Telefon, kitap gibi yakından bakılacak objeleri uzaklaştırmaya kol boyu yettiği sürece yakın gözlük kullanımı ertelenebilir. Yakın gözlüğün takılma mecburiyeti kol boyu artık görmeyi sağlayacak kadar objeyi uzaklaştıramadığında başlıyor. Benim yakın da hafiften hissettirmeye başladı. Şimdilik kol boyu yetiyor. Sonrasını sonra düşüneceğim artık. Gözlük takmak gerçekten çok konforsuz ve zor bir iş. Ben de olabildiğince, idare edebildiğim sürece gözlükten uzak durmayı düşünüyorum.Şimdilik motosiklette göstergeyi ve onun üzerinde navbar'a monte telefonu görebiliyorum rahatlıkla. gidona monte telefon çok yakın olduğu için görmek zor oluyor. multifocuz gözlük belki bunu çözer ama gerek kalmadı navbar ekleyince. multifocuz da olsa sürekli gözümde gözlük takmaya alıştırmayayım gözlerimi diyorum, sonra kaskın çinde gözlük camı buğulandı gibi dertlerim olur. şimdilik uzağı rahat görüyorum, hatta çook uzaktaki plakaları bile okuyacak kadar iyi görüyorum. Yakın sorunu da yaştan artık yapacak bir şey yok
Son düzenleme: