Geçen cumartesi istanbula gelince denimoto'ya uğradım, ellerinde hemen takıp kullanıma uygun ne akü varsa verin dedim, LP marka bir akü aldım, kendim taktım. Üzerindeki akü bir hafta takip cihazı ile bitmişti, uzun süre yatmış motor zaten normaldir.
Pazar günü kapalı alanda hakimiyet eğitimi aldım. vites, ayakta arka fren ve sol elde debriyaj olayına alıştım. ilk başta arka fren yapıcam diye devbriyaja basıyordum.
Bu sabah da İstanbul'dan trafik başlamadan erkenden 6da yola çıktım, 2. köprüden geçip tem otoyoundan eve ulaştım, yarı yolda mola verdim starbuck kahvesi içtim, yarım saat mola keyfiydi, o kadar rahat geldi ki otor mola vermeden de gidebilirdim aslında.
xmax'den sonra otobanda çok rahat ve güvenli geldi, 120-130 arası gittim, xmax'de ön camda deflektör olmasına rağmen rüzgar sesi yoruyordu, bu givi airflow ön camla çok sessiz geldi, biraz yazlık eldivener sabah serininde üşütür gibi oldu elcik ısıtmayı açtım en düşük kademede, o ne güzel konformuş dedim. Elcik korumalar var ama biraz dar, rüzgarı tam kesmiyor, belki daha geniş daha iyi rüzgar kesenini alırım ileride.
iyi ki vstrom'a geçmişim dedim. Çok rahat geldi, yoldaki bozuk yerleri hissetmedim bile, aynı yolda xmax ile gidince belim ağrıyordu, 1 saat sürdükten sonra mola vermesem olmuyordu, bununla hiç rahatsızlık hissetmedim.
Ama çok iri, hala korka korka inip biniyorum, elbet alışıcam. Artık bizim buralardan köyler aralarındaki yollarda hem pratik yaparım hem köfte yerim.
Debriyaj manetimin ucu kırık, eski sahibi arkadaş söylemişti ama kullanımı çok etklemez diye sonraya bırakmıştım ama alsam taktırsam iyi olacak.