PCX varyatör bakımı

Arkadaşlar iyi günler 2025 model pcx'e sahibim 12.0 7-8000 TL servis ücret çıkartıyor Ben de ya darbeli somun sıkma makinesi ya da varyatör sökme aparatı alıp kendim yapayım diyorum.Dusunceniz nedir

Servis sadece varyatör bakımı için mi 8000 TL istiyor ?
komple bir bakım yapılacaksa ve yağ , filtre , buji , fren balatası , kayış , baga vs bu fiyata dahil ise normal bir fiyat..

Varyatör bakımı yapmak istiyorsan atla deve değil birkaç video izleyerek yapabilirsin , varyatör kilitleme aparatı alırsan daha uygun olur , bu arada pcx in işçiliği biraz uğraştırıcıdır..

F54

youtube den ruhi usta var onun gayet açıklayıcı olan videolarını izle herşeyi anlatıyor
elin anahtar tutuyorsa kendinde yapabilirsin ben dio ya yaptım ama o havalı somun sıkma pek tavsiye etmem car car sıkarken varyatöre zarar verebilirsin

youtube den ruhi usta var onun gayet açıklayıcı olan videolarını izle herşeyi anlatıyor
elin anahtar tutuyorsa kendinde yapabilirsin ben dio ya yaptım ama o havalı somun sıkma pek tavsiye etmem car car sıkarken varyatöre zarar verebilirsin
Havalı tabanca acemi birinin elinde kesin zarar verirde artık elektrikliler var , bunlarında çok güçlü olanlarını dikkatli kullanmak lazım , krank mili yalama olursa ciddi sıkıntı , pratikte zayıf olanlar varyatör kilitleme aparatı kullanmalı zaten 400-500 liraya bulunuyor , tabancanın kalitelisi 10.000 liradan başlıyor , 2-3000 e de Çin malı var ama bir yıl kullanırsan öp başına koy..

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
İstanbul'daysanız TamirciAbi var Sancaktepe tarafında, onu bulun. Gerçek esnaf, titiz işçilik.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben bir kaç ay önce SYM jet x için varyatör bakım-ağır bakıma 9 bin küsurat ödedim SYM koskoca Hondadan daha pahalıya iş yapıyor arada ay farkı çok yani. Rezalet

F54

Ben bir kaç ay önce SYM jet x için varyatör bakım-ağır bakıma 9 bin küsurat ödedim SYM koskoca Hondadan daha pahalıya iş yapıyor arada ay farkı çok yani. Rezalet
bu ne ya böyle bizde afrika 7250 ye bakım yaptırdık diye çok diyorduk
sym hiç acımamış 2500 tl iş (gerçi o da çok ama ) için resmen fuhuş fiyat tarifesine geçmiş

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
geçen gün diomu bakıma götürdüğümde gelmişken çanta demirini de orijinaliyle değiştirelim dedim bana 3tane vidayı sökmek için 900 tl fatura çıkardılar ben de hasssiktir dedim

Arkadaşlar bundan önce activa s vardı bende motorcumda kendim söküp bakımını vs yapıyordum.80 binde sattım kuzenime motoru.Kurye motoruydu ama harbiden bakıyordum motora debriyajını kuzenim herhalde 100 bin veya 110 binde değiştirdi.(bagalar vs tabiki değişiyordu).Hani bakarsan motor gidiyor honda özellikle.Servise götürmek istemememin sebebi hem fiyat çok uçuk hemde kendi malı gibi temiz bakmıyorlar.Şu yeni kasa pcxlerde 12 bin bakımına subap ayarı eklemişler.Sırf bunun için götüreyim dedim ama birçok kişi bu işlemin çok çok uzun olduğunu motoru komple indirmeleri gerektiği vs yazıyordu .Servislerin birçoğu da yapmıyormuş.Bende gitmekten vazgeçtim.Şu aralar şarjlı darbeli vidalama alayım diyorum ama sizin dediğiniz gibi 300 400 liraya bi aparat alsam birde tork anahtarı ile çözerim bu işi.Çin malından uzak durmak gerek.Lokma takımı alacağım birde tork anahtarı varsa önerebileceğiniz yardımcı olursanız sevinirim.Kazasız hayırlı sürüşler🙏🏻

Kesinlikle kendin yap. Tork anahtar alma. Bende 3 adet tork anahtarı var oradan biliyorum. Tork adaptörü al. Hem daha hassas hem de range daha geniş.
İhtiyacın olan lokmaları al. Bütün takımı alma.
Varyatör sabitleme için aparatı da kendin yapabilirsin.
Ahanda böyle birşey.

bu servisler herkesi usta yapacak varyatör bakımına 8 bin 9 bin istemek nasıl para, yenisini taktırsak 40 50 binlik olacaz o zaman

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kesinlikle kendin yap. Tork anahtar alma. Bende 3 adet tork anahtarı var oradan biliyorum. Tork adaptörü al. Hem daha hassas hem de range daha geniş.
Ahanda böyle birşey.
Aynen bende bundan yaptım. Kullanıyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Çok uçuk bir fiyat 8000TL. 7 ay önce Suzuki Burgman 200 debriyaj değişimi+varyatör bakımına 2.250 TL verdim. (Yetkili servis Doğan Trend Otomobilite)

• Beğen
Hocam yardımınız için teşekkür ederim
Ahanda böyle birşey.
Hocam teşekkür ederim yardımınız için peki link felan atabilir misiniz rica etsem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu servisler herkesi usta yapacak varyatör bakımına 8 bin 9 bin istemek nasıl para, yenisini taktırsak 40 50 binlik olacaz o zaman
Hocam gerçekten saçmalık yani.Bakın motorun bagalarında diskinde örnek veriyorum balatalarında sorun yoksa değiştirmek mantıksız geliyor bana.Fren balataları mesela daha 7 8 bin gidecekse değişmek mantıksız geliyor.O varyatör aparatını vs alıp bundan sonra ful bakımını yapacağım.Gerek yok öyle para harcamaya zaten 125 lik motor olmuş 250 bin 😅😅

• Beğen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar