İnsan hızı hissedemez, çünkü hız hissedilebilen bir şey değildir. Bağıl bir vektördür.
Uçağın içindeyken biz 0 km/h ile hareket ettiğimiz için hızı algılayamayız. Uçaktan dışarı baktığımız zaman dışarıyı görürüz de, hız bağıl olduğu için, gördüğümüz şeylerin mesafesi de vektörün algısına etki eder. Pistteyken dışarı bakınca uçak gidiyor, yukarıdayken bakınca belli olmuyor.Zira bizim seçebildiğimiz yerlere olan mesafemiz, bağıl vektörün yer değiştirme miktarının yanında küçük kalıyorlar.
Falan filan nerden düştüm buraya
Velhasıl, elektrikli araba kullanan biri olarak, içten yanmalı motoru sadece ses olarak biraz küçümsüyorsunuz diye düşünüyorum. İçten yanmalı motor ve dezavantajı yüzünden yanında getirdiği şanzıman, sonra buradan oluşan tahriği lastiğe iletmek için kullanılan zincir, hepsi bir bütün sürüş hissiyatında. Kimin sevip sevemeyeceğini söylemek benim haddime değil elbette, ama olay sesten ibaret değil. Viraja gelirken vitesi küçültmek ile küçültmemek gibi şeyler doğrudan içten yanmalı motor ve eşlikçileriyle birlikte motorun geometrisine etki ediyor. Bu yenir yutulur bir fark değil.
Hard enduro ve pistte daha geçerli olacaklar, yollarda o kadar olmayacak diye düşünüyorum. Çok param olur da tekrar skuter alırsam belki onu elektrikli isteyebilirim, zira o zaman artık hizmet eden bir eşya gibi olacak.