Kaskını kız arkadaşına veren fenomen Kadir Akbulut motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Motosikleti
Yok
Kaskını kız arkadaşına veren fenomen Kadir Akbulut motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Kadir Akbulut (33) hayatını kaybetti.

Motosikletiyle çektiği videolarla sosyal medyada çok sayıda takipçiye ulaşan Akbulut'un kaskını takan kız arkadaşı Melike Deniz ile otomobildeki 2 kişi ise kazada yaralandı.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7c3eaadf-2e85-4ec5-aace-f682c1b97aec.jpg

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kaskini-kiz-arkadasina-veren-fenomen-kadir-akbulut-hayatini-kaybettti-2470763

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Allah rahmet eylesin.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Allah rahmet eylesin. Yaşı da kemale ermiş bir arkadaş gibi duruyor ama

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Umarım zarar verdiği kişiler en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur.
Kendisi için bir şey diyemiyorum. Yine yakın zamanda vefat eden bir başka "fenomen" kişinin arkadaşıymış.
"İyi olmuş" gibisinden söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bu da motosiklet işte. Canımın istediği gibi sürerim, istediğim gibi risk alırım gibi bir durumu yok.
Kazada belki hiç suçu yoktur, onu da bilmiyorum. Ama "tek teker" ile adı özdeşleşen Arif bile kaza sonucu göçtü bu dünyadan. Hatırlamak lazım.

Hep diyorum racing makina sürmeyin en çok ölüm bunlarda hep...
Allah hepimizi korusun

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Hayatının çok büyük kısmını motosiklete adayan birisinin böyle bir durum için artçıya verecek kaskının olmaması büyük rezalet. Bunun sanki bir fedakârlık gibi haber yapılması daha da ayrı bir rezalet.

LS2 rapid 4000 lira. O bile hayatını kurtarabilirdi ama yok... "Kendi kaskını kıza verdi hayatını feda etti ühü ühü" diye evham 31'i postlar da gelir peşinden.

Influenzaları çok kaale almamak lazım. Kaale aldıkça peşlerinden de böyle yapacak veletler getiriyolar.

Allah taksiratını affetsin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bence hava karardıktan sonra motor sürmenin aptallıktan başka bir yanı yok, hormonlar depreşiyor ve gece çıkıp eğleniyorlar ve sonra sabah olunca akşamdan kalma oluyorlar tabi akşamdan kalabilirlerse.

bilinçli bir insan arzularının peşinden gider yine ama ayarlı gider, tabi yanlış anlaşılmasın kızıyoruz fakat bizde hatasız değiliz ama yani gündüz ile gece aynı hızda zaman ilerliyor, köle gibi bir çalışma düzenine göre yaşamıyorsan aktivite saatlerini gündüze yakın tut, geceleri yapma.

hep söylüyorum gece vakitlerinde insanlarda gevşeklik oluyor, davranışlar, hisler, kararlar ve bir çok şey hava karardıktan sonra insanda farklı işliyor, gece dışarı çıkmak kötü bir seçenek, gece motosiklet sürmek kötü bir seçenek, gece vakti verilen önemli kararlarda hata riski daha yüksek.

herkesin kendince bir yaşam tarzı var, ben gece insanlarını sevmem, başımıza da ne gelirse çoğu zaman gece vakti gelir,

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bence hava karardıktan sonra motor sürmenin aptallıktan başka bir yanı yok, hormonlar depreşiyor ve gece çıkıp eğleniyorlar ve sonra sabah olunca akşamdan kalma oluyorlar tabi akşamdan kalabilirlerse.
...
Yani evet, mecbur değilsem karanlıkta motosiklet kullanmıyorum artık. Risk katsayısı artıyor. Bununla birlikte kazada iki esas sorun var; biri yüksek sürat diğeri de ekipman kullanmamak. (Gerçi o hızla bir çarpışmada kasklı olsanız da ölme ihtimaliniz çok yüksek. Bu örnekte vefat eden binici kask takmış olsa da ölürdü bence...) Motosiklette asla "karşımdaki beni görmüştür / görüyordur" diye sürüş yapmamak lazım; hep görünmez olduğumuz varsayımı ile hareket edersek kötü ihtimalleri en aza indirmiş oluruz.

bilinçli bir insan arzularının peşinden gider yine ama ayarlı gider, tabi yanlış anlaşılmasın kızıyoruz fakat bizde hatasız değiliz ama yani gündüz ile gece aynı hızda zaman ilerliyor, köle gibi bir çalışma düzenine göre yaşamıyorsan aktivite saatlerini gündüze yakın tut, geceleri yapma.

hep söylüyorum gece vakitlerinde insanlarda gevşeklik oluyor, davranışlar, hisler, kararlar ve bir çok şey hava karardıktan sonra insanda farklı işliyor, gece dışarı çıkmak kötü bir seçenek, gece motosiklet sürmek kötü bir seçenek, gece vakti verilen önemli kararlarda hata riski daha yüksek.

herkesin kendince bir yaşam tarzı var, ben gece insanlarını sevmem, başımıza da ne gelirse çoğu zaman gece vakti gelir,
Gece motor sürmek gündüz motor sürmeye göre daha riskli midir bunu tartışabiliriz. Ancak şunu net olarak söyleyeyim bir şeyi gece yapmak aptallıksa gündüz yapmakta aptallıktır. Sadece risk oranı değişir. Ben gece motor sürüyorsam eğer sizin gözünüzde aptal oluyorum. Bu sitede pek çok kişi gece motosiklet sürüyordur. Aptalca olan şey gece yada gündüz motosiklet sürmek değil kurallara uymamaktır. Gündüz otobanda sürat yapan sürücüler, sokak ayasında 70 le giden sürücüler, gece yola çıkıp sürat yapanlar yayalara yol vermeden yaya geçidinden geçenler , bunların hepsi aynı hatayı yapıyor. Kurallara uymuyor. Eğer kurallara uyulsaydı gece veya gündüz fark etmez kazaların çoğu önlenebilirdi.
Size şunu sorayım. Gece motor sürmek mi daha büyük aptallık yoksa sigara içmek mi?
Bunu yüksek ses ile buradan yazabilir misiniz?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Gece motor sürmek gündüz motor sürmeye göre daha riskli midir bunu tartışabiliriz. Ancak şunu net olarak söyleyeyim bir şeyi gece yapmak aptallıksa gündüz yapmakta aptallıktır. Sadece risk oranı değişir. Ben gece motor sürüyorsam eğer sizin gözünüzde aptal oluyorum. Bu sitede pek çok kişi gece motosiklet sürüyordur. Aptalca olan şey gece yada gündüz motosiklet sürmek değil kurallara uymamaktır. Gündüz otobanda sürat yapan sürücüler, sokak ayasında 70 le giden sürücüler, gece yola çıkıp sürat yapanlar yayalara yol vermeden yaya geçidinden geçenler , bunların hepsi aynı hatayı yapıyor. Kurallara uymuyor. Eğer kurallara uyulsaydı gece veya gündüz fark etmez kazaların çoğu önlenebilirdi.
Size şunu sorayım. Gece motor sürmek mi daha büyük aptallık yoksa sigara içmek mi?
kurallar nereden gelir bunu tartışalım, kurallar zamanla insanların benzer şekilde sakatlandığı, öldüğü veya başka şekilde zarar gördüğü durumlarda toplumca uyulması gereken kısıtlamaların genel adıdır...

kural dediğiniz şey zaman ve koşullara göre değişkendir ve kurallar genel olarak toplum zarar gördükten sonra koyulur çünkü çok sayıda insan zarar görmektedir ve toplumun yararına olması açısından artık insanların zarar görmemesi için orada bir davranış kısıtlamasına gidilir ve buna kural denilir ve uymayanlara ceza verilir...

şimdi konumuza dönecek olursak geceleri motor sürmek yasaktır diye bir kural yok, eğer benim işim gereği yada istisnai bir durum olarak gece sürmem gerekiyorsa ben gece vakti motor sürerim ve bu aptallık olmaz çünkü bu istisna bir durumdur yada mecburiyettendir..

bana istisnalar ile gelmeyin, ben genelleme yapıyorum, bu videoda ölen hacı abiye bakınca görüyorum ki videolarının yarısı gece vakti, yani bu adam bunu alışkanlık edinmiş, bu yanlış.

kurallar nereden gelir bunu tartışalım, kurallar zamanla insanların benzer şekilde sakatlandığı, öldüğü veya başka şekilde zarar gördüğü durumlarda toplumca uyulması gereken kısıtlamaların genel adıdır...

kural dediğiniz şey zaman ve koşullara göre değişkendir ve kurallar genel olarak toplum zarar gördükten sonra koyulur çünkü çok sayıda insan zarar görmektedir ve toplumun yararına olması açısından artık insanların zarar görmemesi için orada bir davranış kısıtlamasına gidilir ve buna kural denilir ve uymayanlara ceza verilir...

şimdi konumuza dönecek olursak geceleri motor sürmek yasaktır diye bir kural yok, eğer benim işim gereği yada istisnai bir durum olarak gece sürmem gerekiyorsa ben gece vakti motor sürerim ve bu aptallık olmaz çünkü bu istisna bir durumdur yada mecburiyettendir..

bana istisnalar ile gelmeyin, ben genelleme yapıyorum, bu videoda ölen hacı abiye bakınca görüyorum ki videolarının yarısı gece vakti, yani bu adam bunu alışkanlık edinmiş, bu yanlış.
Yine kendi kısıtlı bilgisi ve üç beş kaza haberi ile yorum yapan bunu da doğruymuş gibi kabul edip aptallıkla suçlayan bir arkadaşımıza veriler ile doğruyu göstereyim. Zaten ülkece okumayıp verileri değerlendirmediğimiz için bu haldeyiz ya neyse....
Tüik sitesini de ekliyorum. Oradan bakarsın. Okuyalım araştıralım. Verlerle konuşalım duygularla değil. Bilmediğimiz konularda da yorum yapmayalım.

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Karayolu-Trafik-Kaza-Istatistikleri-2024-54056#:~:text=Ölümlü yaralanmalı kazaların e,3,,1'i alacakaranlıkta oldu.

Ölümler en fazla yayaya çarpma şeklinde oluşan kazalar sonucunda meydana geldi
Ölümler kazanın oluş şekline göre incelendiğinde, ilk üç sırada bin 295 ölüm ile yayaya çarpma, bin 281 ölüm ile yoldan çıkma ve bin 141 ölüm ile yandan çarpma şeklindeki kazaların olduğu görüldü.
Ölümlü yaralanmalı kazaların %65,3'ü gündüz meydana geldi
Ülkemiz karayolu ağında 2024 yılında meydana gelen 266 bin 854 ölümlü yaralanmalı kazanın %65,3'ü gündüz, %32,6'sı gece ve %2,1'i alacakaranlıkta oldu.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
gece vakti bir bir tane adam eşiyle bir yerden eve dönüyor, altlarındaki motosiklet bmw 1200 gs sanırım, cc yi net hatırlamıyorum da öyle büyük adv motor işte... yolda kaç km hız ile gidiyorlar bilmiyorum ama anayol ve hız sınırlarına yakın sürüyorlar ve normal giderken bir anda bir şey oluyor ve motora zor hakim oluyor adam... bir şekilde kaza yapmadan motoru kenara çekmeyi başarıyor ileride...

motoru durdurduktan sonra ön jantın kırıldığını görüyor ve yolun gerisine baktığında bir köpeği ezdiğini fark ediyor, oysaki senin deyimin ile kurallara uyuyordu bu adam fakat az kalsın hanımıyla beraber kazada sakatlanacak yada hayatını kaybedeceklerdi..

yani bu adam için ben aptal diyemem ama eğer seçeneği varsa gece sürmemeli ve o kazaya da düşmezdi.

hatta bu olay bu motosiklet forumda konuşuldu oradan hatırlıyorum ben.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yine kendi kısıtlı bilgisi ve üç beş kaza haberi ile yorum yapan bunu da doğruymuş gibi kabul edip aptallıkla suçlayan bir arkadaşımıza veriler ile doğruyu göstereyim. Zaten ülkece okumayıp verileri değerlendirmediğimiz için bu haldeyiz ya neyse....
Tüik sitesini de ekliyorum. Oradan bakarsın. Okuyalım araştıralım. Verlerle konuşalım duygularla değil. Bilmediğimiz konularda da yorum yapmayalım.

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Karayolu-Trafik-Kaza-Istatistikleri-2024-54056#:~:text=Ölümlü yaralanmalı kazaların e,3,,1'i alacakaranlıkta oldu.

Ölümler en fazla yayaya çarpma şeklinde oluşan kazalar sonucunda meydana geldi
Ölümler kazanın oluş şekline göre incelendiğinde, ilk üç sırada bin 295 ölüm ile yayaya çarpma, bin 281 ölüm ile yoldan çıkma ve bin 141 ölüm ile yandan çarpma şeklindeki kazaların olduğu görüldü.
Ölümlü yaralanmalı kazaların %65,3'ü gündüz meydana geldi
Ülkemiz karayolu ağında 2024 yılında meydana gelen 266 bin 854 ölümlü yaralanmalı kazanın %65,3'ü gündüz, %32,6'sı gece ve %2,1'i alacakaranlıkta oldu.
kusura bakmayın ama sizin gibilere ahmak gözüyle bakıyorum, benim görüşüm bu.. tüik verisi paylaşıyorsun ama onun içerisinde kuryeler ile normal kullanıcı ayrımı yok, ben normal kullanıcılar için konuşuyorum.

seninle uzlaşma yada sempatinizi kazanma gibi bir niyetim yok, sizin gibilerden hoşlanmam. gece sürme diyorum siz keyfi olarak gece çıkar gazlarsınız benim çokta umurumda,

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar