Merhabalar ilk motorum olcak bu üçü arasında kaldım internette videoları falan izledim ama size de bi sormak istedim sizce en mantıklı seçenek nedir dominar olanı bi arkadaşım satıyor 21.000 km 2025 model fikrini değiştirmezse satacak İnternette ağır falan diyorlar ama kabul edilebilir bi ağırlık gibime geliyor spor yapıyorum zayıf birisi değilim. Diğer motorlara da baktım onlarda mantıklı geldi bana ama kafam karıştı bunlar arasında sizce en mantıklısı nedir hem uzun yol hemde şehir içi kullanımda can yakmayacak birşey istiyorum
N250 kullanıp sattım. İlk motosikletimdi Şu an Dominar 400 kullanıyorum. Arkadaşlarımdan turlarımızda her üç motosikleti de deneyimleme şansım oldu. Bazı tavsiyelerim olacak.
İlk motosikletiniz olduğu için bir süre sonra satacaksınız. İlk başlarda her şeye hakim olamadığınızdan düşüp kalkacak veya motosikleti gerektiği gibi kullanamayacaksınız. Yani alacağınız motosikletin sizde olduğu sürece sıkıntı çıkarmayacak, bakımları makul ve kolay yönetilebilir olması gerekir.
Dominar 250
Dik ve rahat oturuşludur.
Ön tarafın ağırlığı biraz fazladır.
Şehir içinde kalabalık trafikte diğer ikisine göre daha çok yorar.
Durduğu yerdeki manevralar için ağır kaçar. Park ederken, durma hızında manevra yaparken veya siz yayayken motosikleti hareket ettirdiğinizde motosiklet ile güreşiyor gibi hissedersiniz.
Bakımları diğer iki modele göre daha pahalıdır.
Vites göstergesi yoktur. "
Belki ülkemizde üretilen 2025 modellerinde gelmiş olabilir. Teyit edilmesi lazım"
Doğru devir ve vites aralığında sürmenizi bekler. Devri ve vitesi tutturamazsanız bol bol stop eder.
Kalabalık trafikli şehir içi yerine daha az trafikli rahat sürüşler veya nispeten yakın çevrelere uzun yol sürüşleri için kullanımı daha rahat olur.
İlk defa motosiklet kullanacak biri için tavsiye etmem.
İlla Dominar alacaksanız 400 lük olsun.
Pulsar NS200
Gençlerin daha çok tercih ettiği model.
Oturuşu biraz rahatsız. Naked ama üzerine oturduğunuzda daha çok öne eğilmeniz gerekiyor.
Dominar'dan daha hafif ve yönetmesi kolay.
Bakımları Dominar'dan daha makul.
Sürüş açısından yine Dominar gibi doğru vites ve devir aralığında gitmenizi ister. Biraz daha toleranslıdır.
Şehir içi kullanımda daha kolay yönetilebilir. Motor hacmine göre uzun yolda da fena gitmiyor ama yakıt tüketimi 1,5 katına çıkabilir. Aşağı yukarı Dominar ile benzer hızlarda gidebiliyor.
İkinci el alım satımından diğerlerine göre satışı daha hızlıdır.
Pulsar N250
Dik ve rahat oturuşlu.
Yağ soğutmalıdır. Ekstrem hatalar yapmadıkça motoru kolay kolay bozulmaz.
5 viteslidir. Bu şehir içi için iyi fakat uzun yol için 6. vitesi arıyorsunuz.
Diğerlerine göre dingi mesafesi daha kısa olduğundan manevrası iyidir. Sığdığı sürece hemen her yere girer çıkar.
Diğerlerine göre daha yüksek torklu katır gibi motor. Yüke gelir. Çok fazla devirdi, doğru vitesti takmaz, her türlü gider yani.
Kullanımı kolay. Acemi dostudur.
Scooter kullanımından hallice kullanımı var.
Yedek parçası ve bakımları Dominar'a göre daha makul.
Bende olduğu sürece kalkış ve hızlanmalarda emsal hacimde Dominar ve NS200 den daha hızlı kalkıyordum. Sonradan beni geçiyorlardı tabi ki. Son hız pek yoktur. 143 km/h kesiciye giriyordu. Diğerleri 150 üstüne çıkabiliyorlar.
Karma 3 lt yakıtı var. Şehir içi 2,5 lt civarı yakar.
İlk motosiklet olarak tercih edilebilir. Şu an ikinci elde 100k civarı rahat bulursunuz.
İlk motosikletiniz olacağından NS200 veya N250 daha doğru tercihler olacaktır. Zaten siz de bir süre sonra elden çıkaracaksınız.
Bu arada motosiklet ağırlığının kaslı veya yapılı olmakla doğrusal ilişkisi yok.
Öyle bir an gelir ki istediğiniz kadar kaslı ve sportif olun motosikleti tutamaz veya yönetemezsiniz.