- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
- Konu Yazar
DİKKAT !!!! HASSAS GÖRÜNTÜLER İÇEREN BAŞLIK
Alın size kocaman bir şehir efsanesi.
Motosikletim çok titreşimli o yüzden ellerim uyuşuyor.
Hayır efendim o iş öyle değil.
Ellerinizin uyuşması için sebepler genellikle şu ikisidir.
- Kan dolaşımınızı etkileyen faktörler
- El sinirlerinize baskı yapan faktörler
Motosikletteki titreşim
-Kan dolaşımınıza engel olmak bir yana aksine yardımcı olur.
-Sinirler üzerinde baskıya sebep olamaz.
Pekçok fiyzoterapik uygulamada titreşim kan dolaşımını rahatlatıcı olarak kullanılır .
Uyuşmanın başlıca sebebi kasılmadır.
Gidonu ne kadar çok sıkarsanız , kollarınızı ne kadar kasarsanız kan dolaşımınız o kadar zorlaşacak ve uyuşma o kadar çabuk sizi bulacaktır. Eldiveninizin bedeni elinize göre küçük ise aynı sonuç olacaktır.
Çözüm çok basittir.
Motosiklette doğru şekilde oturmayı öğrenmelisiniz. Öğrendiğiniz oturuş şekli doğru değil ise o uyuşma geçmez.
Bir tek istisnai durum vardır.
Eğer Karpal tünel sendromu adı verilen tıbbi bir soruna doğru giden yolda mesafe aldıysanız, yarım saat sürüş bile ellerinizi hissedemez hale gelmenize sebep olur.
Nereden mi biliyorum. Doktor değilim ama beni ameliyat eden doktorum hem sıkı bir motorcu hem de öğrencimdi
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış . (Ameliyatı 2018 de Almanyada yapan değerli doktorum Baha Kızılırmak a huzurlarınızda tekrar teşekkür ederim.)
Alın size kocaman bir şehir efsanesi.
Motosikletim çok titreşimli o yüzden ellerim uyuşuyor.
Hayır efendim o iş öyle değil.
Ellerinizin uyuşması için sebepler genellikle şu ikisidir.
- Kan dolaşımınızı etkileyen faktörler
- El sinirlerinize baskı yapan faktörler
Motosikletteki titreşim
-Kan dolaşımınıza engel olmak bir yana aksine yardımcı olur.
-
Pekçok fiyzoterapik uygulamada titreşim kan dolaşımını rahatlatıcı olarak kullanılır .
Uyuşmanın başlıca sebebi kasılmadır.
Gidonu ne kadar çok sıkarsanız , kollarınızı ne kadar kasarsanız kan dolaşımınız o kadar zorlaşacak ve uyuşma o kadar çabuk sizi bulacaktır. Eldiveninizin bedeni elinize göre küçük ise aynı sonuç olacaktır.
Çözüm çok basittir.
Motosiklette doğru şekilde oturmayı öğrenmelisiniz. Öğrendiğiniz oturuş şekli doğru değil ise o uyuşma geçmez.
Bir tek istisnai durum vardır.
Eğer Karpal tünel sendromu adı verilen tıbbi bir soruna doğru giden yolda mesafe aldıysanız, yarım saat sürüş bile ellerinizi hissedemez hale gelmenize sebep olur.
Nereden mi biliyorum. Doktor değilim ama beni ameliyat eden doktorum hem sıkı bir motorcu hem de öğrencimdi
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış . (Ameliyatı 2018 de Almanyada yapan değerli doktorum Baha Kızılırmak a huzurlarınızda tekrar teşekkür ederim.)