Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
yol yapmak için motosiklet sürüyorsan ayrı ama ben motosiklet sürmek için yol yapıyorum mesela çıkayım 1 hafta motorumla başbaşa kalayım diye uzun yol yapasım var bu sene bi gürcistan planım var en az 20 saatlik yol 20 saat boyunca canım yanacaksa illallah ettirecekse niye yapayım tam tersine motorumdan daha da soğurum
Sen o yolu tırto bir motorla yapamazsın, ben yapabilirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
işte senin derdin yol yapmak benim için yol yapmak motosiklet sürmek için bi bahane
Yok aslında benim derdim de motosiklet sürmek için yol yapmak. Yoksa Allah'ın unuttuğu yerlerde, dağlarda geziyorum kimse beni arabayla o yollara sokamaz. Yol yapmak gibi bir derdim olsa arabayla da aynı keyfi almam gerekirdi.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
yol yapmak için motosiklet sürüyorsan ayrı ama ben motosiklet sürmek için yol yapıyorum mesela çıkayım 1 hafta motorumla başbaşa kalayım diye uzun yol yapasım var bu sene bi gürcistan planım var en az 20 saatlik yol 20 saat boyunca canım yanacaksa illallah ettirecekse niye yapayım tam tersine motorumdan daha da soğurum
Motosiklet tempona ayak uyduramayinca yoruyor bence. Kendini yavas gitmeye ve otoyola cikmamaya ikna edersen dusuk CC yorucu olmaz. Ben de motora basladiktan belki yarim sene gectikten sonra CC buyutmek icin surekli fiyatlara bakmaya baslamistim. Ancak imkan yok diye de tatilimde tur yapmamak veya hafta sonlari yan sehirlere gitmek olmaz demedim. Rotami motorumun gerceklerine gore cizdim ve ona sadik kaldim. Bu da beni hic yormadi.

Eger uzun yol motoru dedigin 140+ hizlarda rahat seyredecek, ruzgar almayacak ve otoyollari kolayca katedecek diyorsan evet her motor uzun yol motoru degildir. Yok ben motoruma gore rotami ve gunluk katedecegim mesafemi degistirebilirim diyorsan da her motor uzun yol motorudur.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu arada ilk sayfada da paylaştığım şu fotoğrafa, daha doğrusu YBR'nin göstergelerine hastayım.

Her şey dijital oldu.

Klasik ekranların yerini tablet ekranlar aldı.

İğne, piksel, monokristal, lcd, tft, oled vs. vs.

Ne güzel oysa şu göstergeler.

Sırf bu göstergeler için bile belki ileride düzgün bir YBR alırım, bulabilirsem.

Ya da acaba bu göstergeler güncel bir 125'liğe konabilir mi acaba?

Bu konuya ilgisi ve/veya bu konuda bilgisi olanlar toplanıverelim bakalım. 😀

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada ilk sayfada da paylaştığım şu fotoğrafa, daha doğrusu YBR'nin göstergelerine hastayım.

Her şey dijital oldu.

Klasik ekranların yerini tablet ekranlar aldı.

İğne, piksel, monokristal, lcd, tft, oled vs. vs.

Ne güzel oysa şu göstergeler.

Sırf bu göstergeler için bile belki ileride düzgün bir YBR alırım, bulabilirsem.

Ya da acaba bu göstergeler güncel bir 125'liğe konabilir mi acaba?

Bu konuya ilgisi ve/veya bu konuda bilgisi olanlar toplanıverelim bakalım. 😀
Ben de analog göstergenin hastasıyım. Rahmetlinin gösterge resmini paylaşayım, bir Fatiha'yı eksik etmeyin dostlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Rica etsem bir dahaki sefere kampa giderken motosikleti yükledikten sonra bir resmini çeker misin? Motosikleti optimum şekilde nasıl yüklerim onu anlama çalışıyorum. Çadır ve sandalyeler, şişme yatak, kap kacak çok yer kaplıyor. Hanımla bana yer kalmıyor.
Yada benim ekipmanları küçültmem lazım sanırım.

Biz nasıl yükledik anlatayım. Givi'nin 3lü çanta seti var bende. Çantaları söküp eve çıkardım, hanıma yan çantanın birini verdim, giysi havlu falan her şey buna sığacak başka yolun yok ona göre doldur dedim, o o çantayı yedek giysi, pijama, şort, havlu falan doldurdu. diğer yan çantaya da çift kişilik decathlondan alınma şişme yatak, yine decathlondan aldığım şarjlı yatak pompası, nurgaz kamp ocağı ve tüpü sığdı, iki tane de spor ayakkabı koyduk anca kapandı. Arka çantaya xioami lastik şişirme pompası, stanley'in su ısıtmak için çaydanlık gibi aleti, tabak çatal falan, boş bir sırt çantası (inince gezerken lazım olur diye) ıvır zıvır, yolda içmelik pet şişe su, abur cubur falan koyduk, arka çanta yarısı boş gibiydi yani, en çok lazım olacak şeyleir kolay açılır yerde olsun diye oraya koyduk, benim arka çanta üzerinde demir de takılı, o demirlere çadır ve uyku tulumunu spansetlerle sıkı sıkı bağladım, çanta ve uyku tulumu bağlıyken çanta açılıp kapanabiliyordu yine. Önde de givi depo üstü çantam var oraya pasaportlar, sigara, çakmak, cüzdan, telefon, powerbank falan sığdı. Normalde motorun eski sahibi almamış olsa hayatta givi depo üstü çantaya o paraları vermezdim ama süper kullanışlı bir şeymiş, şimdi güneş altında biraz eskidi, fermuarı pörtlemek üzere, türkiyede pahalı aa yunanistana geçtiğimde falan denk gelirse kesin aynısının yenisini alıcam o kadar vazgeçilmezim oldu. Telefona önde 12V soketi yerine USB şarj çıkışı taktırmıştım, kablo oradan uzanıp depo üstü çantaya girebildiği içi yolda şarj sorunum olmuyor, navigasyon için carplay/android auto ekranım var, yurtdışı internet almadık, google haritaları çevrimdışı olarak yükleyip sınır kapısında ve bedava wifi bulduğumuz yerlerde güncelliyorduk.

Bizim kamp malzelemeri çoğu decathlon, zaten eşim ve çocuklar izci olduğu için kamp olayına alışıklar. ailecek kamplar için decathlon F&B 5.2 çadır var iki oda bir salon kocaman bir çadır ama kendisi 14 kilo, arabanın bagajının yarısını kaplıyor, iki tane de decathlon F&B 3 kişilik çadır var o çadırkarda birini aldık motorla, rahat oldu ama sırf motorla gezmek için çadır alacak olsam 3 kişilik değil 2 kişilik daha az yer kaplardı ama arka çanta üzerine spanzetle bağlamak yetti. Kamp masalarımız ve sandalyelerimiz büyüktü motora yükleyemedik, kampingde sabah kalkınca kahvaltıyı yerde oturup yaptık o konforumuzu bozdu, geri dönünce katlanır masa ve küçük kamp sandalyeleri sipariş ettim, bir daha motorla gidersek onları arka çanta üzerine bağlarım ya da kamp sandalyeleri iki yana önde koruma demiri çantaları içine de sığar.

Motorun yüklü halini gösteren foto yok ama bir dahakine çekerim.

Motosikleti
Dominar D250
Helal olsun çok güzel deneyimler paylaşılmış, ben de dominar 250 ile zor mu olur diye düşünüyorum.
önde tur camı olmadığı için uzun süre rüzgara maruz kalmaktan, biraz çanta yükleyince motorun çekmemesinden, plansız çıkıp bir yere varamamak yada yol üstü rastgele bir otele girip yüksek konaklama ücretlerine maruz kalmaktan çekiniyordum :)

Motosikleti
Hero Dash 125
Rica etsem bir dahaki sefere kampa giderken motosikleti yükledikten sonra bir resmini çeker misin? Motosikleti optimum şekilde nasıl yüklerim onu anlama çalışıyorum. Çadır ve sandalyeler, şişme yatak, kap kacak çok yer kaplıyor. Hanımla bana yer kalmıyor.
Yada benim ekipmanları küçültmem lazım sanırım.

Planı falan yok, Bam bam bam :ROFLMAO: Motür ne aldıysa, Allah ne verdiyse. Sen o tarz fotoğrafı @Nikkfurie 'den iste. :ROFLMAO:

Küçük cc motür ile seyahat konusu biraz kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Kimi insan sever, kimisi sevmez. İlk başta yazılanlara katılıyorum. Düşük cc ile giderken etrafı seyretme ve etrafta olup bitenlerin daha farkında oluyorsunuz. Vakit varsa küçük cc her zaman keyif veriyor bana.

Motosikleti
Ns200 15"
Planı falan yok, Bam bam bam :ROFLMAO: Motür ne aldıysa, Allah ne verdiyse. Sen o tarz fotoğrafı @Nikkfurie 'den iste. :ROFLMAO:

Küçük cc motür ile seyahat konusu biraz kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Kimi insan sever, kimisi sevmez. İlk başta yazılanlara katılıyorum. Düşük cc ile giderken etrafı seyretme ve etrafta olup bitenlerin daha farkında oluyorsunuz. Vakit varsa küçük cc her zaman keyif veriyor bana.
Abi az daha kaçak yapılanmadan ötürü sizi şikayet edecektim. Biraz daha çıksaydınız seçimlerde imar affından yararlanırdınız. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Kaçak kat çıkmışsın, zabıtalar gelip mühürleyecek. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Maşallah. 🧿
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alışkanlık olmuş artık bizde yüklemeden duramıyoruz hem velespiti motürü hem de bünyeyi 🤣

Kaçak yolcu bile yüklemişliğimiz var. 🤣

Aha bu masadan bizde de var, motorda yükleyecek yer bulamadım uzun yolda rüzgar tutar diye yanımıza almamıştık, çimenlere havlu serip kahvaltı yaptık masa yok diye.
Neyse, katlanır masalardan aldım, arka çanta üzerine çadırla birlikte spanzetle bağlarım. Temu'dan çok güzel tam motorun boyuna uygun spanzetler almıştım, baktım sağlam şeyler, 5'lu paket tekrar sipariş ettim, bulunsun diye.

Geen ay alayı dursun sezon başlayınca lazım olur diye yan koruma demirlerine bağlanan çantalardan da aldım onların içine kamp sandalyelerini koyarım diye.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

Masallah xmaxe kacak kat cikmissin😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Masallah xmaxe kacak kat cikmissin😂
Peh, @espresso benden once davranmis😂

Motosikleti
1190 ADV
Biz nasıl yükledik anlatayım. Givi'nin 3lü çanta seti var bende. Çantaları söküp eve çıkardım, hanıma yan çantanın birini verdim, giysi havlu falan her şey buna sığacak başka yolun yok ona göre doldur dedim, o o çantayı yedek giysi, pijama, şort, havlu falan doldurdu. diğer yan çantaya da çift kişilik decathlondan alınma şişme yatak, yine decathlondan aldığım şarjlı yatak pompası, nurgaz kamp ocağı ve tüpü sığdı, iki tane de spor ayakkabı koyduk anca kapandı. Arka çantaya xioami lastik şişirme pompası, stanley'in su ısıtmak için çaydanlık gibi aleti, tabak çatal falan, boş bir sırt çantası (inince gezerken lazım olur diye) ıvır zıvır, yolda içmelik pet şişe su, abur cubur falan koyduk, arka çanta yarısı boş gibiydi yani, en çok lazım olacak şeyleir kolay açılır yerde olsun diye oraya koyduk, benim arka çanta üzerinde demir de takılı, o demirlere çadır ve uyku tulumunu spansetlerle sıkı sıkı bağladım, çanta ve uyku tulumu bağlıyken çanta açılıp kapanabiliyordu yine. Önde de givi depo üstü çantam var oraya pasaportlar, sigara, çakmak, cüzdan, telefon, powerbank falan sığdı. Normalde motorun eski sahibi almamış olsa hayatta givi depo üstü çantaya o paraları vermezdim ama süper kullanışlı bir şeymiş, şimdi güneş altında biraz eskidi, fermuarı pörtlemek üzere, türkiyede pahalı aa yunanistana geçtiğimde falan denk gelirse kesin aynısının yenisini alıcam o kadar vazgeçilmezim oldu. Telefona önde 12V soketi yerine USB şarj çıkışı taktırmıştım, kablo oradan uzanıp depo üstü çantaya girebildiği içi yolda şarj sorunum olmuyor, navigasyon için carplay/android auto ekranım var, yurtdışı internet almadık, google haritaları çevrimdışı olarak yükleyip sınır kapısında ve bedava wifi bulduğumuz yerlerde güncelliyorduk.

Bizim kamp malzelemeri çoğu decathlon, zaten eşim ve çocuklar izci olduğu için kamp olayına alışıklar. ailecek kamplar için decathlon F&B 5.2 çadır var iki oda bir salon kocaman bir çadır ama kendisi 14 kilo, arabanın bagajının yarısını kaplıyor, iki tane de decathlon F&B 3 kişilik çadır var o çadırkarda birini aldık motorla, rahat oldu ama sırf motorla gezmek için çadır alacak olsam 3 kişilik değil 2 kişilik daha az yer kaplardı ama arka çanta üzerine spanzetle bağlamak yetti. Kamp masalarımız ve sandalyelerimiz büyüktü motora yükleyemedik, kampingde sabah kalkınca kahvaltıyı yerde oturup yaptık o konforumuzu bozdu, geri dönünce katlanır masa ve küçük kamp sandalyeleri sipariş ettim, bir daha motorla gidersek onları arka çanta üzerine bağlarım ya da kamp sandalyeleri iki yana önde koruma demiri çantaları içine de sığar.

Motorun yüklü halini gösteren foto yok ama bir dahakine çekerim.

2 Kişi kamp eşyaları ile standart 3lü çanta yeterli gelmiyor.

Ben bu yüzden soft çanta yaptırdım. Soft çanta içine tüm kamp eşyalarımı sığdırıp topcase yerine bağlayabiliyorum. Hem abuk subuk sarkan sarılmış eşya olmuyor, hem artçının konforu düşmüyor. Motosikletsiz de kampa gittiğim için kamp eşyalarını tek çanta içinde tutmak, hızlıca çantayı alıp kampa gitmek de güzel. İhtiyacı olana kesinlike tavsiye edeceğim bir çanta. (Konya'da bir tanıdık üretiyor, boyutlar istediğiniz gibi ayarlanabilir)

Örnek resimler.

held-carry-bag-su-gecirmez-motosiklet-cantasi-siyah-arka-cantalar-held-1059647-13-B.jpg
Sabfa32bc6f804c22be66d3ba6e14acebs.jpg_960x960.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2 Kişi kamp eşyaları ile standart 3lü çanta yeterli gelmiyor.

Ben bu yüzden soft çanta yaptırdım. Soft çanta içine tüm kamp eşyalarımı sığdırıp topcase yerine bağlayabiliyorum. Hem abuk subuk sarkan sarılmış eşya olmuyor, hem artçının konforu düşmüyor. Motosikletsiz de kampa gittiğim için kamp eşyalarını tek çanta içinde tutmak, hızlıca çantayı alıp kampa gitmek de güzel. İhtiyacı olana kesinlike tavsiye edeceğim bir çanta. (Konya'da bir tanıdık üretiyor, boyutlar istediğiniz gibi ayarlanabilir)

Örnek resimler.

held-carry-bag-su-gecirmez-motosiklet-cantasi-siyah-arka-cantalar-held-1059647-13-B.jpg
Sabfa32bc6f804c22be66d3ba6e14acebs.jpg_960x960.jpg
Ali Osman'ın ürettiği çantalardan ben de 60 lt olanını kullanıyorum 1,5 senedir. İçi çok geniş, motora da çok güzel bağlanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar