Motoru satıp kıymetli madene çevirmek mantıklı mı?

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Yaza doğru motoru yükselteceğim. Motorun piyasası da aldığımdan beri 1 kuruş artmadı. Kıymetli madene çevirmek mi yoksa yaza doğru elden çıkarmak mı daha mantıklı olur? Yatırım tavsiyesi istemiyorum düşüncelerini belirtirseniz sevinirim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yaza doğru motosikletlerde sezon fiyat artışları olur ama senin motorun da o kadar değerleneceği için bir şey değişmez kalsın binersin bayilerden bu sene önceki seneler kadar fiyatların artmayacağını duydum

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yaza doğru motoru yükselteceğim. Motorun piyasası da aldığımdan beri 1 kuruş artmadı. Kıymetli madene çevirmek mi yoksa yaza doğru elden çıkarmak mı daha mantıklı olur? Yatırım tavsiyesi istemiyorum düşüncelerini belirtirseniz sevinirim.
Vallahi ben 2 sene önce motoru alırken bozdurduğum altınları tutaydım şu anki piyasa değeri 900 bin olmuştu neredeyse 3 katı ediyor. Yani sıfır km ya da sıfır ayarında bir Tiger 900 ya da 1200 alabilirdim😂😂 Ama ben ne diyorum sağlıkla geçirdiğim bu iki güzel senede motorumla gezmekten aldığım keyfin değeri parayla ölçülmez deyip sürmeye devam ediyorum🙃

Şahsen bu düşünce ile yola cikip biraz daha erken davrandım 30 ekimde motoru sattım. Daha noterden çıkmadan kuyumcuyu arayıp fiyatı bagladim. 5.695 liradan aldım gramı. Daha motosiklet fuarına çok var. Sezona kadar tutmayi planliyorum. Tahminim de gram 7-8 arasında bir yerde olacak.
Ekim sonu zararina sattığım motordan mart sonu iyi kar edeceğim gibi.
Ancak @Memcoş48 e de sonuna kadar katılıyorum. Ben Kasım ve aralık ayinda o güzel günlerde motora binemedim. Arabada tıkılıp kaldım. Motosikletle yanımdan geçenlere melul melul baktım.
Şu an motoru satmak için bence kötü bir zaman. Hem altın yükseldi hem motor piyasası dustu. Sezonu beklemek sanki daha mantıklı olacak… he elde nakit varsa atil duran ben olsam onları altına çeviririm.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Piyasa durgun ama imkânın varsa satıp çevirmen ekonomik açıdan daha mantıklı olur. Az buçuk yatırım araçları ile ilgilenen arkadaşların tamamının da aynı doğrultuda görüş belirteceğini düşünüyorum.
Altın, gümüş zaten gündemde ama son dönemde bakır da çok konuşulmaya başlandı. Forum arada uçmazsa yaz döneminde de yıl sonunda yine buluşuruz burada.
Motor zaten -ulaşım amaçlı zorunlu olarak kullanmıyorsan- her hobi gibi pahalı bir zevk. Bunu daha da pahalı hale getirmenin çok da mantıklı bir tarafı yok.
Klasik olarak YTD, kendi görüşlerim sadece.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400

motor mu sürmek istiyorsun kar etmek mi ben onu anlamadım.

amacın motor sürmek ise bunları düşünmene gerek yok, amacın zaten motor değil kar etmek ise altın almalıydın

Şu an Ocak'tayız.
Haziran'da nakit olarak ihtiyaç duyulan bir meblayı ben para piyasası fonu / vadeli mevduat gibi yerde tutarım. Bu kısa vadede başka türlü bir pozisyon alınmaz - deneme eğlenme falan gibi amaçlar yoksa. Geçen sene gümüşün 170% artmış olması önümüzdeki 6 ayda %10 düşmesine engel değil.

Motosikleti
Forza 250
Mantıklı,Dominarın yanında activam vardı sonradan dominarı satıp xmax alınca 2 scooterls napcam demiştim activayı satmıstım,sattıktan 6 ay sonra param %85 arttı.Motor olarak kalsaydı muhtemelen %20 değer kaybederdi.1.5 ay sonra sezon minikten açılınca satabilirsem forzayıda satıp kıymetli maden alıcam.Marttan-Aralığa kadar tahminim %50 artar minimum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazın zaten burda yoğunluktan maksimum 1-2 kere 3 er günlük tatile cıkabiliyorum onun dışında 50 derece kavurucu sıcaklıkta uğraşılmıyor.Kapıda duracağına yatırım olsun.

Motosikleti
Yok
Kıymetli madenler sevindirdi sahiplerini bu sene hakikaten. Altın %100'ün üzeri, gümüş %200'ün üzeri, platin %300'ün üzeri gibiydi yanlış hatırlamadıysam.

Ama tabii bu, bu sene de aynısı/benzeri olacaktır anlamına gelmez. "Bu bir balon, bu balon sönecek" diyenleri de okuyorum internette, "ralli hız kesmeden devam edecek" diyenleri de.

Finans uzmanları arasında samimi ve iyi niyetli bulduğum 2-3 kişiden biri olan İslam Memiş, 2026'ın ikinci yarısından sonra kıymetli madenlerden pek de bir şey beklememek gerektiğini vurguluyor twit'lerinde.

Ama tabii ne olacağını kimse net olarak bilemez. Bilebilecek olan zaten her geçen gün servetini anormal şekilde büyütürdü.

(Not: Şahsi fikirlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir)

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Şu an Ocak'tayız.
Haziran'da nakit olarak ihtiyaç duyulan bir meblayı ben para piyasası fonu / vadeli mevduat gibi yerde tutarım. Bu kısa vadede başka türlü bir pozisyon alınmaz - deneme eğlenme falan gibi amaçlar yoksa. Geçen sene gümüşün 170% artmış olması önümüzdeki 6 ayda %10 düşmesine engel değil.
Soru kıymetli madenler üzerinden geldiği için o şekilde cevapladım. Süre kısıtı olduğu için ben de risk almaz PPF'de değerlendirirdim. Risk alınacaksa bile kıymetli maden/ppf sepeti yapılabilir. Motorun aynı oranda değer artışı yaşayacağını sanmıyorum.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kendi görüşümü belirtiyorum seri şekilde hemen; bu benim görüşüm yani bana özel, başkalarında istek farklı olduğu için seçimde farklı olur;

ben şu anda motorumu satıp değerli maden, kripto yada döviz, borsa hissesi vs alıp çok kazanacağımdan emin olsam baya bir ikilemde kalırdım çünkü hani çok kazandığım para ile yapacağım şey aynı, 2015 model tiger satıp 2018 model ve biraz daha dolu paketini alacağım... yani zaten aynı şeyi yapacağım ve hani boş paket ile dolu paket arasında şu an hayati bir fark olmadığı için ben motorumla devam ederdim.

tabi unutmayalım ki seneye kazanacağım paranın çok olması kesin değil ve 1 sene boyunca bu motora binemeyip psikolojimin çökeceğinden emin olduğum için ben fakir ama tiger sahibi olarak yaşamayı seçiyorum, ben böyle mutluyum, daha çok para kazanmaya şu an ihtiyacım var desem yalan olur, bakımına para ayırayım yeter.

insanın başına ne gelirse aç gözlülükten geliyor.

kendi görüşümü belirtiyorum seri şekilde hemen; bu benim görüşüm yani bana özel, başkalarında istek farklı olduğu için seçimde farklı olur;

ben şu anda motorumu satıp değerli maden, kripto yada döviz, borsa hissesi vs alıp çok kazanacağımdan emin olsam baya bir ikilemde kalırdım çünkü hani çok kazandığım para ile yapacağım şey aynı, 2015 model tiger satıp 2018 model ve biraz daha dolu paketini alacağım... yani zaten aynı şeyi yapacağım ve hani boş paket ile dolu paket arasında şu an hayati bir fark olmadığı için ben motorumla devam ederdim.

tabi unutmayalım ki seneye kazanacağım paranın çok olması kesin değil ve 1 sene boyunca bu motora binemeyip psikolojimin çökeceğinden emin olduğum için ben fakir ama tiger sahibi olarak yaşamayı seçiyorum, ben böyle mutluyum, daha çok para kazanmaya şu an ihtiyacım var desem yalan olur, bakımına para ayırayım yeter.

insanın başına ne gelirse aç gözlülükten geliyor.
Aynı fikirdeyim. Finans piyasalarında; özellikle riskli enstrumanlarda kazançtan emin olmam mümkün değil. Risk ne kadar fazla ise getiri o kadar fazladır ama.... aması var. Enflasyonu da unutma.....
Gerçek yatırım insanın kendine yaptığı yatırımdır. Önce paranın nasıl çalıştığını öğren, kendini geliştir. Gerisi sonra gelir.

Motosikleti
250sr
Gümüşün artışında ki korkunçluk, satıp almak değilde keşke yakın zamanda aldığım motorumu biraz bekleyip alsaydım pişmanlığını doğurmuyor değil, en azından o arada ki artış sayesinde şuan ödediğim kart taksidini ödemiyor olurdum ama bayide motor kalmaması korkuttugu için biraz aceleye getirdik, sonuncusunu aldım bu arada, her gün arayıp 1 tane eskildigini duymak aksiyonluydu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu yaşlarınız bir daha gelmeyecek ve daha kaç sene sağlıklı yaşayacaksınız sorusunun cevabını bilmiyorsunuz.

Para birikir, yatırımlar bir gün yapılır. Bu nedenle şahsi düşüncem; bol bol sürün. Sahibi olduğunuz motordan keyif alın. Altın da alsanız gümüş de alsanız döviz de alsanız Murphy kanunları şaşmaz, sizin aldığınız günün ertesinde düşmeye başlar, sinir stres sahibi olursunuz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne yapalım..Arabamızı motorumuzu satalım , yediğimizden kısalım, giydiğimizden eğlenceden kısalım... Değerli maden alalım...

Tamam yapalım..Ama ne kadar yaşayacağımızın , sağlıklı yaşayacağımızın garantisi var mı ?... Tam köşe olmuş madenin dibine vurmuş zengin olmuşsun... Bakkaldan alışveriş yaparken dongozun biri kamyonla içeri dalmış seni pastırma etmiş..
Al madenini senin olsun... Öte tarafta harcarsın.... :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Bu yaşlarınız bir daha gelmeyecek ve daha kaç sene sağlıklı yaşayacaksınız sorusunun cevabını bilmiyorsunuz.

Para birikir, yatırımlar bir gün yapılır. Bu nedenle şahsi düşüncem; bol bol sürün. Sahibi olduğunuz motordan keyif alın. Altın da alsanız gümüş de alsanız döviz de alsanız Murphy kanunları şaşmaz, sizin aldığınız günün ertesinde düşmeye başlar, sinir stres sahibi olursunuz.
Katılıyorum sana tomican...

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ne yapalım..Arabamızı motorumuzu satalım , yediğimizden kısalım, giydiğimizden eğlenceden kısalım... Değerli maden alalım...

Tamam yapalım..Ama ne kadar yaşayacağımızın , sağlıklı yaşayacağımızın garantisi var mı ?... Tam köşe olmuş madenin dibine vurmuş zengin olmuşsun... Bakkaldan alışveriş yaparken dongozun biri kamyonla içeri dalmış seni pastırma etmiş..
Al madenini senin olsun... Öte tarafta harcarsın.... :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Katılıyorum sana tomican...
girmez olaydım şu konuya ya, aslında benim isteklerim çok yüksek ama işte ulaşamayacağım için dile bile getirmiyorum... sen "tomican" deyince aklıma "Tommi Makinen" geldi ve hüzünlendim yine.

pek dile getirmedim ama ben küçüklüğümde playstationda hep WRC Rally ve benzeri yarış oyunlarını çok oynardım, 2004 lü yıllarda oynardım ve o yıllarda oto yıkama dükkanımız vardı.. bulunduğumuz bölgede çok zengin insanlar vardı ve dükkana Ferrari f355 bile geldiğini gördüm... bir tane abinin "Mitsubishi Evo lancer 4" vardı "Tommi Makinen" edition... siyah renkli çok fena bir şeydi, bizim burada ferrari lamborghini demeden tüm spor arabaları tokatlıyordu bu adam...

4 çeker ve hafif bir makine olduğu için top speed olarak değil ama kalkışlarda efsane bir araba...

o geldi aklıma, yani çok param olsaydı garajımda Toyota Supra, Evo 4 Tommi Makinen edition, Hayabusa, bir tane F16 :D

bir tane evo paylaşayım da ne demek istediğim anlaşılır.. Mitsubishi Lancer Evo 6, Tommi Makinen edition.. çok fena bir sesi var ve Rally yarışları benim araba yarışları içerisinde en sevdiğim tür, pek alakam olmaz araba yarışlarıyla aslında ama gördüğüm zaman kapılır giderim böyle.. abi araba 2 tekere kalkıyor resmen, çok deli yarışlar bunlar...

Hatta söylentilere göre japonya da özel bir taksi firması varmış ve bünyesinde sadece Lancer Evo varmış ve sadece çok aciliyeti olan özel müşterilere hizmet amaçlı çalışıyormuş, buyrun onun da videosu var bir örnek;

F54

piyasada her zaman fırsatlar gelir sadece iyi araştır sabret cebinde nakit olsun
altın uçtu gümüş uçtu bakır uçacaK
her gün takip etmen lazım nerede ne oluyor ne gidecek ne gitmeyecek kıymetli madenlerdeki rally hız kesecek para nereye akacak onu takip etmek lazım
eğer para kazanmak istiyorsan ucuz kredi bulup fiziki varlıklara yatırım yapacaksın ev arsa tarla altın gümüş
fakat fiziki varlık satıp fiziki varlık almak pek birşey kazandırmaz işin sırrı başkasının parası ile yatırım/birikim yapmak buna cesaret etmek yoksa motor sat altın al altın sat ev al boş işler
ama ödeyebileceğin miktar aylık taksit ile kredi çekip gidip arsa al bak gör borç bitince arsa ne olmuş bunu yapacak cesaret azim var mı?
yoksa her ay çeyrek altın alma ile taa 40 sene sonra anca elle tutulur bir şeye sahip olursun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar