Hayatıma Giren Helgalar (Motosiklet İçerir)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
8-10 yıl önce araya DL1000 sıkıştırmıştın o sayılmıyor mu 🤨

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
8-10 yıl önce araya DL1000 sıkıştırmıştın o sayılmıyor mu 🤨

Helgaların yanında daima başka motorlarım olduğunu da yukarıda yazmıştım. Sadece V Strom değil pekçok motorum oldu ama hiçbiri bir Helga değildi 😊
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski Dl 1000'lerin frenlerinin zayıf olduğuyla ilgili bir çok video izlemiştim hatta yurt dışında bazı kullanıcıların fren modifikasyonu yaptığını okuduğumu hatırlıyorum.
Hala hayattayım değilmi 😂😂😂

Sözün özü ben özel bir zayıflık hissetmedim o günün teknolojisine göre normal di frenleri

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eski Dl 1000'lerin frenlerinin zayıf olduğuyla ilgili bir çok video izlemiştim hatta yurt dışında bazı kullanıcıların fren modifikasyonu yaptığını okuduğumu hatırlıyorum.
Ağırlığından dolayı biraz durması geç olabilir... Ama kime göre, neye göre ?..
GS den iner DL ye binerse zayıf gelir... Normaldır... ;)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Konunun gidişatına bakıyorum da forum dedeleri olarak iyice 2. Meclis dönemine doğru ilerlemişsiniz, V-Strom sağolsun yine bi 2000'lere döndünüz Allah'tan. Şükürler olsun V-Strom var da insanlar kendine tarihi bir referans noktası bulabiliyor...

😇 😇 😇

Hahahahahhaha.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ağırlığından dolayı biraz durması geç olabilir... Ama kime göre, neye göre ?..
GS den iner DL ye binerse zayıf gelir... Normaldır... ;)
Biraz teknik bilmekle de ilgili; durmuyor diyen biniciler (tek disk NC'ye de durmuyor derler, benim hiç öyle bir şikâyetim olmadı...) çoğunlukla daha kısa çalışma yoluna ve nispeten sert yaylı naked modellerden gelenler oluyor. Maneti amortisörün iyice kapanmasına izin verecek şekilde kademeli sıkabilirsen gayet de güzel duruyor.

Bir de kullanım şekli de mühim; V Strom'lar sonuçta Uçmakdere'de basamak sürtmek maksadı ile tasarlanmış motosikletler değil. Tasarım mantık ve amaçlarına göre sürülürlerse frenlerinden şikâyet edilecek bir senaryo olmaz açıkçası. Bir Duke 790, 890, 990 vs. gibi kullanmaya çalışmamak lazım...

Motosikleti
Biraz teknik bilmekle de ilgili; durmuyor diyen biniciler (tek disk NC'ye de durmuyor derler.benim hiç öyle bir şikâyetim olmadı...) çoğunlukla daha kısa çalışma yoluna ve nispeten sert yaylı naked modellerden gelenler oluyor. Maneti amortisörün iyice kapanmasına izin verecek şekilde kademeli sıkabilirsen gayet de güzel duruyor.

Bir de kullanım şekli de mühim; V Strom'lar sonuçta Uçmakdere'de basamak sürtmek maksadı ile tasarlanmış motosikletler değil. Tasarım mantık ve amaçlarına göre sürülürlerse frenlerinden şikâyet edilecek bir senaryo olmaz açıkçası. Bir Duke 790, 890, 990 vs. gibi kullanmaya çalışmamak lazım...

Ohoo bu söylediklerine göre ben çok yanlış sürmüşüm V-Strom u 😎

https://www.facebook.com/share/17mnYNJUTa/?mibextid=wwXIfr

https://www.facebook.com/share/1ABJiw7cnA/?mibextid=wwXIfr

Motosikleti
Arora kasırga
Helga severim ama grenajlar biraz kaba geldi bana.
Nedense hep nakedlar hoşuma gider.
Görsel olarak mal meydanda olmalı bence,gizlersen zevki kalmaz.
Bakan bı daha dönüp bakacak.

Motosikleti
750x
Doğrudur. Eski DL1000 de abs yoktu çünkü.

Motosikleti
Helga severim ama grenajlar biraz kaba geldi bana.
Nedense hep nakedlar hoşuma gider.
Görsel olarak mal meydanda olmalı bence,gizlersen zevki kalmaz.
Bakan bı daha dönüp bakacak.
Helganın naked versiyonu K1200 R temel olarak Helga ile tamamen ayrıdır ,8 beygir daha güçlüdür (1300 versiyonu 15 hp daha güçlü), Helgadaki lüks donanımlar ve Grenajlar olmadığı için daha hafiftir. Firkete tarzı dar virajlarda uzun tekerlek arası açıklığı nedeni ile bir duke değildir ama uzun virajlar ve düz yolda diğer nakedlardan çok daha stabil gider adeta rayda giden tren gibidir.
b-f_W3008011-bmw-k1200r-2005-2008-test-und-gebrauchtberatung-637533037955046719.jpg

Motosikleti
Motosikleti
750x
ABS , frenleri güçlendiren veya motoru daha çabuk durdurabilen bir donanım değildir. V Strom daki frenlere başka hiçbirşeye dokunmadan ABS koysaydık daha erken durmazdı .

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vallahi benim aklıma gelmişti 🤪🤪🤪🤪
Onu biliyoruz canım. Abs fren mesafesini kisaltmaz. Ama kontrolü korur. Ancak güvenli bir duruş için hiç etkisi yok diyemeyiz.

Motosikleti
Onu biliyoruz canım. Abs fren mesafesini kisaltmaz. Ama kontrolü korur. Ancak güvenli bir duruş için hiç etkisi yok diyemeyiz.
Bizim tommykel anlamaz öyle güvenli duruş falan . Duruyomu durmuyormu onu soruyor Ayrıca @tommygun ABS li motor mu görmüş hayatında . Adam Er6 dan başka motora binmemiş. V-Strom diyoruz “ o ne “ diyor 🤪🤪🤪🤪🤪🤪

Motosikleti
750x
Bizim tommykel anlamaz öyle güvenli duruş falan . Duruyomu durmuyormu onu soruyor Ayrıca @tommygun ABS li motor mu görmüş hayatında . Adam Er6 dan başka motora binmemiş. V-Strom diyoruz “ o ne “ diyor 🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Valla abi ben kendi adıma konuşayım ani durumlarda ABS'li motorda kilitlenme kaygısı yaşamadan freni tam performansıyla kullanıyorum. Ama ABS siz motorda kilitlenme ihtimalini düşünerek freni tam performanslı kullanamazdım. Seninde bahsettiğin gibi Abs sistem olarak fren mesafesini kisaltmiyor ama freni tam performanslı kullanmanı sağlıyor. Haliyle fren mesafesine yansıyor. 😃😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar