle hocam, bu tarz olayların ne zaman gerçekleşeceği belli değil, pür dikkat olmak lazım

Bursa doğu tünelinden geçerken sağ şeritte giden tirin arka lastiginden parça koptu omuzuma çarpti.

Tam tır sollarken tırın lastik patlamısti gök gürlemesi gibi ses ve lastik parcalar ustume geldi ne oldugunu anlayamadim en basta, oluyor böyle seyler, iyi ki tam arkasinda degilmisim diye sukrettiydim. Temde giderken sol seridin ortasinda basibos yatan lastik gormuslugum var, araba icin bile buyuk problem, dusuk hizlarda sorun olmuyor da boyle yuksek hizlarda nasil tepki olur bilmem.

Son düzenleme:
İp gibi gidiyor zalım :)

İp gibi gidince bana hep ceza yapıştırıyorlar. Bugün gene 1823tl yazmışlar. E-devlet'ten şimdi düştü. Artık gına geldi direkt katlanır plaka takıyorum. Tutarlarsa bağlasınlar. Cezası daha az. Otobüslerle aynı hızda gideceksin diyor yasalar.

Hayabusa gen 2 330 km rahat görüyor gen 3 ise 303 km da kesiciye giriyor.... s 1000 rr 310 312 ile busayı geçiyor ama busacı arkadaş dip gaz gitmemiş yada gidememiş.Lütfen trafik kurallarına uyalım...:love:

Böyle yüksek hız videolarının paylaşılmasını doğru bulmuyorum.

İnsanlar özeniyor, bende yapmalıyım diyor sonunda çok üzücü şeyler olabiliyor.
Bu tip paylaşım yapanları takibe alıp cezalandırmak lazım. Trafiğe açık yerde hız yaptıkları ve bunun teşvik edici davranışlarda bulundukları için.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Altımdaki 200 ile limitli, 350 olsa onu da denerdim. Araba ile bir kaç kez 300+ hıza çıktım. O zevk bambaşka. O zaman ölmeyi düşünmüyorsun. Beynin ne **min varsa pompalıyor. Uyuşturucu gibi. Ağzın kulaklarına varıyor.

Motosikleti
Yok
Hayâl meyâl hatırlıyorum, Fatih Sultan Mehmet köprüsünün ilk açıldığı yıllardı.

Gençler orada yarış yapıyorlar (o zamanda ağbilerimizdi demek daha doğru esasında); bir tanesi motosikletin hakimiyetini kaybediyor ve devriliyordu.

Zavallı ailesi, ellerinde kalın poşetlerle oğullarının kolunu bir yerden, kafasını 100 metre ilerden, bacağını 75mt. ileriden falan topluyorlardı.

Siz siz olun "insanın henüz yedek parçasının olmadığını" hatırınızdan çıkarmadan motosiklet sürün lütfen.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Burada otobanlarda hiz siniri yok .

Kullandigim motorlar hatri sayilir hizlara cikabiliyorlar.

Ama hic yapmadim.

Kime neyi ispat edecegim ? Motorumun son hizi internette yaziyor zaten .

Dümdüz otobanda , sempanzenin zeka seviyesine sahip her suursuzun hicbir bilgi beceri gerektirmeyen bu aksiyonu yapmakla kalmayip bir de videoya cekip matah bir seymis gibi sunmasini , sunulan bu aptalca paylasimin altina aslansin kaplansin diye agzinin suyu akarak yorum yapilmasini hic mi hic anlamiyorum.

Yine dedigim gibi burada otobanlarda hiz siniri yok ama kimse aracinin son sinirlarini zorlayarak sürmüyor. Isterinanin ister inanmayin o hizlara cikanlari ayda yilda bir kere ya görürsünüz ya da görmezsiniz.

En uygun en bos anlarda dahi sol serit 120-160 km araliginda gidiyor .

Agresif hizlanmalar , selektörle , kornayla taciz edip yol istemeler yok. Sol serit doluysa gelen arac hizini düsürüp bekliyor. Sollama yapan araclar sag serit bosaldigi anda saga cekiliyor ve sol seridi mümkün oldugu kadar bos tutuyorlar.

Ayrica pek cogunuzun zannettigi gibi bu otobanlar Türkiyedeki gibi 4 serit , 5 serit falan degil. Büyük cogunlugu sadece 2 seritli ve nadiren 3 seritliler. Kavsaklara yaklasildiginda 3. veya 4. serit aciliyor ama orada da hiz siniri mutlaka var.

Sen yapamayabilirsin. Belli ki imkanın yok. Olsa zaten dio ile gezmezdin. Fakat bunu yapabilecek motosiklet sahibi pek çok üye var burada. 300 olmaz 200 olur.

Onun mevzusu farklı. Kuyruk acısı var, nerede kuyruğuna bastıysam?

Aklı sıra küçük hacimli beyniyle beni eksiye düşürmeye çalışıyor.

Neyse fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış misali.

F54

insanların bu motoru almasının amacı bu değil mi zaten?
gayet güzel yapıyorlar motorun ciğerini söküyor (y)
bizde de acayip bi huy var adam koskoca 1250 gs adventure almış gözleme yemeğe gidiyor ona sallıyoruz (ki haklıyız o motor o amaç için değil)
hız motoru almış bu adama da sallıyoruz neden hız yapıyor diye (burada haklı değiliz o motor hız motoru)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
insanların bu motoru almasının amacı bu değil mi zaten?
gayet güzel yapıyorlar motorun ciğerini söküyor (y)
bizde de acayip bi huy var adam koskoca 1250 gs adventure almış gözleme yemeğe gidiyor ona sallıyoruz (ki haklıyız o motor o amaç için değil)
hız motoru almış bu adama da sallıyoruz neden hız yapıyor diye (burada haklı değiliz o motor hız motoru)
Yahu her konuda senle dialoğa giriyormuş gibi olacak ama ,
Hayabusa hız motosikleti değil... Pistlerde gördün mü hiç?..
Bu tarz motosikletler sport diye geçer.. Hatta süper sport diye geçer.. Sportif kullanımlara uygundur...
O da ani hızlanmalara ve viraj yapabilme yetisine sahip olabilmesi...
Hız da yapacak tabi ama bodoslama HIZ MOTORU dersek bence yanlış olur..

Ama GS konusunda katılıyorum... Eklemek de isterim.. Sırf para bende egosunu tatmin etmek için alan da var..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yahu her konuda senle dialoğa giriyormuş gibi olacak ama ,
Hayabusa hız motosikleti değil... Pistlerde gördün mü hiç?..
Bu tarz motosikletler sport diye geçer.. Hatta süper sport diye geçer.. Sportif kullanımlara uygundur...
O da ani hızlanmalara ve viraj yapabilme yetisine sahip olabilmesi...
Hız da yapacak tabi ama bodoslama HIZ MOTORU dersek bence yanlış olur..

Ama GS konusunda katılıyorum... Eklemek de isterim.. Sırf para bende egosunu tatmin etmek için alan da var..
hız sadece virajda mı oluyor drag pistinde de hayabusadan çok gördüğün bi motor varsa söyle bilelim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar