Suzuki Yetkili bayi işçiliği

Bugün motorumda önceki sahipleri tarafından takılmış arızalı ve gereksiz ışıklandırmaları sökülmesi için suzuki yetkili bayisine gittim . Sabah motoru verdim ve 3-4 saat sonra motorumun hazıe olduğunun haberini verdiler ve gittim. Çalışan arkaşlar çok ilgili ve nazik şekilde süreci vs anlattılar o konuda gerçekten memnun kaldım ama motoru eve getirdim ve arka stopun üstündeki parçanın sökülürken zarar gördüğünü farketttim sanırım tornavida ile kanırtılmış. Siz bu işçilik hakkında ne düşünüyorsunuz,başınıza böyle bir durum geldi mi ?Fotoğraflarda zarar gören kısım sadece plastik aksam , tutamaçlar kullanıma bağlı deforme.
fotoğraflar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün motorumda önceki sahipleri tarafından takılmış arızalı ve gereksiz ışıklandırmaları sökülmesi için suzuki yetkili bayisine gittim . Sabah motoru verdim ve 3-4 saat sonra motorumun hazıe olduğunun haberini verdiler ve gittim. Çalışan arkaşlar çok ilgili ve nazik şekilde süreci vs anlattılar o konuda gerçekten memnun kaldım ama motoru eve getirdim ve arka stopun üstündeki parçanın sökülürken zarar gördüğünü farketttim sanırım tornavida ile kanırtılmış. Siz bu işçilik hakkında ne düşünüyorsunuz,başınıza böyle bir durum geldi mi ?Fotoğraflarda zarar gören kısım sadece plastik aksam , tutamaçlar kullanıma bağlı deforme.
fotoğraflar
fotoğraf 2

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Başka ülkelerde durum nasıl bilemiyorum. Fakat, Türkiye'de bu konuda gerçekten titiz bir servis henüz duymadım. Bu konuda çeşitli tecrübelerim oldu. Hiç birinde zararım karşılanmadı. Teslim ederken kısa da olsa bir video çekerek teslim etmek faydalı olur mu bilmiyorum.

Motosikleti
D400
Benim usla depoyu sökünce yakala diye bana fırlatıyor o nedenle bu bana bir problem gibi gelmedi :D

Şaka bir yana ülkende paran ile rezil oluyorsun zaten az uz para almıyorsunuz bari işinizi güzel yapın.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Benim çalıstığım her ortamda bu tarz seylere müsamaha gösterilmez ustalar tabiri caizse ağzımıza sı*arlar.
Ama niye bize böyleleri denk gelir anlamıyorum 🤔

Motosikleti
yok:(
Şu an için montajcıyım 🫠
johnny-sins.gif

Aracıma teyp takan ustanın elinden malzemeyi aldım. Onun tarafı çizik içindeyken benim tarafta tek bir çizik bile oluşmadı.
Bu plastik kanırtılmadan çıkmaz ama ona uygun plastik aparat kullanırsan daha az deforme olur.

Başka ülkelerde durum nasıl bilemiyorum. Fakat, Türkiye'de bu konuda gerçekten titiz bir servis henüz duymadım. Bu konuda çeşitli tecrübelerim oldu. Hiç birinde zararım karşılanmadı. Teslim ederken kısa da olsa bir video çekerek teslim etmek faydalı olur mu bilmiyorum.
Valla hocam motorun borcunu hafifleteyim, bi servis parasına full takım alıp gereken durumlarda kendim müdahale etmeyi planlıyorum. Japon olduğu için çok ta problem çıkartacağını sanmıyorum.

Arabanın an ön panelde ufak lambalarda patlaklar verdı değişmesi gerekiyordu. bir ustaya gittik. usta işe başladı ilk işi elindeki iri tornavidayla ön panele deki boşluklara saplayıp esnetmeye başladı. esnettiği her yerde plastik parçaları sıyırıyor, çiziyor, eziyordu. "yapacağınız işi s.....m" diyip durmasını söyledim. tornavidanın bez sararak kendim söküp yaptım. adamın dokundu yerlerde izler duruyordu her baktığımda sinirleniyorum.
Bunlar adamı usta ederler. Hondanın (koşnuk) motosiklet servisi çok güzel bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. hangi suzuki servisi bu...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arabanın an ön panelde ufak lambalarda patlaklar verdı değişmesi gerekiyordu. bir ustaya gittik. usta işe başladı ilk işi elindeki iri tornavidayla ön panele deki boşluklara saplayıp esnetmeye başladı. esnettiği her yerde plastik parçaları sıyırıyor, çiziyor, eziyordu. "yapacağınız işi s.....m" diyip durmasını söyledim. tornavidanın bez sararak kendim söküp yaptım. adamın dokundu yerlerde izler duruyordu her baktığımda sinirleniyorum.
Bunlar adamı usta ederler. Hondanın (koşnuk) motosiklet servisi çok güzel bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. hangi suzuki servisi bu...
Bizim memlekette usta diye geçinenlerin %99'u çöp, tokatçı.

Herhangi bir ustalık gerektiren meslekte "iyi iş yapan" demiyorum "işi yapabilen" adam buldum mu şaşırıyorum artık. O yüzden iyi ustalara çok değer vermek lazım.

Antalya harput

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bizim memlekette usta diye geçinenlerin %99'u çöp, tokatçı.

Herhangi bir ustalık gerektiren meslekte "iyi iş yapan" demiyorum "işi yapabilen" adam buldum mu şaşırıyorum artık. O yüzden iyi ustalara çok değer vermek lazım.
Bakımları kendim yapıyorum. Fakat beni aşabilecek durumlar için iyi bir usta arayışındaydım. Tavsiye üzerine İzmir'de Suzuki Tuncay'a gittim. Güven veren bir usta olarak değerlendirdim. Bundan sonra İzmir'de gideceğim usta Suzuki Tuncay'dır.

pendikteki suzuki güngör nasıl acaba giden varmı ? eskiden hondaydı..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
pendikteki suzuki güngör nasıl acaba giden varmı ? eskiden hondaydı..
Kartal'da Altan Motor Suzuki iyiydi. vstromu alırken arkadaşla orada buluşmuştuk, eski sahibi olan arkadaşım hep bakıma oraya götürüyormuş diye, bakım yaptırıp sonra birlikte Kadıköy'e noter'e gitmiştik. Bana çok uzak olmasa oraya gitmeye devam ederdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kartal'da Altan Motor Suzuki iyiydi. vstromu alırken arkadaşla orada buluşmuştuk, eski sahibi olan arkadaşım hep bakıma oraya götürüyormuş diye, bakım yaptırıp sonra birlikte Kadıköy'e noter'e gitmiştik. Bana çok uzak olmasa oraya gitmeye devam ederdim.
Benim ilk Wolfümün 48.000'de subap ayarını Altan Motor yapmıştı. 2019 parasıyla subap ayarına 100 TL ödemişim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar