Suzuki Suzuki DL 650 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Şimdilik motosiklette göstergeyi ve onun üzerinde navbar'a monte telefonu görebiliyorum rahatlıkla. gidona monte telefon çok yakın olduğu için görmek zor oluyor. multifocuz gözlük belki bunu çözer ama gerek kalmadı navbar ekleyince. multifocuz da olsa sürekli gözümde gözlük takmaya alıştırmayayım gözlerimi diyorum, sonra kaskın çinde gözlük camı buğulandı gibi dertlerim olur. şimdilik uzağı rahat görüyorum, hatta çook uzaktaki plakaları bile okuyacak kadar iyi görüyorum. Yakın sorunu da yaştan artık yapacak bir şey yok
Telefon, kitap gibi yakından bakılacak objeleri uzaklaştırmaya kol boyu yettiği sürece yakın gözlük kullanımı ertelenebilir. Yakın gözlüğün takılma mecburiyeti kol boyu artık görmeyi sağlayacak kadar objeyi uzaklaştıramadığında başlıyor. Benim yakın da hafiften hissettirmeye başladı. Şimdilik kol boyu yetiyor. Sonrasını sonra düşüneceğim artık. Gözlük takmak gerçekten çok konforsuz ve zor bir iş. Ben de olabildiğince, idare edebildiğim sürece gözlükten uzak durmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
.... Gözlük takmak gerçekten çok konforsuz ve zor bir iş. Ben de olabildiğince, idare edebildiğim sürece gözlükten uzak durmayı düşünüyorum.
Vizörü kapatırsın, buğu yapar; Yağmur yağar, buğu yada damla olur. Hiç takmazsan etraf bulanık, taksan gönül razı değil. İşin risk boyutu da var, Allah göstermesin ama motorla düşsek ne halde yuvarlanacaz, gözlüğü neremizden çıkartacaklar...

Motosiklet gerçekten gözlüklü adama zor... Allah'tan sevgimiz bâki :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Telefon, kitap gibi yakından bakılacak objeleri uzaklaştırmaya kol boyu yettiği sürece yakın gözlük kullanımı ertelenebilir. Yakın gözlüğün takılma mecburiyeti kol boyu artık görmeyi sağlayacak kadar objeyi uzaklaştıramadığında başlıyor. Benim yakın da hafiften hissettirmeye başladı. Şimdilik kol boyu yetiyor. Sonrasını sonra düşüneceğim artık. Gözlük takmak gerçekten çok konforsuz ve zor bir iş. Ben de olabildiğince, idare edebildiğim sürece gözlükten uzak durmayı düşünüyorum.
Ben de uzaklaştırma hareketleri başlamıştı ama yakın gözlüğü almak için sonuna kadar direndim, telefonu görebilmek için kol boyu uzakta tutuyordum, sonraları o da yetmeyince, bilgisayar ekranına da uzaktan da görememeye başlayınca 48 yaşında artık pes edip yakın gözlüğü almıştım, 6 yıla yaklaşıyor hala alışamadım.
Gözlüksüz kitap okuyamıyorum diye kindle cihazı almıştım, onda harfleri biraz büyütünce gözlük takmaya gerek kalmadan okuyabiliyorum. Motosiklette telefondan navigasyonu görme konusunu da ön tarafa göstergenin üzerine navbar takıp çözdüm.
En gıcığı da yakın gözlüğü sürekli tak çıkar yapılan bir şey olduğu için iple boyunda taşımak. Gözlük takılıyken uzağı göremiyorum, takmazsam bir şey okuyamıyorum, markette ambalaj etiketlerindeki küçük yazıları görebilmek için bile lazım mesela, bu yüzden iple boynumda taşıyorum ama iki tane gözlüğü bu şekilde kırdım, oraya buraya takılıyor. Motor sürerken de montun içinde kalıyor ama kaza bela olsa yaralayabilir. motorda kullanmalık en ucuzundan plastik çerçeveli yedek gözlük alma niyetim var en azından kırılırsa dandik olanı kırılsın.

Motosikleti
ilk aldığında ben göz koymuştum, sonra senin satmanı bekleyemeyip 10 yaşında 2015 modelini aldım.
Nasıl titiz baktığını, bakımları aksatmadığını gözlerimle gördüm.
Yeni sahibine şimdiden hayırlı olsun, bol köfteli turlar yapsın.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

Sayın Cyan, satış haberinizi üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sertifikanızı müdüriyet masasına geri teslim etmenizi rica ederiz. Saygılarımızla.

g66or6l.png

İyi satışlar. Espresso abiyle ikimiz kalacağız galiba gibi.

F54

beyler merhaba dün akşam hayatım da ilk defa bir fare nin motor elektrik kablolarını kemirdiğini gördüm :(
bir arkadaşımı aradım mrb naber vs diye onda 2019 model v storm 650 var dedi ya bizim ibo yu bi ara başına acayip bi olay gelmiş neyse söylemedi ne olduğunu bende ibo nun yanına gittim mrb vs derken baktım üzgün kanka ne oldu neyin var derken ya dedi oç fare :D benim v storm 650 nin (2013 model) kabloları yemiş sadece kabloları değil tam soket girişlerinde yemiş kabloları ekleme vs yapma imkanı yok
motor kapalı garajda duruyor ve 3 aydır marş basılmıyordu umre den geldikten sonra yıkamış temizlemiş kaldırmış aq fare bunun koyun postu sele kaplamasından sele altına yatak yapmış :ROFLMAO: biraz araştırdık çoğu japon firma kabloları daha dayanıklı ve ucuz olduğu için soya fasulye'sinden yapıyormuş :oops: ben şokk
hatta hatta depo altından da birkaç tane soket kopardığını görmüş özellikle v storm cular dikkat edin farelere motorları fazla yanlız bırakmayın benden söylemesi

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
paran olsa alacan yani :rolleyes:
Niye almayayım? Yanına başka şeyler de alırım, tek olmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

... biraz araştırdık çoğu japon firma kabloları daha dayanıklı ve ucuz olduğu için soya fasulye'sinden yapıyormuş :oops: ben şokk
hatta hatta depo altından da birkaç tane soket kopardığını görmüş özellikle v storm cular dikkat edin farelere motorları fazla yanlız bırakmayın benden söylemesi
Farelerin kablo kemirme işi çok yaygın bir şey yahu, V Strom'a özgü bir konu hiç değil. Kediler işe yarıyor işte; kedisi olan ortamda fare o kadar kolay cirit atamaz. :)

Farelerin kablo kemirme işi çok yaygın bir şey yahu, V Strom'a özgü bir konu hiç değil. Kediler işe yarıyor işte; kedisi olan ortamda fare o kadar kolay cirit atamaz. :)
Seneler evvel köydeki evin mutfak tezgahının altındaki tüpün kemik gibi hortumunu kemirmiş , aylar sonra gittik dedantörü taktık fass diye gaz sesi geliyor , Allah'tan çakmağa basmadık yoksa semaya doğru yükseldiydik 😬

Farenin plastik , kablo , tahta , duvar vs kemirdiği yıllardır bilinen birşey 80 lerde çocukken bile duymuştum yani ne Vstrom a özel nede soya fasulyesi kabloya özel muamele yapıyor bu hınzırlar 😁

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
beyler merhaba dün akşam hayatım da ilk defa bir fare nin motor elektrik kablolarını kemirdiğini gördüm :(
bir arkadaşımı aradım mrb naber vs diye onda 2019 model v storm 650 var dedi ya bizim ibo yu bi ara başına acayip bi olay gelmiş neyse söylemedi ne olduğunu bende ibo nun yanına gittim mrb vs derken baktım üzgün kanka ne oldu neyin var derken ya dedi oç fare :D benim v storm 650 nin (2013 model) kabloları yemiş sadece kabloları değil tam soket girişlerinde yemiş kabloları ekleme vs yapma imkanı yok
motor kapalı garajda duruyor ve 3 aydır marş basılmıyordu umre den geldikten sonra yıkamış temizlemiş kaldırmış aq fare bunun koyun postu sele kaplamasından sele altına yatak yapmış :ROFLMAO: biraz araştırdık çoğu japon firma kabloları daha dayanıklı ve ucuz olduğu için soya fasulye'sinden yapıyormuş :oops: ben şokk
Çözüm: Kedi. 😀 😀

F54

FARELER ELBET KABLO KEMİRİR bunu biliyorum hatta hatta insan kulağı bile kemirir fakat bunu motosiklette ilk defa duydum ve tamir edilmeyecek bi yeri yemişler
ve soya fasulyesi daha da ilginç
arkadaşa dedim benim mahallede beslediğim 10 tane kedi var bir tanesi böyle toraman bir erkek ona alıp geleyim senin garaja bağlayalım bekçilik yapsın :D
evet kediler en iyi çözüm ve sokak kedisi olacak yokluğu bilen acı çekmiş bir kedi bu işi bitirir

Motosikleti
Niye almayayım? Yanına başka şeyler de alırım, tek olmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim vstrom'u koyduğum çadır garajın üzerini kediler sahiplendi, yan bahçede kedi evleri var yemk de veriyorlar ama bu haberi görünce ben de bizim bahçeye de kedi yemi bırakmaya başlayayım dedim. :)

Geçen yaz bir tane sokak köpeği yanlışlıkla bizim bahçeye girmiş, bizim kedi çetesinden iki tanesi çok feci dövdüler zavallıyı, sonrasında bir daha köpek girmedi bahçeye.

Fare feci bir şey ama. iyi ki ortalıkta sokak kedileri var, onlar sayesinde fare yok ortalıkta. Bu kediler öyle bir şey ki karınları tok bile olsa fare görünce sırf oyun olsun diye avlıyorlar. Erkek kediler faydasız, anca paspas gibi yatıp uyusunlar, oraya buraya işaret bırakıcam diye koku bıraksınlar, dişi kedileri alıştırın, hem mekanı ve içindekileri sahiplenip koruyorlar hem de fare falan yaklaşamıyor.

Bu kediler öyle bir şey ki karınları tok bile olsa fare görünce sırf oyun olsun diye avlıyorlar...
Eski Foça'ya giderken tepede Tiryaki Kokoreç var Shell in yanında , buranın arka tarafı çadır için harika biryerdir, hersene geçerken bir iki gün kamp atarım..
4 sene önce kokoreçci görünce durmuştum , işleten üç ortak kadından birinin lastiği patlamış 22 mm anahtar arıyorlardı , benim motorunda ön jant mili 22 olduğundan çıkardım anahtarı şovumu yaptım 😁

bunların bir kedisi var aynı yazdığın gibi oynar fare ile , bir fare geçmesin oralardan koşar yakalar getirir ama ne yer ne öldürür 🤣
kuyruğuna basar gitmesine izin vermez bi bırakır farecik kaçmaya yeltenince kafasına patiyi yapıştırır hayvan 5-10 dk bayılır , en sonunda biri fareye acıyıp kediye kızdımı ters ters bakar alır fareyi gider , artık yiyormu yoksa top gibi oynamaya devammı ediyor bilmiyorum..

Bu arada hanımlar güzel kokoreç yapıyorlar yolu düşene tavsiye ederim , saat başı nefis taze çay demlerler , ayranlarıda orada yayık kazanda vuruyorlar ama köy ayranı kıvamında hafif ekşili , herkesin damak tadına uymayabilir..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Farelerde bir virüs olabiliyor, fare bunu aldığı zaman psikopat kesiliyor. Kedi ilk önce oynar fareyle, bu hastalık var mı diye. Sonra öldürüp yer. "Kedinin fareyle oynadığı gibi" deyimi de buradan geliyormuş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Farelerde bir virüs olabiliyor, fare bunu aldığı zaman psikopat kesiliyor. Kedi ilk önce oynar fareyle, bu hastalık var mı diye. Sonra öldürüp yer. "Kedinin fareyle oynadığı gibi" deyimi de buradan geliyormuş.
Kuduz virüsü herhalde o?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar