- Motosikleti
- Scooter/ Hero Duet 125
- Konu Yazar
Merhabalar 29 yaşındayım. Aranızda yeniyim. Aynı zamanda motosiklet konusunda da yeniyim. Siz büyüklerim ve küçük kardeşlerim gibi motosiklet tutkunu değilim. Hiç olmamıştım, hatta hayatımın bir noktasında motosiklet kullanacağım hiç aklıma gelmezdi, ta ki bu seneye kadar. Meslek değiştirdim damacana su ve tüp servisi yapıyorum. Bu meslek gereğince otomatik vites scooter kullanmaya başladım. Ve inanır mısınız inanılmaz zevk aldım. Kabiliyet bakımından sürebileceğimi hiç düşünmezdim. Ama yapabildiğimi görünce hem çok heyecanlandım hem de çok sevindim. 2 tekerleğin üzerinde rüzgara karşı zamanın ve doğanın içerisinde adeta koşar gibi gitmek çok güzel bir duyguymuş. Lakin yine de yüksek motosikletler gibi bir hevesim yok ama bir dönüm noktasında gibiyim. Sanki bir noktadan sonra bağışıklık gösterdiğim bu zehire günün birinde yakalanacak gibiyim.
Velhasıl kelam kullanacağım motosiklet ne olursa olsun gaflete düşüp hataya mahal vermek istemiyorum. Tamamen bilinçli ve temiz bir sürücü olarak kalmak istiyorum. Ne kadar eğlenceli olsa da küçücük hatalar bile büyük sonuçlara neden olabilir. Bunun için kendimce tespit ettiğim bazı püf noktalar var. Mesela ilk yağan yağmurların toprakla birleşip zemini adeta sabun gibi kayganlaştırdığı ve ya hafif mıcır bulunan zeminlerin lastiği kolay bir şekilde kaydırabildiği gibi ve ya park halindeki arabanın her an kapısının açılabileceği gibi vb.. Uzun lafın kısası başka nelere dikkat etmek gerekir. Kaza yapan genelde nelere dikkat etmezler. Sizlerin kendince tespit ettiğiniz, deneyimlediğiniz durumlar var mı?
Bu kazaların istatistikleri var mı varsa nerelerden incelenebilir?
Velhasıl kelam kullanacağım motosiklet ne olursa olsun gaflete düşüp hataya mahal vermek istemiyorum. Tamamen bilinçli ve temiz bir sürücü olarak kalmak istiyorum. Ne kadar eğlenceli olsa da küçücük hatalar bile büyük sonuçlara neden olabilir. Bunun için kendimce tespit ettiğim bazı püf noktalar var. Mesela ilk yağan yağmurların toprakla birleşip zemini adeta sabun gibi kayganlaştırdığı ve ya hafif mıcır bulunan zeminlerin lastiği kolay bir şekilde kaydırabildiği gibi ve ya park halindeki arabanın her an kapısının açılabileceği gibi vb.. Uzun lafın kısası başka nelere dikkat etmek gerekir. Kaza yapan genelde nelere dikkat etmezler. Sizlerin kendince tespit ettiğiniz, deneyimlediğiniz durumlar var mı?
Bu kazaların istatistikleri var mı varsa nerelerden incelenebilir?