Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

1.2-1.4 milyona hangisi alınmalı

• Honda Africa Twin ADV SE

Oy: 36 38.7%
  • Triumph Tiger 1200 Rally Pro

Oy: 41 44.1%
  • BMW F900GS ADV (dgsdgsf)

Oy: 7 7.5%
  • KTM 1390 ADV

Oy: 9 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    93
Ayisigi ve dogu bati bu dediklerim. 8 ay once forzayi alacagim zaman gittigimde iki bayide de ilgilenmislerdi, simdi bakmiyorlar bile. Iki ayni bayi, iki farkli zaman, iki farkli davranis.
Bence korlasin satis tarafi gereksiz elestiriliyor.
ÇIn markalsrindaki bayiler tam evlere senlik, sorulan soruya cevap bile veremiyorlar, sadece basinizda dikilip duruyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Korlasin liste fiyati 2026 modeller icin saniyorum. Farkli model yillari icin farkli fiyat ve kampanyalari da olabiliyor, sorunca soyluyorlar.
Scrambler ducati liste fiyatindan cok farkli ve pesinat+vade farksiz taksit soyluyorlar.
Bence neredeyse tum markalardaki fiyat politikasi sacma su siralar. Hepsinin sacmaligi ayri🙁
Bilmiyorum , bakalım zaman ne gösterecek…

Yamaha Tenere World Raid 2026 fiyatı bir açıklansın da , belki çok saçma gelir ve ben yine Ducati Multistrada V2S’e (kırmızı) yönelirim. Zaten kış , en erken ocak sonu alırım motoru. Ne diyordu şair “Bilemiyorum Altan” :) kafam çok karışık

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bilmiyorum , bakalım zaman ne gösterecek…

Yamaha Tenere World Raid 2026 fiyatı bir açıklansın da , belki çok saçma gelir ve ben yine Ducati Multistrada V2S’e (kırmızı) yönelirim. Zaten kış , en erken ocak sonu alırım motoru. Ne diyordu şair “Bilemiyorum Altan” :) kafam çok karışık
Bence japonlar yeni fiyatlari aciklayinca, ozellikle bahara dogru ducati ve triumphlar nispeten uygun kalacak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Korlasin liste fiyati 2026 modeller icin saniyorum. ...
Bu bahsettiğim fiyat Sahibinden'de bayiden 2025 sıfır fiyatı. (Aynı model, aynı bayi yani...)

Neyse yahu, benim motor şu sıra satılmıyor zaten; o satılmadan piyasada yokum mecburen. :) Çok büyük ihtimal kendimce eksiklerini ihtiyaçlarını tamamlayıp posası çıkana kadar kullanacağım.

Ged

Motosikleti
Bu bahsettiğim fiyat Sahibinden'de bayiden 2025 sıfır fiyatı. (Aynı model, aynı bayi yani...)

Neyse yahu, benim motor şu sıra satılmıyor zaten; o satılmadan piyasada yokum mecburen. :) Çok büyük ihtimal kendimce eksiklerini ihtiyaçlarını tamamlayıp posası çıkana kadar kullanacağım.
Yaw sen useniyorsan ver ben gotureyim borusan nexte, sipsak hallederim😂 motor satilmadi diye de bahanen kalmaz, mecbur yeni bisi alirsin😂

Motosikleti
Yaw sen useniyorsan ver ben gotureyim borusan nexte, sipsak hallederim😂 motor satilmadi diye de bahanen kalmaz, mecbur yeni bisi alirsin😂
Ya üşenmekten çok motosiklete de çok para harcayasım yok gibi; çok az kullanıyorum zaten ve şu anki işimi de gayet güzel görüyor. Biraz şımarıklık yapıyorum aslında. 2026'da elimdeki fonları mümkün olduğunda korursam belki sonrasında bambaşka alım fırsatları çıkabilir. (Motosiklet değil başka şeyler...) Şimdi yükseltsem cepten en az 5-600k para çıkacak gibi; şu devirde şu amaçla çok da anlamlı bir harcama olarak nitelendirilemez.

Ged

Motosikleti
Ya üşenmekten çok motosiklete de çok para harcayasım yok gibi; çok az kullanıyorum zaten ve şu anki işimi de gayet güzel görüyor. Biraz şımarıklık yapıyorum aslında. 2026'da elimdeki fonları mümkün olduğunda korursam belki sonrasında bambaşka alım fırsatları çıkabilir. (Motosiklet değil başka şeyler...) Şimdi yükseltsem cepten en az 5-600k para çıkacak gibi; şu devirde şu amaçla çok da anlamlı bir harcama olarak nitelendirilemez.
Kotumser senaryoda 3 5 sene icinde buyuk savas ihtimaline karsi fiziki altin/gumus alip kenara atmak lazim. Bir de kiyamet senaryosuna karsi onlem almak lazim. Hani ameriladakiler yapiyor ya, siginak, jenerator, konserve, su filtresi gibi.
Orta senaryoda, 2026nin kotu gececegini dusunup parayi elde tutmak gerekiyor.
"Peh, bi daha mi gelecez dunyaya" senaryosunda da bulabildigini almak😂😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Herhangi bir giyim mağazasına gittiğimde en nefret ettiğim şeylerden biri de çalışan arkadaşlardan birinin dötümde bitmesi ve yardımcı olmaya çalışması, kibarca teşekkür etsem bile peşimde kuyruk gibi dolaşmalarından hiç hoşlanmam. Korlas satışçıları da bundan dolayı sizi showroomda rahat bırakıyor olabilirler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Herhangi bir giyim mağazasına gittiğimde en nefret ettiğim şeylerden biri de çalışan arkadaşlardan birinin dötümde bitmesi ve yardımcı olmaya çalışmasıdır, kibarca teşekkür etsem bile peşimde kuyruk gibi dolaşmalarında hoşlanmam. Korlas satışçıları da bundan dolayı sizi showroomda rahat bırakıyor olabilirler.
Ya şu devirde zaten ne soracağız adamlara? İnternet sağolsun insan o kadar para dökeceği malı satıcısıdan iyi bilir zaten. İş finans / alış-veriş konularına gelince muhatap olursun ancak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ya şu devirde zaten ne soracağız adamlara? İnsan o kadar para dökeceği malı satıcısıdan iyi bilir. İş finans / alış-veriş konularına gelince muhatap olursun ancak.
Muhtemelen bir günde içeri 100 kişi giriyordur da bunların sadece birisi gerçek alıcıdır. İş ciddiye bindiği halde bile destek olmaya gelmiyorlarsa bu tok satıcılık değil, amatörlüktür.

Ged

Motosikleti
Ya şu devirde zaten ne soracağız adamlara? İnternet sağolsun insan o kadar para dökeceği malı satıcısıdan iyi bilir zaten. İş finans / alış-veriş konularına gelince muhatap olursun ancak.
Nx 500un hornet 750nin vw hornet 500un amortisor calisma araligini bulamadim internette. Bayidekiler de boyle kil soru soracagimi anlamis herhalde, ondan gelmediler galiba yanima😂

Bir şey sormak istiyorum. Desert x Ducati nasıl bir motosiklettir. Desmosu falan var mıdır? Kronikleri var mıdır? Transalp veya trenere ile karşılaştırıldığında ne yorum yapardınız? 2023 model uygun fiyatlı olanlar var. 15-20 binlerde.

Motosikleti
Nx 500un hornet 750nin vw hornet 500un amortisor calisma araligini bulamadim internette. Bayidekiler de boyle kil soru soracagimi anlamis herhalde, ondan gelmediler galiba yanima😂
CB500 ve CBR500R'ınki aynıdır büyük ihtimalle; 120mm. (Eskiler öyleydi, Honda'nın çalışan formülü değiştirmesi için bir sebebi yok...) NX500'ünkü kesin biraz daha uzundur. Genelde UK veya US press paper'larda oluyor bu detaylar.

Ekleme: NX500 için 135mm imiş. (CB500 ve CBR500R için 120mm, değiştirmemişler. Büyük ihtimal NX500 de CB500X'ten farklı değildir...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Bir şey sormak istiyorum. Desert x Ducati nasıl bir motosiklettir. Desmosu falan var mıdır? Kronikleri var mıdır? Transalp veya trenere ile karşılaştırıldığında ne yorum yapardınız? 2023 model uygun fiyatlı olanlar var. 15-20 binlerde.
Desert X bu sene yeni desmosuz modellere geçti, desmo bakımı var ve zamanlama kayışla yapılıyor.

Desmolu blok uzun süredir kullanılan ve bildiğim kadarıyla kendini ispatlamış bloktur. Kroniği hakkında bir fikrim yok.

Ged

Motosikleti
CB500 ve CBR500R'ınki aynıdır büyük ihtimalle; 120mm. (Eskiler öyleydi, Honda'nın çalışan formülü değiştirmesi için bir sebebi yok...) NX500'ünkü kesin biraz daha uzundur. Genelde UK veya US press paper'larda oluyor bu detaylar.

Ekleme: NX500 için 135mm imiş. (CB500 ve CBR500R için 120mm, değiştirmemişler. Büyük ihtimal NX500 de CB500X'ten farklı değildir...)
Adventure sayilan motorla naked motor arasinda 15mm fark olmasi tuhaf degil mi? Daha fazla fark olmasini beklerdim, yaniliyor muyum?

Motosikleti
Adventure sayilan motorla naked motor arasinda 15mm fark olmasi tuhaf degil mi? Daha fazla fark olmasini beklerdim, yaniliyor muyum?
Ona bakarsan Suzuki SE'ler ile DE'ler arasında da sadece 15mm fark var? :D

200mm altını arazi anlamında çok ciddiye almamak lazım esasen. 150-170mm civarı kırk yılın başı bozuk toprak yol vs. giriliyorsa ihtimam göstererek tatlı tatlı sürülürse için dışına çok çıkmadan idare eder. Daha sorunlu parkurlar 200-250mm arası ister...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arazi değil zaten adventure, yani bunlarla toprak bozuk yola girmek macera sayılıyor. :)
Benim tel jantlı vstrom xt ile Cyan'ın döküm jantlı düz vstrom arasında da amortisör farkı yok mesela.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Arazi değil zaten adventure, yani bunlarla toprak bozuk yola girmek macera sayılıyor. :)
Benim tel jantlı vstrom xt ile Cyan'ın döküm jantlı düz vstrom arasında da amortisör farkı yok mesela.
E ben forzayla da stabilizeye giriyorum😂 gecen cukurlu, camurlu, cakilli ama engebesiz bir yola girdim, gayet de gidiyor😂

Desmodromic blok vardı Desert'ta @Motoseverrr 'in dediği gibi Ducati'nin en oturmuş bloklarından biridir. Yine pirimin dediği gibi bu sene o da artık yaylı bloklar kervanına katıldı, Desmo kalmadı. Lafı geçmişken Desmo öcü değil diye yine lafımı edeyim :p

Transalp ile kıyasladığımızda hem arazide hem asfaltta daha kabiliyetli bir motor. Daha iyi gider, daha iyi döner, daha iyi durur. Amortisörleri çok daha üst seviye olduğu için yine yol konforu da daha yüksek seviyede olacaktır. Bir kaç gömlek fark var yani aralarında, belki Africa ile kıyaslamak daha doğru olabilir. Desert mid-weight ile üst sınıf arasında karma bir yerde.

Tenere arazide daha başarılı olacaktır. Desert'ten, ama yine Desert'in amortisörlerinin arazide de daha iyi olacağını unutmamak lazım. Sadece Desert o kadar sert arazi mantığıyla yapılmış bir motor değil. Onun dışında yine Transalp karşısında söylenenler geçerli olacaktır. Hemen her konuda bir tıktan fazla daha iyi bir motor Desert X. Benim en beğendiğim özelliklerinden biri de sadece gaz tepkime modu yok, direkt motor gücü düşürülebiliyor Desert X'in, 70 ya da 80hp oluyor - arazide çok faydalı bir özellik. Normal modlarda da işte uzun yol daha keyifli hale geliyor. Tuareg'in de böyle bir normal 80hp ama kısılmış 60hp modu olsun çok isterdim.

Ben çok beğeniyorum Desert X'i. 2025'e girerken de güzel fiyattan vermişlerdi, Tuareg'i takasa alsalar alırdım, satmaya üşendiğim için olmadı. Desert X'le yapılmış bir macera istersen de youtube'da Nazım Yılmaz Yolgezer diye aratırsan delinin tekinin Desert X ile Hindistan'ından Moğolistan'a 40bin km gezdiği bir macerayı bulabilirsin. Daha tamamı yayınlanmadı devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar