Herkese cevapları için tek tek teşekkürler. Aslında niyetim altından parayı ona katlayayım köşeyi döneyim değil de en azından paramın değeri korunmuş olsun hem de kısa vadede geleceğe yönelik dünyadaki kaos ortamının biteceğini de düşünmüyorum. Döviz alsam kıymetli madenler de sonuçta dövize endeksli. Biraz da risk almak istiyorum. Biz burda fon borsa piyasa konuşurken şark kurnazı esnaf dayılar "altın al yeğenim" diyerek altın biriktirdi şans onlardan yana oldu. Arzı limitli ve fiziki olan kıymetli maden gibi yatırımlarda da gelecek tahmininin çok zor olmadığını düşünüyorum çünkü tüm dünyanın kullandığı nereye gittiği belli olan bu gibi madenleri çatır çutur patlatmazlar. Kaybedersek de coin, kaldıraç gibi sabah uyandım cüzdan sıfırlanmış muhabbeti de olmayacağına göre biraz risk almak istedim.
Motosiklet sürme konusuna gelince çok severim ama geçen yıl kışlık ekipmanım olmadan sürdüğüm için eklem ağrıları sıkıntım başladı 1 yılda beslenmeme dikkat ederek anca toparlayabildim. O yüzden 15 derece altında pek sürüş yapmamaya özen gösteriyorum ki benim gibi %90 uzun yol yapan birisi için oldukça riskli bir durum. Aslında motosiklet sürmek için tabiri caizse kuduruyorum hatta arada kapıya inip seviyorum, bakımlarını yapıyorum ama sağlığım daha önemli. Ekipmanlarım tamamlandığı zaman kış sürüşüne de geçeceğim.
Uzun lafın kısası galiba deneyerek öğreneceğim. Bile bile lades durumu olmadığı için risk almayı tercih ediyorum şimdilik. Yakında motorumu ilana koyacağım satıldığı gün gidip kıymetli madenlere bölüştüreceğim. Yazın konuya tekrar dönüş yaparım. Pişmanlık mı değil mi göreceğiz.
Bu konu başlığı altında yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, tamamen deneysel bir çalışmadır. Bekleyip göreceğiz.